Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.917 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in Helmond

Helmond moet snel uitgroeien tot een stad van meer dan 200.000 inwoners. Althans, afgaande op het aantal raadszetels dat de politieke partijen zichzelf toedelen. Als we hun voorspellingen optellen, komen we uit op een gemeenteraad van niet minder dan 56 leden. Een aantal dat in Nederland niet voorkomt omdat dit het maximum van 45 ruim overschrijdt. Voor dat laatste aantal heb je 200.001 inwoners nodig.
Het meest optimistisch is nieuwkomer TON die zichzelf van 0 op 6 zetels ziet komen. GroenLinks en D66 zijn relatief bescheiden met een groei van 1 naar 3. Dat de VVD zichzelf ziet groeien, zal iemand die de landelijke ontwikkelingen bijhoudt niet verbazen. CDA en TON zitten dan meer op de wip. Grootste optimist is misschien wel de PvdA die zich zowel landelijk als in Helmond in een moeilijke positie heeft gemanoeuvreerd. Ondanks dat, denken de partijbonzen toch op 8 zetels uit te komen, slechts 1 minder dan nu. En op 2 of 1½ wethouder, zoals PvdA'er Lodewijk den Breejen ons schreef.
Theo van Mullekom reageert dan realistischer: "Helmond Aktief doet niet aan luchtfietserij. Als ik alle verhalen in de wandelgangen hoor, heeft Helmond naar alle waarschijnlijkheid misschien wel 49 zetels te verdelen in plaats van de 37 die er werkelijk te verdelen zijn. Velen rekenen zich nu al rijk, terecht?????" Dat hij met zijn 49 nog aan de voorzichtige kant zat, blijkt uit bijgaande tabel waarin we de (maximale) voorspellingen op een rij gezet hebben.
Eveneens voorzichtig is Rudi van der Made van GroenLinks: "Wij verwachten in maart 2010 te groeien. We hebben nu 1 zetel, dus we verwachten 2 zetels of meer. We hopen op 3 zetels."
Optimistisch is ook Berry Smits van Helmondse Belangen: "Ons doel is méér als 2. Uitgangspunt is mogelijk terug naar het niveau van 2002 (en deelname in coalitie)."
Aangezien er in Helmond nog steeds maar 37 zetels te verdelen zijn, zullen over ruim 2 maanden heel wat mensen en partijen teleurgesteld zijn… Trouwens, veel meer zitplaatsen zijn er ook niet te maken in de raadszaal.

7 reacties:

Misschien leuk om hier een poll van te maken en te kijken wie er op 3 maart het dichtst bij de daadwerkelijke zetelverdeling zat?

Beantwoorden

Volgens mij zijn er 39 zitplaasen in de raadszaal. Met een beetje inschikken en stapelen haal je best 45 plekken, hoor.

Daarnaast is, een uitzondering daar gelaten, het normaal dat een partij toch wat hoger in zet.

Beantwoorden

Daarnaast “feliciteer” ik Fractie De Voogd vast met het goed voorspelde aantal zetels.

Beantwoorden

Helmond is inderdaad echt toe aan nog meer partijen lijkt me…. en nog meer zetels, gevuld met de bekende kwaliteit (ahum) van narcistische, zelfingenomen, arrogante, eigenwijze, compromisloze, verwende, “pluche-bevlekkers”!. Mensen die vooral zichzelf graag horen praten, of op een kalender, of fout geparkeerd zien staan! Oh ja, we vertegenwoordigen ook nog een achterban….. Weg met de ego’s in de Helmondse politiek en laat de stad de stad weer zijn! Een stad van, met, door en voor prachtige mensen!

Beantwoorden

@Anti-Ego
Mooie en rake woorden over veel Helmondse politici, dat denk ik ook. Maar of we voor dat soort mensen extra stoelen moeten bijzetten in de raadszaal…
Maar bedenk ook dat er hier in Helmond een aantal bevlogen raadslieden zijn die het echt uit idealisme doen, vergeet dat niet!

Beantwoorden

idealisme,???? veel beloven en weinig geven doet gekken en dwazen,in?????,n vraag ze zitten daar voor nop ze vragen of krijgen er geen geld voor???????

Beantwoorden

helder helmond 0 ZETELS in de komende raads periode

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *