Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Damir Ibrovic PvdA Helmond

Ook PvdA-raadslid Damir Ibrovic trekt zich terug als kandidaat-raadslid voor de PvdA. Daarmee is hij het derde potentiële raadslid (na Nanette de Jager en Rita Bevers) dat zich van de lijst laat schrappen. Damir Ibrovic stond op een in principe onverkiesbare 15e plaats op de lijst maar heeft een behoorlijke eigen achterban die hem ver zou brengen. Dat blijkt onder meer uit onze eigen poll waar hij al een tijdje stevig de eerste plaats in handen heeft. Hij heeft vandaag de partijtop laten weten dat hij "verrast en gekwetst is door de opstelling en de werkwijze van dit bestuur en daarom verdere samenwerking met deze PvdA niet meer ziet zitten."
Zijn bezwaren richten zich op 2 zaken: het falen van het afdelingsbestuur "in alle opzichten maar zeker rond de vaststelling van de kandidatenlijst" en inhoudelijke bezwaren tegen het onlangs vastgestelde PvdA programma.
Om met de inhoud te beginnen: Ibrovic vindt dat de PvdA veel te weinig aandacht heeft voor de werkgelegenheid, zowel bekeken vanuit de ondernemers als vanuit de werkzoekenden. "We moeten ondernemers meer steunen," zegt de docent economie. "En we gaan veel te zachtzinnig met sommige werkzoekenden om. Mensen naar diverse buitenlanden sturen is veel te soft. Het lijkt wel bezigheidstherapie."
"Wij als PvdA slagen er steeds maar niet in om ons sociale gezicht te laten zien. Bijvoorbeeld op het gebied van integratie doen we het hier in Helmond slecht, zelfs slechter dan landelijk." Een laatste voorbeeld waar hij zich absoluut niet met de partijlijn kan verenigen, is het nieuwe stadion voor Helmond Sport. "Helmond Sport is belangrijk voor de stad. Daar zou de PvdA heel wat meer rekening mee moeten houden."
Organisatorisch heeft hij het helemaal gehad met dit bestuur: "Het is hier in Helmond al 4 jaar ellende met het partijbestuur. Op alle gebieden. De communicatie faalt en met kritiek uit de partij wordt niets gedaan. Ik zeg niet dat deze mensen niet capabel zijn maar dit strookt zeker niet met mijn beeld van een goed bestuur. De manier waarop de kandidatenlijst is vastgesteld, vormt daarbij voor mij wel het dieptepunt."
Ibrovic weet nog niet of hij lid wil blijven van de PvdA. "Ik ben nog aan het wikken en wegen of ik deze partij helemaal de rug toekeer."

13 reacties:

Heel jammer!

Damir,veel succces in de toekomst!

Beantwoorden

Het gaat nu wel erg verkeerd bij de PvdA in Helmond. Het verhaal van Damir Ibrovic wat betreft het PvdA-bestuur lijkt trouwens verdacht veel op dat van Nanette de Jager. Bestuur doe eens iets beter je best!

Beantwoorden

zo zie je maar op laag [nivoo]niks klaar maken wat willen ze dan in den haaag,,pvd??????

Beantwoorden

Dan moet je is op de andere weblog kijken naar mijn bericht ?? [stemmen] dat is wat ik bedoel van alles beloven en weinig doen .
Ik spreek uit ervaring en dit achtervolgt mij nog steeds !!! Ik zou zeggen denk goed na ??

Beantwoorden

De PvdA heeft 'n probleem. Deze drie kandidaten waren goed voor naar schatting 1.500 stemmen. Dat zijn 5 a 6 raadszetels. De imagoschade meegeteld, zal het niet meevallen dat de komende maanden goed te maken…

Beantwoorden

Ik heb gestemd op Damir, en ik kan me niet voorstellen dat hij stopt. Staat trouwens ook niet op de website van de pvda en ook niet in de krant. Dus volgens mij klopt dit niet.

Beantwoorden

@irma:
Het nieuws dat Damir Ibrovic zich terugtrekt als kandidaat-raadslid voor de PvdA in Helmond klopt wel degelijk. Waarom de PvdA-site of de krant er (nog) geen melding van maakten kun je beter aan hen vragen. Wellicht door de feestdagen.

Beantwoorden

PvdA Helmond, shame you!

Beantwoorden

En zo verlieten zij allen het zinkende schip.Het onvermogen van de Pvda bestuuders loopt van locale afdelingen tot aan het hautaine Den Haag.Als treffend voorbeeld voor dit onvermogen moet u zich nog maar eens de blik van Melkert voor ogen halen nadat hij een oorwassing had gekregen van Pim Fortuin tijdens een tv debat.Zelden iemand gezien die zo ontredderd overkwam als “kroonprins” Ad Melkert.Pvda het ga je goed

Beantwoorden

En zo trok in 2006 het stemvee,veelal van alochtone afkomst naar de stembureaus. Het PvdA resultaat moge bekend zijn.9 zetels en 2 “wet”houders,waarvan eentje kon profiteren
van een dynamisch begrip wat Helmond op de kaart zou gaan zetten: AUTOMOTIVE, inmiddels
weten we wel beter,ook dit instituut gaat een onzekere toekomst tegemoet.De breed in de pers vermelde opening van de twee stopcontacten voor het opladen van de accu’s
van de verwachte elektrische auto’s die in Helmond zouden gaan rondrijden,naar verwchting twee, rond het jaar 2015 !
ontwikkeld in Japan en gebouwd in Sri Lanka.
Een ons bekende medewerker van een Helmonds
aannemingsbedrijf vertelde vol trots, dat zijn bedrijf 3402 stopcontacten had ingebouwd die al wel volop gebruikt worden in de woningbouw. Hij was enigszins teleurgesteld dat hij in de pers foto’s en berichtgeving had moeten missen waarin een
magisch drietal verkleed als energie brengende fee en wizard bestuurder Jacobs
vergezeld van een op hoop van zegen hopende
wethouder breed lachend in verband met de goede uitzichten op het wethouderssalaris.
Voor verzamelaars van PvdA wethoudersfoto’s
zo royaal gepubliceerd in het enigszins misleidende foldertje “De Trompetter”, hou
vooral de komende edities goed in de gaten,
hier kunt u de mogelijk laatste fotoshoots
althans daar hopen wij op,nog aan uw poezie
album toevoegen. In de lijst van Helmondse
helden zullen deze personen niet gaan voorkomen.

Beantwoorden
H. Saassen Nanninck.

@weblog
Ik las vanochtend de krant en … oei jullie hebben toch gelijk gehad dat Damir zich terugtrok. Dus bij deze sorry !

@Damir, jammer dat je stopt.

Beantwoorden

@irma: Dat je ons niet geloofde is geen probleem.

Beantwoorden

Damir Ibrovic keert niet terug in raad
PvdA-kandidaat Damir Ibrovic keert de komende 4 jaar niet terug in de Helmondse gemeenteraad. "Ik wil niet de indruk wekken dat ik daar voor het geld zit. Bij mij gaat het altijd om het beleid."
Ibrovic heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de PvdA uit onvrede over beleidsaccenten van de PvdA en vooral het gebrek aan kwaliteit van het afdelingsbestuur. Als bekend raadslid is Ibrovic al door verschillende andere partijen benaderd om bij hun te komen maar heeft ons laten dat hij zich de komende 4 jaar terugtrekt uit de politiek. "Om daarna ijzersterk terug te komen. Maar zeker niet voor de PvdA. Het bestuur heeft nog niet eens gereageerd op mijn boodschap dat ik mij terugtrek."

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *