Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in Helmond

Het vierde kabinet-Balkenende kwam vannacht ten val. Over de gevolgen voor Nederland zal, verwachten wij, nog menig woordje gesproken worden.
Op De weblog van Helmond zijn we natuurlijk alleen benieuwd naar de invloed op de Helmondse verkiezingen. De gemeenteraadsverkiezingen woensdag over 11 dagen gaan natuurlijk gewoon door. Maar wat zijn de gevolgen voor de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen?
Worden argumenten over bijvoorbeeld coffeeshops, Berkendonk en het centrumplan nu naar de achtergrond verplaatst? Of zal het zwartepieten over de schuldvraag van de val de discussie tussen de (landelijke) partijen in Helmond domineren? Is de kabinetsval juist goed of slecht voor de lokale partijen (Helder Helmond, Helmond Aktief, Helmondse Belangen/Leefbaar Helmond en Soc.Dem.Helmond/Ondernemend Helmond)? Of maakt het landelijke nieuws van de val van het kabinet eigenlijk niks uit voor de gemeenteraadsverkiezingen? We zijn benieuwd.

14 reacties:

Het zal waarschijnlijk niks uitmaken voor Helmond.
Helmondse Politiek is niet bezig met lange termijn visie..Zoals werkgelegenheid, infrastrctuur en wonen..
Wil je een stad leefbaar houden en maken dan begin je eerst aan de infrastructuur
In dat laatste is het beleid ver te zoeken..
Men jankt maar dat huizen onverkoopbaar zijn..Nu die zullen nog sterker onverkoopbaar worden. Waarom ?
Iemand van uit buiten Helmond zal hier komen wonen wanneer er een goede infrastuctuur ligt, een goed werkgelegenheidsplan voor nieuwe vestigingen etc etc. En daar is de Helmondse Politiek nu net niet mee bezig..Kortom het gaat hier gewoon op zijn CDA-achtige manier verder…om de poppetjes en niet om de inhoud..Ik ga niet stemmen..

Beantwoorden

Ik denk juist dat het heel veel uitmaakt voor de kiezer in Helmond. Veel kiezers ook in Helmond gaan toch partij kiezen voor het CDA of de PvdA. De gemeenteraadsverkiezingen zullen negatief worden beïnvloedt omdat lokale partijen voor de kiezer geen partij zijn in die discussie. Hoe vervelend ook voor hen en hoewel niet te bewijzen, maar ik denk dat het die 4 lokale partijen 2 zetels zal schelen.

Beantwoorden

Aan die lokale partijen heb je ook niks aan..Het woord zegt het al lokaal..d.w.z. dat ze ook geen oog/inzicht hebben in het regiogebeuren. Ze zijn teveel in zich zelf gekeerd zoals b.v. dorpspartijen in Laarbeek die de ruit rond Helmond tegen houden..
nl. de hartslag van de infrastructuur voor werk en wonen in deze streek.

Beantwoorden

Kabinetsval heeft in zoverre invloed dat landelijke partijen die hoog scoren in landelijke peilingen, het lokaal ook -in meer of mindere mate- goed gaan doen.

Beantwoorden

Ik en mijn vrouw gaan dit keer toch op een landelijke partij stemmen. Sorry. Meestal kozen wij voor een lokale partij. Ik wil Wouter Bos laten zien dat hij het goed deed door zijn rug recht te houden tegen het CDA van raspoetin Verhagen. Wat een rat is dat. En als ik de twitters van het CDA hier in Helmond in die gele balk hiernaast soms lees, lijkt het wel of ze Verhagen daar aan de knoppen hebben zitten. Bah! Bah! en nog eens Bah!

Beantwoorden

Voor het CDA-Helmond blijven lokale thema’s van belang zoals o.a. veiligheid, uitbreiding hoger beroepsonderwijs, welzijn, zorg en (betaalbaar) wonen. Dus naar mijn verwachting zal het niet zoveel uitmaken.

Beantwoorden

@Wassens:
Ik ben het met je eens. Soms ziet de twitter van het cDA Helmond er raar uit qua berichten. Te vaak nauwelijks boven het niveau “cDA is beter, het beste en doet alles goed” en de rest is “stommer en slechter en die moeten daarom echt niet denken dat zij iets weten”. Geen goede reclame voor het CDA, die dat gelukkig niet uitdraagt via hun kandidaten die ik sprak.
Dezelfde indruk heb ik landelijk ook wel eens trouwens.

Beantwoorden

Iedereen heeft zijn redenen om op een partij te stemmen. Daar wil ik me ook helemaal niet mee bemoeien, dat mag iedereen zelf voor zich bepalen.\
Maar ga aub stemmen, hoe je er ook over denkt. Niet stemmen is geen oplossing, hoe gefrustreerd je ook bent over de gang van zaken.

Of de val van het kabinet een invloed heeft op de stemmingen?
Ik vermoed van wel. Alhoewel de beide niet veel met elkaar te maken hebben in mijn mening zal het zeker mensen ertoe brengen te gaan stemmen op bepaalde partijen.

BV het cda/pvda/sp/GL wat hier zit heeft niet al te veel met de landelijke partijen van doen. Ik denk dat je moet kijken wat ze voor Helmond hebben gedaan(nu maar zeker ook in het verleden)

Daar moet je je keuze op maken, ik vind niet dat je een voorbeeld moet nemen aan de landelijke politiek(op de grote standpunten van de partijen na dan)

Beantwoorden

De val van Balkenende IV laat in ieder geval de strijd weer oplaaien over de voor- en nadelen van landelijke partijen versus 'de localo's'. Te vuur en te zwaard verdedigen beide partijen hun gelijk.
En heel misschien dat het dagelijkse bombardement aan politiek in de media mensen iets meer bij de verkiezingen betrekt. Dat is te hopen, want de opkomst bij de raadsverkiezingen in Nederland wordt voorspeld op 45%. Gezien de traditioneel lage opkomsten in Helmond, durf ik hier wel te gokken op hooguit 35%. Zeker als het op 3 maart regent. Met 'n ik meen 67.000 stemgerechtigden wil dat dus zeggen dat ruwweg 23.000 Helmonders uitmaken wie op de raadzetels gaan zitten. Dat lijkt me vervelend voor de politici die in hun achterhoofd weten hoe flinterdun hun mandaat is. Een paar honderd stemmen is genoeg om gekozen te worden. Wel fijn voor mensen die achteraan op de lijsten staan en het moeten hebben van de voorkeurstemmen. Veel oudgedienden vertrekken bovendien, al dan niet vrijwillig. Hoe de uitslag per lijst ook wordt, we krijgen in ieder geval een geheel nieuwe gemeenteraad. Nu maar hopen dat vernieuwing ook verbetering is…

Beantwoorden

Pieter wrote:Iedereen heeft zijn redenen om op een partij te stemmen. Daar wil ik me ook helemaal niet mee bemoeien, dat mag iedereen zelf voor zich bepalen.\
Maar ga aub stemmen, hoe je er ook over denkt. Niet stemmen is geen oplossing, hoe gefrustreerd je ook bent over de gang van zaken…..
PIETER, Het heeft geen zin, je wordt elke dag met de neus op de feiten gedrukt..
Neem nu onderhoud fietspaden..
“Rondje Helmond” heeft en bewegwijzering..
Zo staat er ook 1 bij de ingang van het fietspad naar Berkendonk , voor niet ingewijden dat ligt bijna op de grens met Deurne aan de rand van “de natuur”. Dit fietspad is vanaf het vallen van het blad tot heden een glibberige massa en nog erger tijdens de vorst. Verder is het een “weg-doorgang” waar overhangende takken in de zomer het uitkijken is voor fietsers.
Meen je dat de Gemeente –mevr.Houthooft daar iets aan laat doen..Je geeft een melding wordt netjes genoteerd a € 75,-/uur maar er gebeurd niets, hoogstens dat er op de betrokken afdeling iemand zijn middelvinger omhoog steekt..Waarschijnlijk hebben B&W al lang besloten nu er Helmond Sport moet komen het niet meer op de kaart te zetten..En zo zijn er dagelijkse voorbeelden van mis-management, arrogantie en vooral Helmonds…Luiheid..Stemmen PIETER..vergeet het maar…………..
Wat nog erger is…dat de plaatselijk wijkpolitiek er nooit komt..en maar roepen Berkendonk moet toegankelijk blijven.

Tip: In Helmond is ook een fietsroute ‘Rondje Helmond’ van 42 kilometer. Deze is bewegwijzerd en wordt aangegeven met ronde borden. …

http://www.stadspromotiehelmond.nl/

Beantwoorden

Ik snap wat je bedoeld mr of mevr Coolen, maar ik blijf wel bij mijn standpunt. Stemmen is in mijn “persoonlijke” ogen een verpichting. De helmonder is jammer genoeg al niet zo stemmend ingesteld, maar een stem die niet is ingediend is zonde.
Er is natuurlijk niet 1 partij die 100% bij je past, maar ik persoonlijk stem altijd op diegene die de meeste punten heeft waar ik het mee eens kan zijn.

Veel”grote partijen”hebben hun vaste trouwe stemmers en zijn vermoedelijk daarom ook zo groot. De kleinere partijen hebben vermoedelijk toch veel aanhangers die willen stemmen. (zoals gezegt landelijk 45% dat is meer dan de helft die niet zal stemmen)
Pas als er meer dan 80% van de stemgerechtigde gaan stemmen vind ik dat je kan spreken over een goede (eerlijk verdeelde) stemming.

Maar mocht er toch geen partij bij zitten die voor iemand zijn gevoel goed is is er dacht ik een mogelijkheid om blanco te stemmen?

Beantwoorden

Pieter,
Je hebt me toch de laatste dagen aan het denken gezet om voor je argumenten te vallen..Maar vanmorgen om 6.30 uur viel de krant in de bus. Slaperig legde ik hem op tafel om hem even later open te slaan en te kijken of er eindelijk wel iets zinnigs in de krant stond over de Verkiezingen..Ik had immers het ED woensdag gebeld met de vraag “Vertel nu eens wat al die lieden behalve uit hun neus te zitten peuteren nog meer gedaan hebben voor onze regio cq. onze Stad….En ja hoor…de grote kop….

VIER VERLOREN JAREN IN HELMOND !!
en de ander kop..en die heeft me weer terug geworpen op mijn eerste besluit niet te gaan stemmen, want het maakt niks uit, daar besluiten al vast liggen.
NIEUWE WETHOUDERS LOPEN ZICH WARM.
Tekst: “Achter de schermen is er de afgelopen maanden immers al voorzichtig gewerkt aan de vorming van een nieuwe coalitie, tussen CDA, VVD, SDOH en D66.

Beantwoorden

Hahahaha, ja…idd..Raar dat men nu al bezig is aan een coalitie te vormen om toch in helmond te kunnen regeren! Dat wil zeggen dat er veel onderhandelingen komen en er veel standpunten door deze coalitie van die partijen van tafel kunnen worden geveegd om het eens met elkaar te kunnen worden.

Maar stel, de CDA, VVD, SDOH en D66 kunnen een coalitie vormen met de 35%/45% die gaan stemmen .
En al die mensen die normaal niet gaan stemmen gaan nu ineens wel stemmen.
Dan zou het zo eens kunnen zijn dat de andere partijen ineens aan de macht kunnen zijn.
Ik weet het, het is een sprookje, en ik denk ook niet dat het er van zou komen. Maar ik zou wel enomr benieuwd zijn naar wat voor verkiezingsuitslag er dan zou zijn. 🙂

Beantwoorden

Pieter wrote: Dat wil zeggen dat er veel onderhandelingen komen en er veel standpunten door deze coalitie van die partijen van tafel kunnen worden geveegd om het eens met elkaar te kunnen worden…

PIETER:…1-ding staat wel vast waar ze het dan over eens zijn..nl. ze hebben samen altijd 4000 stemmen van de supportersclub van Helmond-Sport…want die steunen ze allemaal..onder aanvoering van, zoals ik al ergens anders aangaaf, dhr.Stienen als verkapte “DSB-Sponsor”…En hoe dat afliep weten weten we inmiddels allemaal. En zal de nieuwe kop over 4-jaar zijn…..

HELMOND heeft dankzij haar “beleid” Artikel 12 status behaalt !!!

Zij die daar in onbekend zijn:
Een gemeente met een artikel 12-status is een Nederlandse gemeente die onder financiële curatele is gesteld door het Rijk vanwege een structureel slechte financiële situatie. Deze gemeenten krijgen van de rijksoverheid extra geld in ruil voor een streng financieel toezicht. Zo moeten de gemeenten met de artikel 12-status voor grotere uitgaven toestemming aan het rijk vragen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *