Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.020 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Nanette de Jager PvdA Helmond

PvdA-raadslid Nanette de Jager trekt zich terug als kandidaat voor de komende verkiezingen. Zij is ontevreden over de manier waarop de Helmondse PvdA haar heeft bejegend rond het vaststellen van de nieuwe kieslijst. "Ik voel me afgeserveerd."
Volgens haar is de commissie die de kandidatenlijst samenstelt onzorgvuldig te werk gegaan en heeft slecht gecommuniceerd. Ze heeft slechts 1 gesprek gehad terwijl met andere mensen vaker gesproken is. Maar ze is vooral boos op het bestuur: "Het bestuur heeft nauwelijks contact met mij gezocht en toch moet ik wijken voor nieuwe kandidaten. Mijn plaats op de lijst veranderde per dag terwijl ze met de functioneringgesprekken niks gedaan hebben. Ze laten me niets weten en zetten me dan vijf plaatsen naar beneden. Dat vind ik geen manier van doen. Ik ben boos om niet te zeggen pislink."
De Jager had graag als 1e vrouw op de kieslijst gestaan. Wat haar vooral steekt, is dat haar niet verteld is of en waarom ze niet zou functioneren. "Ik ben kaltgestelt door allerlei andere vrouwen boven mij te zetten." Ze vermoedt dat dit me maken heeft met een burnout, die haar de 1e helft van 2009 het werken onmogelijk maakte.Nanette de Jager (1967) stond bij de vorige verkiezingen op plaats 5 en kreeg een behoorlijk aantal voorkeurstemmen. Ze zit op dit moment in de commissie samenleving en de rekenkamercommissie en laat weten in ieder geval deze (haar 1e) periode af te maken. Het verbaasd haar dat het bestuur kiest voor een lijst met bovenin vrijwel alleen nieuwe mensen, terwijl de begeleiding daarvan te wensen over laat.
Op de voorlopige lijst voor maart 2010 staat ze nu op plaats 10, hoewel er ook lijsten circuleren waar ze nog lager staat. De ledenvergadering van de PvdA moet de definitieve kieslijst nog vaststellen. Met Nanette de Jager als kandidaat, hoeven ze daar dus geen rekening meer te houden. "Ik heb het helemaal opgegeven," zegt De Jager, die overigens wel lid van de partij wil blijven.

8 reacties:

Ook de SP presteert het om iemand met jarenlange ervaring in de Gemeenteraad op een wellicht onverkiesbare plaats te zetten,door aan twee nieuwelingen de voorkeur te geven.

Beantwoorden

@Mulder. Je hebt de klok horen luiden……

Beantwoorden

Een beetje rare situatie bij de PvdA. Je zou zeggen dat een sociale partij sociaal omgaat met haar mensen. Dat er mensen op zo’n lijst moeten stijgen en zakken snap ik wel, maar hoe dit is gegaan is niet netjes natuurlijk. Sterkte Nanette.

Beantwoorden

Er is toch steeds al gerommel bij de PvdA!

Hé Solveg, van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag, ik hoop dat je een hele fijne dag hebt.

Beantwoorden

Beste Nanette,

Ik begrijp hoe jij je voelt, heb het zelfde meegemaakt bij die partij.
sterkte,
groetjes Henk

Beantwoorden

jA, hENK nEKKERS, EN DAT ZAL NIET JOUW LAATSTE PARTIJ ZIJN……

Beantwoorden

De Helmondse PvdA heeft de houdbaarheidsdatum al ruim vier jaren overschreden en dient dan uit het schap te worden verwijderd.

Beantwoorden
Anne Zeegers van Liempt.

VOOR DE SENSATIEZOEKERS!

Geachte redactie,

In uw analyse over de oplopende spanning binnen de PvdA wil ik graag de volgende opmerking plaatsen. De heer Vermeeren is er vanuit gegaan dat ik mijn kandidaatstelling heb ingetrokken omdat ik niet tevreden zou zijn met de positie die het partijbestuur mij toebedeeld zou hebben. Deze opmerking wil ik graag nuanceren. Allereerst is deze opmerking voor rekening van dhr. Vermeeren zelf, ik heb hem namelijk niet gesproken over de redenen van mijn terugtreden. Ik wil graag duidelijk maken dat dit niet mijn afweging is geweest. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dolgelukkig was met mijn voorlopige positie, maar dat is inherent aan politiek. Ik had er dan ook terdege rekening mee gehouden dat ik mogelijk plaats zou moeten maken voor een sterkere kandidaat. Dat is ook prima en dat hoort ook zo. Kiezen voor kwaliteit is belangrijk. Echter, er zijn andere redenen om mij terug te trekken en die hebben dus niet met deze reden te maken. Wat mij betreft zijn er bepaalde procedures niet zo gelopen als ik had verwacht en gehoopt, hierdoor zie ik mezelf niet in staat om op dit moment over bepaalde emoties heen te stappen. Dit is de enige reden voor mijn terugtrekking en niet de lage positie die de kandidaatstellingscommissie voor mij bedacht had.

Met vriendelijke groeten,

Nanette de Jager,
raadslid PvdA

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *