Buiten is het 26 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.041 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
23reacties

gemeenteraadsverkiezingen Helmond

Vandaag is het woord aan de Helmonder, aan jou dus. De afgelopen weken hebben politici van alle partijen hun stinkende best gedaan om jouw stem te krijgen. Vandaag tot 21 uur kun jij laten weten wie jou het meest bekoort en de komende 4 jaar namens jou de stad helpt besturen.
Men zegt wel eens "Stemmen is een voorrecht. Maak er gebruik van of houd de komende 4 jaar je mond." Terecht of niet, hier kun je natuurlijk altijd je mening kwijt.

23 reacties:

Als je geen coffeeshop naast de deur van je mooie huis in Helmond wil, stem je vandaag CDA Lijst2. Als je wel een drugswinkel als buur wil stem je niet of iets anders.

Beantwoorden

Jack, hoelang heeft OA de cda het in helmond te zeggen gehad? Die koffieshop gebruiken als reclame vind ik dus wat minder. Maargoed dat is off topic en niet de vraag van het weblog.

Persoonlijk vind ik dat stemmen zeker een voorrecht is.
Het is makkelijk gezegt, ik ga niet stemmen want ik ben het niet eens, of het helpt toch niet. Maar mijn ervaring is dat veel mensen de standpunten van de politieke partijen niet eens kunnen, en hier ook de moeite niet voor doen.
Tuurlijk zal je het nooit 100% met een partij eens zijn, maar ik zoek wel diegene die het meest bij me past. Zeer zeker ook bij deze gemeente verkiezingen kijk ik dan naar hun punten voor helmond(niet landelijk) en ik kijk naar wat men in het verleden heeft gedaan.\

Dat niet stemmers geen recht hebben om mee te praten daar ben ik het nu niet 100% mee eens. We hebben in nederland de mogelijkheid om blanco te stemmen, maar deze word dus blijkbaar gezien als ongeldig(maar het word wel als opkomst meegeteld wat de verhoudingen van het stemmen natuurlijk helemaal door de war halen). In andere landen worden deze blanco stemmen dus blijkbaar wel meegeteld(deze worden aangegeven in % ) en is in mijn ogen voor de politiek een maatgever of men doet wat hun volk wil, of dat men er helemaal langs zit.

Uit het milieu waar ik uit kom zijn er veel mensen die niet gaan stemmen, simpelweg uit ontevredenheid en frustratie.
Je kunt het niet stemmen dus zien als protest. Aan de haagse politiek om hier iets aan te doen, en deze mensen proberen te bewegen om toch te gaan stemmen, al is het dan eventueel voor een “TELLENDE”blanco stem in de toekomst.

Ik blijf dus zeggen stemmen is een groot voorrecht, iets wat je in mijn opinie moet doen. Je moet je informeren over de standpunten en weet waar je op stemt(doe dit niet blindelings op enkele reclamefolders en advertenties maar kijk op de site van deze partij om al hun punten te zien)
vind je dan nog geen partij die bij je past, dan snap ik het wel(hou wel in de gaten dan geen stem een stem is voor de grootste partij).
Maar blijf je thuis omdat je te lui bent om even een paar meter te lopen, of om even tijd te maken, dan moet je ook niet klagen.

Beantwoorden

@ Jack, is dit nou slim?

Beantwoorden

eens kijken OF WE DE GRAAICULTUUR NU WEL WEG KRIJGEN DUS STEM OP TON VOOR DUIDELIJKHEID,WAT ER NU NOG ZIT ALLEMAAL ??????

Beantwoorden

@Jack, met jullie opstelling kies je dus voor de illegale verkoop vanaf speelplaatsen, vanuit huizen en auto’s in de wijken. Dt is pas overlast en voor de politie helemaal niet meer te volgen.
Het CDA steekt de kop in het zand, de SDOH heeft op eens last van kiezerskoorts.
De andere partijen zijn terecht voor een 2e
coffeeshop.Waaronder mijn partij, de PVDA.
Dus stem verstandig, of dit de beste plaats is komt later nog in de raad.

Beantwoorden

@Jack
Volgens mij ben je nu even vergeten dat Fons Jacobs, burgemeester van onze stad, ook een CDA-er is, en hij die coffeeshop heeft doorgedrukt. Nu zitten de oudjes in de Ameideflat met de gebakken peren.

Beantwoorden

Ik wil alle mensen die zich willen inzetten om onze mooie stad nog beter te maken bedanken voor hun inzet. zelfs de rooien. voor de toekomst stel ik toch voor dat de liberalen de logische keuze is. geld verspillen kan iedereen, maar mensen aansturen is een vak.

Beantwoorden

De opkomst is nogal wisselend en het weer is prachtig, dus Jean gaat dadelijk stemmen….

Beantwoorden

@Noud schreef.. Nu zitten de oudjes in de Ameideflat met de gebakken peren.

Blijkbaar heb je niet door wat het gezondheidseffekt is…en zou je blij moeten zijn dat het dicht bij de Ameideflat ligt..
Ze hoeven maar een keer met hun pijnlijke botten er naar toe..bij het afhalen van de volgende 5 gr. gaat het minder pijnloos..
Vergeet niet dat er nu een generatie aankomt die er in de hippietijd mee zijn opgegroeid.
In Canada kun je nog voor je “zieke”-vrienden kweken met toestemming van de overheid.. Maar ja Helmonders…bekrompen..en kennisloos..

http://www.medicalmarijuana.ca/learning-center/health-effects-marijuana

Beantwoorden

Jack, wanneer houd je op je zo ongelooflijk mediageil en narcistisch op te stellen? Dit levert je niets op. Het is bovendien verschrikkelijk irritant.

De missionaris

Beantwoorden

José Asperge en.. de Roemenen doet me denken aan de tekst voor de VVD van Roy Shaw:”stel ik toch voor dat de liberalen de logische keuze is. geld verspillen kan iedereen, maar mensen aansturen is een vak”.

Beantwoorden

Missionaris…over mediageil gesproken..
ED..Binnenland.
‘Ik geloof niet dat misbruik nu nog voorkomt’ -;)

Beantwoorden

@Missionaris:
Een CDA-kandidaatraadslid die zegt dat Helmonders maar niet moeten gaan stemmen als ze blablabla?? Ik denk dat Jack Le Doux heel duidelijk maakt wat/hoe het CDA blijkbaar voortaan is. En ik heb daarvan geleerd dat ik daar niet bij wil horen. Geen stem van mij voor het CDA.

Beantwoorden

Ik heb geleerd van het CDA 50 jaar geleden op kostschool..in Roermond en Oss..

‘Ik geloof niet dat misbruik nu nog voorkomt’

Beantwoorden

Omdat nerds in staat bleken stemcomputers te beïnvloeden, stemde vandaag heel Nederland (en dus ook Helmond) weer met het rode potlood. En dat betekent: met man en macht handmatig tellen. Een lange, nauwkeurige en vervelende klus waaraan een paar honderd mensen in Helmond zojuist begonnen. Zoals ook deze 5 Helmonders hier in het stembureau in de Ameideflat:

Beantwoorden

Eerst een pluim voor deze “vrijwilligers”..Maar als ze een aftekening zijn van de Raad..kon het tellen nog wel eens heel lang duren.
Maar ik volg de uitslagen die hier gemeld gaan worden met grote nieuwsgierigheid.

Beantwoorden

Beste reageerders op mijn oproepje, dank voor de reacties, positief en negatief! Het blijkt dat dit soort onderwerpen dicht bij ons liggen en de passie in het stemmen brengt. Ik hoop dat je met passie en liefde voor Helmond hebt gestemd vandaag, want dan is je stem altijd goed terecht gekomen! En aan de ‘missionaris’: het zou je sieren als je ’n echte naam gebruikt. Debat, discussie en dialoog is nooit narcistisch maar de levensader van onze gewaardeerde democratie. Daar horen wat mij betreft geen schuilnamen bij.

Beantwoorden

Is geen vervelende klus hoor, dat tellen 🙂 Heb het gisteren ook weer gedaan, samen met een wethouder/lijsttrekker in Deurne die dus flink betrokken is (net als ik, als ambtenaar daar) dus dan is het tellen juist spannend 🙂

Beantwoorden

En zijn overigens geen vrijwilligers, men krijgt in de regel betaalt voor werkzaamheden in het stembureau. In Deurne 130 euro voor hen die de hele dag aanwezig zijn en 30 voor hen die alleen zijn komen tellen. Weet niet hoeveel het in Helmond is? Loopt in sommige gemeenten behoorlijk op…

Beantwoorden

Uit de verkiezingsopkomst van net geen 45% van de 67401 kiesgerechtigde Helmonders zou je kunnen concluderen dat er te weinig te kiezen viel. Maar misschien ligt ook wel een heel andere oorzaak ten grondslag aan de lage opkomst. Een ieder zal daar zo zijn eigen visie op hebben. Het kan altijd nog erger, met als dieptepunt onze Eindhovense buren, waarvan maar 43,5% de moeite naam het stemrecht te gebruiken :-/
Met de vraag: hoe gaan we om met het fenomeen coffeeshop was er wel iets te kiezen in Helmond. Bij een volgende verkiezing lijkt het mij stimulerend voor een hogere opkomst als er een paar controversiële onderwerpen meer zijn waarop Helmonders hun politieke keuze kunnen bepalen. Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid de onderwerpen te duiden en communiceren.
Ik maak van de gelegenheid gebruik mijn 37 fans in Helmond te danken voor hun stem! Net niet genoeg voor ’n raadszetel 😉 maar ze hebben ertoe bijgedragen dat 7 uitstekende CDA’ers zijn gekozen in de raad. Zij werken aan een Helmond waar we met respect voor elkaar en de omgeving kunnen samenleven. Ik ben er voor jullie als lijstduwer en vicevoorzitter van het CDA partijbestuur. Nogmaals dank voor jullie stem!

Beantwoorden

Hoi Jack,
Aardig idee dat van die controversiele onderwerpen. Maar eigenlijk waren die er nu ook al als ik denk aan Berkendonk, Helmond Sport, Centrumplannen, etc. De vraag is in hoeverre het verstandig is om een onderwerp wat zich tijdens de campagne aandient op te voeren. Daarnaast moeten toch op de eerste plaats de partijprogramma’s antwoorden geven op eventuele vragen van de kiezer.

Overigens, wat ik wel jammer vind is dat het door de CDA jongeren georganiseerde debat er niet in heeft geresulteerd dat er bij het CDA, tot dusverre, ook daadwerkelijk een van deze jongeren in de raad is gekomen. Ik kan me voorstellen dat ze de uitslag aardig kl….. gevonden hebben.
Het hebben van een netwerk en het gebruiken om in te zetten op een raadszetel, vind ik om meerdere redenen jammer ook al wordt in deze de kieswet gevolgd.
Immers, de kans bestaat dat die, o zo spaarzame jongeren die er echt voor willen gaan, hierdoor afhaken. Overigens ben ik van mening dat een fractie op de eerste plaatst een team moet zijn, wat je met zorg samenstelt. Je moet er m.i. alles aan doen om de kwaliteit van je fractie te garanderen. Als partij kun je hierover, met inachtneming van de bepalingen uit de kieswet, afspraken maken.

Tja, er zijn inmiddels voorbeelden van partijen die hier in ieder geval maar op één manier mee omgaan.

Beantwoorden

De wet van het voortschrijnend inzicht ;-).

Reactie van Coolen | 3-3-10 om 22:01
Eerst een pluim voor deze “vrijwilligers”..Maar als ze een aftekening zijn van de Raad..kon het tellen nog wel eens heel lang duren.
Maar ik volg de uitslagen die hier gemeld gaan worden met grote nieuwsgierigheid.

Beantwoorden

Misschien een tip voor de volgende keer: Geef iedereen die wel gaat stemmen een button met de tekst:”Ik stem voor Helmond”.
Of het iets uitmaakt weet ik niet maar je zou versteld staan wat sommigen doen als ze iets kado kunnen krijgen. Of wordt ik nou weer te cynisch?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *