Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.637 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
38reacties

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in HelmondAlle stemmen in Helmond worden opnieuw geteld. Bij een controle bij 1 stembureau zijn meerdere afwijkingen aan het licht gekomen. Omdat het stembureau geen enkele discussie wil over de uitslag van de verkiezingen voor de leden van de Helmondse gemeenteraad, heeft zij besloten om tot een volledige hertelling over te gaan. De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond is door dit besluit niet vastgesteld en daarmee niet definitief.
Het onderzoek bij het stembureau werd uitgevoerd naar aanleiding van vragen van 1 kandidaat-raadslid over het telproces en de daaruit voortgekomen uitslag. Omdat er meerdere afwijkingen aan het licht zijn gekomen bij dit ene stembureau, vindt nu een volledige hertelling plaats van alle bijna 30.000 stemmen bij de in totaal 36 stembureaus in Helmond. Deze hertelling is nu begonnen.
Het aan het licht komen van de afwijkingen in de uitslag – en daaruit volgend het besluit om over te gaan tot een volledige hertelling – is voor het hoofd- en centraal stembureau van Helmond aanleiding om de minister van Binnenlandse Zaken op te roepen het handmatig tellen opnieuw tegen het licht te houden. Het stembureau van Helmond spreekt de hoop uit dat er een meer geautomatiseerd stem- en telproces komt, dat minder foutgevoelig is.
Nieuwe uitslag
Maandagochtend 8 maart om 9.00 uur vindt een openbare bijeenkomst plaats in de raadzaal in bestuurscentrum Boscotondo waarbij de resultaten van de hertelling worden gemeld en het besluit tot vaststelling wordt genomen.

38 reacties:

Dit is wel heel pijnlijk voor Helmond! Ben erg benieuwd bij welk stembureau en bij welke kandidaat het fout ging!

Beantwoorden

Afrikaanse praktijken in Helmond!!

Beantwoorden

of russische of zuidamerikaanse. Sterkte met het enkeltje.

Beantwoorden

Huh, vogel wie bende gai.

Beantwoorden

Dit “hertellen is gewoon propaganda om die stemcomputers weer naar voren te schuiven”

Hertellen is prima – zolang dit maar niet tot doel heeft de verkiezingen onzichtbaar kan ‘frauderen’, aan de Top-PC, waar de totale stemmen dan binnenkomen met Stempcomputers.

Vaak in opdracht van Rechtse partijen, nu zij overal bijna geen steun hebben maar onbegrijpelijk geen zetels verliezen.

Beantwoorden

welkom in iranahelmond,waar frauderen een sport is

Beantwoorden

“quote”: Rechtse partijen, nu zij overal bijna geen steun hebben maar onbegrijpelijk geen zetels verliezen.

als deze kromme logica waar is hoop ik dat wij in de komende tijd van niemand meer steun krijgen.

Beantwoorden

Ik krijg zo maar een gevoel dat na het weekend de PvdA fractie toch vrouwelijke inbreng gaat krijgen….

Beantwoorden

Helmond krijgt het bestuur wat het verdient!!

Beantwoorden

@Ad
dus de pvda krijgt 7 zetels?

Beantwoorden

Ik begreep net dat de burgemeester heeft gezegd dat deze hertelling komt omdat een kandidaat-raadslid in een stembureau op zichzelf stemde. Maar bij de uitslag bleek dat hij/zij bij dat stembureau nul stemmen had gehaald. Dat kan dus niet en daarom het protest.

Beantwoorden

@Willem,
Nee, de 6e PvdA zetel kan wel eens naar een vrouw gaan.

Beantwoorden

Begrijp dat juist bij de VVD een vrouw voor een man verwisseld gaat worden. En laten we ons niet al te druk maken om al die ‘buitenlanders’ van de PvdA. Hoor net op de radio dat Boetzkes ook eens Pools was…
Bij vrijwel alle partijen zitten (on)verwachte stijgers en dalers. Dat is democratie; net als mensen die op zichzef stemmen. Ben blij dat we hier geen Rotterdamse toestanden hebben. Als deze ‘affaire’ ons al iets leert, is dat stemcomputers heel wat betrouwbaarder zijn en dat elke vier jaar stemmen misschien wel wat veel van het goede is…

Beantwoorden

@Ad dus de vrouw bij de PvdA heeft gevraagd om een hertelling

Beantwoorden

Dat zou dan Mirjam van der Pijl kunnen zijn en stembureau 702 (BS De Troubadour)….

Beantwoorden

@Willem,
Dat lijkt mij wel. Het zal toch wel zo zijn dat de persoon die hertelling vraagt ook kans maakt om in de raad te komen anders is het toch onnodig. Bij de PvdA is het er spannend wat dat betreft. Voorzover ontbreekt die spanning bij de andere partijen.
Maar ik weet het ook niet zeker, misschien zit het wel helemaal anders in elkaar.

Beantwoorden

Zou goed zijn scheelt toch een allochtoon. Wie vliegt er dan uit bij de PvdA

Beantwoorden

noch de pvda, noch mirjam heeft te maken gehad met de hertelling. Naruurlijk ligt het bij ons allemaal dicht op elkaar en dan lijkt het alsof mirjam dit heeft aangevraagd, toch is dit niet het geval.

Ik zelf heb wel een idee wie het heeft aangevraagd, het gaat inderdaad om een vrouw. Een hint: ze zit bij een lokale partij en ze geeft alle recht dit te doen. Dit hoort ook bij een democratie!

Beantwoorden

@Mohammed,

Hee Mohammed, gezien je hint….er is nog een vacature bij de weblog 😉

Beantwoorden

Het blijft een vreemd verhaal.

Beantwoorden

@Mohammed,
Jij zit dichter bij het PvdA-vuur dan ik, dus je zult het wel weten.

Aangezien het alleen bij de PvdA allemaal dicht bij elkaar lag, dacht ik dat het daar vandaan zou komen. Bij Helder Helmond hebben ze wel kandidaten met dezelfde achternaam op de lijst staan, wat het sorteren mogelijk niet makkelijker heeft gemaakt. Een foutje is dan gauw gemaakt. Dus dan zou ik die partij als 2e willen tippen.

Bij de overige partijen heeft het allemaal niet zo veel invloed. Alleen voor het persoonlijke gevoel zou het dan wat betekenen.

Beantwoorden

@ad ik denk dat jij het heel goed hebt! Het is in ieder geval een lokale partij

Beantwoorden

Het is de VVD!
Mevrouw Jeanne Jansen schijnt er nu in te komen ipv Serge vd Brug. Maar als ‘ons’ Yvonne wethouder wordt komt Serge er alsnog in.

Beantwoorden
Kzoumunnaamwelwillezeggemaardoewutl

Als je nou een beetje klasse in je lijf zou hebben, hou je je op dit moment afzijdig van deze discussie. Niet slim.

Beantwoorden

@ @Mohammed (beetje vreemd ;-))
Vooruit dan mijn laatste opmerking: Ik heb slechts mijn partijgenoot willen verdedigen die van alles wordt verdacht terwijl ze er niets mee te maken heeft. We laten ons in Helmond veel te veel leiden door speculaties ipv feiten. Hiermee moeten we ophouden en als jij dan vindt dat ik hiermee weinig klasse toon, het zij zo.

groet

Beantwoorden

Ik zie ook niet in wat hier nou zo verkeerd aan zou zijn, zo meteen hebben we weer 4 jaar de tijd om met serieuze zaken bezig te houden.

Beantwoorden

Prima, dan verschillen wij van mening. Dat kan natuurlijk, ik blijf wel bij mijn standpunt.

Beantwoorden

Als we nu eens meer feiten HADDEN en ‘ze’ minder achter gesloten deuren zouden doen, is er ook geen ruimte voor speculatie. Hertelling aanvragen is niks bijzonders, dus ik vraag me af waarom de persoon die dat gedaan heeft daar zo geheimzinnig over moet doen…

Beantwoorden

Dag Jean Cat,

Ik heb zojuist op het ED.nl gelezen dat er wel een andere verkiezingsuitslag zal komen maar dat de zetelverdeling op partijniveau onaangetast is.

http://www.ed.nl/regio/helmondstad/6363039/Andere-verkiezingsuitslag-na-hertelling.ece

Morgenvroeg om 9.00 uur is er een openbare bijeenkomst in de raadszaal waarbij dit alles bekend gemaakt zal worden.

Pfff…. je zou het meemaken…. eerst verkozen tot raadslid en dan een hertelling en horen dat je toch geen gekozen raadslid bent…..

Maar inderdaad…. geen speculatie… morgenvroeg zal ik naar de raadszaal gaan en dan hoor ik het wel.

met groet,
Angelique

Beantwoorden

@ Angelique,
Dat dankt me de koekkoek; als er op partijniveau verschuivingen komen, is wel heel grof misteld! Het gaat juist om de poppetjes. En ‘n paar stemmem meer of minder kan voor personen in verschillende partijen het verschil maken. Dat is o.a. de consequentie van zo een lage opkomst. Blijf ik met de vraag zitten waarom de man/vrouw die hertelling gevraagd heeft, daar niet eerlijk voor uit durft te komen…
En bij mijn eerdere constatering dat handmatig tellen en elke vier jaar verkiezingen niet erg slim is.

Beantwoorden

@Jean Cat,

Tja… het kan inderdaad voor sommige afhangen van een paar stemmen.

Ik ben ook geen voorstander van handmatig tellen.

Je opmerking dat elke 4 jaar verkiezingen hebben niet slim is…. mmmm… zo heb ik het nog nooit bekeken. Eens rustig over nadenken….

voordeel: opgebouwde kennis blijft bewaard
nadeel: iemand die niet functioneert, functioneert dan wel een lange periode niet

groet,
Angelique

Beantwoorden

@Angelique,
ander, m.i. nog belangrijker voordeel: nooit meer gezeur dat 4 jaar te kort is om plannen te maken & uit te voeren. Eindelijk de kans voor raadsleden, wethouders, ministers enz. om een visie op lange termijn te ontwikkelen & uit te voeren. En: slecht functionerende mensen kun je altijd naar huis toe sturen…

Beantwoorden

Ik heb het ook op de site van het ED gelezen:”Een aantal kandidaat-raadsleden krijgt maandagochtend te horen dat hun plek op de lijst naar boven of beneden schuift”.
Het gaat dus niet om twee personen waarbij de uitgebrachte stemmen niet goed zijn aangekomen, maar om een aantal. Dat zou dus betekenen dat het tellen een behoorlijk zooitje is geweest.
Het is toch zo dat alleen kandidaten die minimaal 25% van de kiesdrempel hebben gehaald van hun plek kunnen komen. Alle anderen kunnen dan toch hooguit een plekje dalen?

Beantwoorden

Na het steeds sterker wordende conflict tussen uit hun proportie gegroeide ego’s en gebrek aan inhoudelijke kwaliteit in de Helmondse raad, een totaal onsamenhangend, met gebrek aan respect en elkaar voor rotte vis uitmakend opererend college en daarmee de stad jaren in haar ontwikkeling heeft teruggeworpen, zijn de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen natuurlijk een fiasco. En ja hoor, daar gaan we weer! Belachelijke publicitaire focus op het feit dat lager op de lijst opgenomen maar democratisch gekozen mensen op de lijst van de PvdA de zaak ontwrichten….. Nee hoor dat hebben de vele ruziemakers in die partij jaren terug al ingezet. Zoals o.a. van Rooij, Hesen en de stiekem via een andere partij weer naar een wethouderszetel sluipende Tielemans (Zeg Peter, heb je je in marmer uitgevoerde Carat-Sokkel waar je jezelf binnenkort op hoopt te mogen hijsen al achter in je Volvo liggen?). Hoeveel zijn er dit jaar al weer niet over elkaar heen gebuiteld voor een goed plekje op de lijst. Persoonlijke winst dat was de inzet van die strijd! Nu heeft het collectief vanuit een andere hoek gewonnen. Ik zeg mooi voor de PvdA maar slecht natuurlijk voor het sociale gehalte van het bestuur van nze stad dat ze nu niet meedoen! Een mooi moment om eens goed in de spiegel te kijken en wat rotte appels op cordate wijze en voorgoed uit die partij te verwijderen. Maak schoon schip zou ik zeggen en ga weer voor je idealen! Je hebt er de komende tijd in de opositie weer volop de tijd voor.
Veel erger is natuurlijk dat er in Helmond gewoon geen mens meer komt stemmen. Het volk heeft gewoon genoeg van al die pedante mannetjes en vrouwtjes die overal mooie praatjes komen verkopen alsof de wereld om hen draait. Echt niet dus!
Elf partijen in de raad? Waar hebben we het over. Iedere kop zijn eigen smoel en iedere smoel zijn eigen doel… voorop staan! Samenwerken ho maar! Enne geloof me, die verkiezingsprogramma’s verschillen echt maar op een paar komma’s en punten…. Er is in zo’n stad niet zoveel te kiezen. Tis meer welk vriendje of clubje gaan ik helpen. Er is geen visie laat tsaan een daarmee samenhangend programma. Te triest voor woorden!!
Er moet echt een andere wind gaan waaien in Helmond en zowaar, ik voel een briesje opkomen…. Wellicht dat ik de moed ga krijgen om dat briesje aan te wakkeren tot een ware orkaan over vier jaar……
Helmond sterkte de komende jaren met deze fantastische uitslag! Ik hou mijn Helmondse hart vast!

Beantwoorden

Ik heb nog wel iemand die foto’s wil komen maken van dit hele gebeuren met die biljetten…. Joop van Tellingen 😉

Beantwoorden

@ Anti-ego…. volgens mij heb jij wel goed opgelet…

Beantwoorden

och men giet het water net zolang over in vaatjes tot het de juiste kleur,heeft,,na denkertje,,in sommige landen in afrika is het een volks sport om te frauderen,,,,tja men voert wat in he

Beantwoorden

Een efficient regering van lokaal tot nationaal niveau kunnen we nu goed gebruiken, zeker met de dollar en euro zo onzeker de laatste tijd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *