Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.703 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

Wat moet de nieuwe naam voor ons theater worden? En welk nieuwe logo hoort daarbij? Suggesties zijn welkom.
Hoort daarin een verwijzing naar het afgebrande Speelhuis? Of moet we dat juist heel ver achter ons laten? Heeft ons theater überhaupt wel een nieuwe naam en logo nodig? Die beslissingen worden niet meer bepaald door het alles verwoestend vuur, maar kunnen we als Helmonders nu zelf in alle rust maken. Gelukkig maar.
Zoals elke Helmonder weet (of hoort te weten), brandde theater ’t Speelhuis op donderdag 29 december 2011 af en gaat het theater in 2013 voorlopig verder in OLV Kerk aan de Wilhelminalaan. Om daarna (mogelijk op een andere plek) in de stad te herrijzen.
Wat betekent de wijziging van gebouw voor naam en logo van ‘t Speelhuis? Hieronder alvast een update van ‘t Speelhuislogo door Jordy Franse.

25 reacties:

Laat het zoals het is, iedereen kent deze naam, mischien wordt het een nieuwe locatie of een bestaande gebouw… Desnoods wordt het Organisatie speelhuis, Theater in Helmond…

Beantwoorden

Ik stel voor:

Uitgespeeldhuis

Beantwoorden

‘t Brandpunt? 😉

Beantwoorden

Helmondcitypodium….

Beantwoorden

Spotlighthelmond….

Beantwoorden

@Wesley Gulickx op donderdag 9 augustus 2012 om 16:53:

Helemaal met je eens. Gewoon de naam houden want die naam kent iedereen nu en er is niks verkeerds met die naam en kost anders weer klauwen met geld. Het logo wat veranderen, maar natuurlijk daarin iets van het oude logo terug laten komen. Dat kunnen ze anders niet maken. Zij wilden toch herbouw, het oude behouden, dat was toch cultuur. Anders sloeg die hele actie ook nergens op.
Misschien een ontwerp-logo-Speelhuis-wedstrijd van maken. Zat Helmonders die iets moois kunnen maken.

Beantwoorden

Theaterkade ‘T Speelhuis (hint, hint aan gem. Helmond…)

Beantwoorden

Op zn hellemonds : t speulhois

Beantwoorden

Theater on Heaven

Beantwoorden

Ik heb het idee dat mensen Speelhuis-moe zijn geworden. Ik ook. Enkele websites over het Speelhuis na de brand die ik een tijdje bijhield, maar nu al lang niet meer omdat er niks meer opkomt:

http://www.houdenvanhetspeelhuis.nl/
Laatst bijgewerkt op 14 februari

http://linseykweens.weblog.nl/
Laatst bijgewerkt op 15 maart

http://www.facebook.com/redhetspeelhuis?sk=wall
Laatst bijgewerkt op 4 maart

De eerste website is een mooie!!
Gelukkig houden ze de naam vast hoorde ik.

Beantwoorden

het helmond theater

Beantwoorden

theater speelhuis

Beantwoorden

Arno Geul of Fons Jacobs.

Beantwoorden

Zojuist is het nieuwe logo van theater Speelhuis bekend gemaakt.

En ook de nieuwe website in de nieuwe huisstijl: http://www.theaterspeelhuis.nl

Beantwoorden

Ik neem aan dat de kerk er nu in voor moet komen, maar ik vind het toch wel Oosters tintje hebben.

Beantwoorden

@ Ad
Toch niks mis mee in OOST Brabant?

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

@Ad op dinsdag 2 oktober 2012 om 13:07:

Dat er een kerk in het logo moest zal de opdracht wel geweest zijn. Een beetje vreemd omdat ‘t Speelhuis daar maar tijdelijk zit.
Lelijk vind ik het nieuwe logo niet, maar creatief vind ik het ook niet. Jammer dat er niks is teruggekomen van het oude logo.

Beantwoorden

Sorry, maar ik vind m niet mooi.. het is net een moskee, en ik heb niks tegen een moskee hoor, maar het past gewoon totaal niet! Dit buiten het feit dat heel het speelhuis daarmee weggecijferd wordt… Ik ben maar een import-Helmondse.. maar zelfs ik vind dit erg zonde!

Beantwoorden

Helemaal geen onaardig logo, dat niet, maar in eerste instantie doet het niet direct aan Helmond denken. Ik waan me meer in Turkije of Marokko. Inderdaad meer iets oosters!!

Beantwoorden

Welk bouwwerk zou zo’n logo willen hebben?

Beantwoorden

Er zitten nog twee kubussen in!

Beantwoorden

Een de nieuwe slogan wordt? Theater Speelhuis, laat je voelen!

Sorry, maar ik zie er naast de bovenstaande ‘oosterse’ reactie, ook een dildo, vibo en buttplug in…

Hoeveel koste dit grapje?

Beantwoorden

Zojuist stuurde Marloes Hakvoort van ‘t Speelhuis hun nieuwe logo in het groot. Dat logo werd gemaakt door Groep5700 uit Aarle-Rixtel.

Zij laat daarbij het volgende weten:
Terwijl de laatste kubus van het theater wordt gesloopt presenteren wij ons nieuwe logo. Dit logo is ontworpen voor het tijdelijk theater in de Onze Lieve Vrouwe Kerk. Wij menen dat dit logo een mooie overgang is van ons oude theater naar deze tijdelijkheid. Wie weet wat de toekomst brengt maar bij nieuwbouw staat alles weer open. Logo, naam, stijl.
Wij hebben al erg genoten van alle reacties die we hebben ontvangen! Sommige waren leuk, andere minder en sommige waren grappig en creatief.
Wij zijn er in ieder geval ontzettend blij mee! Zeker omdat er nog een subtiele verwijzing zit naar onze geliefde kubussen.

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *