Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Wegwerkzaamheden Engelseweg Floreffestraat HelmondMaandag beginnen uitgebreide wegwerkzaamheden aan de Engelseweg en Floreffestraat. Die zullen naar verwachting in maart 2011 zijn afgerond.
Dit zijn de eerste echt zichtbare werkzaamheden voor de plannen in het gebied rondom het station, de Spoorzone. Volgens de planning van de gemeente moet daar eind 2012 een tunnel onder het spoor liggen. De barrière van het spoor zal door een onderdoorgang verdwijnen zodat mensen makkelijk van het centrum naar Suytkade/Annawijk en omgekeerd kunnen gaan. Ook het NS-station en het Stationsplein wordt vernieuwd zodat het beter past bij het huidige centrum en het centrumplan én Suytkade.
De komende maanden staat er aan de andere kant van het spoor het volgende te gebeuren:

  • het realiseren van een nieuw kruispunt Engelseweg / Floreffestraat met verkeerslichten en vrijliggende fietspaden,
  • het aanbrengen van nieuwe wegverharding van zeer stil asfalt, verlichting en groen in de Engelseweg en Floreffestraat,
  • het leggen van nieuwe riolering in de Engelseweg,
  • werkzaamheden aan ‘t leidingnet in de Floreffestraat door Brabant Water.

Die werkzaamheden zullen de nodige hinder veroorzaken. Het deel van de Engelseweg tussen de Verlengde Stationsstraat en het Montgomeryplein wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De woningen in het gebied blijven zo veel mogelijk bereikbaar, maar in de Floreffestraat zal in die periode niet of nauwelijks geparkeerd kunnen worden. Het verwachte sluipverkeer in de Hoogeindsestraat krijgt te maken met een steile tijdelijke verkeersdrempel.

14 reacties:

Ik ben benieuwd. Het zou mooi zijn om behalve de Henri Dunant nog een tweede vlotte manier te hebben om het spoor te kruisen. Ook goed geregeld dat diverse werkzaamheden gelijktijdig aangepakt worden.
Wel hoop ik dat er fatsoenlijke verkeerslichten geinstalleerd worden aangezien deze over het algemeen waardeloos zijn in Helmond. Geen Flutopia meer a.u.b. !
Sterkte voor de mensen die de komende maanden in de rotzooi zitten. Zelf ben ik een van de velen die regelmatig om zal moeten gaan rijden…

Beantwoorden

“Maandag beginnen uitgebreide wegwerkzaamheden aan de Engelseweg en Floreffestraat”

Maandag, ik neem aan 08-11-2010 ?

Beantwoorden

@Twan: Helemaal juist.

Beantwoorden

Onderstaand beeld geeft de nieuwste impressie van het bovenaanzicht van de Spoorzone. Voorop het Stationsplein en bovenin de Engelseweg.
In dit concept zullen nog realtief kleine veranderingen worden aangebracht. Zo is de kruising met de Engelseweg op deze impressie nog een rotonde. Dit wordt echter een normaal kruispunt met verkeerslichten. Ook zal er nog wat veranderen aan het gebied bij het stationsgebouw, met name bij de ronde kiosken met groene “grasdaken”.

Beantwoorden

Oké thanks,

Mooi hoor, ben benieuwd.

Ik zie wel dat de parkeer mogelijkheid weg is.

Beantwoorden

Heel mooi, maar waarschijnlijk gaat de betweter Andre weer zeuren over linkse hobbie’s en geldverslinderde projecten. Hij zal wel weer zeuren dat de PVV superieur is.

Beantwoorden

Hou je mond jij anoniem! Jij hoort niet te praten over mijn PVV. Geert W. is alles, hij zal over de wereld heersen!!

Beantwoorden

oke Andre.

Beantwoorden

Wat een kinderachtig gezwets.Het is een prima project. Verder niet zeuren ja.

Beantwoorden

Totaal niets met de pvvv temaken .Dus lul ergend anders over over dit project dus.

Beantwoorden

Wel jammer dat de omleiding dusdanig is dat het hele verkeer nu hun weg zoekt via de hoogeindsestraat,de glazen rammelen van tafel als er weer een bus of vrachtwagen voorbij dendert en ojaaa, het is een 30 km zone alleen kan er niemand borden lezen.En het parkeerprobleem groeit ook want steeds meer mensen die in en rond het centrum werken menen dat het daar een parkeerplaats is voor hun auto. Voor de rest zal het een hele verbetering zijn als alles klaar is en wordt suytkade een stuk bereikbaarder en andersom de stad ook he

Beantwoorden

De verkeersdrukte zal met deze extra doorgang op de kruising bij de ING en ABN-AMRO bank alleen maar toenemen vrees ik… Het is daar nu al dramatisch met de geweldig afgestelde stoplichten.

Beantwoorden

Werkzaamheden Engelseweg maand vertraagd door het winterweer
Door het winterse weer zijn de werkzaamheden aan de Engelseweg vertraagd. De weg blijft, als het weer meezit, afgesloten tot april, zo liet de gemeente weten.
Door de vorst en grote hoeveelheid sneeuw was het sinds half december niet langer mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren. Het werk is daarom stilgelegd. Vandaag is het werk hervat. Door de vertraging in de werkzaamheden, blijft de weg waarschijnlijk een maand langer afgesloten, tot april.

Beantwoorden

Werkzaamheden pas in mei klaar door extreem winterweer
De werkzaamheden aan de zuidkant van het spoor moesten eigenlijk in maart 2011 klaar zijn. Eerder werd bekend gemaakt dat het een maand later werd. Vanwege het extreme winterse weer (vorst, sneeuw en regen) heeft het werk nu nog een maand vertraging opgelopen. De oplevering vindt dus in mei plaats.
Zowel de treinen als het autoverkeer zorgen voor geluid. Om dit binnen de wettelijke normen te houden gaat de gemeente geluidsverminderende maatregelen nemen. Ten eerste gebeurt dit door het aanbrengen van stil asfalt. Verder krijgen bewoners van een aantal woningen in het gebied gratis de mogelijkheid om aan hun huis geluidsbeperkende maatregelen te laten aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dubbel glas. Of deze woningen daadwerkelijk in aanmerking komen voor geluidsverminderende maatregelen zal eerst door een bouwkundig bureau getoetst worden. Voor de toetsing worden landelijk vastgestelde normen gehanteerd. Met de bewoners die het aangaat neemt de gemeente nog persoonlijk contact op.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *