Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

Sportpark De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Het zetten van de handtekeningen van de aannemers en de gemeente Helmond eergisteren onder de aannemingsovereenkomst is de officiële start van de realisatie van de MFSA (MultiFunctionele SportAccomodatie) De Braak. Daarover werd de gemeenteraad via deze RaadsInformatieBrief (pdf) geïnformeerd.
Op deze campus is ruimte voor de praktijkschool van OMO SG Helmond, een sporthal voor het Dr. Knippenbergcollege van OMO SG Helmond en de sportverenigingen in Helmond, de amateurvoetbalvereniging SV De Braak, JVDI de Fysioclub en het nieuwe stadion voor Helmond Sport.
Eind vorig jaar ging de gemeenteraad ermee akkoord dat het project 4,8 miljoen duurder werd dan de begrote 31,4 miljoen euro. De enorme prijsstijging van bouwmaterialen was de oorzaak van die prijsverhoging. Via deze powerpoint-presentatie liet B&W in oktober de ontwikkelingen zien inzake Campus De Braak.
De aannemers Wijnen Bouw Someren, Elektro Vogels Helmond en Megens Installaties Druten kregen na een aanbestedingsprocedure de opdracht. De overeenkomsten met de gemeente voor de bouw werden dinsdag door hen ondertekend. De gemeente laat weten dat de daadwerkelijke bouw naar verwachting begin april wordt gestart. 

6 reacties:

Veel succes .

Ik hoop dat FC .Eindhoven jullie gaat navolgen . Wat voetbal stadion betreft.

Beantwoorden

Nu de prestaties van Helmond Sport nog. Ik hou mijn hart vast voor de nodige financiën voor betere spelers ….

Beantwoorden

@Dick

Meneer van Esch heeft zeer diepe zakken, gezien zijn recente extra investeringen in KV Mechelen.

Beantwoorden

“Ontzettend blij dat de overeenkomsten zijn ondertekend, zodat begin april de eerste schop de grond in kan gaan!” Dat liet Harrie van Dijk, de projectwethouder van De Braak, gistermiddag via Facebook weten. En daarbij plaatste hij onderstaande foto.

Beantwoorden

Zijn stijgende materiaalkosten niet gewoon het risico voor de aannemer?

Beantwoorden

@Erik op vrijdag 13 januari 2023 om 11:37:

Nee, dat risico loopt geen enkele aannemer, staat allemaal netjes in het contract.

Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat kosten….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *