Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Jawel, ook dit jaar logeert die lieve goede Sint weer in ons kasteel. Zondag 13 november meert zijn boot met de pieten aan in de haven van Helmond. Nadat ze alle kinderen hebben begroet en de sleutel kregen, gaat het hele gezelschap naar het mooiste kasteel van Nederland. Dat goede nieuws mailde de goedheiligman ons en willen we jullie natuurlijk graag vertellen!
Na een dag uitrusten van de lange reis, mag iedereen hen vanaf dinsdag 15 november op zijn logeeradres komen bezoeken. Daar kun je onder andere de Postkamer, de Pepernotenbakkerij, zijn slaapkamer én zelfs de Pakjeskamer bezoeken. In die laatste kamer zie je dan alle cadeautjes die Sint-Nicolaas vanuit Madrid voor de lieve kinderen heeft meegebracht. Maandag 31 oktober start de eerste lotingsronde voor de kaartjes.
Zoals elk jaar is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar de hulp van honderden vrijwilligers om duizenden kinderen een geweldige tijd te bezorgen. De werkzaamheden zijn divers: van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastvrouw. Vanaf aankomende vrijdag kun je jezelf als vrijwilliger aanmelden via zijn website. Donderdagavond 15 september om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in wijkhuis De Fonkel en ook daar kun je dan nog laten weten als je mee wilt helpen.
Hieronder een filmpje van de laatste dag dat de Sint en zijn pieterbazen vorig jaar in onze stad waren:Zodra we meer nieuwtjes hebben over het Kasteel van Sinterklaas, zetten we dat in een update in de reacties hieronder.

In de reacties hieronder staat een update.

8 reacties:

Super leuk. Hopelijk kan ik ook dit jaar drie kaartjes scoren. De opa’s en oma’s worden weer ingeschakeld. 🙂

Beantwoorden

Is het plein voor het kasteel ook weer leuk ingericht met het paard van de Sint en zwarte pieten die de kinderen vermaken? Zou een goede zaak zijn voor gezinnen die het niet kunnen betalen om naar binnen te gaan.

Beantwoorden

Tsja
Iedereen wil er altijd heel graag heen.
Kaartjes zijn er nooit genoeg

Maar vrijwilligerswerk is tegenwoordig een vies woord, lijkt t wel.
Weinig besef dat zonder vrijwilligers, bijna alles wat leuk is, ophoudt met bestaan…

Beantwoorden

Ik wil graag meer informatie over vrijwilliger

Beantwoorden

Ik ga voor de derde keer vrijwilligerswerk doen, het is echt fantastisch.
Wil je vrolijke gezichtjes, lachende mensen en zelf ook plezier in je werk?? ik zou zeggen kom op dan meld je aan , je krijgt er geen spijt van!!

Beantwoorden

@Laura op zaterdag 3 september 2022 om 14:53:

“Jazeker, het plein is ook ingericht met het theater, de smulwinkel, een draaimolen, het paard en het treintje. Zie ook https://www.hetkasteelvansinterklaas.nl/het-kasteel/het-voorterrein/
Volop vermaak dus, ook als je geen kaartjes hebt kunnen bemachtigen.”

Dat liet de communicatiepiet ons zojuist vanuit het verre Madrid weten.

Beantwoorden

Met Zwarte Pieten zoals het hoort. Geweldig dat Helmond niet mee doet aan die woke onzin.

Beantwoorden

Update 1:
Sinterklaas: “Wil jij je ook eens Piet voelen?”
De FilmPiet deed zijn ding:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *