Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.716 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Samen met 49 gemeenten heeft Helmond afspraken gemaakt om de winkelgebieden aantrekkelijker en levendiger te maken. Minder leegstand door lagere winkelhuren en meer ruimte om winkels te combineren met horeca. Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) nam het initiatief voor deze afspraken (pdf) tussen marktpartijen en overheden.
Als proef daar bovenop versoepelen Helmond en 11 andere gemeenten ook de regeltjes. Ook werd eind 2013 de grootschalige Kwaliteitsimpuls in het Helmondse stadshart afgerond, naar tevredenheid van vrijwel iedere Helmonder en bezoeker. Tel daarbij op dat de Markt – Veestraat vorig jaar 30ste (van 437) werd als Nederlands schoonste winkelgebied. En binnenkort kunnen de 12 duizend leden van Gepast Parkeren sparen voor parkeerkorting.bij 40 aangesloten winkels in het centrum.
Kortom, alle ingrediënten lijken nu aanwezig en daarom de stelling:

‘Winkelen in het centrum van Helmond wordt weer leuk’

12 reacties:

‘Winkelen in het centrum wordt weer leuk’
Wanneer dan?

Hahaha! Ik vind ons centrum wat betreft aanbod nog altijd erg achterblijven t.o.v. omliggende steden. Denk aan Eindhoven, daar is het aanbod van winkels veel groter en dus gevarieerder….. Niet alleen het centrum, maar ook een wijkwinkelcentrum als Woensel bijvoorbeeld.

Kortom: het ontbreekt in Helmond aan ‘publiekstrekkers’. En zolang we die niet hebben blijft naar mijn idee ons centrum achter….

Beantwoorden

@Vico op dinsdag 17 maart 2015 om 11:06:

Mee eens, maar het wordt beslist leuker, maar dat is ook een beetje omdat minder leuk haast niet kan. Ik en mijn vrouw gaan al vele jaren niet meer, wij ontdekten het gemak van internetwinkelen. En als ik er toch eens moet zijn dan is het het even snel iets halen en wegwezen.
Mijn nichtje zegt altijd, zet er maar Kentucky Fried Chicken neer en je zult zien hoe snel de jeugd komt, zij gaat altijd met een hele groep meiden naar Eindhoven.

Beantwoorden

@Vico, mee eens, teveel kledingwinkels en schoenenwinkels die ook vaak nog eens dezelfde merken hebben.
Ik zou ook wat meer variatie willen (al is dat moeilijk te realiseren), zoals gespecialiseerde winkels in een merk of product.
Maar het centrum ziet er over het algemeen wel gezellig en knus uit, dat dan weer wel.

Beantwoorden

Hhmmmm met lege panden en te veel telefoonzaken ……….

Beantwoorden

Klopt Toon…… een Mac Donalds zou bijvoorbeeld al hetzelfde effect hebben.

Maar ik denk ook aan een MediaMarkt oid, want voor electronica / bruingoed / witgoed kun je al helemaal niet meer in Helmond terecht. Want naast BCC heb je in het centrum weinig te kiezen……

Tsja, dat online winkelen is best een optie, toch vind ik het ook best leuk om door een stadscentrum te slenteren, en bij mooi weer natuurlijk even een terrasje pikken. Wat dat laatste betreft kun je dan wel weer prima terecht in onze stad.

Beantwoorden

De vele panden die hier leeg staan zijn niet van de Gemeente zelf, dus die huur verlaging lijkt me hier niet echt haalbaar… Tenzij er afspraken gemaakt gaan worden met de verhuurders…

Beantwoorden

Overigens vind ik dat we ‘vroeger’ jaren 80/90, best een leuk winkelcentrum hadden het aanbod was divers genoeg om niet -altijd- buiten de stad te winkelen.

Helaas denk ik dat we dit zelf hebben kapot gemaakt door de afgelopen 10 jaar teveel online te bestellen, simpelweg omdat het goedkoper was punt.

Nu dat online shoppen – ingeburgerd – is zie je de dat de prijzen bijna allemaal gelijkgetrokken zijn, zowel online (prijsvergelijk) als in een ‘stenen’ winkel het verschil is vaak echt nog minimaal.

Mijn mening is dan ook, wil je dat Helmond ooit (dus over 10 jaar pas weer) een leuk centrum heeft met een divers aanbod in spullen dan moet je er wel winkelen wanneer mogelijk…

En jah dat valt niet mee voor ons ‘mannen’ ik heb eerlijk gezegd niet ieder week een nieuw shirtje nodig, Ik vind 1 geurtje voor mezelf meer dan genoeg en ik laat me nagels gewoon naturel. Bellen doe ik met 1 smartphone en heb verder geen behoefte meer tot ik een nieuwe koop een smartphone winkel te bezoeken.

En dan blijft er dus bar weinig over, ik mis de media winkels, een warenhuis, de stripboek winkel (toen der tijd op Oude Aa) noem het maar op.

Beantwoorden

Kijk niet alleen naar wat er (nog) niet is, maar loop eens binnen bij de winkels en laat je verrassen door wat er allemaal nog wel is 😉

Beantwoorden

Het belangrijkste vergeet men en dat is de bereikbaarheid. Parkeren is nog steeda duurder dan de verzendkosten van een onlinewinkel.

En meer vandezelfde winkels trekt ook niet meer bezoekers.
Wat maakt een stadscentrum dan wel aantrekkelijk?
Gezellige terrasjes en veel eetgelegenheden.

Beantwoorden

Het zou mooi zijn als dit gerealiseerd zou worden maar ik ben nog sceptisch.

Het centrum van Helmond is in mijn ogen qua aanbod nog minder bedeeld zoals een Winkelcentrum Woensel; een wijkwinkelcentrum nota bene. Er zijn geen publiekstrekkers en de parkeertarieven zijn veel te hoog voor hetgeen er geboden wordt.

De proef met het regelarm maken is beperkt tot de Noord-Koninginnewal, het Ameideplein en het noordelijke gedeelte van de Markt. Ja, daar loopt het behoorlijk slecht maar of dit nu het verschil zal gaan maken… Kan ik me niet voorstellen.

Met de kwaliteitsimpuls is het centrum op zich een stuk mooier gemaakt maar daar alleen ga je geen publiek trekken. Er moeten enkele publiek aanzuigende winkels komen en de parkeertarieven moeten minstens gehalveerd worden om meer recht te doen aan het dorpse aanbod dat er nu is in het centrum.

Beantwoorden

Waar is de ETAM gebleven, lijkt wel een echte speurtocht tegenwoordig, eerst parkeerplek en dan de betreffende winkel nog vinden.
Over enkele jaren wordt het een survivaltocht denk ik in een verpauperd centrum

Beantwoorden

Kwam dit bericht nog tegen toen ik zocht op de uitbreidingen. Maar wat een gezeur hier in de reacties? Ik vind het centrum juiste leuk en laatste tijd veel leuke nieuwe winkeltjes!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *