Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.224 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Het verloop van het zomerspel rechtvaardigt (denken wij) de conclusie dat die versie van het kennisspel over Helmond goed aanslaat. "Er mee doorgaan" zeggen sommige daarom. Maar wat te doen dan met Het WWWWW-spel?
Dat willen we ook niet bij het oud vuil zetten. Al was het maar vanuit historisch perspectief, omdat we daarmee flexibel zijn én we het jullie daarmee af en toe lekker moeilijk kunnen maken. We namen daarom het volgende besluit:

 1. Vanaf oktober gaan we door met de opzet van het zomerspel.
  Dus mét "In welke straat bevond zich de fotograaf? als standaardvraag en ook mét het gebrek aan vele spelregels. En, niet onbelangrijk, omdat Velvet Lounge ook het komende kwartaal het spel sponsort: mét de Velvet-consumptiebonnen. De (5 of 10) verdiende bonnen worden aan het eind van het kwartaal 's avonds uitgereikt aan de aanwezige winnaars.
 2. Soms zullen we een andersoortige (WWWWW-achtige) vraag stellen. Vragen zoals bijvoorbeeld "Wie is dit?" of "Wat is door het gele vlak onleesbaar gemaakt?" of een voorspelvraag. Ook die vragen gaan volgens de huidige opzet van het zomerspel. Eventuele extra spelregels die wij daarbij nodig achten, zetten we in een paar zinnen onder de afbeelding. Bijvoorbeeld: zijn achternaam is voldoende of jaartalnotatie als in 1759 en/of niet meer dan 3 echte (waarbij babbelen zonder antwoord dus kan) antwoorden per etmaal.
 3. Natuurlijk blijft (de tegel op) de Catwalk of Fame aan het spel gekoppeld. Deze eregalerij heeft immers niet zomaar een prominente & permanente plaats op de weblog.
  Om die tegel te bemachtigen zijn er 2 wijzigingen doorgevoerd. De eerste wijziging is dat in tegenstelling tot voorheen, alleen het goed beantwoorden van de meeste vragen niet meer voldoende is om die ereprijs te halen. Dat was wat te gemakkelijk vonden we. Hoewel goede antwoorden nog steeds belangrijk blijven, gaan we nu ook letten op een breed scala van andere aspecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken als sportiviteit, het regelmatig deelnemen, meedenken, de gevatheid van reacties, de positieve uitstraling enz. En zelfs zaken waar we zelf nu nog niet aan dachten, kunnen je dichter bij de tegel brengen. De tweede wijziging is dat de tegel voortaan eens per halfjaar wordt uitgereikt.
  Wie de tegel uiteindelijk krijgt is ter beoordeling van de speciaal daartoe opgerichte CatwalkCommissie. Die brengt aan het eind van ieder half jaar verslag uit en wijst de winnaar van de tegel aan.
  Het eerste halfjaar is overigens al begonnen op 1 juli 2007. Wellicht maakt dat enkele deelnemers iets blijer met hun goed beantwoordde vragen en reacties die geen consumptiebonnen opleverden.

9 reacties:

@ Weblog; dat vind ik nou nog eens leuk. Ik blijf zeker meedoen. Foto’s en logo’s raden en af en toe eens wat voorspellen is helemaal mijn ding.

Beantwoorden

Kunnen we met de nieuwe opzet van het spel ook weer vragen insturen, net als vroeger? En worden die vragen dan ook op de één of andere manier beloond?

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Het insturen van leuke en goede WWWWW-achtige vragen blijft mogelijk.
De regels voor het indienen van een vraag blijven noodgedwongen wat strenger. De reden is omdat het anders voor ons erg veel werk oplevert omdat we een vaak onbekend onderwerp helemaal moeten uitspitten. Ondanks dat we ons met de vraagstelling nu wel wat makkelijker kunnen mengen, zien we graag:
– een precies geformuleerde vraag,
– het precies geformuleerde antwoord,
– het ‘bewijs’ waarom dat antwoord correct is,
– wat aanvullende info over de vraag,
– dat je je onthoudt van commentaar als je vraag erop staat.
Aan die ingestuurde vragen zijn voor zowel de indiener als de deelnemers geen Velvet-consumptiebonnen gekoppeld. Dat een vraag is ingediend maken we daarom achteraf bekend.
Het ontbreken van die bonnen weerhoudt jou en andere deelnemers er hopelijk niet van om dergelijke vragen te mailen. De CatwalkCommissie zal dergelijk meedenken en -werken immers zeker meenemen inzake de tegel op de Catwalk of Fame. En het maken van een goede geplaatste vraag en het tijdelijk aan 'de andere kant zitten', is natuurlijk ook leuk. Althans dat vinden wij, want anders deden we het natuurlijk zelf ook niet.

Beantwoorden

Zal me benieuwen.Lijkt me wel heel leuk.Ik ben wel zo’n spelletjesmens.Kan bijna niet wachten 😉

Beantwoorden

@Ad en de andere deelnemers:
(in dit log geplaatst om daarmee de regeltjes van het spel bij elkaar te houden)

Helaas blijken niet alle prijswinnaars donderdag te kunnen komen. Daarom hebben we het volgende besloten:
Een ieder die in een voorgaande ronde 5 of 10 consumptiebonnen won, maar niet bij de betreffende consumptiebonnenuitreiking aanwezig is, zal in de daarop volgende ronde bij hun eerste goede antwoord automatisch een setje van 5 Velvet-consumptiebonnen winnen. Daarna kunnen ze die ronde nog een tweede setje consumptiebonnen op de gebruikelijke wijze winnen.
Hun niet uitgereikte consumptiebonnen gaan niet verloren en vervallen ook niet aan de weblog. Want die bonnen gaan in de bonnenpot van alle deelnemers voor de volgende ronde. De betreffende prijswinnaars hebben daarbij het voordeel dat zij een stuk gemakkelijker hun eerste setje consumptiebonnen winnen.

Beantwoorden

@Weblog,
Da’s een mooie oplossing die jullie gekozen hebben.

Beantwoorden

Goed plan hoor.Ik zal m’n best doen.

Beantwoorden

En waar is Noud gebleven?????

Beantwoorden

Die auto staat op het Gheynspark te Helmond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *