Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.625 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
301reacties


B&W heeft besloten dat vanaf maandag 200 vluchtelingen tijdelijk terecht kunnen in Helmond. De vluchtelingen worden, vooralsnog voor 72 uur opgevangen in VeKa Sportcentrum (aan de Deltaweg 201), met een mogelijke uitloop van enkele dagen.
Vandaag kreeg de gemeente het verzoek om een crisisnoodopvang in te richten voor deze vluchtelingen. De situatie in Nederland rondom de vele vluchtelingen blijft zorgelijk en er is nog altijd een ernstig tekort aan opvanglocaties. Onze  gemeente vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen in de opvang van deze mensen, vandaar dit besluit.
Crisisnoodopvang betekent dat de vluchtelingen voor 72 uur opgevangen worden. In sommige gevallen wordt dit met 72 uur verlengd. Er is dus géén sprake van een langdurige opvang. De vluchtelingen gaan vanuit de crisisopvang door naar een andere (meer permanente) opvanglocatie, buiten Helmond. Zoals je wellicht weet heeft de gemeente voor een eventuele langduriger opvang het Carolus-gebouw aangemeld. Het COA onderzoekt deze optie, dit onderzoek loopt nog en hierover zijn nog geen besluiten genomen.
De bewoners en ondernemers in de directe omgeving van de VeKa sporthal zijn vanavond geïnformeerd via een brief (pdf).
De gemeente houdt alle betrokkenen op de hoogte van het laatste nieuws. De komende dagen doen zij dat via www.helmond.nl/vluchtelingenopvang in de vorm van een logboek, Facebook en Twitter.

In de reacties hieronder staan diverse updates.

301 reacties:

In voormalig jeugd centrum Jovic , Breitnerlaan 15 Helmond Noord worden sinds 5 januari verschuivingen waargenomen. Het is hetzelfde pand waar sinds enige jaren E-fit Zone was gevestigd met hun Embedded Fitness. Dit bedrijf is per 1 december jl begonnen met verhuizing naar Janssen Fritsen Berkveld 1 in Helmond. Het lijkt er op dat in genoemd pand de boel ingericht wordt voor mensen die volgens mij (veel) honger hebben. Een grote vrachtwagen van groothandel Felix Cohen (http://www.felixcohen.nl/) uit Oosterhout kwam daar een behoorlijk aantal pallets afleveren. Felix Cohen is importeur van onder andere conserven, noten en zuidvruchten. Sinds de oprichting in 1879 is Felix Cohen een gespecialiseerde leverancier aan groothandel en horeca. Zij levert naast geïmporteerde producten ook een aantal eigen merken, waaronder Douwes (noten) en Carmen (vruchtenconserven) Dit alles zou wellicht, eventueel, misschien, kunnen duiden op de te verwachten instroming/opvang van….???? Wordt vervolgd!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *