Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsZoals we eerder hebben gemeld, is aankomende vrijdag (16 januari) om 21.00 uur de aftrap van het WilHelmonds in de Velvet Lounge.
Toen schreven we “een spectaculaire lancering”. Nu kunnen je het zelf hieronder lezen. Zojuist kregen we namelijk de laatste toezegging binnen, dus kunnen we nu alle namen bekend maken.

Het WilHelmonds gaat beginnen en hoe!
Maar liefst 6 Helmondse live acts zorgen ervoor dat je een geweldige muzikale avond gaat beleven. De presentator van dienst doet niet alleen zijn werk, hij zorgt ook voor de nodige humor. Musici en andere geĆÆnteresseerden zullen geĆÆnformeerd worden over de muzikale wedstrijd die WilHelmonds is: de zoektocht naar hĆ©t Helmondse (volks)lied. En last, but not least, namens de gemeente zal wethouder Bethlehem de inschrijving voor de wedstrijd op een ludieke manier openen.
De avond is natuurlijk gratis toegankelijk en met het programma dat WilHelmonds presenteert is er geen tijd om je te vervelen.
De volledige line-up van de lanceringavond van WilHelmonds in een ‘willekeurige’ volgorde:

  • Vender’s Breakfast
  • Annique & Monkey Beeez
  • Tacoola
  • Momenteel
  • Rhyzz
  • Herbie Guldenaar
  • Presentatie: Marlon Kicken

Helmond Vender's Breakfast

Vender’s Breakfast EĆ©n van de acts die de Velvet met een bezoek komt vereren, is Vender’s Breakfast, Ć©Ć©n van de beste bands die Helmond ooit voortbracht. Detail: ze treden tot veler spijt al jaren niet meer op. Speciaal voor het WilHelmonds geven de jongens een uniek reĆ¼nieoptreden weg! Rock, funk en ingetogen songs worden met overtuiging vertolkt. Hun repertoire bevat ook een nummer over onze mooie stad, namelijk de titelsong van het eerste studioalbum.
Peter van der Els, in Helmond en ver daarbuiten beter bekend als De Vender, is de zanger en tekstschrijver van het stel. Het welbekende Helmond Sport clublied “Vur welleke club bende gai” is van zijn hand, en dat zal hij op speciaal verzoek vrijdag ten gehore brengen.

Helmond Annique & Monkey Beeez

Annique & Monkey Beeez Annique is een jong Helmonds toptalent dat is uitgegroeid tot een excellent vertolkster van bekende artiesten als Amy Winehouse, Beth Hart,Alicia Keys en Anouk. Bij haar optreden wordt zij begeleid door 2 rasartiesten, Martin& Antoine. Zij werken in dit verband samen onder de naam MonkeyBeeez. Martin is zowel lead- als backing vocalist, en speelt daarnaast bas Ć©n gitaar op een unieke manier. Antoine is backing vocalist en speelt drums.

Helmond, Tacoola

Tacoola De muzikale ervaring van deze 4 muzikanten is uiteenlopend (zoals reggae, rock, Zuid-Amerikaans, blues, folk, jazz, soul en funk) en zorgt voor levendige toevoegingen op de basis van dansbare popmuziek.De muziek heeft daardoor mooie melodieƫn, pakkende grooves & een lekkere feel.Tacoola speelt covers en eigen nummers. Naar eigen zeggen willen ze swingen, feesten en genieten!

Helmond Momenteel

Momenteel 4 Jonge heren die besloten samen muziek te gaan maken, aldus Momenteel op hun MySpace. Zo simpel kan het zijn. Maar het resultaat liegt er niet om! Wat een vrolijkheid en energie spat er van het podium af als deze jongens bezig zijn. Nederlandstalige reggae, funk en hiphop, met een flinke dosis humor. Deze Helmondse band heeft al op verschillende regionale festivals en poppodia gespeeld en zette al meerdere malen de Velvet Lounge op z’n kop.

Helmond Rhyzz foto

Rhyzz Rhyzz is een nieuwe coverband, opgericht door enkele voormalige bandleden van coverband ‘BandEight’. Na zo’n 6 jaar en enkele wisselingen besloten de leden van ‘BandEight’ het over een totaal nieuwe boeg te gooien. De nieuwe band, in nieuwe formatie, moest nog leuker, nog spannender en nog aantrekkelijker worden voor het publiek! Rhyzz was geboren!Ieder bandlid kent zijn instrument en gaat daar zeer muzikaal mee om. Dit brengt veel plezier in het samen spelen en dat is te zien op het podium. De band speelt verschillende stijlen muziek van jaren ’60 tot de hits van nu. Rhyzz is op en top muziek en een groot feest!

Helmond, Herbie Guldenaar

Herbie GuldenaarHerbie Guldenaar mag een icoon in de muziekwereld genoemd worden. Deze verbluffend goede jazz/fusion gitarist is al jaren actief op nationaal en internationaal niveau. Hij heeft in vele bands gespeeld en diverse muziekprojecten geleid. Hij is al jaren leraar op verschillende muziekscholen en daarnaast geeft hij workshops improvisatie. Hij is dan ook een graag geziene gast op menig jamsessie. Naast zijn optreden vrijdag op de lancering van het WilHelmonds, zal Herbie ook zitting nemen in de vakjury van de live rondes in mei en de finale in juni van het WilHelmonds.

Helmond Marlon Kicken

Presentatie door Marlon Kicken De presentatie van deze lanceringavond van WilHelmonds is in handen van Marlon Kicken. Deze Brabantse Antilliaan (of is het Antilliaanse Brabander?) is vanaf dag 1 betrokken bij de succesvolle maandelijkse comedy night ‘Velvet Laughs’ in de Velvet Lounge en heeft standaard de lachers op zijn hand. Dat belooft wat!

Kortom: leuk als je vrijdag komt.

5 reacties:

Kijk dat was nog eens vette shit…Gezellige sfeer….goede bands….de juiste mensen…en alcohol, wat wil de mens nog meer…?

euhm slaope…

Beantwoorden

Briljant! Als import-Helmondse was ik nog niet bekend met de ‘oude’ helden van Vender’s Breakfast en ook niet met de nieuwe helden van Momenteel, maar was onder de indruk van beiden! En Herbie in hogere sferen naast de Boedha…
Jammer dat het nog zo lang duurt tot de live voorrondes.

Beantwoorden

Heerlijk avondje!
Momenteel en Rhyzz vond ik te gek, vooral de witte pakken!! šŸ™‚
Waar blijven de Foto’s?
Hopen dat er bij de voorondes weer zo’n feest is, ik vond ‘t leuk!

x esther

Beantwoorden

@Esther:
Goed om te horen dat jij je vermaakte!
Terwijl jij jouw reactie typte, waren wij druk doende met de laatste voorbereidingen voor het fotoalbum en het bijbehorende logje. Dat album is inmiddels geplaatst, kijk hier maar eens.

Beantwoorden

Te gekke avond, heerlijk genoten van de voortreffelijke bands en natuurlijk het geweldige publiek, dank aan alle wilhelmonders uiteraard. Frans,

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *