Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116979 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1.074reacties

Zet je evenement op de agenda

Een aantal keer per maand krijgen we een mailtje met het verzoek aandacht te besteden aan een evenement in Helmond. Op zich zouden we dat graag doen. Want mensen die iets organiseren in onze stad, hebben (vinden wij) een streepje voor.
De moeilijkheid is echter dat dat onderwerpen zouden worden waarop weinig te reageren valt. En dat is over het algemeen wel de bedoeling bij onderwerpen die we op De weblog van Helmond aansnijden.
Daarom openen we dit log. In deze agenda kan iedereen het zelf aankondigen. Als je een evenement, een festival, een concert, een voorlichtingsbijeenkomst, een open dag, een spelletjesmiddag, een lezing, een expositie of een bijeenkomst op welk gebied in Helmond wilt aankondigen, kun je in een reactie hieronder je wervende tekst plaatsen. Andere Helmonders kunnen daar dan hun voordeel mee opdoen, als zij op zoek zijn waar ze naar toe kunnen gaan.

Helemaal onderaan staat het reactieveld waar ook jij je evenement kunt aankondigen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
87reacties

GGG, log 11 (Helmonds logo)

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Logo van Helmond

Ondanks protesten van onze burgemeester om nu al openheid te geven over het hoe en waarom inzake het nieuwe logo van Helmond, heeft jullie weblog toch de primeur. Via de goede contacten die we inmiddels opbouwde, kregen we namelijk de mogelijkheid om exclusief met de ontwerper alleen te praten. Wij waren te gast in zijn hypermoderne studio en hebben daar het nieuwe logo vanaf de allereerste, ruwe schetsen tot het uiteindelijke ontwerp met eigen ogen mogen aanschouwen.
Waarom het nieuwe logo er juist zo uitziet kunnen wij nú heel erg goed begrijpen. De uiterste precisie waarmee gewerkt wordt, het zorgvuldig aangepaste en uitgevoerde werktempo en de opvattingen van deze moderne ontwerper hebben tot het uiteindelijke resultaat geleid dat het prijskaartje van 20.000 euro ten volle verantwoord maakt. Wij vinden het een juiste beslissing van onze burgemeester of hebben jullie een andere mening?

  om de ontwerper bezig te zien met de allerlaatste aanpassingen.


Aanvulling (maandag 7 november)

In het weekend duiken we de kroeg wel eens in. Niet om de drank of gezelligheid. Nee natuurlijk niet. Soms treffen we op zo’n plek namelijk net díe persoon die ons net dát beetje extra informatie geeft waardoor wij jullie nét iets beter kunnen informeren.
Afgelopen weekend hadden we een voltreffer! Want wie komt er binnenlopen? De burgemeester. Een beetje schichtig en onwennig keek hij rond. Wij vroegen ons meteen af wat zo’n man in een dergelijke kroeg kwam doen.
Maar opeens was het duidelijk: hij kwam het nieuwe logo promoten. De aanwezigen zullen dat niet snel vergeten. En jullie ook niet. Want vanzelfsprekend hadden we onze fotocamera bij. Helaas stond die door de commotie in de stripfilmstand, onze excuses. Maar elk nadeel heb zijn voordeel: we hebben daardoor dus wel bewegende beelden.
Een vriendelijk verzoek van ons, hou het een beetje voor jezelf.

125reacties

Het WWWWW-spel, vraag 42

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Wanneer (in welk jaar) werd deze voetgangersbrug aangelegd?


Tussenstand:
11 punten: Ad
08 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
05 punten: Angelique
04 punten: Sjaan
01 punt:en Angie

6reacties

GGG, log 10

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Havenrondvaarten in Helmond

Van de week zaten we aan de bar ergens op het Havenplein. ‘Toevallig’ vingen we een conversatie op van de kastelein met een gemeenteambtenaar. De kastelein wou havenrondvaarten gaan organiseren in Helmond met een hapje en een drankje aan boord.
Nu wou hij weten welke vergunningen daar allemaal voor nodig waren. Wij denken overigens dat de Welstandscommissie geen groen licht zal geven. Maar wat vinden jullie alleen al van het idee Havenrondvaarten in Helmond?

  voor de rondvaartboot tijdens ’n proefvaart op ’n geheime locatie.

48reacties

Het WWWWW-spel, vraag 41

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Na het drama vorige week in Apeldoorn, waar we allemaal nog goed stuk van zitten, hebben we dit maal vragen gecreëerd waarvan we vrolijker worden. Want alle deelnemers kunnen punten pakken en 1 deelnemer kan er zelfs 6 bijschrijven. En al zou er in Maastricht een uitslag als vorige week op het scorebord verschijnen, als jij dat voorspelde zul je die uitslag toch minder erg vinden. We doen het bij deze vraag dus wat anders dan anders: er zijn namelijk 3 deelvragen. Het onderwerp is de wedstrijd MVV – Helmond Sport op vrijdagavond 28 oktober.


Wie wint of voorspel je dat er geen winnaar is?

(bij deze deelvraag zijn 3 antwoordmogelijkheden:
Helmond Sport, MVV of niemand)

Wat wordt de uitslag?

(notatie als in dit voorbeeld: 2-5)

Wie scoort de eerste goal van Helmond Sport?
(alleen zijn achternaam (dus zonder zijn voornaam of eventuele voorvoegsels)
waarbij de spelling op  de officiële internetsite van Helmond Sport telt,
indien Helmond Sport niet scoort vervalt deze deelvraag)

Iedere deelnemer die een deelvraag correct beantwoord, krijg 1 punt. Dus als meerdere deelnemers een correct antwoord op een deelvraag geven, krijgen zij ieder 1 punt.Heb je als enige deelnemer een deelvraag correct: 1 aangekondigd bonuspunt. Je dagquotum is net als anders 3 antwoorden per dag. Je mag zelf beslissen op welke deelvraag of deelvragen je een antwoord geeft zolang je maar maximaal 3 antwoorden per dag geeft. LET OP: 1 antwoord kan maar 1 deelvraag beantwoorden. Uit je antwoord blijkt voor ons op welke deelvraag je antwoordde. Tot vrijdag 28 oktober 2005 om 19.00 uur worden je antwoorden geaccepteerd.


Tussenstand:
10 punten: Ad
08 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
04 punten: Sjaan
03 punten: Angelique

5reacties

GGG, log 9

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Gaswinning in Helmond?

Een paar weken geleden zagen we opeens een metershoge vlam branden midden in een woonwijk. We konden onze ogen niet geloven! Als goede journalisten hadden we natuurlijk een fototoestel bij de hand en konden het bewijs vastleggen. Uitvoerig navragen leerde ons dat er volgens de NAM in Helmond geen gas onder de grond zit en dat er door de gemeente geen vergunning is afgegeven voor proefboringen. Nu zijn wij wel benieuwd waar het dan wel om te doen was?Wij verwachten via deze rubriek antwoord op onze vraag te krijgen omdat wij immers gelezen hebben dat o.a. een wethouder, diverse gemeenteraadsleden, een voorzitter van de projectgroep uit de wijk en ander “hoog spul” al het nodige op deze weblog schreven. Dus op deze manier moet deze kwestie te achterhalen zijn.

  voor de foto die wij namen.

8reacties

GGG, log 8

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Brandevoort

De mensen die in Brandevoort wonen zijn gebonden aan allerlei regels voor het plaatsen van erfafscheidingen. Dit wat betreft onder meer de hoogte en te gebruiken materialen.
Misschien voldoet het aan de regels, maar wat wij er nu zagen zou eigenlijk niet moeten kunnen. Deze mensen zijn wel erg op de groei bezig. Het lijkt potdorie wel bij ons thuis vroeger. Toen werd er ook een pyjama gekocht die enige maten te groot was. Dit gaat toch te ver?  

  voor de foto die wij namen.

1reactie

GGG, log 7

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Elkerliek ziekenhuis

In de krant stond pas dat het Elkerliek bij de beste ziekenhuizen van Nederland behoort. Dat is natuurlijk voor het grootste deel te danken aan de inzet van hun eigen personeel.
Maar nu worden zelfs de patiënten ingezet om die kwaliteit te kunnen waarborgen. De man op de foto lag er voor zweetvoeten en kalknagels. Maar je zult er maar liggen met een hernia en dan je eigen bed moeten repareren waar je doorheen gezakt bent. Wij vinden dit toch wel iets te ver gaan. Jullie ook?

  voor de foto die wij namen.

71reacties

Het WWWWW-spel, vraag 40

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Wie is de persoon waarvan we het gezicht zwart maakten? (voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)


Tussenstand: 8 punten: Ad 8 punten: Porcupine (a.k.a. Noud) 4 punten: Sjaan 3 punten: Angelique

7reacties

GGG, log 6

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Zware nederlaag Helmond Sport

Gisteravond is Helmond Sport tegen 1 van de grootste nederlagen in haar geschiedenis aangelopen. Met maar liefst 9-1 werden onze jongens afgeslacht door AGOVV Apeldoorn. Deze grote nederlaag is hard aangekomen bij zowel spelers als supporters. Een supporter die wij zagen zitten heeft het helemaal niet kunnen verwerken en is er dan ook dood en dood ziek van.
Of zou het misschien ergens anders aan gelegen hebben dat hij zo beroerd is?

  voor de foto van die supporter.

5reacties

GGG, log 5

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Bewonershulp

Het duurt maar en het duurt maar. De bewoners aan de Wethouder Ebbenlaan zijn het nu helemaal zat. De wegwerkzaamheden schieten niet op en er is bijna geen werkvolk te zien.
Een paar buurtbewoners zijn de aannemer daarom zelf maar bij het werk gaan helpen. Als je de houding van de werknemer op onze foto ziet, betwijfelen wij of dat daadwerkelijk zoden aan de dijk zet.

  als je de inzet van die buurtbewoners wilt bewonderen.

40reacties

Meer en minder

Waaraan zou de gemeente Helmond meer geld moeten spenderen en waaraan minder?Dat is centrale vraag in dit log.

Stel voor dat jij de financiën van de gemeente beheert. Welke keuzes zou jij dan maken?Met jullie voorstellen kunnen de bestuurders van onze stad wellicht goede sier maken omdat ze visie uitstralen, slim ontdekt of voor hen totaal nieuw zijn.

Maar bedenk wel dat als je ergens (meer) geld aan wilt spenderen, je in je reactie ook meteen iets moet aanwijzen waarop te bezuinigen. Zo zijn de spelregels in de werkelijkheid en dus ook in dit log. Dus 1 keer meer geld aan iets toewijzen, betekent ook 1 keer minder aan iets toewijzen. Financiële onderbouwing van je voorstel is niet nodig. De betreffende ambtenaren hebben die cijfertjes er immers zo bijgehaald.

32reacties

Het WWWWW-spel, vraag 39

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Deze vraag is ingezonden door Ad. Zijn vijfde geplaatste inzending in totaal. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Deze bus werd mede in Helmond ontwikkeld.

Wat is het bedrijvennummer van deze subcontractor?


Tussenstand: 8 punten: Ad 6 punten: Porcupine (a.k.a. Noud) 4 punten: Sjaan 3 punten: Angelique

7reacties

GGG, log 4

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Wéér een nieuwe politieke partij

Het houdt niet over in Helmond. De ene nieuwe politieke partij na de andere zegt aan de komende verkiezingen te gaan deelnemen. Daarnaast ook nog de nodige afsplitsingen in de bestaande partijen die voor zichzelf gaan beginnen.
Ons is ter oren gekomen dat de zoveelste nieuwe politieke partij er aan zit te komen. Deze zou een link hebben met de dieren. De juiste naam van deze partij of van betrokken personen hebben wij nog niet kunnen achterhalen Een foto van de mogelijke lijsttrekker is ons wel in handen gespeeld. Deze zal zich volgens ons niet voor aap laten zetten of denken jullie van wel?

  voor de foto van die mogelijke lijstaanvoerder.

8reacties

GGG, log 3

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Spoort Eindhoven wel?

Elke Helmonder weet dat ze in Eindhoven jaloers zijn op Helmond omdat wij zoveel treinstations hebben en er in Brandevoort zelfs nog 1 bij krijgen. Als je ze dat dan zegt, krijg je te horen dat Eindhoven 6 sporen heeft en Helmond slechts 2. Maar 6 sporen heeft ook zijn nadelen, zo merkten we van de week toen we in Eindhoven op het station aankwamen. Wat we daar meemaakten zou namelijk nooit in Helmond kunnen gebeuren.

  maar eens.

93reacties

Het WWWWW-spel, vraag 38

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Dit is een deel van een herinneringsmonument.

Wanneer werd er (volgens de tekst erop) een plaquette op aangebracht? (notatiewijze van de datum exact als op de plaquette)


Tussenstand: 6 punten: Ad 6 punten:  Porcupine (a.k.a. Noud) 4 punten: Sjaan 1 punt:en Angelique

6reacties

GGG, log 2

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Voetbalveld

De laatste jaren gaat het in Helmond vaak over voetbalvelden. Helmond Sport wil een nieuw stadion, Bruheze moet verkassen en Klein Arsenal heeft zelfs helemaal niets meer.
Wij hebben een voetbalveld gevonden dat nog niet bekend is bij de meeste mensen en ook niet bij de gemeente. De eerste die ons belt of mailt kan van ons de juiste locatie krijgen. Dus doe er je voordeel mee. Het oogt nog niet helemaal, maar met een beetje hulp van wat vrijwilligers is er best iets van te maken. Denken jullie ook niet?

  voor een foto van het betreffende voetbalveld.

3reacties

GGG, log 1

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

In ‘Geheurd of Gezien mar nie Gezwigge’ maken wij je deelgenoot van Helmondse nieuwtjes, feiten en meningen. Wij zitten hiervoor regelmatig op De Liegbank dus het 1 en ander kán aangedikt, iets bezijden de waarheid of gewoon volledig verzonnen zijn.


Fraude?

Groot fraudeschandaal ontdekt in Helmond! Alle betrokkenen ontkennen ten stelligste! Zo erg hebben wij het nog nooit meegemaakt! Grote schande!

  voor het opvragen van DE SENSATIEPAGINA VAN DE EEUW!

29reacties

Het WWWWW-spel, vraag 37

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Toen deze foto werd gemaakt, had de organisatie waartoe deze personen behoren waarschijnlijk nog geen e-mailadres. Nu wel.

Wat is hun huidige algemene e-mailadres?


Tussenstand:
6 punten: Ad 4 punten: Porcupine (a.k.a. Noud) 4 punten: Sjaan 1 punt:en Angelique