Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

GGG, Levende kerststal

  GGG Helmond

Sinterklaas is nog maar net het land uit of Kerstmis dient zich al weer aan.
De hondenclub in Stiphout heeft dit jaar een echte levende kerststal. De eerste in Helmond dit jaar, voor zover wij hebben kunnen nagaan.
Maar hun levende beeldengroep blijkt ook een nadeel te hebben. Want bij het naar huis gaan van de club moet de kerststal telkens weer worden afgebroken en bij terugkomst weer worden opgebouwd. Maar origineel is hij zeker, vinden wij.

voor de aparte levende kerststalgroep.
.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
6reacties

Perry: Nog geen impuls uitgaansgebied

Column Perry Vermeulen Helmond

Er is deze week een einde gekomen aan het debat over de sluitingstijden van de Helmondse horeca, een debat dat een heel jaar geduurd heeft en uiteindelijk geen enkele verandering met zich teweeg gaat brengen. Om drie uur gaan de deuren dicht, geen minuut later. Onze horecaondernemers konden het niet eens worden met elkaar en volgens onze burgemeester is men ook nog niet toe aan het vrijgeven van de sluitingstijd. Wie 's nachts om half drie nog zin heeft in een frikandel, kan binnenkort wel vrolijk La Venezia binnenlopen. Bij wijze van proef mogen droge horeca hun openingstijden wél gaan verruimen.
Jammer, dit besluit. Ik was wel nieuwsgierig naar de uitkomsten van een experiment waarin men een jaar lang zelf mocht beslissen hoe laat de deuren sluiten, iets wat de PvdA voorstelde. Andere partijen zagen echter problemen, deels ook rekening houdend met de problemen van een steeds meer drinkende jeugd. Deze jongeren mogen nu echter niet te hard klagen: op 12 maart was er een niet bepaald hoge opkomst toen men meningen had kunnen ventileren in het stadsdebat van de gemeente. Is een beetje als klagen over Politiek Den Haag, terwijl je zelf nog nooit een stem hebt uitgebracht bij verkiezingen.
Ik persoonlijk was wel geïnspireerd door een andere opmerking van onze burgervader. Wat wij (en met dat 'we' schaal ik mezelf, afgelopen weekend 25 jaar geworden, even onder de jeugd) schijnbaar willen, zo verklaarde Jacobs, is een aantrekkelijker uitgaansleven. Is dat zo? Wat missen we dan? Is er voor elke doelgroep niet een geschikt horeca-etablissement? Moeten we niet gewoon tevreden zijn met wat we hebben in Helmond? Reageer!

Onze scholen hebben het nieuws een beetje gedomineerd de afgelopen weken. Stakende tieners, een aan TBC overleden eindexamenscholiere op het dr. Knippenbergcollege, het waarschijnlijke faillissement van de Islamitische school (terugvordering van 8,5 ton!) en de officiële start aan het bouwen van de Groene Campus, op Suytkade. Over dat laatste nieuws moeten we allemaal bijzonder positief zijn, lijkt mij. Een mooie stimulans voor Helmond, al die opleidingen. Las dat we zelfs een snackfabriek krijgen, waar studenten alle onderdelen van het productieproces onder de knie kunnen gaan krijgen. Die cirkel is dus rond: langer geopende droge horeca creëert werkgelegenheid, en de vele opgeleide jongeren staan vast al te popelen.
Even zonder gekheid: positief, die ontwikkeling van steeds meer studiemogelijkheden in onze stad. Bouw ergens een mooie studentenflat en het gaat nog eens echt ergens op lijken in Helmond. Met al die studenten is er wellicht straks genoeg draagvlak om de sluitingstijden van de horeca nog eens te heroverwegen. Naar mijn mening zeker een experiment waard.

Perry Vermeulen

8reacties

Naw en Vruuger XXXIII

Naw staat aan de Weg op den Heuvel het appartementencomplex ’t Cour, Vruuger stond daar de Ambachtschool. De datering van de Vruuger-foto is ons onbekend. Wie het weet of (ongeveer) denkt te weten mag het zeggen.
Overigens is de vervangende nieuwe ambachtschool aan de Keizerin Marialaan inmiddels ook weer gesloopt. Die maakte plaats voor het ROC Ter Aa.

9reacties

4 Nieuwe columnisten op de weblog

Onze Helmondse politici: Theo van Mullekom, Michael Rieter en daaronder Mohammed Chahim en Paul SmeuldersWe zijn verheugd te kunnen melden dat 4 Helmondse politici een eigen politieke column op de weblog gaan schrijven. In de gemeenteraad wordt veel gesproken over de vraag hoe de politiek dichter bij de burger gebracht kan worden. Met hun columns op de weblog voegen deze 4 politici de daad bij het woord. Bij toerbeurt gaan zij hun mening geven over een actueel onderwerp in de Helmondse politiek. Helmonders hebben dan de mogelijkheid op die mening te reageren.
Deze 4 politici zijn Mohammed Chahim (raadslid PvdA), Theo van Mullekom (fractievoorzitter Helmond Aktief), Michael Rieter (fractievoorzitter Helder Helmond) en Paul Smeulders (burgerraadslid GroenLinks). Een mooie mix van jong talent en 2 oudgedienden in de gemeenteraad. Hun columns verschijnen op de maandagen. Wij wensen hen allen succes. Paul gaat maandag 17 december als eerste van start.
Perry Vermeulen houdt natuurlijk elke 3 weken zijn column op de maandag. De andere maandagen zijn gereserveerd voor de politici. Vanaf maandag dus elke maandag een column op de weblog.

13reacties

Datum prikken voor de consumptiebonnen

Dienblad voor uitreiking bij Velvet Lounge

Dit kwartaal van de kennisquiz over Helmond nadert de finish. Bijna is het dus weer zover dat de gewonnen Velvet Lounge consumptiebonnen worden uitgereikt bij (hoe verrassend) de Velvet Lounge op de Steenweg. Op deze avond maken we ook bekendmaking wie de winnaar is van de tegel op de Catwalk of Fame.
Die avond willen we natuurlijk graag zoveel mogelijk winnaars zien. We hebben daarom 5 mogelijke data geprikt waarop we die bonnen zouden kunnen uitreiken. Democratisch als we (meestal) zijn, kunnen de consumptiebonnenwinnaars weer meebeslissen welke datum het wordt.
Om het datum-prikken overzichtelijk te houden vragen we je om in je reactie (vóór zaterdag 15 december) het volgende duidelijk te noteren:
Geef de datum of data waarop je absoluut níet kunt. Voor alle duidelijkheid: daarmee geef je dan ook automatisch aan dat je er niet bij zult zijn als het onverhoopt toch op die dag zal zijn.
Geef ook de voorkeurdatum of -data. Daarmee geef je dan aan dat je er die avond (Deo Volente) zeker kunt en zult zijn.
Met deze gegevens zullen wij een datum prikken opdat er die avond zoveel mogelijk consumptiebonnen worden uitgereikt.
De 5 mogelijke avonden (vanaf 21.00 uur) zijn:

  • donderdag 3 januari
  • zondag 6 januari
  • maandag 7 januari
  • dinsdag 8 januari
  • donderdag 10 januari

Natuurlijk mogen de winnaars (als ze dat willen) iemand meenemen. Maar bedenk wel dat de persoon die je meeneemt ook een gezellig iemand moet zijn!

20reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?


LET OP: bij deze vraag maximaal 3 antwoorden per etmaal per deelnemer!
Babbelen kan zoals anders, wij vissen de antwoorden er wel uit.
Elk antwoord na je derde antwoord dat etmaal telt dus niet.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Angeligue (+ 5 extra), Porcupine (a.k.a. Noud), Ad (2 keer), Perry Vermeulen,
Helga (2 keer), Hanny en Ellen

GGG, Op de hoge daken

  GGG Helmond

De laatste jaren klaagden de bewoners van serviceflat De Ameide in de Sinterklaasperiode. Het was hen opgevallen dat er nog nauwelijks iets in hun gezette schoen kwam.
Zoiets vinden zij niet leuk natuurlijk. We deden daarom navraag bij het managementteam van Sinterklaas. Dat bracht aan het licht dat door de hoogte van het dak en de vele antennes op dat dak er bijna geen Piet meer te krijgen was voor deze klus. Zelfs het paard van Sinterklaas ging steeds meer moeite krijgen met dergelijke hoge gebouwen en de moeilijk bereikbare schoorstenen.
Na enig aandringen en verduidelijking van de situatie door het weblogteam heeft de Sint het zich dit jaar toch aangetrokken.

voor de oplossing van de Goedheiligman.
.

1reactie

GGG, Hondenclub

  GGG Helmond

Zoals jullie weten is 1 van onze collega’s een fervent hondenliefhebber. Hij is daarom ook al jaren lid van een politiehondenclub in Stiphout.
Onlangs nam die club een aspirant lid aan waarvan ze eigenlijk dachten dat die niet veel zou komen trainen. De goede man woonde de nodige kilometers van het hondenterrein af, had geen auto en dat met 2 honden.
Toen onze collega ons vertelde hoe dit nieuwe lid naar het terrein kwam, wilden wij het niet geloven. Hij heeft echter gezorgd voor een foto en toen moesten wij het wel geloven.

voor het originele hondenvervoer.
.