Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.018 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Sinds vandaag hebben de kruispunten Marktstraat-Binderseind en Binderseind-Heistraat intelligente verkeersregelinstallaties. Software haalt daar tot op 500 meter afstand continu signalen binnen van de autonavigatiesystemen, lussen in de weg en verkeerscamera’s. Met die gegevens wordt realtime de meest optimale doorstroming berekend en bepaald wie er op dat moment een groen verkeerslicht krijgt. In deze video wordt de werking nader uitgelegd. Uit verkeerssimulaties blijkt dat de wachttijd er met 22% en de CO2-uitstoot met 15% in theorie verlaagd kan worden. 
Deze 2 ‘slimme’ kruispunten in het centrum liggen op zo’n 50 meter afstand van elkaar. Dat vergt een precieze afstemming, vertelt Jeroen Brouwer van Sweco, het ingenieursadviesbureau dat de software schreef. “Als de verkeerslichten niet direct op elkaar reageren, dan staat meteen 1 van de 2 kruispunten vast. We hebben te maken met vele verkeersstromen. En daarnaast ook nog met voetgangers en fietsers, die zijn stukken onvoorspelbaarder.” Na jaren van ontwerpen en maandenlang testen en verbeteren is deze pilot vandaag gestart in samenwerking met de leverancier van de verkeerslichten Siemens Mobility. “Wat de verkeersdeelnemers van de uitrol merken? Ze zullen bijvoorbeeld merken dat het wachten voor de verkeerslichten minder lang duurt en er geen vaste volgorde meer is waarin de verkeerslichten naar groen gaan” aldus Brouwer.
We zijn benieuwd of deze vernieuwde kruispunten in de praktijk gaan bevallen. Helmond loopt graag voorop in slimme verkeersoplossingen. Dit zijn niet de enige slimme stoplichten die we hebben. Zo staan er bijvoorbeeld een flink aantal op de N270 (Europaweg, Kasteel-Traverse, Deurneseweg en Helmondsingel) zoals we vorig jaar maart aankondigden. De werkzaamheden op de 3 Heeklaan-kruispunten brachten we uitgebreid in beeld.

18 reacties:

Geweldig! Nu hopen dat het op meerdere punten geplaatst gaat we worden .

Beantwoorden

Ik stel voor dat ze het kruispunt Oostende Noordende dan ook snel aanpakken, hier sta je zo vaak veel te lang en onnodig te wachten.

Beantwoorden

Ze gebruiken niet voor niets de woorden ; in theorie….

Beantwoorden

Als je van de andere kant komt met de fiets is het best lastig links af te slaan de Heistraat in.

Beantwoorden

Beter laat dan nooit.. welkom Helmond in de moderne tijd 😉

Beantwoorden

Spoorstraat – Engelseweg…. Het meest idiote, domme en milieu onvriendelijkste kruispunt van Helmond!

Daar moeten geregeld 5-10 auto’s meteen stoppen als er een auto uit de Spoorstraat komt.

Beantwoorden

Maar als je zelf weer gaat prutsen aan de instellingen sta je nog vaak als enigste bestuurder op een kruising voor rood te wachten terwijl er verder niets in de buurt is……..dus hoe intelligent is dat dan? Veel geld uitgeven terwijl het hier helemaal geen verschil maakt en zelf langer duurde voordat je aan de beurt bent.

Beantwoorden

Kunnen beter een drukker kruispunt pakken en die zijn er genoeg 🤔

Beantwoorden

Hahahahaha…..en als er eentje te voet of met de fiets op een knopje drukt ligt de hele stad weer stil…….welkom in utopia

Beantwoorden

Wanneer is Oostende aan de beurt?
O.a. Kruispunt bij XL
In de avond fietsers groen maar geen fietser te bekennen.
Niet echt smart technology

Beantwoorden

Als voetganger moet je daar midden op de weg gaan staan om op het knopje te drukken.
Pas dat eens aan.

Beantwoorden

Nu de badkuip

Beantwoorden

Goed nieuws,

Nu nog slimmer verkeersdeelnemers en alles komt goed.

Beantwoorden

Het slimste kruispunt is een kruispunt zonder stoplicht ;).

Beantwoorden

Niemand wacht hier op groen licht

Beantwoorden

Helmond is een verkeerslichtenoerwoud! Ze hebben nog nooit gehoord van slimme rotondes!
Heb jaren in een stad gewoond waar ze zeggen en schrijven 4 verkeerslichten hebben, verde rotondes wat goed is voor de doorstroming van het verkeer. Benieuwd wanneer ze daar hier achter gaan komen. Spaart uiteraard ook veel stroom.

Beantwoorden

op die locatie duurde het wachten nooit lang. deden ze maar wat aan de verkeerslichten op oostende. daar kun je pas lang wachten.

Beantwoorden

Grappig al dat geklaag over wat de gemeente allemaal wel niet moet doen voor de burger.
Totdat bekend word, wat dat allemaal aan belastingcentjes gaat kosten, dan klaagt men steen en been van geld over de balk smijten….

Al dat gehaast tegenwoordig, mens geniet even van een rustpunt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *