Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
35reacties

Cafetaria New Boemerang Helmond– PRIMEUR –
De eigenaresse van Cafetaria New Boemerang aan de 3e Haagstraat in Helmond-West heeft haar zaak in de verkoop gedaan. Hoewel de eigenaresse dat liever niet zelf zegt, erkent ze dat de reden van vroegtijdige verkoop van haar zaak ligt in wat haar overkwam in de afgelopen 2 jaar. “De huidige onderneemster, die het bedrijf in 2009 heeft overgenomen, is door privéredenen gedwongen de zaak nu weer te koop aan te bieden” zo liet zij het beschrijven in de advertentie.
Sinds kort na de start van haar cafetaria in 2009 werd ze getreiterd door een groep van voornamelijk Marokkaanse jongeren bij haar cafetaria. Op haar verzoek tot steun, antwoordde burgemeester Fons Jacobs destijds dat het wangedrag van de jongeren ‘niet acceptabel’ was, maar dat hij ook vond dat de eigenaresse moest laten zien dat ze de baas is in haar zaak. Toen die opstelling tot flinke commotie leidde, volgde enige steun. Maar op tweede kerstdag 2010 volgde het steekincident. Gevolg een veroordeling van haar man door de rechtbank tot 53 dagen gevangenisstraf. Het uitgebreider relaas van wat er gebeurde staat hier.
Nu probeert de eigenaresse haar zaak te verkopen. Want als gevolg van het bovenstaande kan/wil haar man niet meer in het cafetaria en alleen kan de eigenaresse het cafetaria niet runnen. Hoewel de overlast de laatste tijd gelukkig veel minder is geworden, is de drive van de onderneemster om er nog voor te gaan na al het gedoe niet meer.
Haar 5-jarig huurcontract betekent dat zij zelf een andere ondernemer moet zien te vinden voor haar pand. Die moet de resterende 3 jaar overnemen en de inventaris en goodwill betalen. Enkele gegadigden zijn er al wel geweest, maar zodra die in de buurt navraag doen, is de interesse als sneeuw voor de zon verdwenen.
Plannen voor wat ze wil doen als ze het verkocht heeft, heeft ze nog niet. “Eerst hier maar eens weg zien te komen.”

35 reacties:

Ik schaam me op dit moment als Helmonder. Verdomme!

Beantwoorden

Schandalig dat het zo moet 🙁

Beantwoorden

En zo heeft het tuig toch weer indirect gewonnen. Triest. Ik stel voor dat de burgemeester de friettent over neemt. Dan kunnen ze misschien voor hem wél een bewakingskeet voor de zaak zetten…

Beantwoorden

Stel je wint een wedstrijd op tv van zeven andere eetgelegenheden die ook bijna failliet zijn. Of je hebt een eetgelegenheid, wordt twee jaar bedreigd door een stelletje Marokkanen en je hield dat tot voor kort vol.
Wie verdient dan de hulde van de gemeente Helmond?

Beantwoorden

Wat een stelletje lafaards zijn de nederlanders geworden.We laten ons door net 2,5% van de bevolking terroriseren.Ik ben 67 jaar toen ik jong was en mensen in onze buurt werd bedreigd gingen we er op los.Nu zijn ze te druk met blowen en zuipen.Je weet wel brood en spelen nu is het drugs en drank daarom doet de regering niets tegen de drugs Ze zijn als de dood dat de mensen het recht in eigen hand neemt.Wacht maar de kruik gaat zo vaak te water tot hij breekt en dan doe ik met mijn 67jaar nog mee.Liever dood dan slaaf.

Beantwoorden

@Batavier
Vróeger kon dat nog, in die tijd werd er door de politie begripvol gereageerd, als buurtbewoners zélf wat raddraaiers flink onder handen namen. Tegenwoordig klagen dergelijke raddraaiers onmiddellijk dergelijke buurtbewoners aan en… vinden nog gehoor voor hun “klachten” ook!

Beantwoorden

Goodwill is toch een bedrag voor het overnemen van de goede naam van een onderneming?

Op dit moment zal die dus niet heel erg hoog zijn.

Voor de potiëntele gegadigde: de openingstijden kunnen volgens mij uitgebreider zijn als er GEEN alcohol wordt verkocht, maar dit even terzijde.

Ik hoop zich snel nieuwe huurders worden gevonden.

Beantwoorden

Niet normaal! Dat de gemeente Helmond haar dan maar uitkoopt. Voor €65.000 is zij uit de schulden. Als je kijkt wat de bewaking kost van de burgemeester kan dat er ook nog wel af toch?

Beantwoorden

@ Achmed Kajatti
Dat zou een heel mooi gebaar van de gemeente zijn voor al hun lompigheid tegen haar.

@weblog
Nou, jullie nieuws gaat wel snel. Eerst op nu.nl en zojuist zag ik dat ook het ed.nl dat nieuws heeft en morgen in de papierkrant komt.
Vraagje tussendoor: ik vroeg me af, bij nu.nl hebben ze er netjes de bron van jullie artikel bijgezet, maar bij ed.nl niet. Mag dat zomaar? Dat moet toch heb ik altijd gedacht, anders is dat toch eigenlijk jatten?

Beantwoorden

Wat een schande!

@Janus: Misschien dat Het Eindhovens Dagblad in de krant vandaag de bron netjes meldde? Ik heb geen krant. Iemand?

Beantwoorden

@Janus:
De reactie op jouw vraag staat hier bij het log 'Helmondse krant?' omdat het daar meer on topic is.

Beantwoorden

Het is echt te gek dat dit moet gebeuren. De Politie weet echt wel wie het doen, maar kan natuurlijk niets volgens de NL wet. Stop die lui in een strafkamp, praten en sussen helpt niet…

Als ik een scheve schaats rijd wordt ik hard aangepakt of van mijn bed gelicht, maar de draaideur criminelen, ja wat moet je ermee!

Juist keihard aanpakken! Laten opdraaien voor de schade, laat ze desnoods maar aan een ketting de plantsoenen schoonmaken met een oranje overal aan.

Eens kijken of ze dan nog steeds zo stoer zijn…

Beantwoorden

Graut gelijk batavier! Gotnondejuu een par van die snotjong die denke dasse t hier vur t zegge hebbe. Knokploeg samestelle, en een graute ok. Doen hullie ok, alt mi zn 10-e tiggelijk. Kenne waj nog veul better toch? Mi n manneke of 100 es dur de stad en t haagje banjere en al die kutmennekes mi n bakkes goed hard op zn gezicht butse. Ik zeg ja vur n knokploeg. Woar ken ik me anmelde??

Beantwoorden

“boomerang” lijkt mij een goede naam voor een “coffeeshop”,wat een misleidende naam toch. Ideale plaats daar in West, vlakbij ligt ook de rechte weg naar everlasting happines, inderdaad de spoorbaan. Op termijn scheelt dat rekening houdend met toekomstige bezuinigingen de gemeenschap massa’s geld. Dit geld kan dan weer worden ingezet voor nutteloze achter voordeuern projecten. Ja.. geweldig verbindende factoren.

Beantwoorden
bijna stadswacht, vrijwilliger natu

Hier zie je ook de van gemeentelijke subsidies afhankelijke gemeente TV niet met een kritische noot. Wordt het niet eens tijd dat hier aandacht aan besteed wordt ? Altijd die zogenaamde leerzame infootjes van de gemeente, doe eens wat nuttigs met je zendtijd en confronteer onze Helmondse burgervader en consorten met deze situatie.

Beantwoorden

Reactie op Paula, je treft de juiste toon. Altijd de slaapverwekkende turbo-talk verhalen, de beste zus en zo, benchmarks,targets,stakeholders,champions of the world.Een warme sociaal redelijk presterende stad wordt langzaam verpest door bezuinigingen op de verkeerde plaats.
Ga handhaven waar dit mogelijk is, stop met
slap en nutteloos gezwam door allerhande
groeperingen, die natuurlijk wel aan de subsidiepomp blijven hangen,blijf geen gemeenschapsgeld pompen in nutteloze zaken.
Berkendonk, lees Helmond Sport is een voorbeeld van gemeenschapsgeld verdamping op
middellange termijn.De z.g.spin-off zal in werkelijkheid een eeuwigdurende borgstelling
worden. Zit een groot gedeelte van het college al zover onder de knoet van KNOET!
Dreigend blijft ook de Brabant Culturele hoofdstad, laat die ereplaats maar aan Helmond voorbijgaan, bovenal bewaak de stad
haar zelfstandigheid, opgaan in groter Eindhoven ligt op de loer!!

Beantwoorden
bijna stadswacht, niet geheel vrijw

Het is de omgekeerde wereld dit!
En wat is er nu weer met de burgemeester?
Zie er niks over op deze site. Hij is weer vol beveiligd maar iedereen zwijgt dat dood of je mag niet reageren (ED, fijne krant). Wat is dat voor onzin?

Beantwoorden

Bordje aan de deur: Verboden voor Marokkanen. Wie komt er met een ontwerp?! Er zijn denk ik wel meer ondernemers die hier interesse voor hebben 😉

Beantwoorden

Man (24) krijgt geen gratis ijsje en gooit steen door ruit friettent
De politie heeft woensdagavond om 21.20 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning in het stadsdeel West.
De man zou eerder op de avond bij een cafetaria aan de 3de Haagstraat boos zijn geworden omdat men hem een ijsje niet gratis mee wilde geven. De man vertrok daarop weer, maar kwam later terug en gooide een steen door het raam. De gealarmeerde politie kon de man al snel aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Daar bleek dat hij nog diverse boetes en straffen had open staan. Daarop is hij ingesloten.

Beantwoorden

BELACHELIJK, sorry voor caps on, maar houdt dit nou nooit op???

Beantwoorden

5 jaar TBS geven, laten ze het voortaan wel…

Beantwoorden

Dat krijg je als de politie niet optreedt.
Misschien kan er iemand van de geitenwollensokkenclub langsgaan en eens met de jongen praten. Misschien met wat stevigs in de wollen sokken ?

Beantwoorden

het zijn gewoon saboteurs he , en als je saboteurs accepteerd , dan is binnekort 1 en al ontmoediging in ondernemerland …. geen voorzieningen meer want die worden aangevalen en gesaboteerd

korte metten mee maken is de enige oplossing voordat de norm word van gedrag (meelopers gaan dat gedrag copieeren anders worden ze zelf aangevallen)

dit is klassieke sabotage , en de politie die dat zou moeten aanpakken zit zelf vo met saboteurs van juist de functie die ze moeten vervullen , bang voor confrontaties is de weg naar ellende

Beantwoorden

ze zijn alleen maar gewend van huis uit om gestraft te worden , en dat gedrag verplaats zich naar buiten het gezin …in de maatschappij , op zoek naar straf (wat in hun ogen liefde is )
negatieve aandacht is beter als geen aandacht voor ze…anders bestaan ze zogenaamd niet

Beantwoorden

Hier wordt je toch kotsmisselijk van .Is dit gajes nu helemaal niet op te pakken of hebben die een vrijbrief Waar is B&W en de Politie????

Beantwoorden

Tja Batavier,

Ik ben ook van die leeftijd en in onze tijd knokte we er op los en daarna was het over. Kijk nu eens naar de verloederde maatschappij. Triest dat wij het met z’n allen hebben toegestaan dat de mensen van Cafetaria New Boemerang van ellende de boel nu maar van de hand doen. Triest ook dat we een zak van een burgemeester hebben met zijn gemeente erbij! Mensen van welk ras dan ook die nog nooit gewerkt hebben en al jaren van de soos trekken winnen het hier weer van hardwerkende belastingbetalers. Schande en schaamte voor deze stad.

Ik zei het hier al eerder in andere coloms. Snel een knokploeg formeren, net als in Engeland. Het wordt tijd dat er afgerekend gaat worden met het gajes, niet alléén in Helmond, maar in het hele land. Wie herrinnert zich nog de films ‘Death Wish’ van Charles Bronson? De nachtwaker die s’nachts afrekende met het tuig van de richel, permanent en zonder pardon. De politie staat hier altijd met lege handen en Den Haag houd al 100 jaar van theedrinken. Dus, het wordt tijd dat de burgers hun handjes laten wapperen voordat Nederland wordt overgenomen door het gajes.

Beantwoorden

Tja in en intriest voor die mensen dat ze de Boemerrang voor minder moeten verkopen.
Als de Jeugd die hun treiteren de zaak eens mee moeten betalen wat deze mensen verlies heben zullen ze ook anders gaan denken.
Pak ze flink op hun eigen portemonee .

Politie heb je niks aan want als je belt dat er gevochten wordt vragen ze wat ze moeten komen doen.

Jammer dat deze uitbaters het niet kunnen volhouden tot het afgebroken wordt, heb horen zeggen dat het op n afbraaklijst staat.Wat is daar van waar?

Zolang ik kan heugen is het altijd al De Boemerang geweest en ik kwam er al vanaf de kleuterschool.

Vroeger en gek dat ik dat zeg , werden wij als jeugd aangesproken op ons gedrag door juist oudere jeugd en zo niet dan gewoon door de volwassenen.
Gek he voor `t haagje om dat te lezen , maar ik heb er altijd met plezier gewoond en naar school en speeltuin gegaan totdat wij gingen verhuizen.

Rechtvaardigheid is dus nergens meer te vinden.
Klare taal mag niet meer ,je moet ze doodknuffelen.

Jammer dat deze jongelui zo alles kapot maken voor de omgeving en dat de mensen van het haagje zelf ook flink achteruit zijn gegaan.
God voor ons allen en ieder voor zich!!!
Dat was vroeger toch zeker anders in t haagje .
Maar het zijn niet alleen de Marokanen maar alle gespuis wat er tegenwoordig woont .
Van blank,mokka en zwart.en geel.
Fijne dag verder.

Beantwoorden

Goed verwoord Laura, dank je wel voor de bijval. Klare taal!

Beantwoorden

Dank je Twan,
Het is zo hoe ik `t haagje vroeger heb ervaren.

Iedereen weet toch dat als je n ijsje wil , dat je er ook voor moet betalen ook als je anders gekleurd bent.

Beantwoorden

Ik snap niet dat de politie niks tegen de jongens doet. Zijn er geen bewakingsbeelden en kunnen de jongens niet gewoon tot hun 18e onder behandeling van de reclassering gesteld worden? Dat zou op zijn minst rechtvaardig zijn en meteen een voorbeeld stelling,x

Beantwoorden

Natuurlijk weer marokkanen…

Beantwoorden

Destijds, 1977, toen mijn vader (Theo) eigenaar werd van de Boemerang, lagen de zaken wel even anders. Het Haagje was het haagje waarin ik als zijn zoon opgroeide. Ik was, of moest nog 8 jaar oud worden en stond destijds aan de kant van de cafetaria waar drank, ijs, frisdrank en tabak werd verkocht (oudere mensen weten dit nog). Meestal moest ik op de stoel klimmen en gaan staan om bij de tabak te komen als een klant 2 pakjes Northstate bestelde (Harrie van de overkant met 2 grote honden). Ook enkele later bekende voetballers heb ik later mogen voorzien van hun favoriete snacks. Ik heb de vaste klanten al op vrij jonge leeftijd leren kennen. Ik nam een bestelling aan, 3,75 gulden voor een pakje zware vannelle met vloetjes, ik kreeg een briefje van 5 gulden, liep naar mijn vader en gaf de bestelling door, kreeg het wisselgeld terug, klom op de stoel en gaf het wisselgeld terug aan de klant. Mijn vader Theo is niet meer, hij overleed in 2016. Ik leef nog, ben inmiddels 51 jaar oud…en vind het echt triest om te lezen hoe mijn oude geliefde buurt is veranderd! Mijn moeder leeft gelukkig nog wel maar is niet meer in staat om dingen van vroeger nog te herinneren over “Het Haagje”. Met enige regelmaat rij ik op een verloren dag door het haagje, maar de speeltuin van vroeger is moeilijker te vinden door nieuwbouw of een beekje dat niet meer stroomt richting de oude spoorlijn waar ik vroeger veel tijd heb doorgebracht. Ik weet niet wie dit bericht van mij nu nog leest maar weet in ieder geval dat ik vroeger in dat Oude Haagje ben opgegroeid. Ik hou van jullie! Liefs, Alexander.

Beantwoorden

@Alexander op woensdag 14 april 2021 om 20:46:

Ik heb het gelezen en denk dat het velen aanspreekt.

Beantwoorden

@Alexander op woensdag 14 april 2021 om 20:46:

Leuk stukje Alexander.
Dat pakje van Nelle kost nu met vloei 15 euro ongeveer…..
Prachtige tijd de jaren 70/80, ik denk er met veel, heel veel heimwee aan terug.
Alleen de mensen al, toen waren de mensen relaxed, alles was relaxed.

Beantwoorden

haha vroegah rookte ik ook en herken die prijsstelling…
fijne herinnering Alexander..en ja tijden veranderen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *