Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.753 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

cafetaria New Boemerang Helmond

De politie heeft bij een uit de hand gelopen ruzie in de 3e Haagstraat 3 verdachten aangehouden. De 28-jarige man (uit Uden) van de uitbaatster van  Cafetaria New Boemerang zou gisterenavond omstreeks 18.15 uur voor het cafetaria aan de 3e Haagstraat een 20-jarige Helmonder met een steekwapen hebben gestoken.
Het voorlopig dieptepunt in een lange reeks van incidenten. Want vanwege de maandenlange overlast van jongeren voor met name de uitbaatster van de frietzaak wees burgemeester Fons Jacobs begin dit jaar die plek aan als gebied waarbinnen een gebiedsverbod kan gelden. Na de eerste klachten en een verzoek tot hulp destijds van de uitbaatster van het cafetaria reageerde burgemeester Fons Jacobs nogal ontactisch. Zijn advies aan haar was om "doortastend op te treden'". Jacobs vond het wangedrag van de jongeren niet acceptabel', maar vond ook dat de snackbarhoudster moest laten zien dat ze de baas in haar zaak is. Stadsbreed en binnen de Helmondse politiek ontstond flinke commotie over die uitspraken.
De Udenaar wordt verdacht van het verwonden van een 20-jarige Helmonder met een steekwapen. De jongeman liep hierdoor een lichte verwonding op aan zijn been. Later, nadat het politieonderzoek vorderde, is de ook 20-jarige man buiten heterdaad aangehouden. Dat gebeurde omstreeks 23.30 uur op de Nieuwstraat. Omstreeks 23.45 uur hield de politie, eveneens buiten heterdaad, een derde verdachte aan; een 20-jarige Helmonder. Zij worden als betrokkenen gezien bij het conflict.
Kort voor 18.15 uur zou de 28-jarige verdachte uit Uden en zijn 26-jarige vrouw ruzie hebben gekregen met een aantal jongeren. Die weigerden te stoppen met het gooien van sneeuwballen tegen de ruit van de in de 3e Haagstraat gelegen frietzaak New Boemerang van de vrouw en haar man. De eigenaresse sprak 1 van de jongeren op straat aan om ermee te stoppen. Ze kreeg vervolgens een sneeuwbal in haar gezicht en zou op straat omver zijn geduwd. Hierna liep zij terug de zaak in.
Daarop ging haar man naar buiten om de belager van zijn vrouw aan te spreken. Ook hij kreeg een sneeuwbal tegen zijn hoofd gegooid. Daarop greep hij de jongen vast die de sneeuwbal gooide. Op dat moment werd hij belaagd door een andere jongen en deze zou hem ook geschopt hebben. Hierna zou de 28-jarige man 1 van hen gestoken hebben.
De 28-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek; beide 20-jarige verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw van de 28-jarige verdachte deed aangifte van mishandeling. De politie is nog bezig met het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

24 reacties:

Dat zoiets zover kan komen!!!
Hopelijk tellen de uitspraken van Jacobs niet, want dan kan zijn advies nog een duur geintje worden.

Beantwoorden

nu ze heeft laten zien wie de baas is,ben benieuwd wat fons nu zal zeggen.
of euh is hij al weer weg!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Of Jacobs weg was (is) blijft, onduidelijk.
Laat ons hopen dat de man een goede “kerst”
vakantie heeft kunnen vieren zeer ontspanned doortastend.Dan de beveiliging van zijn huis, zet die dure politieuren
maar in om daadwerkelijk een einde te
maken aan de problematiek die tjep en toelie in Helmond West veroorzaken. Bij doortastendheid hoort niet de pleiterik maken,zou dit de belofte inhouden aan een
finaal de pleiterik maken? Hoe dan ook, in
deze tijd is het uitspreken van goede wensen voor het nieuwe jaar, zeker op zijn
plaats aan het echtpaar wat als ondernemer
in Helmond West tracht te overleven in een
klimaat, wat op een asfaltjungle lijkt door het toedoen van een naar verwachting kleine groep bras die hard aangepakt dient te worden voordat het daar echt uit de hand gaat lopen.

Beantwoorden
Opgedrongen “gedooghelmonder”

Vandaag zullen de ‘berbers kraagjes’ wel weer op vrije voeten zijn. Nadat ze weer een warme knuffel hebben gehad van de gemeente/justitie.

Zolang dat niet veranderd, veranderd er nooit iets. En heeft klagen erover ook geen zin… 100 punten voor de uitbater.

Beantwoorden

Als Fons Jacobs in Helmond ooit nog enig aanzien wil genieten dient hij NU handelend op te treden in de 3e Haagstraat. Toen hij zelf achter de burgemeesterlijke vodden werd gezeten door bandieten was het hele politiekorps van Den Helder tot en met Valkenburg in de weer om onze Fons bij te staan, inclusief helikopters en inclusief een permanente politiepost voor zijn deur. Daar steekt het te hulp schieten aan een poepchinees in de 3e Haagstraat wel erg schamel bij af. Chineesje wordt al sinds jaar en dag bedreigd door Marokkaantjes en Fons Jacobs schiet al sinds jaar en dag Chineesje niet te hulp. Het hele optreden van Fons en het politiekorps begint sterk te lijken op het wél bieden van hulp aan de (laten we zeggen) hogere mieters in de samenleving en het laten barsten van hen die het minder hebben getroffen en om die reden een snackbar willen uitbaten.
Kom op Fons, we weten allemaal dat je echt niet beter kunt maar doe dan in ieder geval een beetje je best alsof je het wel zou kunnen.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Veiligheid op straat heb je zelf in de hand toch.
In ieder geval wel volgens Postbus 51.
En in dit geval hebben ze het ‘heft’ in eigen hand genomen.

Beantwoorden

Men mag tegenwoordig toch “eigen lijf, huis en haard” verdedigen ? Aldus Den Haag….

Beantwoorden

Ben benieuwd hoe veel mensen in dezelfde situatie zullen reagrern.
Je vraagt hulp bij de gemeente/politie en er word niet op gereageerd. Dit is in princiepe een overwinning voor diegene die aan het treiteren zijn. Het treiteren gaat dus door waardoor steeds minder mensen je frietzaak inkomen, dus minder inkomsten. Dan krijg je een dag als deze, waar je vrouw een sneeuwbal/ijsbal tegen zijn kop krijgt en omver word gegooid als het getreiter door gaat. Ik zou hetzelfde reageren als deze man uit Uden, ik vermoed nog wel iets harder, en eerder.

Wie zou zo dan niet reageren? Je kan dan zeggen “je mag het recht niet in eigen handen nemen”, maar wat dan? Moet je je zaak laten mollestreren, je klanten laten beledigen, je leven 1 grote hel maken omdat de politie in helmond niet de middelen heeft, en de politiek in helmond niet het lef.

Ik weet niet hoe het complete verhaal in elkaar zit, maar dit is wat ik van de media te horen heb gekregen. En in deze situatie zou het de politiek sieren als ze nu eens achter de gewone burger gaat staan en daarvoor ook de hand in het vuur wil stoppen.

Ik heb geen strafblad, maar ik weet zeker dat mocht mij zoiets overkomen dat ik vermoedelijk voor lange tijd in de bak zou gaan want ik zou me niet zo goed in kunnen houden.

Ik hoop dus dat de eigenaar met verzachtende omstandigheden te maken krijgt en dat men begrijpt dat deze zijn zaak/vrouw/leven probeert te verhoeden op een leven van angst en frustratie.

Beantwoorden

Kom op zeg, de politie heeft genoeg middelen op grond van het Wetboek van Strafrecht. Maar zoals altijd weet de politie niet welke wetsartikelen van toepassing zijn in zulke situatie; er is sprake van bedreiging, in feite werken deze hangjongeren als gangsters/mafia, waarbij hardwerkende ondernemers worden “gepest”, vernederd, omdat de Chinese mensen anders zijn (“Chineesje pesten” is inmiddels een sport geworden voor deze jongeren). In Amerika zouden deze hangjongeren allang zijn opgepakt door de politie alleen omdat zij zoveel overlast veroorzaken, d.w.z verstoren van de OPENBARE ORDE, zelfde reden waarom de Burgermeester een samenscholingsverbod had kunnen uitvaardigen. Bestuursrechtelijk had men de Burgermeester en gemeente kunnen aanklagen omdat hij zijn taak niet goed heeft uitgevoerd (te meer omdat de situatie onhoudbaar is geworden), namelijk de openbare orde handhaven.

Ik vermoed dat het nog niet over is, zeker als een of meerdere jongeren die betrokken zijn bij de vechtpartij wraakactie zullen uitvoeren op het Chinese echtpaar (“iemand van hen is neergestoken”). Ik verbaas me niet als het eethuisje van de Chinese ondernemers in de fik wordt gestoken. Herinner iemand nog van vorig jaar, Culemburg?

Beantwoorden

Misschien dat er in nederland ook triades zijn dit kunnen oplossen bij Nederlandse rechtshandhaving hoeven ook niet echt meer aan te kloppen.

Beantwoorden

Hoelang en hoeveel geduld moeten wij nog opbrengen om dit alles te moeten ondergaan???
Het is geen kwestie van het afgeven op bevolkingsgroepen of delen daarvan maar een kwestie van slecht,laf beleid. Die ondernemers kunnen geen kant uit, hun zaak is verankerd in het haagje en ze dienen dan ook door de gemeente geholpen te worden. Dat nu een ondernemer uit pure wanhoop door het ontbreken van hulp zelf het recht in eigen handen heeft genomen is dan ook meer lovenswaardig dan verwerpelijk. Hopelijk wordt deze man, met gemeende excuses van de overheid,niet in staat van beschuldiging gesteld en krijgen ze dan nu toch de hulp waarop ze recht hebben. En voor wat betreft de jongens die de problemen veroorzaken,die moeten niet een aai over de bol krijgen maar een maat 45 in hun hol

Beantwoorden

beste uitbaters
vraag poltie bescherming aan ,zoals onze fons de burgervader

Beantwoorden

Beste oud hagenees, dat deden deze uitbaters al met nada resultaat. Nee, ze moeten het spelen “the jacobs way” dus het O.M. op de hoogte stellen en op hun verantwoording wijzen,hiermede kan je als bedreigde de bijna vermoorde onschuld spelen en tot gigantisch lijdend voorwerp
uitgroeien. Laat ook meteen alle glaspartijen aan het pand vervangen door kogelwerend glas en verzoek ook om door de dienst terrorisme bestrijding meerdere bewakingscontainers met een 24 uurs bezetting zwaar bewapend team, voor het pand te plaatsen.Plaats in het pand eigen
agenten in burger en bovenal, laat iedereen
woonachtig of gerelateerden ontvangend in deze wijk, op identiteit controleren.
Dat zorgt voor de benodigde impact.
“samen daadkrachtig”.

Beantwoorden
Bijna weg kwijt Helmonder.

@Bijna de weg kwijt Helmonder
Je vergeet iets kleins: die van de friettent zijn geen burgemeester. Dus dan gaat jouw idee niet. Helaas, maar verschil moet er wezen.

Beantwoorden

Nog een aanvulling op de beveiliging zoals aangegeven door Bijna Weg Kwijt Helmoder. Laat in de media het bericht opnemen dat het cafetaria bedrijf standvasting doorgaat met de bedrijfsvoering. Belangrijk is dan wel dat als de uitbater voor de inkoop van
snacks,naar b.v.Sligro moet ik denk hierbij aan o.a. doelpalen, dat zijn die superlange frikandellen, doen ook een beetje de aandacht vestigen op de sport die ook onze burgemeester aanhangt,voor dit noodzakelijke
transport gebruik dient te maken van een zwaar gepantserd voertuig met geblindeerde ramen en ten minimale twee met automatische wapens toegeruste beveiligers.

Beantwoorden
Extern adviesburo.

Het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur heeft er in maart 2011 meerdere artikelen over en maakt een vergelijking met een project waarbij twee ex-criminelen de ‘kleine’ Helmondse criminelen in de gaten (zouden) moeten houden Kostenplaatje: drie ton!

Lees en huiver
http://www.binnenlandsbestuur.nl/Home/all/brug-naar-jonge-raddraaiers.863215.lynkx

Ook het commentaar en een ander artikel uit dezelfde editie gaan hierover

http://www.binnenlandsbestuur.nl/Home/all/mevrouw-xu.858666.lynkx

Doe er uw voordeel mee, schudt de politiek wakker
(en… op naar een gekozen burgemeester!)

Beantwoorden

De rechter doet 26 mei uitspraak in deze zaak.

Eis tegen de cafetariahouder:
53 dagen gevangenisstraf en schadevergoeding van 519 euro

Beantwoorden

De uitspraak zou moeten zijn:
-vrijspraak
-een lintje
-een schadevergoeding van tig-duizend euro voor alle misgelopen omzet omdat er tuig voor de zaak rondhangt en alle andere ellende.

Beantwoorden

Cafetariahouder uit ’t Haagje veroordeeld tot 53 dagen cel
Die straf van de rechter Den Bosch is conform de eis van de officier van justitie 2 weken geleden. Omdat de cafetariahouder (28) van Cafetaria New Boemerang in ’t Haagje die dagen al in voorarrest doorbracht, betekent dat dat hij niet opnieuw de cel in hoeft.
Het slachtoffer van de steekpartij eiste 2 weken geleden een schadevergoeding van 400 euro. Die vordering werd door de rechtbank afgewezen.

Beantwoorden

Zie ook: http://bit.ly/j0FCjv

De eigenaar moet wel de kapotte broek van slachtoffer (of dader, het is maar hoe je het bekijkt) vergoeden.
De steekpartij wordt als een eenmalig misstap beschouwd.
Nu maar hopen dat de Gemeente Helmond wat meer daadkrachtig de boel in de gaten houdt in Oud West / Helmond West / ’t Haagje (What’s in a name!)

Beantwoorden

Ik vind dat hij die broek ook niet hoeft te betalen .Deze man is al genoeg gestraft . En nu maar hopen dat hier inderdaadt is wat harder tegen opgetreden wordt tegen die schatjes .Maar ik ben er bang voor ????

Beantwoorden

Belachelijk veel straf en wat een rare krantenkop van het Eindhovens dagblad : Cafetariahouder hoeft niet de cel in. Dank je de koekoek, hij heeft daarvoor 53 dagen in de cel gezeten!!!!!!

Beantwoorden

Begrijp dat hij dat niet pikte en op den duur zijn ”breakpoint” berijkt was.
Toch erg jammer dat het zo heeft moeten lopen
iemand neersteken blijft fout al is hij meer malen geterorizeerd en iedereen roept dat zou ik nooit doen maar ik denk dat iedereen een breakpoint heeft en daarna kunnen mensen maar beter uit je buurt blijven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *