Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.452 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanmiddag om 17.00 uur is de bouw van de nieuwe bibliotheek officieel begonnen. De nieuwe bibliotheekis een eerste stap van het veelomvattende en  veelbesproken centrumplan. Op 19 augustus hebben wij al bericht dat de voorbereidingen voor de daadwerkelijke bouw van de bibliotheek waren gestart.

In het nieuwe gebouw zullen de nieuwe bibliotheek (met bibliotheekcafé), de VVV en het Regionaal Historisch Centrum gehuisvest worden. Het project is binnen de begroting van 11 miljoen euro aanbesteed en zal op 10-10-10 gereed zijn. “Maar de ervaring leert dat dergelijke projecten vaak duurder uitvallen en uitlopen” zo voegde wethouder Bethlehem er snel aan toe.Wethouder Yeyden presenteerde in zijn toespraak een nieuwe brochure getiteld “Helmond bouwt aan zijn centrum…’. In een drukbezochte foyer van theater ’t Speelhuis roemde hij de architectuur van de paalwoningen en ’t Speelhuis. Precies de locatie die door het 3 verdiepingen hoge gebouw voor een groot deel uit het zicht gaat verdwijnen.

Helmond, officiële openingshandeling van start van de bouw van de nieuwe bibliotheek

Buiten werd de openingshandeling verricht door wethouder Bethlehem en de voorzitter van Bibliotheek Helmond-Peel, de heer Geerts. Gezamenlijk begroeven zij een milieuvriendelijke plastic koker in het verse beton. Die rode koker bevat onder meer een afschrift van het raadsbesluit van oktober 2004 waarin het plan voor de uitbreiding van het centrum bezegeld werd.

Op onderstaande foto de wijze waarop eerder vandaag beton werd gestort.

Helmond, betonstorten vanwege de bouw van de nieuwe bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *