Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Getriggerd door dit bericht zaterdag op Pewa Weblog, gingen we het en ander na en wat bleek: het vermoeden klopte. Want het lijkt er inderdaad dan eindelijk van te komen dat de City Sporthal en een aantal appartementen plaats gaan maken voor nieuwbouw. Nadat we dat in 2019 aankondigden, lijkt de kogel nu namelijk door de kerk. Want naar verwachting van Woonpartners zullen er in 2025 op die plek in het centrum 2 nieuwe appartementencomplexen staan met in totaal 104 woningen.
Dat en meer is namelijk te lezen op de website van de woningcorporatie. Op de pagina van het project Watermolenwal – Zuidrand staat dat er aan de kant van de Watermolenwal een gebouw met 67 appartementen komt voor mensen met een middeninkomen. En dat er in nieuw gebouw aan de zijde van de Matthijs Vermeulenstraat 37 appartementen komen. Deze 37 zijn allemaal sociale huurwoningen en komen in plaats van de nu nog bestaande sporthal. De parkeergarage eronder wordt gerenoveerd en gaat plaats bieden aan de auto’s van de nieuwe bewoners. De afbeeldingen onderaan geven je een indruk hoe die 2 gebouwen eruit komen te zien.
De bomen op het parkeerterrein voor de City Sporthal zijn al gekapt zoals je rechtsboven ziet op foto die Peter Warmerdam maakte. Voor 1 juli wil Woonpartners beginnen met de inrichting van de bouwplaats en het strippen/slopen van de sporthal en de betreffende appartementen. In het laatste kwartaal van dit jaar wordt er dan begonnen met de fundering en kelder van de appartementencomplexen. 
Dinsdag spraken we met 1 van de huurders die tijdelijke bewoning heeft in 1 van de te slopen appartementen. Ook hem was het opgevallen dat de bomen gekapt waren. Het gaf hem het unheimische gevoel dat hij na 4 jaar met veel plezier en goedkoop wonen weer naar een nieuwe plek moest verkassen. Nee antwoordde de dertiger op de vraag of hij daarover al iets gehoord had. Helaas konden we niemand van Woonpartners bereiken voor een toelichting en aanvullende informatie.

In de reacties hieronder staat een update.

14 reacties:

Dat is mooi nieuw voor 104 Helmonders. 🙂

Beantwoorden

Woonpartners zegt wel veel meer en doet veel minder, halen altijd het mooiste plaatje voor maar in realiteit stuk minder!

Beantwoorden

De oude telefooncentrale?, het ‘moderne’ postkantoor? Blijven die nog fier overeind staan? Fraai gezicht blijft dat.

Beantwoorden

Niet dat het mij iets interesseert hoor, maar gelden de stikstof en PFAS regels niet voor Helmond? Of is het net zoals het uitkomt, zomaar een vraag.

In ieder geval, grafisch ziet het er best aardig uit, zoals altijd, nu de realiteit nog.

Hoelang nog voordat de hele binnenstad dichtslibt?

Beantwoorden

@Bert van S
Zo te lezen nog niet, maar dat deel gaat misschien ook nog plat staat bij de tweede link op dat eerste getekende plaatje. Dat moet zo’n ravage binnen zijn hoorde ik. Dat ze dat ook maar snel slopen en ook sociale woningbouw van maken.

Beantwoorden

@Jan op donderdag 23 maart 2023 om 06:57:

Hopelijk wonen er meer dan een persoon in zo’n woning

Beantwoorden

Wow ..wat fijn dat woonpartners keer aan mensen denkt met een laaginkom..gefeliciteerd 🥳🤠😘😂

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Zou zo graag nog eens binnenkijken !
Heb er vele plezierige uurtjes doorgebracht .

Beantwoorden

Ik sta er een beetje dubbel in. Fijn dat er meer (betaalbare) woningen komen, ook in de binnenstad, maar waarom is er met de grootte/architectuur niet meer rekening gehouden met (wat nog over is van) het historische centrum? Helmond is één van de oudste steden van Brabant, en het enige dat men doet is oude (soms eeuwenoude) gebouwen slopen en er smakeloze nieuwbouw voor terug plaatsen. Van die gebouwen van 13 in een dozijn, die net zo goed in de Rijpel als in Mierlo-Hout hadden kunnen staan, die totaal geen aansluiting hebben met de context van hun omgeving. Dat vind ik best een gemiste kans. Dát we het kunnen, is bijv. met Dierdonk en Brandevoort getoond, dat men best in staat is te bouwen in een bepaalde stijl uit voorbije jaren.

Beantwoorden

@Erwin van der Heijden op donderdag 23 maart 2023 om 11:16:

Denken ze echt niet aan, je droomt denk ik. Alleen maar aan zichzelf en aan de poen, hoe meer, hoe liever, de huurder is van ondergeschikt belang, sociale huur ook, is maar hoe je het mooie plaatje ‘weer geeft en schrijft’!

Beantwoorden

@Pejeka op donderdag 23 maart 2023 om 14:28:

Ik heb van 1989 tot 1995 op de middelbare school gezeten en regelmatig gesport in de City Sporthal en het was tóen al een lekke gammele rotte bouwval. Het verbaast me een beetje dat ze ‘m nog moeten slopen want ik had eerder verwacht dat hij uit zichzelf wel in elkaar zou donderen.

Beantwoorden

Update 1:
Het parkeerterrein voor de City Sporthal is sinds gisteren volledig omheind. Nadat er eerder bomen werden gekapt (zie hierboven), vinden daar de komende weken ten behoeve van de nieuwbouw en de KPN werkzaamheden plaats en worden er kabels en leidingen gelegd.
Op de Watermolenwal ter hoogte van de bieb staan nu tijdelijk verkeerslichten. Het aan het parkeerterrein liggende deel van de Torenstraat is vandaag afgesloten voor verkeer.

Beantwoorden

En nu maar hopen dat de jeugd die al zo lang ingeschreven staat voor woonruimte, nu ook eindelijk een plekje krijgt en de woningen niet naar de statushouders gaan .

Beantwoorden

dat ouden postkantoor ..en de gebouwen rond daar kunnen ze genoeg mooie
Appartementen bouwen ..
dat lelijk gebouw ziet er ook niet meer uit ..werd toch ook gesloopt
en nog meer gebouwen op de verlening van de markt ..
er staan er al wat leeg ..of dicht getimmerd
je komt het centrum niet mooi binnen met dat aanzicht ..van legen gebouwen
sloop ze of knap ze op ..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *