Buiten is het 14 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.980 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

– PRIMEUR –
De gemeente zal de City Sporthal in oktober 2019 laten slopen, dat is meteen nadat de huurovereenkomst met kinderspeelpaleis Monkey Town is afgelopen. Woonpartners mag op die plek en het parkeerterrein ervoor dan woningen gaan bouwen. De woningbouwvereniging bekijkt nog of de bestaande parkeergarage onder de City Sporthal behouden blijft.
Ook de Gaviolizaal gaat de komende jaren tegen de vlakte zodat Woonpartners ook dat terrein tot woonlocatie kan omvormen. De gemeente is met de Stichting Draaiogels in gesprek over een nieuwe plek voor hun orgels die nu in dat gebouw staan.
Dit is onder meer het resultaat van het akkoord (pdf) tussen de gemeente en Woonpartners om de buurt De Waart op te knappen. In die overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de renovatie (vanaf volgend jaar) van de bestaande 150 woningen en de ongeveer 140 nieuw te bouwen woningen (vanaf 2018/19). De gemeente gaat de openbare ruimte een flinke opknapbeurt geven. Zo komt er meer groen en verlichting, voldoende parkeer- en speelgelegenheid en de onveilige plekken in de buurt worden aangepakt. De bewoners zijn middels een bewonersbrief (pdf) op de hoogte gebracht. Volgende week donderdagavond is er een inloopavond in de Gaviolizaal.
Hieronder enkele impressies hoe de wijk er vanaf de Watermolenwal uit kan komen te zien.

In de reacties hieronder staat een update.

9 reacties:

En aanvullend nog 2 mogelijke plattegrondjes van De Waart in de toekomst.

Beantwoorden

Waar gaat Monkey Town dan heen?

Beantwoorden

Ziet er goed uit!

Beantwoorden

Ik blijf het jammer vinden dat de City geen sporthal meer is. Of ben ik nostalgisch?

Beantwoorden

Zonde! De City-sporthal wordt prachtig hergebruikt door Monkey Town. Ik vind dat de gemeente niet duurzaam omgaat met haar gebouwen. Lelijke gebouwen die al jaren leegstaan blijven maar leeg staan en een gevuld gebouw als deze sporthal wordt omgestoten. Zonde 🙁
En hoe oud is die sporthal eigenlijk?

Beantwoorden

Update:
Rigoureuze plannen voor De Waart weer stapje verder
De Waart wordt uitgebreid, beter toegankelijk en meer aangesloten op de omgeving. Dat hebben de gemeente en woningcorporatie Woonpartners afgesproken in een zo geheten ROP, een Ruimtelijk Ontwikkelingsprogramma. De Waart is nu een vrij afgesloten gebied waar veiligheid en leefbaarheid te wensen over laten.
Concreet plant Woonpartners 85 appartementen, 7 grondgebonden woningen en 7 woonstudio’s in de sociale huursector naast 50 appartementen in het midden- en hogere koop- en/of huursegment. Bijna alle bestaande woningen blijven behouden. Maar door de vorig jaar september gemelde sloop (zie helemaal bovenaan) van de Gaviolizaal, de City Sporthal en naar nu blijkt ook een (deel van) de bebouwing op de ORO-locatie, komt ruimte vrij voor deze nieuwe woningen. De 120 bestaande woningen worden gerenoveerd. Zeker zo belangrijk is het beter aansluiten van de wijk op de omgeving. Aan de zuid- en westrand van De Waart komen brede toegangen en voor fietsers een oost-west-verbinding. Daarmee moet de wijk beter aansluiten bij de nieuw te bouwen Oranjekade, het nieuwe Havenpark en het stadscentrum. De Waart krijgt ook meer groen en speelplekken en betere parkeerruimte.
Bij de ontwikkeling worden de huidige bewoners (meer) betrokken, met name door een door de gemeente op te stelen ‘gezondheidsscan’.
Deze opknapbeurt is een langlopend project. De voorbereidingen zijn dit jaar begonnen en worden de komende 2 jaar verder uitgevoerd. De nieuw te bouwen appartementen en woningen komen tussen 2020 en 2024 geleidelijk beschikbaar. Over deze rigoureuze aanpak in de komende 7 jaar kun je heel veel meer lezen én zien in het 72 pagina’s tellende plan (pdf).

Beantwoorden

Het blijft raar om een goedlopende sporthal annex parkeergarage annex kegelbaan in het hartje van de stad te slopen. Over ‘levendigheid’ in het centrum gesproken…

Beantwoorden

Trouwens: waar gaan die orgels heen???

Beantwoorden

@Jean Cat op donderdag 14 december 2017 om 21:02:

Helemaal mee eens. Je kunt ook iets renoveren en helemaal opknappen, maar in Helmond is de sloophamer nog steeds actief………….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *