Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Onze bieb zal er door de digitale ontwikkelingen  over een aantal jaar anders uit zien. Hun papieren collectie gaat steeds meer plaats maken voor een e-books, e-readers en tablets. Zodoende blijft voor de openbare bibliotheek een rol weggelegd. De rol van neutrale, onafhankelijke en betrouwbaar intermediair die informatie en literatuur toegankelijk en betaalbaar moet houden voor alle burgers, jong en oud.
Eind dit jaar zullen naar verwachting alle bibliotheken in Nederland aangesloten zijn op de digitale infrastructuur (gezamenlijke website, Nationale Bibliotheek Catalogus, Datawarehouse met gegevens over marketing, onderzoek en benchmarking). Voor de aansluiting op deze landelijke bibliotheek.nl is de Bibliotheek Helmond-Peel haar automatiseringssysteem aan het updaten
Zoals bekend is sinds december 2011 aan de bibliotheekfuncties van de wijkfilialen zoals we die kenden, een einde gekomen. De financiële gevolgen voor het personeel dat daardoor moest afvloeien ving het bibliotheekbestuur met de eigen middelen op. Ook de gevolgen van nog bestaande knelpunten bij de filialen in de Bus en Brouwhorst werden voor eigen rekening genomen. Voor deze filialen lopen de huurcontracten begin 2014 af.
In de Bus is met een verruiming van de openingstijden een zogenaamde bestelbieb ingericht naast de al bestaande functie van boekenoutlet. Voor ouderen en de minder mobiele inwoners in de wijk wordt de bestaande bibliotheek-aan-huis-service uitgebreid.
In het voormalige filiaal in Mierlo-Hout neemt seniorenvereniging d’n Huijsakker binnenkort haar intrek die daar naast haar dagelijkse activiteiten een uitleenfunctie van boeken gaat verzorgen.
Om de doelgroep Jeugd bij hun leesbevordering en taalontwikkeling te blijven ondersteunen, heeft de bibliotheek in samenwerking met het onderwijsveld in een 10-tal basisscholen servicepunten kunnen inrichten. Dit wordt verder uitgebreid en het college van burgemeester en wethouders wil daaraan voor een bedrag van maximaal 150.000 euro meebetalen. Tenminste, als de gemeenteraad daar  mee instemt na de zomervakantie.

2 reacties:

Een fink bedrag wat de bieb ineens krijgt. Een goedmakertje of een soort van wettelijke verplichting van de gemeente? Het lijkt op het eerste.
Mooie column van Groenlinks trouwens.

Beantwoorden

Grappig, vandaag ook in het ED. Ik dacht al, waar las ik dat toch eerder. 🙂 http://www.ed.nl/regio/helmondstad/11398075/Bieb-krijgt-1%2C5-ton-extra-van-gemeente-Helmond.ece

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *