Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.160 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Gisteravond en vanochtend hoorden we van diverse Helmonders opmerkingen over flinke stank in vooral de Binnenstad. Daarbij werden diverse ‘ruiklocaties’ genoemd zoals het Speelhuisplein, Suytkade en (net buiten de wijk) de 1e Haagstraat.
We weten niet hoeveel klachten daarover inmiddels bij de Brabantse MilieuKlachtenCentrale binnen zijn gekomen en of er ’n relatie is met de stank in Brouwhuis die we begin augustus meldden (en nog altijd voortduurt). Bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, de instantie die over geuroverlast in onder meer Helmond gaat, was vanochtend namelijk niemand voor commentaar bereikbaar.

In de reacties hieronder staan updates.

13 reacties:

Het rook idd sterk naar verbrand plastic in centrum en ik vermoed dat het van de vlisco afkomt

Beantwoorden

Dacht het kanaal toen ik daar op terras zat maandag

Beantwoorden

Verbrand rubber stonk het naar.. blech!!

Beantwoorden

Update 1:
Bedrijf op het industrieterrein veroorzaakte gisteren de stank
De stank gisteren werd veroorzaakt door Colorex Master Batch BV op de Achterdijk op het industrieterrein. Bij hun productie kwam te veel warmte vrij waardoor kunststof is gaan roken. Dat liet de woordvoerster van de Omgevingsdienst ons zojuist weten. Een toezichthouder van deze instantie heeft meteen de productie laten stilleggen. Omdat er vanochtend weer (of nog steeds) dergelijke stankklachten binnenkwamen, is er opnieuw een toezichthouder naar Helmond gestuurd.
Hoeveel klachten er inmiddels bij de MilieuKlachtenCentrale zijn binnen gekomen kon de woordvoorster op dit moment nog niet zeggen.

Beantwoorden

Dacht dat mn auto ergens aan t fikken was vanbinnen

Beantwoorden

Inderdaad, vanaf gisterenmiddag al een zeer penetrante geur van gesmolten plastic, een echt chemische lucht tot diep in de nacht. Heb de ramen meteen dicht gedaan, want de lucht trok je huis in.

Beantwoorden

De hele achterdijk stinkt, niet alleen dat bedrijf

Beantwoorden

In de Beelsstraat niks te ruiken gelukkig

Beantwoorden

Hier stonkt t ook tiendplein met dat lucht net als er iets aan t verbranden was plastic of zo

Beantwoorden

Dat bedrijf moet meteen productie stilleggen,waarom Den Ouden dan niet?
Stinkt bijna dagelijks,trekt de stank ook van in je huis en je wordt misselijk ervan!
Kan met het mooie weer écht niet buiten eten.
Ook maar sluiten of stilleggen als het weer stinkt!

Beantwoorden

Update 2:
De geuroverlast sinds gisteravond is ontstaan toen er rond 19.15 uur bij dit bedrijf dat kunststofkorrels kleurt, veel rookontwikkeling in de productiehallen ontstond nadat kunststof was gaan roken. Die rook is via de opengezette ramen en deuren naar buiten gegaan. Deze rookontwikkeling zorgde voor de geuroverlast. De lucht is niet schadelijk voor de volksgezondheid. “Helaas blijft de lucht langer in de omgeving hangen dan verwacht, doordat er vandaag weinig wind is,” zo liet de gemeente weten.

Beantwoorden

in Stiphout was het zeer goed te ruiken
een soort van bakeliet of verbrand rubber

Beantwoorden

In het Eindhovens Dagblad gisteren:
Een bakje met smeulende kunststof was voldoende om het in half Helmond een avond lang te laten stinken. […] “Collega’s waren alleen vergeten om een laagje water in de bak te doen”, zegt Gerrit Meupelenberg, hoofd productie bij Colorex. “De kunststof is gaan smeulen. Eigenlijk hadden ze dat onder de afzuiging moeten zetten, maar ook dat waren ze vergeten.”

Ja hoor, een bakje met smeulende korreltjes zet half Helmond in de stank volgens de krant. Mijn oud-collega’s zullen vrijdagochtend wel een in deuk gelegen hebben toen ze dat lazen. Fijn dat zo’n journalist die er natuurlijk ook niks van af weet, dat gelooft en het daarmee afdoet want dat berokkent geen schade aan dit mooie bedrijf en klaart de lucht weer lekker op. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *