Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties


Volgend weekend gaan de deuren van de Cacaofabriek open voor het publiek. Vanaf dan kunnen we kennismaken met dit veelbesproken nieuwe onderkomen van het Filmhuis, Poppodium Lakei, kunstenaarsinitiatief De Nederlandsche Cacaofabriek en Omroep Helmond.
De activiteiten van deze cultuurpartners zullen het gebouw tot de culturele hotspot van Helmond moeten maken. De website van ‘De Cacao’ is nu nog niet klaar, daarom hun openingsmagazine (pdf) om je wat meer info te geven.
Zodat je over een aantal jaar kan aantonen dat jij het nu al wist, de stelling:

‘De Cacaofabriek wordt een succes’

40 reacties:

Gaat niet lang overeind blijven

Beantwoorden

@ Bjorn
Wat een kletspraat!!
Dit wordt de muzuektempel van Brabant e.o.

Beantwoorden

Ik ben positief,mooie locatie,mogelijkhied tot parkeren en toch dicht bij de binnenstad, Ik ga kijken bij de opening

Beantwoorden

Ik hoop het, het is een prachtig complex. Lakei en Filmhuis draaiden afzonderlijk niet goed, dus het kan alleen maar beter.

Beantwoorden

Fantastisch concept! Nu al volop in de belangstelling! Wees als Helmonders eens trots op deze positieve bijdrage een het imago van onze stad! Het heeft alles mee: uitstraling, lokatie, parkeergelegenheid! Het wordt dé culturele hotspot van De Peel en ver daarbuiten!

Beantwoorden

Ik hoop dat dit eindelijk een succes wordt.

Morgenavond wordt er trouwens al proefgedraaid in de popzaal met een gratis optreden van Last Suggestion.
http://www.lastsuggestion.com/media.html

Beantwoorden

Prachtig gebouw, maar hoe jammer ik het ook vind, ik ben bang dat het culturele hotspot idee niet gaat werken. Die kunstenaars ken ik niet, maar Filmhuis, Lakei en Stadsradio krijgen alle drie tot nu toe heel weinig belangstelling van bezoekers of luisteraars. Waarom zou dat ineens veranderen als je ze bij elkaar zet op een andere plek in een mooi gebouw? 0+0+0=0 volgens mij.
Of er nog vrijwilligers van het Filmhuis zullen komen, toch de meest frequente filmkijkers, ik ben bang dat voor hen de maat vol is omdat ze niet mee over mochten als vrijwilligers.
Ik voorzie dat er snel extra subsidie nodig is omdat het (na een tijdje) te leeg is. En dat is weer zonde van zo’n mooi gebouw vindt de politiek, dus extra subsidie.

Ik hoop dat ik ongelijk heb!

Beantwoorden

Ik hoop dat we eindelijk een fatsoenlijk poppodium krijgen. Toch kan ik nergens net als oa bij de Effenaar en 013 een agenda vinden. De bands zouden voor de komende maanden toch al vastgelegd moeten zijn. Ik zie alleen het openingsweekend en het 60er jaren pop. Weet iemand of en waar een agenda te vinden is?

Beantwoorden

@skruwlelik op vrijdag 7 maart 2014 om 22:34:

Voorlopig kun je op Facebook de agenda vinden.
https://www.facebook.com/decacaofabriek?fref=ts

Beantwoorden

@Noud,

Ja, dank je!!!!! Maar toch jammer dat er nog geen website is, daar is toch tijd genoeg voor geweest, dacht ik zo. Maar goed, we moeten het positief bekijken. Vanuit de Vlisco ziet het er s’avonds in ieder geval gezellig en mooi uit.

Beantwoorden

Geweldig mooi gebouw! Helmond mag trots zijn op bibliotheek, nieuw speelhuis en nu de cacao fabriek!
Bezoekers van buiten complimenteren ons met deze aanwinst, laten we dat zelf nou ook maar eens gaan doen!
Zonder de vorige vrijwilligers te kort te doen, kan nieuw bloed wel weer eens voor nieuwe energie zorgen en die zal wel nodig zijn om zo,n project rendabel te maken,
Ik wens heer Marcus en zijn team veel succes!

Beantwoorden

De website is online: http://www.cacaofabriek.nl.

Beantwoorden

@leny van muijen op zaterdag 8 maart 2014 om 12:51:

klopt helemaal mevrouw Leny drie pareltjes aan het prachtige diadeem dan Helmond heet. mag ik er een vierde aan toevoegen: het vernieuwde station en haar omgeving.

veel dank aan wethouder Jan van den Heuvel en zelfs ook aan oud-wethouder Peter Tielemans want zij zijn/waren bestuurlijk verantwoordelijk voor deze zaken.

Beantwoorden

@maarten janssen op zondag 9 maart 2014 om 17:11:

“veel dank aan wethouder Jan van den Heuvel en zelfs ook aan oud-wethouder Peter Tielemans want zij zijn/waren bestuurlijk verantwoordelijk voor deze zaken”.

Zie ik hier een verkapte sollicitatie naar de functie van Trix, want na 19 maart zal het inderdaad “Janssen: Helmonders bedankt” zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

@maarten janssen op zondag 9 maart 2014 om 17:11:

Mag ik ff kotsen? Ja, dat mag ik……

Beantwoorden

Vanmiddag na een gezapig debat in een heerlijk zonnetje mogen vertoeven op het terras van de cacaofabriek. Witbiertje erbij, ik miste alleen de palmbomen.

Misschien is een permanent stadsstrand wel iets voor bij de cacaofabriek. Of tenminste buitenfilms of een drive-in bioscoopscherm 🙂 Uiteraard onder het genot van verse muntthee.

Als ik dan een tip mee mag geven, probeer te woekeren met de ruimte die je hebt. Als vandaag een graadmeter is voor de toekomst, dan wordt het een groot feest

Beantwoorden
Michiel van Geel

Heer Janssen, deze projecten hebben een lang traject afgelegd ik vind het te veel eer door mensen die nu de linten doorknippen alle credits te geven.
Dat gebeurt al veel te vaak.

En ook ik heb gisteren nog heerlijk nagenoten op dat schitterend terras!
Wat een aanwinst voor ONZE stad!

Ik wens nogmaals de heer Marcus en Strijbosch en hun hele team veel succes.

HET GAAT LUKKEN!

Beantwoorden

Zaterdag ben ik bij de try-out geweest.
Het gebouw ziet er van binnen en van buiten erg mooi uit.
Architectureel gezien klopt het allemaal. Een industriële look.
Ik moest wel even zoeken naar de popzaal en de toiletten.

De popzaal zelf vind ik klein in verhouding met het gehele gebouw.
Drie zalen voor het filmhuis vind ik voor een stad als Helmond weer aan de hoge kant.
Persoonlijk had ik de verhouding liever andersom gezien. Een grotere popzaal en wat minder filmzalen.

De ruimte buiten met alle steigerhouten banken nodigt uit om in de zomer hier ook buiten activiteiten te ontplooien. Het doet heel gezellig aan en het contrast met de metalen/stalen gevel van de Cacaofabriek is goed.

Ik hoop ook dat de Cacaofabriek een succes wordt, maar ik denk dat hier nog wat aanpassingen in de toekomst voor nodig zijn. Ik hoop ook dat dit dan ook tot de mogelijkheden behoort.

Beantwoorden

Na zoveel belastinggeld verknoeit te hebben zou ik ook roepen dat het een succes wordt, wanneer worden die eikels eens wakker

Beantwoorden

Leuk, maar ik zal hier alleen s’zomers komen, ik ga echt nooit never in die aquarium staan als ik wil roken. Nee. Dank. U.

Hier had handig een Lounge van gemaakt kunnen worden met meer ruimte, desnoods met buiten bankjes zodat het gezellig oogde, ik mis alleen de anti-rook poster nog de brand poster, zeker ontworpen door een niet roker?

Beantwoorden

Heb net op de website gekeken en gisteren toen ik er was in de brochure maar weet nog steeds niet wanneer Anneke van Giersbergen optreed en wat het kost

Beantwoorden

Leny van Muijen: helemaal met je eens. Helmond is enkele fraaie objecten rijker. Mensen zijn verwonderd over het idee van een theater in een kerk (misschien ook elders wel gerealiseerd, meer een fraai nieuw theater is in Helmond in korte tijd van de grond gekomen).
Het station ziet er ook vernieuwend uit. Zeker als straks alles klaar is en helemaal ingericht.
De Cacaofabriek zal zich nog moeten bewijzen, maar dat zal ook wel op gang komen. Zeker als er zo’n fraai gerestaureerde kraanbaan naast staat, want die kraanbaan moeten we niet vergeten!

PH: je hoeft niet in een aquarium. Gewoon niet roken. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn. Okay! Jij wilt roken. Buiten is plek genoeg!

Beantwoorden

@Roy op maandag 10 maart 2014 om 18:29:

Anneke van Giersberen treedt zondag om 17:15 uur op met een akoestische set.
Als ik het goed begrepen heb is dit optreden gratis i.v.m. met het openingsweekend.

Beantwoorden

Zolang De gedrochten Markus en zijn vrienden daar hun zakken vullen zal het helemaal niks worden. Van den Heuvel, jaja onze wethouder vergeet twee ondernemers het huurcontract op te zeggen van een slooppand. Kosten, meer dan een half miljoen euro. Em wie is hij vergeten? Heeft iemand dat ooit uitgezocht en wat de connectie is tussen hem en die huurders? Het riekt naar corruptie, strafrechtelijk vervolgen al die lui. Strijbosch, Markus van den heuvel. Bahh,

Beantwoorden

Bert, zo kan ie wel weer!
Wat is jouw positieve bijdrage voor Helmond?

Beantwoorden

Is het niet zo dat een échte Helmonder (jaja, ook iedere Nederlander) altijd wel wat the kankeren heeft. Opbouwend positief staat bij de meesten niet in hun woordenboek. En als je aan bepaalde mensen een hekel hebt, hoef je ze toch niet te gaan opzoeken, ook als is het in de Cacaofabriek.

Beantwoorden

Het lijkt me zeker een aanwinst voor Helmond.

Wel jammer dat een pilsje (vaasje) 2,40 is…
Nostalgie straalt het gebouw uit, maar als ik het (toch weer) even omreken is het toch ƒ5,29 voor een beetje gerstenat.

Beantwoorden

Drink dan thuis en haal het goedkoopste bocht, dat je kunt kopen, in huis!

Beantwoorden

@brombeer op zaterdag 15 maart 2014 om 16:44:

Ik wil alleen maar aangeven dat, dat ook mee kan spelen met het succes van iets. Maar waarschijnlijk heb jij genoeg geld en hoef je je niet druk te maken om een pilsje meer of minder.

Beantwoorden

Beantwoorden

Ton, ik drink niet, maar toen ik nog wel dronk, had ik inderdaad genoeg geld om tientallen pilsjes op een avond burgemeester te maken. Nu heb ik dat geld ook nog en besteed het aan andere zaken, die véél lekkerder smaken. Nee, géém drugs.
En ja, natuurlijk kan een behoorlijke prijs voor een pilsje meespelen, maar wordt er daarom minder uitgegaan? De tijd zal ons leren of de Cacaofabriek redenen genoeg heeft om te blijven bestaan.

Beantwoorden

@ Brombeer op zaterdag 15 maart 13.52, 16.44 en 18.35

hihhi.. prachtig zoals je je (schuil)naam eer aandoet. Opbouwende zaken verpakken in gemopper…
Maar ik ben het (deze keer) wel eens met je opmerkingen.

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Tja als zelfs de SP de prijzen van de (gesubsidieerde) horeca goedkeurt… waar blijven we dan als AA-ers. De Maffia van de brouwerijen hebben het voor het zeggen (helaas) ook in Helmond.

Maar ik wens de Cacaofabriek veel succes en de bezoekers veel plezier in het mooie gebouw!

Beantwoorden

SP moet natuurlijk PvdA zijn…

Beantwoorden

Mirjam, bedankt. Nog meer Pijlen op de boog misschien? Oude mensen hebben toch vrijwel altijd wat te zeuren en te mekkeren. Daardoor zijn ze (meestal) ook oud geworden. Het doet je goed en vrolijkt je op (soms, héél soms!!). Maar persoonlijk geef ik er geen barst om wat iemand van mijn opmerkingen denkt!

Misschien ga ik weleens (erg) kort door de bocht, maar dat is soms nodig vanwege het “bocht” die ongenuanceerde opmerkingen maken en die dan op de Weblog plaatsen.

Leef gezond, mopper op zijn tijd eens flink en je zult voelen dat er dan weleens wat van je afvalt!

Beantwoorden

Optreden van Anneke van Giersbergen was prachtig in het restaurant van de CC-fabriek. Tevens een mooie ruimte. De akoustiek in het hele CC-gebouw verdient wel nog aandacht. Het klinkt nu nog erg plastic en veel ruis. Vol lof over de kantoorruimtes. Allen het ED -kantoor was nog erg leeg. Allemaal aan het werk natuurlijk. Jammer dat we niet in de popzaal konden. blaudzun had bijna vier uur soundcheck en inruiming nodig. Maar ja, alles voor het gouden keeltje. In ieder geval een mooie act om een prachtig kunstgebouw in te wijden.
O js, het grote plein voor de ingang graag auotvrij houden en nog wat groener inrichten s.v.p. Van mij een 7 voor de CC-fabriek. Met verbeterde akoustiek en entree cq plein en leen wat lagere prijs voor consumpties een dikke 8.

Beantwoorden

Mooi gerenoveerd, goede uitstraling, prachtige plek. De buitenruimte mag nog wat meer begroeid worden en wat gezelliger. Ik ben benieuwd of het allemaal van de grond komt, eerst zien dan geloven. Er zijn in Helmond al heel wat projecten mislukt (jongerencentra als Roadhouse, Plato en de Lakei, filmhuis loopt slecht). Maar de potentie is er.

Beantwoorden

Er is geen potentie, de cacaofabriek wordt een flop, popzaal is klein en slecht ingericht. 2,40 voor een vaasje, geen probleem als je naar een kroeg gaat maar de mensen komen daar niet om te zuipen maar om naar muziek te luisteren. Maar de prijs van bier is belangrijk brombeer, nog volle kroegen gezien de laatste tijd in Helmond? Gevaarlijke trappen, geen leuning aan een kant, daar gaan mensen vallen. Een flop wordt het zeker maar dat maakt het gemeenschapsgeld wel weer goed.

Beantwoorden

Typische Helmonder, die Mark. Lekker zeuren. Waarom. Eigenlijk om niks!
Als je graag zuipt, moet je thuis blijven. Kun je naar de muziek luisteren die jij graag hoort en heb je geen last van een te kleine popzaal. Hoef je ook geen rekening te houden met gevaarlijke trappen. Tja, want als je teveel zuipt zou je weleens kunnen vallen. Maar goed…..lekker zeuren Mark om de prijs van een biertje!! Mag van mij gerust hoor. Iedereen mag zeuren, als ze maar niet gaan grommen en brommen!

Beantwoorden

Leuke urban locatie, moet meer gepromoot worden Geweldig aanbod aan prachtige films
Restaurant prima locatie , exploitatie minder, maar zou in goede handen een geweldige locatie kunnen zijn KOMOP! Helmonders ben trotsop Onze Cacao fabriek!
En breng er eens tijd door om iets leuks te bezoeken film hapje dranje, expositie muziekevenement.
OF een chocolaatje te kopen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *