Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

13reacties

In de oude bibliotheek aan de Markt komen 16 middeldure huurwoningen (kale huur tussen de 808 en 1175 euro per maand) en op de begane grond een winkel in de foodbranche. Daarbij wordt het gebied rondom dat pand aantrekkelijker gemaakt. Dat heeft B&W besloten. Sinds de realisatie in 2010 van de nieuwe bieb aan de Watermolenwal stond het pand op de Markt leeg. Wil je de verwikkelingen sindsdien weten? Lees dan dit weblogartikel en de 7 updates.
Centrumwethouder Erik de Vries is blij met deze ontwikkeling. “Het is onze ambitie om onze binnenstad aantrekkelijker en bruisender te maken. Met deze ontwikkeling geven we deze zijde van het centrum een kwaliteitsimpuls.”
De gemeente wil in en rond het centrum meer woningen toevoegen. “Meer woningen bouwen rond het centrum is goed voor al die inwoners die op zoek zijn naar een plek in onze gemeente. Zeker als het gaat om de middeldure huur, hebben we nog een flinke opgave te realiseren”, vindt woonwethouder Gaby van den Waardenburg. “Maar het zorgt ook meteen voor meer reuring in de binnenstad. Die nieuwe bewoners gaan er hopelijk boodschappen doen, een terrasje pakken, naar de winkel. Daarmee is dit een win-win-situatie.” Er komen ook woningen boven de C&A op de Markt, ontwikkelingen die passen in de B&W-visie op de binnenstad.
De 2 wethouders zijn blij dat er in het bedrijf Aan de Markt in Helmond B.V. eindelijk een koper voor het leegstaande gebouw is gevonden. “Het heeft lang geduurd voordat er duidelijkheid was. Ook wij als college zijn af en toe ongeduldig geworden”, zegt De Vries daarover. “Maar het is goed dat er nu een mooie invulling komt, met naast de woningen ook een concept in de foodbranche moet krijgen die extra mensen naar het gebied moet trekken. Nu is het zaak om daarmee vaart te maken.”
Hoeveel het bedrijf Aan de Markt in Helmond aan de gemeente voor het pand ter grootte van 8.970 m² betaalt, hopen we je in een update te kunnen melden. Deze koper gaat nu in ieder geval de plannen verder uitwerken. En zal ook zorgdragen voor een goede stedenbouwkundige inpassing aan de zijde van het Piet Blomplein (het voormalige Speelhuisplein) om ook aan die kant de aantrekkelijkheid te vergroten. De bedoeling is dat de definitieve verkoop plaatsvindt op het moment dat de vergunning verleend wordt. De verwachting is dat dit in de loop van dit jaar zal plaatsvinden.

In de reacties hieronder staat een update.

13 reacties:

Mooi nieuws, goed voor het centrum. Eind goed, al goed. 👍
Ongelofelijk hoe lang dit heeft geduurd. Hopelijk leren de wethouders hiervan dat er geen winkelpanden meer bij moeten in het centrum. Want hoe lang stond het deel onder de nieuwe bibliotheek (waar nu de goktent zit) wel niet leeg?

Beantwoorden

in het ED staat, Op de begane grond zal een winkel in de ‘foodbranche’ zich gaan vestigen. Mogelijk een supermarkt.,
hoop van harte dat er voor de mensen in het centrum een Aldi op loopafstand terug komt

Beantwoorden

Wat een flut ‘bedrijf’ is onze gemeente toch. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat iemand 8 jaar geleden al aan de tafel heeft gezeten om dit bouwvallig pand te kopen maar de gemeente moeilijk deed omdat ze niet nog een foodcourt in de stad wilde. Met het idee om zowel een kleding winkel (Primark premium) met blurring/horeca er aan gekoppeld om de jeugd een soort veilige en gecontroleerde jeugdhonk te geven. Deden zij extreem moeilijk met de verkoop van het pand. Die bron is afgehaakt en naar een betere stad vertrokken waarbij hij nu groot succes heeft voor zowel de stad, werkgelegenheid als de financiële kas. Zoals zo vaak, een gemiste kans voor Helmond.

Beantwoorden

Gelukkig, beter dan leegstand

Beantwoorden

Goed dat bestaande leegstaande panden een nieuwe bestemming krijgen en dat er tevens daardoor weer meer woningen in de binnenstad worden gerealiseerd in die bestaande panden. Inderdaad goed voor de levendigheid aldaar. Ik hoop dat de winkel die is gepland in de levensmiddelensector een gewone betaalbare winkel is voor de doorsnee burger, en niet één of ander concept waar tegen torenhoge prijzen gebakken lucht wordt verkocht, want dan staat die winkel over 2 jaar weer leeg.

Beantwoorden

huur van 1000 euro belachelijk

Beantwoorden

Laar er de Nettorama maar komen is een fijne winkel

Beantwoorden

16 woningen? En nog een winkel? Hoe dan!
Parkeerplaatsen?

Tiny apertments dan.

Beantwoorden

Nou, toch is ‘t positief te noemen dat er een kogel door deze kerk gegaan is.

Beantwoorden

Het wordt tijd voor écht grote publiekstrekkers in Helmond-Centrum.
Nog steeds gaan heel, heel veel mensen naar 040 om te winkelen

Beantwoorden

Update 1:
Het in Eindhoven gevestigde berdrijf Aan de Markt in Helmond B.V. betaalt de gemeente 815.000 euro voor de oude bieb. Daar komen nog de gebruikelijke Kosten Koper (K.K.) bij voor de overdrachtsbelasting en notariskosten.
In 2016 ging het toenmalige B&W er nog vanuit dat dit gemeentelijk pand voor minimaal 1 miljoen verkocht zou kunnen worden.

Beantwoorden

Haha, prachtig onderzoeksjournalistiek
” aan de Helmondse markt b.v. Uit Eindhoven”
Dat krijg je in ons Nederland.. Popup nieuwe bv’s, daarachter schimmige constructies, en uiteindelijk niemand die verantwoordelijk gehouden kan worden voor misstanden. Maar allemaal legaal, heel vvd66.

Beantwoorden

Ze vroegen in 2016 maar liefst 1,2 miljoen k.k.
Hebben ze ook een smak geld op verloren al kunnen die overige kosten gestoken worden in de asbest en lekkend dak.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *