Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.302 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Restaurant De Rozario behoudt de in december 2018 veroverde Michelinster. Daarmee is dit restaurant dit jaar 1 van de 111 Nederlandse restaurants met 1, 2 of 3 sterren. Dat werd vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in een met culinair Nederland gevuld DeLaMar Theater in Amsterdam. De Michelingids is wereldwijd de meest invloedrijke restaurantgids.
“We zijn weer ster waardig en dat doet ons erg goed” meldde een trotse Jermain de Rozario zojuist op Facebook. “Getekend en wel, hoofdstuk 2 gaat beginnen” schreef hij gisteren op Instagram
Vorige maand kondigde chefkok Jermain aan dat zijn restaurant in maart verhuist. De locatie op de Steenweg (waar 4 jaar geleden werd begonnen) wordt dan ingeruild voor het monumentale pand uit 1891 op de hoek van de Markt en de Watermolenwal. Zodoende kan De Rozario 25 borden meer serveren en kunnen er in totaal 70 gasten genieten. En die verhuizing is dus met de felbegeerde Michelinster.

18 reacties:

En terecht
Is een aanwinst voor helmond

Beantwoorden

Gefeliciteerd

Beantwoorden

Gefeliciteerd

Beantwoorden

Topklasse????

Beantwoorden

Echt alle lof voor de kok, zonder papieren dit bereiken…PROFICIAT !!!
Zeker een aanwinst voor Helmond op culinair gebied.

Jammer dat deze diner-ervaring voorbehouden is aan de zéér welgestelde elite onder ons. Het goedkoopste menu is 62,50 zonder wijn-arrangement, inclusief zit je op 100 euro ! Nu niet haalbaar voor het gewone voetvolk….en in de toekomst nog minder haalbaar vrees ik….

Beantwoorden

Gefeliciteerd, hebben jullie zeker verdient. Nu noch een tosti als voor-of tussengerecht

Beantwoorden

Geweldig nieuws. Nu een ster-crocussen voor de snelle hap??? Was een super gebaar van jou/jullie. Proost op de behouden ⭐️

Beantwoorden

Gefeliciteerd ????

Beantwoorden

Proficiat topklasse!

Beantwoorden

Super en terecht

Beantwoorden

@Jan op maandag 13 januari 2020 om 15:17:

Unox heeft ook goede producten.

Beantwoorden

@Jan, en toch is het te overwegen om hiervoor te sparen om eens een keer mee te maken.
Of, hopelijk leest Jermaine mee, wellicht kan in Helmond een speciale dag in het leven geroepen worden waarbij Helmonders tegen ene Helmondse prijs mogen tanken.
Ik wil hierbij wel assisteren door een leuke, betaalbare huiswijn mee te brengen.

Beantwoorden

Gefeliciteerd..je hebt Helmond positief op de kaart gezet…chapau…

Beantwoorden

Gefeliciteerd… TOP!

Beantwoorden

Je kunt natuurlijk wel naar zo’n sterren-restaurant gaan. Aansluitend ga je gezellig naar de friettent,

Beantwoorden

@De Weblog: Of je het nu over het restaurant De Rozario of Jermain zelf hebt, correct zou zijn: De Rozario behoudt _zijn_ Michelinster.

Beantwoorden

@D’n dieje op vrijdag 17 januari 2020 om 14:59:

De Rozario behoudt zijn/haar Michelin-ster. Als Jermain, om welke reden dan ook niet in het restaurant als chef-kok aanwezig kan zijn, wordt het bedrijf (door Michelin bij een onaangekondigd bezoek) beoordeeld op basis van de capaciteiten van een (tijdelijke) vervanger. Jermain zal dus zelf als die situatie zich voordoet wel een goede plaatsvervanger in de keuken plaatsen.

Beantwoorden

@D’n dieje op vrijdag 17 januari 2020 om 14:59:

Je hebt een punt want je hebt gelijk! Dat is daarom in de titel aangepast.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *