Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Tijdens de afgelopen jaarwisseling (en in de periode daarvoor en daarna) is er in Helmond door vuurwerk voor 15 duizend euro schade veroorzaakt aan gemeentelijke eigendommen. Als het aan de gemeente Helmond ligt, komt er bij de komende jaarwisseling een forse beperking van de afsteekperiode. De gemeente wil dat er slechts 4 uur vuurwerk afgestoken mag worden: van 22.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Nu mag je op de laatste dag van het jaar al om 10.00 uur beginnen met vuurwerk af te steken. Ook zou er beter gehandhaafd moeten worden op illegaal vuurwerk, vindt de gemeente Helmond. Maar over dergelijke maatregelen heeft de gemeente weinig te zeggen, dat is aan de rijksoverheid.
Dat alles blijkt uit een rondvraag van de NOS bij de gemeente Helmond en andere Nederlandse gemeenten.
Die 15.000 euro vuurwerkschade is overigens een derde van de schade bij de jaarwisseling  2012/2013 toen die schade 45.000 euro bedroeg. Ook dit jaar betalen de Helmonders de kosten, want de gemeente zal die doorberekenen in de gemeentelijke belastingen.

17 reacties:

Nee! Arme honden. Dan krijg je van 22.00 uur tot 02.00uur een groot vuurwerkspektakel. Die ene dag per jaar dat het mag. Laat het lekker verspreid over de dag.

Beantwoorden

Belachelijk dat er weer voor zo’n bedrag vernield is. Het is dan wel minder dan het voorgaande jaar maar elke euro is er één te veel. Dat vuurwerk levert alleen maar ellende op. Wat mij betreft zo snel mogelijk de verkoop aan consumenten verbieden. Organiseer van gemeentewege in elke stad één grote mooie show (zoals op veel plaatsen in de wereld gebeurd) en klaar. Maar eerlijk gezegd zie ik dat in de Nederlandse pappen-en-nat-houden gedoogcultuur niet snel gebeuren.

Beantwoorden

Dat gezeik weet over vuurwerk lekker laten zo schade is toch 30000 minder dan vorig.

elk jaar dat gezeik dat ze maar druk maken over andere dingen.

bij verbod komt er alleen maar meet ellende van

Beantwoorden

Tja, zo veel mogelijk verbieden en regeltjes, regeltjes, regeltjes.
Dat is tegenwoordig wat het belangrijkste lijkt. Totale controle over de mensen en zo min mogelijk eigen verantwoordelijkheid en zelfbeschikking. Dan is dit nog een minder belangrijk onderwerp, maar helaas is dat al lang doorgetrokken naar zo veel dingen.

Ze hadden trouwens ook kunnen zeggen: schade door vuurwerk maar liefst met 2/3e afgenomen, maar dat zou veel te positief zijn natuurlijk…

Beantwoorden

Verbieden tot 1 uur voor 24.00 uur

Beantwoorden

Fijn dat er minder vuurwerkschade is.
Maar zonde van die 15 duizend euro natuurlijk!!!
Misschien is het een idee om in elke wijk een plein of zoiets aanwijzen waar het mag.

Beantwoorden

Gewoon invoeren.
En ook meer controle.
En het allermooiste zou nog zijn dat de schade verhaald gaat worden op de mensen die ze oppakken.
Waarom moeten de burgers die geen illegaal vuurwerk hebben en zich verders wel aan de regels houden de dupe zijn van die paar debielen die alles opblazen en gewoon hele woonwijken op de grondvesten laten trillen.

Ook ik had vroeger illegaal vuurwerk (strijkers) maar dat zijn gewoon baby rotjes vergeleken met die bommen die ze tegenwoordig gebruiken.

Beantwoorden

Helemaal mee eens Jacky.
Inderdaad degeen die ze opgepakt hebben de schade laten betalen.we betalen al genoeg aan de gemeenten voor vernielingen.

Beantwoorden

Ik ben 73 en als ik dan bel zelfs twee maal gebeld dat ze het bushokje aan het opblazen zijn en er foto´s van gemaakt heb ook van de daders doen ze er niets mee ,ik bel nog niet meer als ze de hele straat opblazen.

Beantwoorden

Verbieden! Voordeel voor iedereen!

Beantwoorden

@Herman op dinsdag 14 januari 2014 om 09:50:

Slechte zaak. Aannemende dat het een bushokje in Helmond was: als je die foto’s naar de weblog mailt op [email protected] dan zetten wij ze er hier bij. Dan wordt er toch nog iets met die foto’s gedaan.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 januari 2014 om 09:59:

Ik ben benieuwd, de eigenaar van de bushokjes (CBS Outdoor) zeker ook.

Beantwoorden

Hé he, en heeft het licht eindelijk gezien. Vuurwerk is zo 20ste eeuw en eigenlijk kun je veilig stellen dat het willen afsteken van vuurwerk echt wel iets is voor (te) laagopgeleide en/of sensatie lustige mensen. Ik vind dat die mensen niet langer gefaciliteerd moeten worden en andere en verstandigere mensen lastig mogen vallen met hun neanderthaler uitingen van hun twijfelachtige intellect… Ik hoop dat vuurwerk afsteken door particulieren zo snel mogelijk verboden word.
Ik zou het niet erg vinden als vuurwerk afsteken bestraft zou worden met een volledig verzorgde staatsvakantie voor een paar maanden en natuurlijk voor zolang het nodig is plukken tot de schade die (meer of minder redelijkerwijs) veroorzaakt word vergoed te krijgen…

Pakkans laag maar straffen lekker hoog.

Beantwoorden

@Sander Ik heb meer mijn twijfels aan jou intellect als ik jou antwoord zo lees.
Jou antwoord slaat in nergens op en ook denigrerend.

Beantwoorden

De reactie van Sander is inderdaad behoorlijk pittig. Maar – zonder iedereen over één kan te willen scheren – toen ik bij de Boerenbond was om iets te kopen en zag wat er allemaal aan vuurwerkkopers in de rij voor de kassa stond, heb ik toch wel het idee dat een groot deel daarvan past in zijn omschrijving.

Beantwoorden

@Jacky pikaar op dinsdag 14 januari 2014 om 15:29:

Als er van de 100 mensen die vuurwerk kopen en afsteken er 90 van bij mijn beschrijving passen kan ik daarmee leven. Zelfs als die 10 die niet passen bij mijn beschrijving daar problemen mee hebben… Op enig moment kun je je niet bezig gaan houden met achter de komma redeneringen…

Waarom mag elke randdebiel en zelf kinderen vuurwerk af steken waar die maar wil terwijl een professioneel bedrijf vuurwerk wil afsteken er weet ik wat voor regels gelden en vergunningen verplicht zijn… Ik denk dat als deze mensen de regels overtreden dat ze er niet met een werkstraf vanaf komen…

Ik beschouw het afsteken van vuurwerk als een aanval op mijn persoonlijke veiligheid en gelukkig geeft de wet mogelijkheden om daarop (al dan niet verdedigend) te reageren.

Het moet gewoon afgelopen zijn…en natuurlijk: handhaven is erg moeilijk als er zoveel imbecielen bezig zijn met hun jaarlijkse hobby. Maar het mag best duidelijk zijn dat als er toevallig ergens eentje gepakt word met vuurwerk op een moment dat dat niet mag dat die gewoon voor een misdrijf nat gaat en zo enkele maanden mag brommen… eens kijken hoe graag men nog de neandertaler wil uithangen…

Beantwoorden

Hey Jacky, stel je hebt een bedrijf en je zoekt partners in je bedrijf, zou je dan vuurwerk debielen (en hun verdedigers) ergens hoog op je lijstje hebben staan ?
tenzij je een vuurwerk verkoop punt wilt beginnen wil je allee maar mat dat spul in zee als er zelf ook een bent… rest my case….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *