Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.897 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Rudi van der Made GroenLinks Helmond

De fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Helmond, Rudi van der Made, heeft zijn lidmaatschap van GroenLinks opgezegd. De aanleiding hiervoor is de steun van GroenLinks in de Tweede Kamer aan de missie naar Kunduz.
Maandagavond bleek tijdens een drukbezochte vergadering van GroenLinks Helmond dat bijna alle leden tegen deze missie zijn. Het grootste deel blijft uit loyaliteit met de partij, haar idealen en programmapunten nog lid van GroenLinks. Enkele leden overwegen hun lidmaatschap op te zeggen. Zij wachten de uitkomst van het partijcongres van aanstaande zaterdag af. De afdeling GroenLinks Helmond staat niet ter discussie, het gaat uitsluitend over de missie naar Kunduz.
Wat betreft de vertegenwoordiging van GroenLinks Helmond in de gemeenteraad, is besloten dat Van der Made tot september van dit jaar zal aanblijven als raadslid. Samen met Ruud Verhoeven vormt hij tot dat moment de fractie van GroenLinks Helmond. In september zal Ling Ko de plaats van Van der Made innemen, bij terugkomst van haar buitenlandse stage.
Van der Made: "GroenLinks Helmond respecteert de opzegging van mijn lidmaatschap. De afdeling heeft mij unaniem gevraagd om voorlopig haar vertegenwoordiger te blijven in de gemeenteraad. Dat is ook mogelijk binnen de regels van GroenLinks. Ik ben blij met dat vertrouwen. Mijn opvattingen over de noodzakelijke aanpak in Helmond blijven natuurlijk zowel groen als links. Door tot het najaar te blijven als raadslid, kan ik het raadswerk op een goede manier overdragen. Ook daarna zal ik nog betrokken blijven bij de afdeling in Helmond."
Rudi van der Made was ruim 15 jaar lid van GroenLinks geweest, en is sinds maart 2006 gemeenteraadslid.

13 reacties:

Begrijpelijk en respect, maar wel jammer. Weer een vechter weg.

Beantwoorden

Wat jammer!!! En erg lastig nu ook Ling Ko weg is.

Beantwoorden

Goh Rudi,

Ik heb me de afgelopen periode al vaker afgevraagd hoe goed je je thuis zou voelen bij “Groen Rechts” en keer op keer kwam ik voor mezelf tot de conclusie dat je het met een aantal zaken niet van harte eens kon zijn. En nu dit.
Ik vind het oprecht jammer omdat jou houding, inzet en oprechtheid een voorbeeld is voor menige fractie in onze Helmondse raad. Menigeen kan daar een voorbeeld aan nemen.

Beantwoorden

Het is terecht dat Rudi van der Made opstapt vanwege het ingenomen standpunt van Groen Links.De partij verdedigt,als het goed is,het volk, maar het merendeel van het volk,wil de missie naar Kunduz niet,zodat zijn beslissing de juiste is.

Beantwoorden

Ik vraag me even af wat het raadslidmaatschap in Helmond te maken heeft met de missie Kunduz ? Ik zou zelf mijn eigen stad belangrijker laten wegen dan een besluit gemaakt in de Tweede Kamer. Maar toch alle respect voor deze beslissing! Ben alleen wel bang dat nu naast landelijk verlies ook lokaal GroenLinks zetel(s) gaat verliezen zonder Rudi.

Beantwoorden

Jammer dat je stopt, dat zal geen gemakkelijke beslissing zijn geweest.
Begrijp alleen niet zo goed dat als je geen lid meer bent van Groenlinks, dat je dan nog wel betrokken blijft bij Groenlinks in Helmond. Of is dat meer de betrokkenheid in gedachte?

Beantwoorden

Hallo Rudi.
Je verraste mij met de mededeling dat je je lidmaatschap van Groenlinks opgezegd hebt en dat je onze Raad gaat verlaten. Ik betreur dit. We verliezen een ervaren, goed en gedreven raadslid. Ik heb veel respect voor jouw beslissing, die ook jezelf niet onberoerd heeft gelaten. Je laat zien dat je ruggegraat hebt en ergens voor staat.

Beantwoorden
René Vetjens Raadslid Trots

Beste Rudi,

Jammer heel erg JAMMER maar ik begrijp je standpunt hierin wel. Als ik er de kranten op na lees dan zijn er al vele leden opgestapt in het landelijke.

De missie naar Kunduz zet ook bij mij vele vraagtekens, waarom moet Nederland zo nodig weer eens presteren en onze mensen op een land afsturen waar oorlog niet te stoppen is.

Jammer dat Jolanda Sap de verkeerde keuze gemaakt heeft voor haar achterban en de bevolking van Nederland

Jolanda

Beantwoorden

Beste Rudi van der Made,

Er zijn maar weinig mensen die zich bezinnen en de daad bij het woord pakken.

Het heeft alleen maar met landseer te maken. Eer en moed heb je blijkbaar nodig het volk, ons volk dienstbaar te blijven.

Blijkbaar voor hen die dit niet vinden kan de missie snel genoeg van start gaan. Dit kan maar uitgesproken zijn. Toch !

Je hebt gedaan wat meer dan 75 % van het Nederlands volk graag had gezien.

Wij en zeker weten vele met ons wensen jou een prima toekomstige wel eerlijke nieuwe baan toe.

Succes

Nouneezeg

En een motie van treurnis voor hen die de rug recht willen blijven houden !! Jullie missie zal nog heel lang doordreunen.

Beantwoorden

Beste Rudi, heb respect voor jouw handelen nu, een voorbeeld!

Beantwoorden

Reactie van René Vetjens Raadslid Trots Op Nederland Helmond | 02 februari 2011 om 16:25

Mooi dat ok een collega raadslid zo’n waardering voor iemand uit een andere partij heeft!

Beantwoorden

Dank voor alle reacties. Ik lees begrip, respect en complimenten, waarvoor dank.

@Rob: wat het raadslidmaatschap in Helmond te maken heeft met het besluit over Kunduz, is dat het allebei mijn persoon raakt. Ik kan mijzelf niet splitsen. Wat betreft GroenLinks Helmond had ik de periode af kunnen maken, maar ik had zelf de voorkeur voor deze oplossing. Vanaf september zitten er twee gemotiveerde en betrokken GroenLinksers voor GroenLinks in de Helmondse raad.

@Johan: mijn betrokkenheid bij GroenLinks Helmond zal op de achtergrond zijn. De mensen van GroenLinks Helmond en de veranderingen die wij samen in het beleid van de Gemeente Helmond willen brengen, blijf ik steunen. Waar mijn kennis en ervaring daaraan kan bijdragen, zal ik die inzetten. Maar dan dus niet meer op de voorgrond.

Beantwoorden

Ik waardeer je beslissing ook zeker, als jij het persoonlijk niet los kunt zien van elkaar dan is dit inderdaad de juiste keuze geweest. Daarnaast zouden in dit geval meerdere oud PSP-ers jou moeten volgen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *