Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.998 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Er is geen geld Helmond aan te sluiten op het Nachtnet van de NS. Ook niet ‘via’ Venlo omdat de nachttreinen daar geen issue meer zijn. In Venlo vinden ze de kosten te hoog (doorrijden van de nachttrein van Eindhoven naar Venlo betekent extra materieel inzetten) bij een relatief klein aantal reizigers.
Dat antwoordde het college van B&W op vragen van de PvdA-fractie. Die fractie zag nieuwe mogelijkheden omdat het Limburgse provinciebestuur wil onderzoeken of Venlo en Roermond op het Brabantse nachtnet kunnen worden aangesloten. “Voor Helmond is dit een kans, een aansluiting van Venlo op het Brabantse nachtnet is alleen mogelijk via Helmond” aldus de vragenstellers die al jaren groot voorstander zijn van deze aansluiting.
Sinds eind 2007 zijn 4 van de 5 grote Brabantse steden aangesloten op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen en kan er ook vrijdag- en zaterdagnacht getreind worden. Ondanks pogingen in de jaren daarna is Helmond als enige B5-stad er nog altijd uitgesloten.
“Indien in de toekomst alsnog mocht blijken dat de gemeente Venlo en de Provincie Limburg een aansluiting op het Brabantse Nachtnet gaan onderzoeken zullen wij hierin zeker samenwerking zoeken” zo laat B&W weten. Als de gemeenteraad het benodigde geld vrijmaakt voor nachttreinen, staat het huidige college er in principe positief tegenover. Zij zullen er dan naar streven ook de gemeente Deurne te betrekken.

3 reacties:

Jammer, gelukkig ken ik sinds kort een zwarte taxi vanaf Eindhoven.
Zijn alleen Pvda, Groenlinks en VVD voor de nachttren?

Beantwoorden

Bevordering van het openbaar vervoer zijn wij voor maar in tijden van bezuinigingen stellen wij andere prioriteiten, bijvoorbeeld een extra halte langs de Deurneseweg en een halte bij het zwembad. DevChristenUnieHelmond kan daarom goed leven met de opstelling van het college.

Beantwoorden

Ik ben persoonlijk altijd voorstander geweest van een tussenoplossing. Als er op het traject Eindhoven-Roermond als het traject Eindhoven-Venlo gezamenlijk een trein wordt ingezet, dan heb je in ieder geval een moment in de nacht dat je de nachttrein kan pakken:

Venlo – Eindhoven : 1:00 – 1: 45
Eindhoven – Roermond: 1:45 – 2:30
Roermond – Eindhoven: 2:30 – 3:15
Eindhoven – Venlo: 3:15 – 4:00

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *