Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

In de afgelopen 15 jaar is de gezamenlijke oplage van regionale kranten in Nederland gehalveerd. Ook de papieren editie van het Eindhovens Dagblad deelt in die malaise. Uit de vanmiddag vrijgegeven HOI-oplagecijfers blijkt dat hun hele betaalde oplage in 2013 met 11,4% gedaald is ten opzichte van 2010 (van 100.349 naar 88.886 stuks).
Elke jaarabonnee minder scheelt het ED zo’n 600 euro aan abonnementsgeld en advertentie-inkomsten. Natuurlijk is er een verschuiving van hun papier naar de website en hun digitale abonnementen. Maar de truc om daarmee echt geld te verdienen is nog niet uitgevonden.
De krant zal morgenvroeg gewoon weer in de bus liggen bij de naar schatting 10 duizend Helmondse abonnees. Maar hoe lang nog? En vandaar de stelling:

‘We gaan het papieren ED in Helmond missen.’

22 reacties:

Ja, natuurlijk gaan we dat missen.
Zelfs ik. Terwijl ik inderdaad de beschikking heb over alle digitale ingangen.
Maar hoeveel ouderen zijn compleet overgeleverd aan de papieren uitgave.
Om binding met de eigen stad te behouden.
Ik vond het jaren geleden al een enorm verlies om het HD te verkwanselen aan het ED.
Daarmee is het begin van het eind reeds ingeluid.

Ik moet wel toegeven dat ik schrik van de cijfers.
Naar schatting ongeveer 10.000 abonnees in een stad als Helmond??
Dat is wel erg weinig. Moeten we maar weer terug naar een geheel eigen Helmond Dagblad??????

Beantwoorden

Helemaal eens met ‘case’! D’n Buil blie d’n Buil en die is van papier!

Beantwoorden

Een papieren krant is leuk voor mensen boven de 50 jaar, maar is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Beantwoorden

@Frans: den Buil is en blie den buil, da’s woar, maar dan heettie wel HELMONDS Dagblad !

Beantwoorden

Achterhaald medium.
Niet actueel genoeg voor mijn informatiebehoefte.

Beantwoorden

Papieren versie ED gaan we niet missen.

Beantwoorden

Was voor dat je het kon lezen al oud en eenzijdig nieuws

Beantwoorden

Een krant moet je horen ritselen. Ritselen………Ik bekijk de krant ook digitaal, alhoewel ik een papieren versie heb. Sorry voor de digitale voorstanders. Het is drie keer niks! Okay, laat ik me maar een ouwe zak noemen.
Ieder zijn eigen keus toch, of moet met alle geweld een digitale versie door mijn strot geduwd worden? Ik denk dat ik daar wel zelf over beslis!

En dat er minder abonnees zijn, is logisch. Voor veel mensen is de krant voor een gezin of alleenstaande véél te duur. Daarom wordt de krant, die de één gelezen heeft, dan in de bus van de buren geduwd en weer daarna bij een ander. Kijk daar kan geen enkele krant of blad tegenaan. Mensen die wel een duur abonnement hebben, moeten de krant voor een tijdje opzeggen en dan een proefabonnement nemen. Daarna komen ze vanzelf met een goedkoper aanbod!

Beantwoorden

Voor het Helmonds nieuws lees je toch heerlijk de weblog van Helmond, daar kun je ook nog eens lekker op (af)reageren of iets zinnigs inbrengen.

Brombeer heeft wel gelijk als hij zegt dat zo’n papieren krant veel meer sfeer geeft, lekker kopje koffie en krantje erbij, een hele bladzijde afstruinen zonder met dat pennetje te pielen.

Maar ja, crisis is ook bij ons de deur niet voorbij gegaan en ik denk er over om ED. en NRC op te zeggen , kunnen we toch lekker van uit eten of een terrasje pakken en dan maar behelpen met labtop of ipad.

Het is niet meer en-en, maar of-of!

Beantwoorden

Over een jaar of drie heeft Helmond als lokale krant het AD of Volkskrant of Telgraaf. Het Helmondse nieuws staat daar dan met enige regelmaat op een vaste regiopagina, naast het nieuws uit Eindhoven en de rest van zuid-oost Brabant. In Rotterdam en Den Haag hebben ze toch ook geen eigen krant meer, maar alleen AD met wat regionieuws? Daar gaat het ook in Helmond en Eindhoven heen.
Jammer, want we gaan wel wat missen denk ik. En niet alleen het papier, maar ook digitaal zal het ED (of hoe krant dan ook heet) dan minder Helmonds nieuws brengen. Dat zie je nu al. Als ik ooit de krant zie bij mijn ouders, dan staat er vaak verrekkes weinig Helmonds nieuws in de Helmond Plus. En wat er in staat stond al lang op internet.
Zelf heb ik trouwens liever digiotaal het nieuws. Niet alleen sneller, maar ook met linkjes, video’s, foto’s, reacties, etc. Het krantje in de bus zal ik dus niet missen. Zie bijvoorbeeld de geweldige link naar HOI!! Even heerlijk zitten neuzen. Daar staan dus echt al de cijfertjes van alle kranten en tijdschriften. Zo zag ik dat het ED in 2013 alleen al 5% verloor. Dat is veel. Als dat jaar op jaar is (en dat is het dus) dan moet iedereen snappen dat het snel of nog sneller gedaan is met het ED in de bus.

Beantwoorden

Lenie van Muijen:
Mensen die wel een duur abonnement hebben, moeten de krant voor een tijdje opzeggen (drie maanden of meer), dan wachten op een heel goedkoop proefabonnement. Je dan aanmelden. Na deze periode komen ze vanzelf met een goedkoper aanbod! En dat loopt dan een jaar (want dat is de voorwaarde).

Beantwoorden

Aan de promomeisjes van ED promoteam kan het niet liggen, want die zijn lief. 😉
Maar ondanks dat, doe ik ook niet meer aan dode boom media… En als ik dan een krant zou moeten kiezen dan wordt het never nooit niet dat zure linkse ED.

Beantwoorden

Idd het zure linkse ED, Spijker op zn kop. Op de redactie hangt de vlag van de pvda hoog in het vaandel.

Beantwoorden

Vaste abonnees moeten de krant opzeggen om vervolgens een proefabonnement te nemen en vervolgens het goedkopere aanbod te nemen…. Ja je moet er wat voor doen om gewaardeerd te worden als trouwe klant!
Aflopende zaak die fysieke krant gezien de prijs en beschikbaarheid van gratis nieuws

Beantwoorden

Jan, nog nooit van de Groene Amsterdammer het Parool etc. gehoord?

Beantwoorden

Ik heb ooit een jaar het ED niet gehad en dat beviel niet. Je liep voortdurend achter de Helmondse feiten aan. Digitaal is er een selectie en vaak halve artikelen. Naast het ED lees ik Trouw en RD. Dat het ED links is, en PvdA minded , is echt onzin. Als ChristenUnieHelmond zijn wij heel fair behandeld, daar hebben we niets dan lof voor!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

@halk op zaterdag 17 mei 2014 om 18:34:

Denk als alle abonnee massaal opzeggen er niet eens nieuwe aanbiedingen kunnen komen. Het moet toch ergens vandaan komen.
Ik weet zo niet of het nog is, maar in het verleden hebben ze wel eens acties gehad waarbij het aantal jaren dat men abonnee is van invloed was op de mogelijkheid om aan de betreffende actie mee te doen. Misschien is het dan nog interessant om abonnee te worden (of te blijven).

Beantwoorden

@Leny van Muijen op zaterdag 17 mei 2014 om 20:34:

Het Parool loopt inderdaad ook best wel hard terug met 12 procent. De groene Amsterdammer zie ik niet in dat rijtje staan.

Beantwoorden

Mijn vrouw leest het ED. Ik blader er ff doorheen en zie vaak dat het oud nieuws is van de vorige dag..Men schrijft haast alles over van elkaar..

Verder mis ik diepgang..Over het oostblok bv, komt helemaal geen nieuws (dus Nieuws)
en als er wat komt, overgeschreven van elkaar, is het meer westerse propaganda..

Dus zoek ik mijn nieuws internationaal op Internet..Nederlands nieuws is meer van wat is er weer gebeurd in ons Nederlands Dorp..Niet beseffend dat het brood buiten het Dorp vandaan komt.. Dus wat moet ik met een parochieblaadje als het ED.
Ja voor mijn vrouw die graag op de hoogte wil blijven over de regionale roddel en achterklap.

Beantwoorden

Ik lees de..
http://www.theguardian.com/uk

Beantwoorden

Wat een denegrerende opmerking voor een guardian lezer!

Daar zal je vrouw blij mee zijn.

Beantwoorden

Goh, Han kan engels lezen. Interessant zeg!

Tja, en ik moet Leny gelijk geven. Trap je vrouw maar in de hoek, “mannetjesman”! Trouwens jij kunt beter ergens anders gaan wonen dan in “ons Nederlands dorp”. Verheven zijn boven alles in een land waar ze geen parochieblaadjes uitgeven? Nou, ik denkt dat je dan ver moet gaan zoeken. Op deze aardkloot is er zoiets dergelijks niet te vinden, in welk land dan ook!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *