Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Jan Weijers mailde ons unieke kleurenfoto’s die in of rond 1962 werden gemaakt vanaf de toren van de Lambertuskerk. Na deel 1, vandaag deel 2 in dit drieluik. Stadshistoricus Giel van Hooff benoemde weer enkele gebouwen. Weet jij meer of beter: laat je horen.

Aan de oostkant van de Lambertuskerk zie je een groot deel van de Molenstraat. Links de nog vrijwel originele bebouwing uit de tweede helft van de 19e eeuw toen deze uitvalsweg volgebouwd werd. Iets boven het midden het broederklooster uit 1899. Daar tegenover het Capucijnenklooster uit 1894. Het gebouw vooraan met de grote ramen, achter de torenspits, is de Canisiusschool.

2 reacties:

Kwam ik toevallig tegen: de Molenstraat omstreeks 1892 vanuit de lucht vanaf de toren van de Lambertuskerk, ook met foto en uitleg.
http://www.rhc-eindhoven.nl/artikel/531/De-Molenstraat-vanuit-de-lucht

Ook voor mijn tijd, maar wel leuk.

Beantwoorden

Allemaal erg bekend. Goede herinneringen. Ik heb er een jaar of 10 rond gelopen, toen ik in de buurt woonde, de Canisusschool bezocht en was erg goed bekend in de tuin van de paters en wist feilloos in de zomer het fruit te staan (dat gejat werd nadat er en bal over de muur van de tuin van de paters werd geschoten). En nog véél meer bekende huizen en winkels.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *