Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.013 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Jan Weijers mailde 5 kleurenfoto’s die in/rond 1962 werden gemaakt vanaf de toren van de Lambertuskerk. Na deel 1 en deel 2 vandaag het derde en laatste deel in dit drieluik. Stadshistoricus Giel van Hooff benoemde ook dit keer enkele gebouwen uit de tijd dat de Kasteel Traverse met luchtbrug er nog niet was


In de kasteeltuin kon je je auto nog parkeren. Aan de Smalle Haven (in het midden) stond het Wit-Gele Kruisgebouw. Dit was het centrum voor veel rooms-katholiek maatschappelijk werk, zoals bijvoorbeeld Consultatiebureau voor Alcoholisme, TBC-bestrijding én Huwelijksaangelegenheden, kraamcentrum en Geestelijke Gezondheidszorg. Tegenover het witte hotel West End het nieuw complex van onder meer Praasterink/ Reisbureau Ruys. Iets boven de horizon uitstekend de Onze-Lieve-Vrouwekerk die toen nog dienst deed als kerk.

In  het midden zie je het V&D-complex. Dat gebouw zie je over bijna de volle breedte omdat alles op het terrein ervoor gesloopt was. Daar zou de Elzas Passage komen en kwam er in 1969 uiteindelijk ook. Achter de V&D de gasfabriek met de grote gashouder uit 1954. Daarachter bedrijven als Gebroeders van Thiel/Robur, Garage Van Gorp en JA Raymakers & Co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *