Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.126 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

– PRIMEUR –
Het politiedistrict Helmond krijgt een nieuw bureau. In dit nieuwe pand bundelt de politie de krachten en gaat het naar 1 modern bureau. Naast het Basisteam Peelland worden daarin ook de districtsrecherche en de districtsleiding gehuisvest. Dat meldde de afdeling communicatie van de politie. “Het nieuwe bureau krijgt zijn plek in de buurt van het nieuwe stadskantoor (Huis voor de stad) wat onderdeel uitmaakt van bredere ontwikkelingen rondom het Stationskwartier. Ruim 250 medewerkers gaan de nieuwe locatie in 2025 in gebruik nemen.”
Het huidige bureau aan de Traverse uit 1966 (zie deze Naw en Vruuger) is volgens hen te klein en voldoet niet meer aan de duurzaamheidseisen die de politie stelt aan de huisvesting. In de afgelopen periode zijn meerdere opties onderzocht. Conclusie: voor een bureau dat geschikt is voor de politie van nu en in de toekomst, “blijkt de bouw van een nieuw bureau de beste oplossing”. Een centrale plek in onze stad in de nabijheid van hun partners werd gezocht en gevonden. Zowel de gemeente als de politie hebben een voorkeur voor een ontwikkeling in elkaars nabijheid. Daarom is er besloten samen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de ontwikkeling van dit nieuwe politiebureau voor de politie bij het Huis voor de stad. De bouw start in het tweede kwartaal van 2023. Lukt dat, dan is de verwachting dat het nieuwe bureau begin 2025 in gebruik genomen kan worden.
Frans van Leeuwen, sectorhoofd van het district Helmond: “Ik ben heel blij dat na een intensief proces van voorbereiding de keuze is gemaakt om het nieuwe districtsbureau te bouwen bij het nieuwe Huis voor de Stad. Operationeel is dit een ideale plek en biedt het ons mogelijkheden voor een optimale en intensieve samenwerking met de stad Helmond en andere partners. Samenwerking niet alleen als het gaat om de integrale aanpak van veiligheidsproblemen maar ook mogelijkheden om gemeenschappelijke faciliteiten met elkaar te gaan delen.” Hij vervolgt zijn argumentatie met het volgende statement. “Daarnaast is het goed nieuws voor de inwoners van het district Helmond. Met dit nieuwe bureau zijn we goed in staat om onze krachten te bundelen en de inwoners van ons district goed te blijven bedienen en de regio veilig en leefbaar te houden. Vanuit de gemeente hebben we alle medewerking mogen ervaren, niet in de laatste plaats van burgemeester Elly Blanksma.”
Ook onze burgemeester Elly Blanksma reageert zeer content met de komst én de locatie van het nieuwe politiebureau: “Wat de gemeente Helmond betreft een fantastische ontwikkeling. Sowieso dat er nieuwbouw komt in Helmond, en dan ook nog op een plek waar de samenhang met de gemeente optimaal kan worden benut. De relatie tussen gemeente, politie én andere partners in Helmond wordt hiermee voor de komende decennia bestendigd en verstevigd. Ik heb er alle vertrouwen in dat er in 2025 een modern en mooi politiebureau staat waarmee nog beter kan worden gewerkt aan de veiligheid in onze stad én regio.”

15 reacties:

Het huidige bureau was bij de opening in de jaren 60 al te klein, dus het werd tijd.

Beantwoorden

@Klaasje Vaak op vrijdag 17 juli 2020 om 10:13:

Geloof er niks van!
Waarom werden de politieburo’s in Helmond West en Helmond Oost dan 10 jaar geleden gesloten?

Beantwoorden

Meer cellen 😂😂

Beantwoorden

ja ..sloop dat pand maar ..ziet er niet uit ..mag wel een huis van de toekomst worden..in plaats van het Gemeentehuis te slopen..zeker zo dicht langs de weg ..een nieuw Politieburo .. het oog wil ook wat !

Beantwoorden

Helmond geld zat

Beantwoorden

Geweldig helmond
Nieuw gemeente huis
Nieuw politie buro
En onze helmondse inwoners zitten in woning nood
Maar ja das nie zo belangrijk
Goed bezig helmond 🤮

Beantwoorden

“Ruim 250 medewerkers gaan de nieuwe locatie in 2025 in gebruik nemen.”
Ik wist niet dat het er zoveel zijn. Ze zijn nauwelijks zichtbaar op straat.

Misschien is dat wel de strategie … undercover?

Of vanachter het bureau, met de camera’s die her en der in de stad hangen, de boel in de gaten houden; informatie verzamelen, dossier opbouwen?

Of gaan ze keihard op zoek naar nieuw personeel, ofwel uitbreiding naar 250 medewerkers met PIT?

Beantwoorden

Het is *bureau* mensen,

politiebureau!

Beantwoorden

Nou de burgemeester is er in elk geval weer heel blij mee. Er ligt natuurlijk weer een opening met receptie met aandacht in het verschiet. Alsof een nieuw gebouw de wereld verandert. Geen misverstand, passende huisvesting is voor elke organisatie een must, maar of daardoor de dienstverlening automatisch beter wordt durf ik te betwijfelen. En het is weer een hoop geld.

Beantwoorden

Kunnen het nieuwe politie bureau het besten in de Heistraat bouwen.

Beantwoorden

Zal toch eens tijd worden. Dit gebouw is nog uit de tijd, dat de politie nog op varkens reed

Beantwoorden

Eey gemeente kom mijn huis ook ff renoveren als je toch geld zat hebt

Beantwoorden

Er hoeft niks nieuws gebouwd gaan worden,het nieuwe Politiebureau kan mooi in het oude stadskantoor!!
En als julie dan zeggen dat dat te klein is zijn het maar rotsmoesjes en moet er gewoon weer met geld gesmeten worden van de belastingbetaler! Of krijgt de gemeente bonusjes van de bouwers??? Iets is er niet goed…

Beantwoorden

@Lieke S. op vrijdag 17 juli 2020 om 11:44:

Inefficiëntie volgens Fons Jacobs die destijds de burgemeester was.

Beantwoorden

Volgens mij wordt dit betaald door het rijk en niet door Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *