Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De politie in Helmond krijgt mogelijk een hoge boete. Reden is dat een incident waarbij een agent op 12 september 2013 gewond raakte, te laat is gemeld aan de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie).
De agent werd aangevallen door een doorgedraaide Eindhovenaar en werd in zijn oor en vinger gebeten. Hij moet een vingertopje missen. Zie onze berichtgeving en Vico’s foto’s over dat betreffende incident aan het Wethouder van Deutekomplein in Helmond-West.

De Brabantse politiechef Frans Heeres vertelde desgevraagd dat de inspectie van plan is een boete op te leggen die kan oplopen tot 200.000 euro. De politie is het oneens met de boete en gaat bezwaar maken. Heeres kon niet verklaren waarom het incident te laat is gemeld. “Dat zoeken we uit.”

4 reacties:

Twee ton voor een iets te laat gemeld incidentje lijkt me een behoorlijk overdreven bedrag. Hopelijk blijft dat niet zo hoog en maken ze met succes bezwaar, want uiteindelijk wordt dat toch aan de burger doorberekend…

Beantwoorden

@Hein op donderdag 13 februari 2014 om 17:43:

Dan zullen de komende tijd wel meer verkeerscontroles worden gehouden 😉

Ben wel benieuwd waar de €200.000 vandaan komt. Op de site van de arbeidsinspectie (inspectie SZW) staat:
Wat te doen bij een meldingsplichtig arbeidsongeval?
Meldingsplichtige arbeidsongevallen moet een werkgever direct aan de Inspectie SZW melden. Als een werkgever een meldingsplichtig ongeval niet direct meldt, dan kan hij voor het niet melden een boete krijgen van maximaal € 50.000.

Beantwoorden

@Ad op vrijdag 14 februari 2014 om 01:24:
Een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek van jou vannacht. Een uur geleden meldde Omroep Brabant ongeveer hetzelfde:
De politie in Helmond hoeft toch geen 200.000 euro te betalen voor een arbeidsongeluk. Dat zegt de Inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie. “Wij snappen niet hoe de politiechef aan dit bedrag komt, want een eventuele boete zou veel lager uitvallen”, aldus een woordvoerder van de inspectie tegenover Omroep Brabant. “Maximaal 1500 euro”, zegt de inspectie.
Het bedrag kan wel hoger uitvallen omdat de politie ook een andere overtreding heeft begaan. De doorgedraaide man werd na zijn arrestatie afgevoerd in een gewone politieauto. “Dat had niet mogen gebeuren. De politie heeft allerlei andere voertuigen, zoals een arrestantenauto”, aldus een woordvoerder van de inspectie. De boete hiervoor kan oplopen tot 12.000 euro.
De politie zelf ontkent overigens dat het de hoogte van de boete overdrijft. “Ons is in een brief verteld dat de boete kan oplopen tot 200.000 euro”, zegt een woordvoerder. Maar de inspectie ontkent dat zulke hoge bedragen in de brief zijn genoemd. Of een boete definitief wordt opgelegd wordt over een paar weken bekend.

Zie http://www.omroepbrabant.nl/?news/2066751093/Inspectie+torenhoge+boete+politie+Helmond+veel+lager.aspx

Beantwoorden

Boete politie Helmond voor te laat melden mishandeling agent geen 2 ton maar 1500 euro
De politie heeft een boete van 1500 euro gekregen omdat de bovengenoemde mishandeling van een agent in Helmond niet bijtijds werd gemeld. Hierdoor liep een onderzoek dat de Inspectie SZW (de nieuwe naam van de Arbeidsinspectie) na zo’n incident moet instellen, vertraging op.
Bij de agent werd in september vorig jaar een vingertopje afgebeten. De dader, een 23-jarige Eindhovenaar, werd naar aanleiding van dit incident een jaar worden opgenomen in een psychiatrische instelling.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *