Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.269 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

logo HelmondVanwege de verwachte zeer slechte weersomstandigheden werd Jazz in Catstown vanmiddag kort voor 2 uur stilgelegd. Dit gebeurde op last van de gemeente.
In eerste instantie werd het festival stilgelegd tot 4 uur. Om 16.25 uur maakte de organisatie bekend dat Jazz in Catstown weer door kon gaan. Het programma werd, weliswaar aangepast, weer hervat. De optredens in de kasteeltuin blijven afgelast. De rest is waar mogelijk weer opgestart. Reden voor deze beslissing is dat het weeralarm door het KNMI was afgeblazen.
Vanwege het stilleggen gingen veel bezoekers echter vroegtijdig naar huis of kwamen niet meer naar het centrum. Vervelend voor hen, maar vervelender voor de organisatie en de deelnemende horeca. Al helemaal voor de horeca die in de kasteeltuin stond: Frendz, Muziekcafé, Food For Fun en Lokaal42.
De gebeurtenissen tijdens het noodweer van Pukkelpop staan natuurlijk een ieder bij. Feit is dat op een enkele druppel regen er achteraf niets aan de hand bleek. Dat roept de vraag op: reageerde de gemeente met het stilleggen van het evenement kordaat of overdreven?

8 reacties:

Jammer dat het even stil werd gelegd, maar de veiligheid gaat altijd voor natuurlijk. Dat het niet nodig was achteraf, kan gebeuren.

Beantwoorden

als j ehet niet stil legt en gebeurt iets heb je het andersom, maarja mensen moeten altijd iets te zeiken hebben.
je doet het nooit goed…….
de voorspellingen zoals ze er lagen rechtvaardigden in omijn ogen het stil leggen

Beantwoorden

@zomaareenzeikered: helemaal met je eens.

Het risico van die Kasteeltuin-deelnemers zal wel eerlijk over alle deelnemers van jazz worden verdeeld.

Beantwoorden

Ik neem aan dat de gemeente niet alleen af gaat op de expertise van het KNMI. Zoals bekend hebben die in het verleden al eens meer fout gezeten met weeralarmen.

Verder zal de gemeente ook terug gedacht hebben aan het fatale ongeluk tijdens Artimont een aantal jaren geleden.

Ik ben gisterenavond even naar Jazz in Catstown geweest (van 22.00-01.00) maar kon niet zeggen dat er in de kasteeltuin heel veel te beleven was. Dat kan natuurlijk toeval zijn, maar als je 3 podia hebt, dan moet er toch op minimaal 1 podium iets te doen zijn.

Dat is meteen het grote minpunt van Jazz in Catstown. Om 22.00 uur gekomen en bijna alle podia waren ze aan het op/verbouwen. De uitzondering was het podium bij Lambert.

Op de Haven ging het bijna goed. Daar zou het ene podium beginnen als het andere stopte, maar helaas ging het soundchecken niet echt soepel waardoor het optreden dat zou moeten beginnen zo’n 20 minuten nodig had om op gang te komen. Daarnaast vond ik het nogal hinderlijk dat de muziek uit de diverse horcealocaties boven het geluid van de podia uitkwam.

Beantwoorden

Van horen zeggen begrijp ik dat de deelnemende horeca en ook de festival-organisatie stevig balen van het – volgens hen totaal onnodig – stilleggen. Krijgt nog een staartje zeggen ze.

Beantwoorden

Het is natuurlijk weer paniekvoetbal spelen na al die trieste gebeurtenissen op Pukkelpop. Zo gauw er een wolkje deze kant op komt, komen er allerhande weeralarmen. Een onkundige burgemeester springt daar natuurlijk direct bovenop. Men zou toch wat beter naar de situatie moeten kijken. En niet gelijk als een kip zonder kop allerhande rigoreuze besluiten gaan nemen. Was de Fons ook maar op andere gebieden zo voortvarend…

Beantwoorden

De raadpleging (met updates per half uur) over de “Helmondse” weersverwachting is gedaan bij Meteoconsult, KNMI, Eindhoven Airport, vliegbasis Volkel en de meldkamer in Eindhoven. Steeds werd een weerwaarschuwing ‘code Oranje’doorgegeven met zware buien en windstoten tot 100 km per uur. In goed overleg tussen bestuur van Jazz in Catstown en het gemeentebestuur zijn daarop de gekozen maatregelen genomen.

Beantwoorden

Vooral vervelend voor Lokaal 42 die nog geen jaar bestaan en ook in de Kasteeltuin stonden. Hopelijk kunnen ze het verlies dragen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *