Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
45reacties

Het eerste van Oranje Zwart is door de KNVB per direct uit de competitie genomen. Hangende de beroepstermijn mag de vijfdeklasser voorlopig niet spelen. De bond nam die beslissing naar aanleiding van het gestaakte uitduel 2 weken geleden tegen Lierop en eerdere ongeregeldheden.
In de blessuretijd van die wedstrijd (bij een stand van 1-0) kreeg Fouad Yahia zijn tweede gele kaart. Daarmee was hij na Appie Yahia de tweede Oranje Zwart-speler die het veld met rood moest verlaten. De scheidsrechter floot daarna af en iedereen dacht dat daarmee de topper (nummer 1 tegen de nummer 2) tot een regulier einde was gekomen. Na de wedstrijd bleek de wedstrijd echter gestaakt te zijn door de arbiter omdat hij werd vastgepakt door een Helmondse speler. Zo is te lezen in het ED-wedstrijdverslag.
De nu opgelegde KNVB-sanctie is de derde die Oranje Zwart dit seizoen krijgt voor onbetamelijk gedrag jegens de scheids. Eerder kregen ze 1 punt in mindering vanwege zo’n incident bij een thuiswedstrijd in september. Bij de wedstrijd in Ommel 2 maanden later was het weer raak. Daar werd het een kaartenfestijn: 13 keer geel, 2 Oranje Zwart-spelers kregen rood en hun coach Wim Burhenne werd weggestuurd wegens commentaar op de leiding: 2 minpunten.
SC Oranje Zwart Helmond komt door ongeregeldheden al jaren negatief in het nieuws. Zo werd in 2009 het vaandelteam door de KNVB voor 1 jaar geschorst naar aanleiding van een vechtpartij van Oranje Zwart-supporters waarbij de scheidsrechter werd mishandeld. Die negatieve spiraal was de club zat. Bij de start van het seizoen 2012/2013 liet de club weten van haar slechte imago af te willen. Bestuurslid en clubman van het eerste uur Cor van Lieshout daarover destijds in de Traverse: “Vooral in de dorpen hebben wij een slechte naam. Daar hebben ze een verkeerd beeld van ons. Wij zijn een gemoedelijke, multiculturele vereniging waar iedereen welkom is. Er was zelfs ooit een Spaans elftal.”
Dat seizoen werd een sportief succes. Oranje Zwart werd ongeslagen kampioen (hun laatste kampioenschap was in 1972, toen nog als Helmond Noord) en promoveerde. Cor kreeg van de KNVB de gouden waarderingsspeld voor bewezen diensten. Maar dit seizoen is het weer het oude liedje.

Updates staan in de reactie hieronder.

45 reacties:

Opdoeken die club. Net als Dijkse Boys is het een boksclub. Niemand zal er om rouwen wanneer die ook ophouden te bestaan.

Beantwoorden

Allemaal getinte moelanders

Beantwoorden

zag ik op die foto van dat elftal ook niet de lijsttrekker van D66 ?

die gast die roept dat het begint met vertrouwen ?
nou als hij zo’n clubje sponsort om stemmen te halen dan weet ik het ook niet meer of wel wegwezen ermee

Beantwoorden
een voetballiefhebber

@een voetballiefhebber op zondag 9 maart 2014 om 16:57:

Je moet ook niet alles zwart/wit, uhhh…….oranje/zwart zien 🙂

Beantwoorden

@een voetballiefhebber op zondag 9 maart 2014 om 16:57:

Ik bedoel….goed gezien!!!!

Beantwoorden

Dat lijkt me een beslissing waar de tegenstanders van Oranje Zwart niet rouwig om zullen zijn.

Beantwoorden

Een potje voetballen voor je plezier, je conditie en een pilsje erna en dan voor de derde keer in een seizoen de scheidsrechter bedreigen. HEEL TRIEST! BAH! Ik word hier zo kwaad van!
Ik had het vanmiddag nog niet gezien, maar inderdaad opvallend dat de lijsttrekker van D66 zo’n club nog sponsort. Gezien de toestanden op de Molenstraat en Koninginnewal zal die zich nu hopelijk heel snel distantiëren en terugtrekken als hoofdsponsor. Maar los daarvan, hoe goed bedoelt ook toen hij er aan begon, maar zoiets mag je echt niet meer steunen als sponsor!

Beantwoorden

Update 1:
Bedrijf D66-lijsttrekker stopt (nog) niet als shirtsponsor
De lijsttrekker van D66, Noureddine Zarroy, heeft een brandveiligheidsadviesbureau, Déteye genaamd. Naar aanleiding van de reacties hierboven, vroegen we hem of zijn bedrijf nog shirtsponsor/hoofdsponsor van het eerste van Oranje Zwart is. En zo ja: of zijn bedrijf dat na de geschetste ongeregeldheden dit seizoen ook blijft of dat zijn bedrijf daar nu mee stopt? Daarop liet Noureddine weten: “er loopt een overeenkomst tot het eind van het seizoen. Over de situatie moet nog een gesprek worden gevoerd met het bestuur.”

Inmiddels is bekend geworden dat Oranje Zwart in beroep gaat tegen de straf van de KNVB. Maar zoals in de logtekst bovenaan staat, lopende die beroepsprocedure mag het team geen wedstrijden spelen.
We werden vanochtend nog attent gemaakt op een ander verslag van de wedstrijd tegen Lierop. Vooral het onderste deel is van toepassing.

Beantwoorden

Gaan we nu een shirtsponsor verantwoordelijk houden voor het wangedrag van spelers en supporters. Het moet niet gekker worden. Probeer je als bedrijf een bijdrage te leveren aan de maatschappij en als een ander zich misdraagt wordt je neergesabeld. Pak nou eens de echte schuldigen aan jongens. Dit is te zwak voor woorden!!!

Beantwoorden

Daar gaan we weer: een Tielemansje van Zarroy. Hij maakt een hele grote en domme fout. Hoe kan iemand een club blijven sponsoren die scheidsrechters bedreigt? Of ziet de KNVB het in zes maanden drie keer fout? Als een politicus zoiets al niet aanvoelt, dan zegt dat mij meer dan genoeg.

Eerst gaan praten met Oranje Zwart zegt hij, met een kopje thee erbij neem ik aan. Dat had je meteen na die wedstrijd in Lierop moeten doen als je zo graag met hen overlegt.
Ik snap dat je het teveel betaalde sponsorgeld niet terugkrijgt als je nu stopt. Maar hopelijk is een beetje principes in deze tijd na Tielemans niet te veel gevraagd. Of zitten de principes bij jou en je bedrijf ook in de kontzak?

Beantwoorden

Inderdaad Roy, de wereld op zijn kop dit. Iemand die een maatschappelijke bijdrage probeert te leveren en dan op deze manier neersabelen is niet alleen zwak, maar gewoon zielig. En zie die titel van die weblog-reactie, hoe fout kun je zijn vraag je je dan af.. Al met al leuke ‘hel’monders hier.

Beantwoorden

@Peet op dinsdag 11 maart 2014 om 11:58:

Naar ons idee is het berichtje heel feitelijk geschreven. Nadat we het geplaatst hadden, liet de persoon in kwestie Noureddine Zarroy weten dat hij het super vond. Hieronder kun je in 2 delen de hele Twitter-conversatie hierover tussen hem en de weblog gisteren teruglezen.

Naar aanleiding van de reacties op de weblog, dachten wij even bij hem na te vragen of zijn bedrijf inderdaad nog hoofdsponsor was. De foto bij de logtekst bovenaan is namelijk van vorig seizoen.
Daarbij is het niet ongebruikelijk dat een hoofdsponsor (lopende de sponsorovereenkomst) iets vindt van hetgeen een club in negatieve zin doet. Dat straalt immers ook op de sponsor af. Zie bijvoorbeeld begin dit jaar bij Vitesse toen die club besloot een Israëlische speler niet mee te nemen naar een trainingskamp in Abu Dhabi.

Hopelijk hebben we je hiermee enige duidelijkheid verschaft.

Beantwoorden

@Peet op dinsdag 11 maart 2014 om 11:58:

Maatschappelijk bjdrage aan dat …-volk van Oranje Zwart dat scheidsrechters mollesteerd??? Je maakt het nog veel erger Peet!!!
Voilgens mij schrijft er helemaal niemand dat hij die club niet mocht sponsoren destijds, maar dat je dat nu niet meer kan maken als je een beetje maatschappelijk betrokken bent. Sponsor liever die scheidsrechters die gepakt werden, dat zou pas mooi zijn. Ik hoop dat ze nog scheiidsrechter zijn, want velen stoppen ermee door de bedreigingen.
Ik hoorde dat die uitsluiting van de competitie al een voorwaardelijke straf bij de tweede straf was. Als ze nog een keer in de fout zouden gaan, meteen uit de competitie..Nu dus. Geen kans dus in de beroepzaak.

Beantwoorden

Je kunt je afvragen wat je als onderneming uit wilt stralen als je Oranje-Zwart sponsort.

Beantwoorden

De coach van oranje zwart zegt mensen jullie moeten geen ouden koeien uit de sloot halen je moet oordelen als je zelf bij een wedstrijd bent en niet oordelen over mensen z’n afkomt daarom is Nederland zo verot en veral niet over dijkseboys praten

Beantwoorden
Coach oranje zwart

Hey

Beantwoorden
Coach oranje zwart

Dus wat hierboven beschreven staat is nooit gebeurd?

Beantwoorden

@weblog, zarroy wordt hier als sponsor op een foute manier nadrukkelijk betrokken. Hij gaf op twitter aan in gesprek te gaan met het bestuur, weet immers niet wat er gebeurd is. Direct daarna komen jullie met de reactie “lijsttrekker d66 stop (nog) niet als sponsor”. Wat had je verwacht? Dat hij via twitter meteen het contract had moeten opzeggen? Dus insinueer je wel degelijk iets dat kort door de bocht is. Tegen de rest van de brommers hier: voetbalrellers, of nou marokkanen zijn die in botsing komen met een scheidsrechter of blanke hooligans waarbij zelfs de M.E. moet uitrukken, het is even erg. Zouden jullie bij die laatste ook over Moelanders spreken? Een hypocriet shitlandje zijn we geworden, inderdaad BAH!

Beantwoorden

Precies 1 (één) iemand heeft het over de afkomst van de spelers. Niet overdrijven dus Peet.

Het gaat vooral om de club, niemand speelt graag tegen Oranje-Zwart (of voorheen ook Dijkse Boys). Dat is niet voor niets zo, en dat heeft inderdaad helemaal niets met de afkomst van de spelers te maken, maar wel met het gegeven dat er bij wedstrijden tegen die club(s) vaker gedoe en rotzooi is dan bij wedstrijden tegen andere clubs.

Beantwoorden

Amateurclubs zoals Oranje-Zwart zijn afhankelijk van sponsoring en vanwege mijn maatschappelijke betrokkenheid ben ik sponsor geworden in 2012 voor twee seizoenen. De KNVB heeft een procedure waarbij in beroep gaan tot de mogelijkheden behoort, deze procedure respecteer ik. Met grote belangstelling zal ik dit proces blijven volgen en wacht de uitkomst af.

Beantwoorden

De sponsoring van dhr Zarroy heeft verder niets te maken met hetgeen wat er bij Oranje Zwart is gebeurd. Er is niet gevochten tijdens de wedstrijd, alleen verbaal gaat het er af en toe wat heftig aan toe. Ook richting scheidsrechters is er verder geen handgemeen geweest. Dus alles niet zo overdrijven! Mijn mening is dat de scheidsrechters wel erg op een voetstuk staan. Nogmaals, ik heb een tiental wedstrijden van deze club gezien, maar behalve het vele gepraat heb ik weinig negatiefs kunnen ontdekken. Een goed voetballende ploeg die zeker in de 3e of 4e klasse niet zo misstaan. Als ik eerlijk ben zal de KNVB de straf niet handhaven en zullen de wedstrijden gewoon gevoetbald gaan worden.

Beantwoorden

@Noureddine Zarroy op woensdag 12 maart 2014 om 14:27:

Geen enkele empathie voor die drie scheidsrechters?
Raar, onethisch en heel erg dom en naïef mijnheer de lijsttrekker!

Ik neem aan dat u voetbalclub Bayern München ook gewoon zou blijven sponsoren en de situatie rustig afwacht tot na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag.
http://www.derwesten.de/sport/fc-bayern-und-sponsoren-gehen-nach-hoeness-urteil-in-deckung-id9114410.html
Bedenk dat die club uit Duitsland zelf helemaal niets te maken heeft met de fraude van hun voorzitter. Dat Oranje Zwart er drie keer wel alles mee te maken heeft, lijkt me duidelijk.

U trekt zich weinig aan van wat de KNVB voor de derde keer dit seizoen oordeelde en wat Helmonders zeggen, maaar misschien gelooft u een sponsordeskundige:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3331947/2012/10/15/Nike-heeft-kilo-s-boter-op-het-hoofd-met-steun-aan-valsspeler-Armstrong.dhtml
Ook die gesponsorde man had het geld nodig trouwens want die leefde er zelfs van!

Noureddine Zarroy, stop nu toch meteen met die sponsoring! Zo’n lekker clubje is het echt niet en niet alleen dit seizoen. Wees eindelijk eens verstandig en niet koppig en wordt niet de volgende affaire in Helmond.
Dat verdient uw partij en het gedachtegoed van uw partij!

Beantwoorden

Volgens mij worden hier verschillende dingen door elkaar gehaald. Ten eerste het gedrag van de sporters en of supporters van de club. Daar heeft de knvb al maatregelen tegen genomen dus die discussie hoeft niet te worden vervolgd.
Daarnaast wordt er een verband gelegd tussen Noureddine als zakenman en als fractievoorzitter. Dit zijn 2 totaal verschillende zaken die je niet met elkaar kunt vergelijken. Maar voor degenen die dat toch willen doen het volgende. Als een politicus een belofte doet en die niet nakomt loopt iedereen te foeteren op de politiek maar als deze man netjes zijn woord wil nakomen naar een voetbalclub, of in ieder geval even wil wachten op een goed gesprek voor een nieuw besluit te nemen is het ook niet goed. Het is ook nooit goed voor sommige mensen. Waarschijnlijk hebben die nog nooit ergens verantwoordelijk voor gedragen in de maatschappij en vervallen ze in ondoordachte zwartmakerij. Triest hoor.

Beantwoorden

Maar er is hoop……. Op Ed valt te lezen dat hotshot Fons Jacobs de club gaat redden. Zijn hoog geprezen capaciteiten zullen bijdragen aan een spoedig herstel.

Beantwoorden

@Manuel,

Ik ga ervan uit dat dit sarcastisch bedoeld is. Was opnieuw een stukje van het onafhankelijke ED met louter propaganda voor Oranje Zwart. Geen kritische vraag of noot te lezen, arm calimero-clubje. Altijd de schuld van anderen. Maar gelukkig hebben ze nu onze Fons, dan is het zo afgelopen met ze.

Beantwoorden

@Skruwlelik,natuurlijk was dat sarcastisch bedoeld. Ik denk dat zelfs het ED dat zo bedoeld. Blijf er wel bij dat Zarroy afstand had mieten nemen. Zeker als ik lees dat Jacobs al 3 maanden er zich bemoeid. De ravage die Jacobs achter heeft gelaten is enorm. Maar uit goede bron verneem ik dat Blankma en Jacobs goede contacten hebben. Zou houdt deze man zijn podium
.

Beantwoorden

@skruwlelik, @Manuel,

We kunnen zeggen van Jacobs wat we willen, maar ik denk dat hij de juiste man is voor oranje/zwart. Als je een parlementaire enquete overleeft als topambtenaar, en na Brunssem (gesjoemel met vegunningen) en Helmond (Klein Arsenal, Carpe Diem, De frietzaak in de 3e haagstraat, Berlaer etc. etc. etc.) als burgemeester, dan heb je wel een netwerk “opgebouwd”, dat “misschien” oranje/zwart een positief imago gaat geven?????????

Beantwoorden

Manuel, ik hoop niet dat jouw informatie over de kontakten van Jacobs en Blanksma juist is.
Als je van Oranje Zwart iets positiefs wil maken moet je mensen met de reputatie van Jacobs daar ver vandaan houden.

Beantwoorden

Javier,vergeet u niet de bommen en granaten in Brunssum Het lekken van een vertrouwelijk gesprek. Ook had hij geen enkele moeite met het declaratiegedrag Tielemans. Ook grappig was het dat hij Ajax supportes vergeleek met varkens. Zijn banden met KnvB zullen geweldig zijn.U omschreef andere zaken die juist zijn. Zo staat ” Berlaer” al weer maanden te koop. Dus gaat het spel gewoon door. Met dank aan de ambtenaren van BJZ. Zou hij wel echt weg zijn deze ereburger?

Beantwoorden

Ik denk dus Javier dat zijn invloed nog steeds aanwezig is in deze stad. Omringt door enkele trouwe makkers.

Beantwoorden

@Noureddine Zarroy op woensdag 12 maart 2014 om 14:27:

Het begint met vertrouwen las ik in de D66-advertentie. Misschien kun je Fons Jacobs vragen of hij jou en jouw partij daarmee ook even wil helpen. 🙂

Beantwoorden

Ze mogen as zondag weer voetballen!!

Beantwoorden

@Michael op zaterdag 22 maart 2014 om 07:54:

Ik las het ook in de krant, zou Jacobs zijn invloed als scheidsrechter bij de KNVB hebben aangewend?
Ik heb nu al medelijden met die scheidsrechters morgen en de rest van het seizoen. Ik zou Oranje Zwart in ieder geval niet meer durven te fluiten.

Beantwoorden

Nou zegt de krant dit:

Oranje Zwart nog niet vrijgesproken

HELMOND – Oranje Zwart is nog niet vrijgesproken. Vrijdag gaf de club aan dat het uit de competitie nemen van de vijfdeklasser teruggedraaid was, maar volgens de KNVB volgt donderdag pas een definitief besluit. “Afgelopen donderdag was er een mondeling onderzoek. In het belang van de competitie is Oranje Zwart op dit moment teruggezet, ook vanwege het feit dat het incident collectief te minimaal was”, legt KNVB-woordvoerster Marloes van der Laan uit. “De uitspraak van het mondeling onderzoek volgt komende donderdag. Maar vooruitgaand op de uitspraak is de club teruggezet in de competitie om het verloop van de competitie te kunnen waarborgen.” Wordt de Helmondse club immers definitief vrijgesproken dan zijn er te weinig gelegenheden om de wedstrijden in te halen.

De KNVB wil Oranje Zwart uit de competitie halen naar aanleiding van gebeurtenissen in het duel met Lierop. Dit zou dan het vierde collectieve incident zijn van het elftal in dit seizoen. Oranje Zwart kreeg eerder dit jaar in totaal drie strafpunten en vijftig euro boete voor de andere incidenten. De beroepscommissie lijkt nu anders over de gebeurtenissen in het duel met Lierop te oordelen. Wat opvallend is, is dat het gestaakte uitduel met Lierop (bij een 1-0 stand) door de KNVB twee weken geleden al definitief omgezet is in een overwinning voor Lierop, maar dat die uitslag nog altijd niet verwerkt is in de stand.

Omdat Oranje Zwart weer teruggezet is in de competitie kon de ploeg gisteren aantreden tegen Kronenberg. Het duel eindigde in een remise: 1-1.

Beantwoorden

Update 2:
Oranje Zwart vrijgesproken
Oranje Zwart is door de beroepscommissie van de KNVB definitief vrijgesproken en kan de competitie dus gewoon afmaken. Wel zijn er 2 spelers van de club zwaar geschorst. Dat liet Daan Daniëls vanmiddag op Twitter weten.

Beantwoorden

Opvallend. Ik dacht dat het nieuwe beleid van de KNVB om meer respect op de velden te krijgen onder meer gestoeld was op zeer zware straffen, voor het gehele team.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 28 maart 2014 om 16:31:

Appie Yahia kreeg vier wedstrijden schorsing extra en Fouad Yahia mag tot half december niet voetballen.

Beantwoorden

Update 3:
Om 08.43 uur lag de onderstaande RaadsInformatieBrief in onze mailbox:

Geachte leden van de gemeenteraad,
.
Op 15 maart 2016 heeft u een brief ontvangen van voetbalvereniging Oranje-Zwart. Dit naar aanleiding van het artikel in het Eindhovens Dagblad van 14 maart 2016 over de incidenten van afgelopen weekend tijdens de uitwedstrijd van Oranje-Zwart in Sevenum.
.
In deze brief geeft de vereniging aan in de afgelopen vier jaar nooit de gelegenheid te hebben gehad om met wethouder Stienen in gesprek te gaan. Wij nemen afstand van deze stelling van de voetbalvereniging. Naast veelvuldig ambtelijk overleg heeft wethouder Stienen deze collegeperiode vijf keer met opeenvolgende voorzitters en bestuursleden bestuurlijk overleg gevoerd met de vereniging.
.
Deze bestuurlijke overleggen hebben in 2014 plaatsgevonden op 18 juli, 28 augustus en 17 september en in 2015 op 12 februari en 14 september. In deze vijf bijeenkomsten is met de vereniging gesproken over het vitaliseren van de vereniging, de toekomstvisie, de rol van een externe adviseur bij OZ, signalen over betalingen van OZ aan (jeugd) spelers, groei van de vereniging en de vraag van de vereniging om accommodatieaanpassing c.q. uitbreiding, de relatie met de overige amateurvoetbalclubs en Helmond Sport.
.
Wij zijn van mening dat de KNVB bij herhaaldelijke incidenten in het amateurvoetbal in het algemeen harder op mag treden. Zoals ook beschreven is in het artikel van het Eindhovens Dagblad zal er op korte termijn op initiatief van de KNVB een bestuurlijk overleg worden gepland.
.
.
Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Helmond
de burgemeester de secretaris

Hierbij ED-artikelen naar aanleiding van die uitwedstrijd zondag:
http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbalwedstrijd-sparta-18-oranje-zwart-ontsierd-door-vechtpartij-1.5819770
http://www.ed.nl/regio/helmond/wethouder-stienen-voetbalbond-moet-harder-optreden-tegen-oranje-zwart-na-vechtpartij-1.5823652
http://www.ed.nl/regio/helmond/voetbalclub-oranje-zwart-uit-helmond-stienen-wil-ons-de-nek-omdraaien-1.5828327
http://www.ed.nl/algemeen/sport/voetbal/helmondse-voetbalclub-van-knokkende-fans-is-boos-op-de-wethouder-1.5829628
http://www.ed.nl/regio/helmond/oranje-zwart-helmond-wil-na-alle-commotie-wedstrijd-zondag-uitstellen-1.5829469

Beantwoorden

Weet je wat ik zo erg vind? De naam die Helmond heeft is al niet best, maar wordt door een dergelijke voetbalvereniging NOG verder besmeurd.

Misschien moeten ze die club maar eens schrappen

Beantwoorden
liefhebber van Helmond

Update 4:
Voetbalclub Sparta’18 uit Sevenum wil zondag niet in Helmond spelen
Voetbalclub Sparta’18 uit Sevenum heeft de KNVB gevraagd de uitwedstrijd komende zondag tegen Rood-Wit ’62 uit te stellen. Dat meldt 1Limburg.
De club wil vlak na de rellen van zondag tegen Oranje Zwart uit veiligheidsoverwegingen niet in Helmond komen. Volgens de voorzitter van Sparta’18 vrezen spelers en supporters represailles van leden van Oranje Zwart. Daarnaast is de spelersgroep volgens de voorzitter in hun hoofd nog te veel bezig met de ongeregeldheden van afgelopen weekend.

Beantwoorden

Ik geef de voetbalclub Sparta 18 volkomen gelijk.

Die jongens van oranje-ZWART (zie foto) zijn onderdeel van een criminele organisatie en hebben duidelijk te weinig beweging en zelfkennis, kunnen niet lezen of ze willen alleen lezen wat hun uitkomt en ze kunnen zeer zeker ook niet voetballen maar wel matten en stampij maken.
Ook typisch dat zulk volk hun gebruikelijke smoesjes verzinnen en bovenal hun handjes ophouden voor zoveelste uitkering en subsidie….
Schup die klojo’s terug over de heg waar ze vandaan komuhhh en verban die club uit de samenleving, laat ze gaan werken

Beantwoorden
anti-zwart en voor oranje

Een verrijking van onze cultuur, toch Rutte?

Beantwoorden

Laat al dat vreemde gespuis waar wij de Nederlanders bij Mark Rutte op de stoep gaan zitten rellen en ons Nette Nederlandse volk met rust laten en er is eigenlijk maar 1 echte oplossing Op Rotten en Op Rutten
Ik ben voor een vrij en goed Nederland waar we elkaar respecteren .

Beantwoorden

Toch benieuwd wat die gasten hierboven van die NETTE BLANKE PSV supporters in Madrid vinden.

Beantwoorden

Nou nou nou. Hoe ze dat drie jaar later bij de rechter voor elkaar hebben gespeeld. 🙁 Wat wordt ik triest van dit artikel in de Limburger.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Oud-spelers Oranje Zwart vrijuit na kloppartij in Sevenum

Drie oud-spelers van Oranje Zwart uit Helmond gaan vrijuit na de ontspoorde voetbalwedstrijd tegen Sparta’18 in Sevenum. Ze werden beticht van mishandeling.
Dat heeft de politierechter in Roermond dinsdag bepaald. De vele foto’s en getuigenverklaringen ten spijt, was hij van oordeel dat het Openbaar Ministerie geen onomstotelijk bewijs had geleverd.
Officier van justitie Annemijn de Leeuw kende deze twijfel niet. Ze achtte bewezen dat Naoufel B. (25) en de broers Fouad (34) en Yassin (24) Y. zich op 13 maart 2016 schuldig hadden gemaakt aan mishandeling. Ze eiste een boete van 250 euro tegen Fouad en 500 euro tegen Yassin en Naoufel.

Neergezet als gek
Yassin zou een speler van Sparta’18 hebben geslagen. Naoufel zou de verzorger van het eerste elftal hebben getrapt. Beiden ontkenden de beschuldigingen. Fouad gaf toe dat hij een opponent ruw bij zijn hoofd had beetgepakt. Hij zou dat enkel hebben gedaan om hem tot bedaren te brengen en hem meteen weer hebben losgelaten. „Ik word hier neergezet als een gek die zomaar iemand vastpakt.”
De politierechter vond dat Fouad schuldig was aan mishandeling. Omdat opzet ontbrak, achtte hij hem niet strafbaar. Yassin en Naoufel werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Vlam in de pan
Sparta – Oranje Zwart was een beladen wedstrijd. De Helmonders voerden de ranglijst aan, de Sevenummers stonden tweede. De vorige confrontatie in Helmond werd gestaakt en uitgespeeld in Sevenum. Ofschoon Oranje Zwart twee rode kaarten kreeg en met 3-2 verloor, verliep het duel rustig. Pas na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan.
Tijdens het handen schudden kwam het tot een handgemeen, dat uitmondde in een massale kloppartij tussen spelers en supporters van beide clubs. Pas na de komst van de politie, met honden, keerde de rust in Sevenum terug. Twee spelers en de verzorger van Sparta’18 deden aangifte van mishandeling tegen de spelers van Oranje Zwart.

Negen maanden geschorst
De broers Y. deden op hun beurt ook aangifte tegen spelers van Sparta, maar die werden terzijde gelegd. Zij vonden dat sprake was van discriminatie. De tuchtcommissie van de KNVB veroordeelde Fouad tot een schorsing voor vier wedstrijden voor zijn aandeel in de tumultueuze wedstrijd in Sevenum, Yassin moest negen maanden vanaf de zijlijn toekijken.
Oranje Zwart kreeg drie punten in mindering, de club ontving een boete van tweehonderd euro en werd voorwaardelijk uit de competitie genomen. Sparta kreeg geen straf, omdat die club zich enkel verweerd zou hebben tegen de agressie van Oranje Zwart, aldus de voetbalbond. Oranje Zwart werd vorig jaar failliet verklaard.

Beantwoorden
anti-zwart en voor oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *