Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
42reacties

foto door Maick CoolenDe Steenweg, Havenplein, Kasteellaan, Markt of Koninginnewal zou een goede plek zijn voor de tweede coffeeshop. Dat horecaconcentratiegebied heeft de voorkeur van de gemeenteraad. Wijkwinkelcentra zoals het Combicentrum aan de Mierloseweg en winkelcentrum aan de Hoofdstraat vinden zij ook goede opties, net als doorgaande wegen als de Wethouder Ebbenlaan, Heeklaan en Europaweg.
Een coffeeshop op 1 van de industrieterreinen of in een gebied met overwegend winkels heeft niet de voorkeur, maar die locaties zouden wel kunnen. Een coffeeshop buiten de bebouwde kom van Helmond (het buitengebied) of midden in een woonwijk vindt de Helmondse politiek niet wenselijk. De rand van een woonwijk zou weer wel kunnen. De nieuwe coffeeshop moet op minstens 250 meter liggen van een middelbare school en van tehuizen/opvanghuizen voor 12-18 jarigen, poppodia en jongerencentra.
Deze meningen gaven de politieke partijen in gesprekken over de criteria voor de vestiging van coffeeshops, zie de samenvatting (pdf). Volgende week dinsdag vergadert de gemeenteraad hierover. Nadat zij de op- en aanmerkingen heeft aangehoord, zal burgemeester Elly Blanksma beslissen waar een nieuwe coffeeshop mag komen. Wil je voordat die beslissing valt, de politiek nog jouw mening laten weten, geef dan je reactie hieronder. 
Zodra bekend is of Helmond deelneemt aan het landelijk experiment gesloten coffeeshopketen, kunnen ondernemende gegadigden zich aanmelden. Vanaf dan kan onze stad (naast Bonne Ville op de Wolfstraat) weer 2 coffeeshops hebben. Want nadat coffeeshop Carpe Diem aan de Noord Koninginnewal in 2011 moest sluiten was een tweede coffeeshop niet mogelijk komen. Heel veel meer informatie over die sluiting en het gedoe erna, vind je hier.

42 reacties:

Eigenlijk ben ik toch gewoon voor het industrieterrein. Daar zijn ze niemand tot overlast. Maar goed, dat is mijn mening.

Beantwoorden

Havenplein

Beantwoorden

Heistraat

Beantwoorden

Aan de “Helmondse politiek” kunnen jullie niet gaan verhuizen naar Brussel? Daar zitten nog veel meer leeghoofden die het verstand niet op order hebben, jullie vallen daar nauwelijks op.
1 coffeeshop is genoeg, kroegen open tot 08.00 uur en een drugstent, nou, het gaat lekker niet?
En een sigaretje mag je onderhand nergens meer roken, maar een joint? Ja dat is overal welkom lijkt het wel.
Sorry hoor maar ik kan me hier geweldig boos om maken.
Als er dan toch een moet komen: Bachlaan of zo…. Je hebt er toch geen overlast van, toch?

Beantwoorden

@Lieke

Helemaal met je eens, waarom moet dat in de binnenstad? Op het industrieterrein zitten geen scholen en zijn ze met auto’s niemand tot last. Ga maar eens rond vijf uur fietsen door de wolfstraat, lekker irritant al die auto’s die van de coffeeshop afkomen in zo’n smalle straat.
Gewoon bij het werkplein ofzo, kunnen ze na de stressvolle afspraak met de sociale dienst gelijk gaan ontspannen.

Beantwoorden

Niet zo een goed idee wel?,daar bij die cafe’s..(daar gaan wel onze kinderen op stap),helemaal weg late zoiets..de mensen gewoon thuis wiet laten roken wie dat willen doen.

Beantwoorden

eentje in de oranje buurt daar is nog niks maar dat zal wel niet mogen want daar wonen amtenaren en mensen met geld maar wel weer in een woonwijk van de normale burger

Beantwoorden

Tegenover het politiebureau, goed parkeren, dicht in de stad en een goed toezicht

Beantwoorden

Weghouden uit de binnenstad. Zorgt alleen maar voor meer leegstand

Beantwoorden

Industrieterrein

Beantwoorden

Laat maar lekker naar het industrie terrein gaan. Heeft er niemand last van.

Beantwoorden

+Drugs kunnen leiden tot ernstige fysieke –en psychische klachten en niet zelden tot de dood.
+overlast in de buurt
+ Wat zijn gevolgen van een verslaving?
+Psychische problemen
Bij een verslaving wordt je heel erg in beslag genomen door het middel. Interesse voor andere zaken vermindert, waardoor je ontwikkeling stil kan komen te staan.
+Depressies kunnen ontstaan of verergeren. Bovendien kan je doordat je steeds in een roes leeft, grip op de werkelijkheid verliezen.
+Sociale problemen
Een verslaving kan je gedrag veranderen. Interesse voor anderen kan afnemen doordat je vooral met het middel bezig bent. Je kunt dan voorrang geven aan het drugsgebruik ten koste van familie of vrienden.
+Geldproblemen
Deze kunnen ontstaan als iemand door het gebruik niet meer functioneert op zijn werk en zijn baan verliest. Of al zijn geld besteedt aan drugs of alcohol.

Wil Helmond zich verbinden met deze negatieve en belastende vorm van recreatie aan jongeren ?

Beantwoorden

Ergens in de buurt.van een bejaardentehuis, deze generatie heeft ook baat bij medicinale wiet.

Beantwoorden

@Mischa op dinsdag 30 april 2019 om 15:31:

Roken mag toch ook nog? Wiet is amper verslavend. Alcohol is vele malen gevaarlijker en verslavender. Sigaretten zijn NOG gevaarlijker (grootste kans op overlijden hierdoor), maar niemand doet blijkbaar moeilijk als je op het Havenplein een sigaret aansteekt.

Voor alcoholverslaving moet je nog behoorlijk wat moeite doen, terwijl de kans dat je kanker krijgt van een sigaret (en daar overigens ook meteen aan verslaafd raakt) bij elke trek weer groter wordt. Alle rokers trekken met iedere sigaret weer een lot voor de kankerloterij welke ook de hoogste winkans heeft!

Zolang die kankerstokjes nog te koop zijn, is er geen reden om niet een coffeeshop te openen.

Beantwoorden

Gewoon een boot in het kanaal zoals Maastricht ook heeft

Beantwoorden

Ga weg met die rotzooi in het centrum. Doe dat Helmond Noord ofzo!

Beantwoorden

gewoon bij de nachtwinkel in de marktstraat, de gebruikers weten de weg al.
en het is een natte droom van de gemeentepolitiek dat de straatdealers minder vertegenwoordigd gaan worden met een 2e coffeeshop. die straat dealers verkopen namelijk iets anders en die vraag blijft ook bestaan.

Beantwoorden

Ik wil helemaal geen coffeeshop erbij. Ik snap niet dat we naar een rookvrije generatie willen, de leeftijdsgrens voor alcohol hebben verhoogd, maar het stimuleren dat de jeugd drugs mag gebruiken! Onbegrijpelijk!

Beantwoorden

hé wat lekker. Kunnen we ons weer druk maken. Het thema is er eentje waar iedereen anders over denkt. Overal wordt het roken je verboden. Waarom moet een joint roken dan worden gepropagandeerd. Dubbele moraal!!

Beantwoorden

Ik hoop op een centrale,controleerbare en vooral toegankelijke plek. Zodat ook mensen die gebruiken ivm een beperking, ook op die plek kunnen komen. Niet alle gebruikers doen dit voor het plezier.

Beantwoorden

Opzouten met al die drugs ze kunnen hun eigen zonder drugs al niet gedragen van die hele wiet generatie komt niks van terecht willen alleen nog maar zwaarder spul.

Beantwoorden

europaweg ,daar zijn gen scholen en niet achteraf

Beantwoorden

De betere locatie is op de zwanen beemd daar hebben ze zoiets nog niet

Beantwoorden

Europaweg!

Beantwoorden

Zeker niet op het havenplein, op de Europaweg in het politiebureau!! Is dat een optie, kunnen ze het meteen in de gaten houden zonder al te veel moeite

Beantwoorden

Probleem opgelost, gemeente wil verhuizen, dus de wietshop in de boscotondo

Beantwoorden

Gewoon op een normale plaats. En niet op een industrieterrein. Moeilijker te controleren. Ik ben VOOR een tweede shop.

Beantwoorden

Er is voldoende leegstand in de Veestraat. De A-locatie in Helmond. Worden ondernemers daar ook gepost over de komst van een wielshop door de gemeente Helmond?
Havenplein en Veestraat en directe omgeving vormen toch een soort commerciële eenheid? Met commerciële uitstraling?

Beantwoorden

word er dan weer een handgranaat naar binnen gegooid?

Beantwoorden

@Edwards op woensdag 1 mei 2019 om 02:35:

In de Veestraat of in de Ameidestraat of op de Markt staan meer dan genoeg winkelpanden leeg, daar is dus plek zat. Maar of zo’n coffeeshop goed is voor de commerciële uitstraling….. Ik denk het niet.
Ik denk dat er in het centrum al rottigheid genoeg is, doe die nieuwe coffeeshop aub ergens aan de rand van Helmond. Dan hebben er zo min mogelijk Helmonders last van.

Beantwoorden

Het is blijkbaar al duidelijk dat straathandel vooral om harddrugs draait. Kunnen we dan niet beter dat probleem eerst aanpakken?
Mocht er hoe dan ook toch een 2de shop bijkomen, dan lijkt me Havenplein NIET geschikt. Ik geloof dat dan nog meer Helmondse jongeren (van 16 Jr) wegblijven of weg moeten blijven van hun ouders. Risico’s zijn te groot.
Europaweg to politiebureau lijkt me een veel betere plek.

Maar als er zo’n 2de coffeeshop bij komt, wat is dan de volgende stap? Verkoop van harddrugs gedogen?

Beantwoorden

Mischien gewoon zo’n trekmuur ergens net als kees kroket! Je kunt er met pasje binnen 24 uur open????????

Beantwoorden

In ieder geval niet in de overlast gebieden, molenstraat, markt, noord koninginnewal , binderseinde en Heistraat , want daar hebben ze al overlast genoeg, in het industrie gebied tussen Helmond en Eindhoven lijkt me een beter plan

Beantwoorden

Allejezus wat een negativiteit hier. Rustig mensen, de wereld vergaat niet als er een extra coffeeshop bij komt en je kinderen gaan ook niet allemaal opeens aan de drugs. Even op een rijtje welke argumenten er zijn vóór een tweede coffeeshop:

– Landelijk wordt uitgegaan van ongeveer 1 coffeeshop per 30.000 inwoners. Helmond zou er dus eigenlijk drie moeten hebben.
– In Eindhoven zijn er al sinds jaar en dag meerdere coffeeshops en dat gaat gewoon goed. Er is geen reden om aan te nemen dat dat in Helmond anders zou zijn. Overlast moet je aanpakken en dat kan prima opgelost worden.
– Het hebben van meer dan een coffeeshop in de stad betekent ook dat het geen probleem is om er een (tijdelijk) te sluiten indien men zich niet aan regels en afspraken houdt. Die afspraken kunnen ook strikter gehandhaafd worden dus.
– Mensen die op zoek zijn naar een roes vinden toch wel een roesmiddel. Een middel onderdrukken leidt dus tot een waterbedeffect waarbij andere middelen meer gebruikt gaan worden. Je ziet de laatste jaren een afname van cannabis en harddrugsgebruik en met name onder de jeugd is het gebruik van pillen, GHB en lachgas toegenomen. Wiet als veiliger alternatief is dus misschien zo slecht nog niet.

Qua vestiging is het denk ik belangrijker om goede afspraken te maken met zo’n shop. Geen verkoop aan minderjarigen of voor de avond bijvoorbeeld. Een systeem zoals ooit bij roken is ingevoerd met licht-middel-zwaar en vervolgens klanten actief richting het lichtere spul bewegen met voorlichting. Contact tussen de eigenaar en hulpverlenende instanties, zodat mensen die verslavingsgevoelig zijn of drugs gebruiken om problemen te ontwijken geholpen kunnen worden.

De mogelijkheden zijn er wel. Maar dan moeten we wel eerst accepteren dat het normaal is dat mensen ook recreatief op zoek zijn naar roesmiddelen en dat die vraag echt niet zomaar gaat verdwijnen. Je kunt er van alles van vinden, maar we leven in een vrij land en in een vrij land hebben mensen ook zelf de keuze wat ze in hun lichaam willen stoppen en welke risico’s ze daarbij willen lopen.

Beantwoorden

Word dit de toekomst…..zoja….dan ga maar vast plaats zoeken voor de 3de,4de en 5de.

Maar goed……meestal word de put pas gedrenkt als het kalf verdronken is.

Maar mijn antwoord luid…..centrum(langs de stadswinkel).

Beantwoorden

Op de parkeerplaats van Berkendonk. Daar wordt nu al volop gedeald. Kunnen ze daar blijven en kunnen ze warm en droog doorgaan waar ze mee bezig waren.
.

Beantwoorden

Stiphout ook een geschikte plaats voor een nieuwe coffeeshop.

Beantwoorden

zet maar ergens op t industrieterrein…. als we dan toch de ”ruimdenkende” kant van de bevolking moeten voeden met drugs dan liever ergens waar gezinnen met kinderen er geen last van hebben.

Beantwoorden

Ze gaan roken verbieden in horeca en cafés en dan gaan ze een coffeeshop plaatsen waar veel jeugd komt wtf????????????????

Beantwoorden
Patricia van den Hurk

@ peter maas,wat is een put drenken?

Beantwoorden

Roken is een vrije keus, het moet alleen geen overlast geven… verder moet je jezelf afvragen hoe het mogelijk is dat er in een grote stad slechts één coffeeshop van een monopolypositie kan genieten en hoeveel geld er daardoor naar binnen geharkt word zonder dat andere ondernemers een kans krijgen om er een graantje van mee te pikken, toen een tweede kwam werd er toevallig meteen een aanslag gepleegd waardoor die optie weer direct van de tafel is geveegd en als er meerdere mogen komen, plaats ze dan gewoon achteraf waardoor onze naaste burgers waaronder bij name jongeren er geen last van zullen krijgen of misschien beter nog, gebruik de bovenverdieping van het politiebureau, dat is centraal,beveiligd, mooi overzichtelijk en controleerbaar en wordt dat gebouw ook weer eens wat intensiever gebruikt….

Beantwoorden
Willie Spierings

dat pand tegenover het politiebureau daar waar die garage in heeft gezeten daar is echt wel iets moois van te maken,meerdere in en uitgangen parkeergelegenheid,kan vanuit het politiebureau met camera’s bekeken worden,lijkt mij niet zo’n slechte locatie.kunnen ze vanaf de rondweg zo benaderen dus geen getrubbel in de binnenstad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *