Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Het jaar proefdraaien met het verruimen van de sluitingstijden voor de horeca in het centrum is geslaagd. Burgemeester Elly Blanksma wil daarom deze ruimere openingstijden van de horeca in november definitief vaststellen.
De uitgaanshoreca in het centrum mocht vanaf 1 juli 2013 een jaar op proef een uur later sluiten, om 04.00 uur op vrijdag- en zaterdagnacht. Zalen vanaf 500 bezoekers konden incidenteel om 05.00 uur sluiten.
Deze verruiming van de sluitingstijden is bij alle betrokken partijen en met name bij het uitgaanspubliek goed bevallen: het uitgaansleven in het centrum is aantrekkelijker geworden.
Aan de proef waren enkele veiligheidsvoorwaarden verbonden op het gebied van toelatingsbeleid en huisregels, meedoen aan collectieve ontzeggingen en een portier aan de deur. Zowel de politie, horecaondernemers, beveiligers als de Wijkraad Centrum en de bewoners zijn bij de evaluatie betrokken. De algemene conclusie is dat het uitgaansgebied beter functioneerde wat betreft veiligheid, omzet en aantallen bezoekers.
De uitkomst van de evaluatie is het voorstel om een Beleidsregel Sluitingsuur vast te stellen. Zodra die beleidsregel is vastgesteld, kunnen de horecaexploitanten in het centrum (die aan de voorwaarden in de beleidsregel beschreven voldoen) bij de burgemeester een ontheffing van het sluitingsuur van 03.00 uur aanvragen. Tot die tijd blijven de verleende ontheffingen tijdens de proefperiode geldig. Zie ook de gemeentelijke info over sluitingstijden.

10 reacties:

Welk uitgaanspubliek?

Of is het zo dat als er een incidenteel feestje plaats vindt tot 5.00u dat de horeca dusdanig veel euri’s graait zodat ze de rest van de maand met een lage klandizie kunnen rondkomen?

Want wees nou eens eerlijk … houd op vrijdag- of zaterdagavond maar eens een kroegentocht … een paar man en een halve paardenkop.

Als je als kroegbaas je koelkast vol gooit met kratjes uit Lieshout die per 3 voor tientje de supermarkt verlaten en vervolgens voor 2,60 euri het flesje aan de klant verpatst, verdien je naar mijn mening niet beter dan failliet gaan.

Helaas voor een aantal hele mooie kroegen. Zoals ik reeds eerder schreef: de horeca maakt zichzelf kapot. Wordt wakker horeca Helmond. Jullie houden hier de prijzen kunstmatig hoog met z’n allen!! Boycotten die handel!!

Beantwoorden

Stappen in Helmond? Vrijwillig? Dacht het toch van niet.

Beantwoorden

Prima voor de hockeyers onder ons op de Steenweg!

Beantwoorden

Ja, je moet wat nu Boszicht gesloten is!!!

Beantwoorden

“alle betrokken partijen” haha laat me niet lachen… wij wachten nog steeds op antwoord voor politie op straat in de omgeving Veestraat / Oude Aa / De Havenweg voor de aanhoudende vernielingen, vechtpartijen. Of vraag het eens na bij borrelbar de Haven, die bijna ieder weekend weer iets van hun straat meubilair vernield zien omdat ze zelf eerder sluiten en dat je iedere zondag goed moet opletten dat je kinderen niet in het glas , pis of kots vallen als je aan het wandelen bent in die omgeving.

Maar verder gaat alles goed hoor gemeente Helmond. Zal ik dan maar alle hang en sloop jeugd die snachts voorbij komt maar eens onder de tuinsproeier zetten als ze voorbij komen, gewoon omdat het kan, om wat meer ‘exposure’ te krijgen voor deze aanvraag?

Beantwoorden

In Roermond betaal ik 1,60 euro voor een pilske in de binnenstad.
Waarom kan dat hier in Helmond niet, thats the question!
Uitgaan en een avond stappen in Helmond, is inmiddels verworden tot een Elite Sport!!

Beantwoorden

Kom niet zo vaak meer op het Havenplein en Steenweg. Daar voel ik me wat te oud. Jammer dat Lokaal 42 al om 2 uur moet sluiten. Denk dat zo’n portier behoorlijk in de papieren loopt en dat zit er (nog) niet aan bij een kleiner kroegje. Hoewel ik portiers eigenlijk niet vind staan bij een normale kroeg. Wekt vaak agressie op die ze dan zelf weer moeten bestrijden. Zo hou je werk.

Blijf me wel altijd verbazen dat iedereen steeds later uitgaat. Maar daar is weinig aan te doen.

Beantwoorden

En dan moest het weekend nog beginnen…

Beantwoorden

@Patrick op zaterdag 18 oktober 2014 om 09:37:

Het volledige bericht over die mishandeling van ‘n 17-jarige Helmonder vannacht.

Beantwoorden

Tip voor extra inkomsten…

Alcohol controles op fietsers! 10 fietsers controleren, €1400,- binnen harken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *