Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft vorig jaar 2 dodelijke ongevallen geregistreerd in Helmond en 45 ongevallen waarbij iemand gewond is geraakt. Voor het derde jaar op rij is het totaal aantal geregistreerde ongevallen in de stad toegenomen, zie dit staafdiagram. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws die in heel het land de cijfers onderzocht.
In die 3 jaar zijn in totaal 868 ongelukken geregistreerd in onze stad. Bij het merendeel van de ongevallen, 735 in totaal, was er alleen sprake van blikschade.
Van alle geregistreerde ongelukken werden er 447 op kruispunten en rotondes geteld. Een kruising waar het regelmatig mis ging, is die van de President Rooseveltlaan met de Jan van Brabantlaan en Boerhaavelaan. Daar waren met 10 ongevallen tussen 2017 en 2019, zie bijvoorbeeld de foto rechtsboven die Harrie Fotografie daar in 2017 maakte. Het hoogste aantal ongevallen waren in het Centrum: 102 geteld, op het industrieterrein Hoogeind ging het 56 keer mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *