Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.197 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Sinds vorig jaar is ook het laatste stukje Beelsstraat (richting de Molenstraat) eenrichtingsweg. Vanaf het Sobriëtasplein (het parkeerterrein bij de Action) mag je met je auto daarom niet meer rechtsaf richting Molenstraat rijden maar moet je richting de Kluisstraat. De combinatie van gemotoriseerd verkeer in 2 richtingen, illegaal geparkeerde voertuigen en veel fietsende scholieren leidde tot gevaarlijke situaties, zo motiveerde B&W dit besluit (pdf). Automobilisten blijken dit ‘nieuwe’ eenrichtingsverkeer echter massaal te negeren. 
Na klachten vanuit het buurtpreventieteam Sobriëtasplein begon de stadswacht een tijd geleden met controles. In eerste instantie op de vriendelijke manier door bestuurders te waarschuwen. Maar inmiddels is overgaan tot handhaving. Plaatsvervangend directeur van de stadswacht Alex van de Westerlo: “Bij iedere controle van ongeveer een half uur constateren we gemiddeld 8 overtreders. Deze automobilisten krijgen ter plaatse een boete of krijgen deze boete via de post thuis. Het boetbedrag voor zo’n overtreding bedraagt 149 euro.” Woensdag waren er 5 controles op de naleving van de rijrichting: in 2½ uur werden 36 voertuigen bekeurd. Van de Westerlo belooft dat de stadswacht blijft doorgaan met deze controles.

24 reacties:

Top….situatie daar is echt vaak levensgevaarlijk….

Beantwoorden

Week lang bekeuringen uitschrijven is het zo geleerd door de mensen ????

Beantwoorden

Moet wel zeggen dat ik deze Directeur wel kan waarderen. Goed bezig.

Beantwoorden

Nee lekker al het verkeer massaal de wijk in sturen. Welke idioot die dat heeft bedacht moet zich achter de oren krassen. En school, het zijn geen kleuter die er zitten.

Beantwoorden

Ja gek he ? Achterlijk punt ook , net als daar aan de andere kant van de Molenstraat waar je alleen linksaf mag de Burg. v. Houtlaan op. Welke idioot verzint dat nou ?

Beantwoorden

zet dan een bord op de parkeerplaats ..dat de mensen het Zien…dat je niet rechts af mag ..dit is uit lokken..ik zag het Vrijdag ook .iedereen gaat rechts af ..Altijd zo geweest..jullie hebben toch Borden die aan geven dat je niet Rechts af mag .. 🙁 of zijn jullie nu zo dom..!

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Hartstikke goed die controles, met pappen en nathouden leren ze het niet, zulke bonnen helpen wel.
Gisterochtend zag ik nog bijna een ongeluk daar. Auto uit de Beelsstraat en een andere auto vanaf de Molenstraat. Bijna raak. De haantjes uit de auto natuurlijk en maar schelden wie gelijk had. Bahbah!

Beantwoorden

Net aan een idioot het bord laten zien, want ik woon op Beelsstraat, het is een straat waar je aleen een kant op mag dus als je van Molenstraat komt en dan op Beelsstraat naar rechts moet komt iemand van de parkeerplaats tegen jou aan!! Lijkt me wel een goeie beslissing en moet wel wat bekeuringen komen tot iedereen leert om naar de borden te kijken en niet zomaar rijden!

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Totaal onlogische situatie als het inrijdend verkeer vanaf de molenstraat naar de action wil staat alles geblokkeerd dan is er maar een oplossing rechtsaf de inrit is te smal voor twee voertuigen langs elkaar beter een uitrit maken via tankstation !

Beantwoorden

Is ook niet logisch alle verkeer links de wijk in te sturen

Beantwoorden

Aan de overkant bij het uitrijden van de parkeerplaats staat ook een bord voor de rijrichting. Staat alleen vaak een groot wit busje geparkeerd zodat je het bord niet ziet.

Beantwoorden
Marieke van de Waarsenburg

Ehh Erwin, kijk nog eens goed naar de foto? En we zijn in NL al weer een hele tijd van verbodsborden naar gebodsborden gegaan.
Dus die blauwe pijl naar links houdt in dat je ALLEEN naar links mag.
En klets niet over uitlokken en dom zijn. Eerst je eigen huiswerk doen.

Beantwoorden

ahh, je moet voortaan door dat straatje waar allemaal auto’s geparkeerd staan, daar tussen door zien te slalommen. Dan nog de fietsers ontwijken. Dan weer links, waar ook weer allemaal auto’s staan. En dan op het einde weer links als je richting de Traverse moet, drukke straat over waar niemand je over laat steken, en dan sta je uiteindelijk na 5 minuten 20 meter verder van waar je daarvoor stond…. Dat is om het makkelijk te maken? Zolang als de Beelstraat er was, kon je gewoon rechts, maar één of andere ambtenaar met een vrijdag 10 voor 5 inleving heeft hier weer iets bedacht om het de mensen moeilijker te maken. Bizar. Zal zo’n gast ook nog een gouden handdruk krijgen als die ontslagen wordt vanwege het bedenken van een extreem dom plan? Net als kruispunten die omgetoverd worden in een rotonde, en daarna toch maar weer terug tot kruispunt, omdat die rotondes alleen maar voor meer vertraging zorgt…

Beantwoorden

Haal dan die haaientanden weg…. Echt zo dom hé om dan te klagen over dat mensen zich er niet aan Houdsn

Beantwoorden

oh oh oh, wanneer doen ze het goed? dat gemopper altijd! Kijk jij alleen maar naar haaientanden Selena? Dan ben je de borden al voorbij en ben je al te laat!

Beantwoorden

Als je vanaf het Sobriëtasplein naar de Molenstraat wilt kun je ook gewoon via Kluisstraat en Zuidende rijden. Wat is daar zo moeilijk aan?

Ik ben trouwens benieuwd wanneer ze het stopverbod aan de Kerkstraat hoek Kegelbaan/Kasteel Traverse eindelijk eens gaan handhaven.

Beantwoorden

Sinds wanneer is dit????????????
Ik heb dat Bord niet eens gezien !!!!

Hoop niet dat ze me op de bon hebben ????

Beantwoorden

Die winkel ligt daar toch ook helemaal niet goed,langs het kanaal waar het voormalige postkantoor zat plek genoeg,of het oude ehad terrein,of het oude edah museum bij de albert hein.

Beantwoorden

om te beginnen ligt de Action daar Helemaal verkeerd, kunnen ze geen uitgang maken via het Tankstation? Dat lijkt me nog een veiligere optie

Beantwoorden

Al die mensen die hier kankeren zullen vast in Helmond wonen. Kom gewoon met de fiets naar het centrum waar je hem gratis kunt stallen ipv met zijn allen met je kutauto naar het centrum te gaan. Het heet niet voor niets het centrum, daar komt alles bij elkaar dus laat je auto thuis.

Beantwoorden

Ook je fiets kan je daar amper kwijt Mark.
Ik rijd wel naar Deurne als ik naar de Action ga. Gratis parkeren en plaats genoeg.

Beantwoorden

Mierlo-hout heeft een hele mooie, grote Action.

Beantwoorden

Er is méér dan genoeg plaats om je fiets te stallen in het centrum, Dude. Ik ben nog nooit een moment tegengekomen dat ik mijn fiets niet kwijt kon, ongeacht bij welke stuk fietsenstalling ik stond.

Beantwoorden

Blijft daar gewoon een rotpunt vind ik

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *