Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
95reacties

Zojuist heeft burgemeester Elly Blanksma gemeld dat zij in overleg met het OM en de politie besloten heeft om voor vanavond voor het hele grondgebied van Helmond de noodverordening vast te stellen. Daarnaast zijn er 4 veiligheidsrisicogebieden (pdf) aangewezen. Hierdoor kan de politie daar ook preventief fouilleren. Beide maatregelen gelden tot morgenochtend 06.00 uur. De driehoek zal optreden tegen verstoring van de openbare orde. “Gedrag zoals dinsdag kan echt niet, we tolereren dit niet”, zo liet Blanksma zojuist weten. “We staan niet toe dat inwoners van Helmond zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving.”
Van verschillende Helmonders kregen we de onderstaande aankondigingen op diverse social media.

.

helmondboxingevents schreef woensdag op Instagram:

Beste dames en heren, via deze weg wil ik mededelen dat dit niet is wat wij wilden. Onze bedoeling was om op een professionele en nette manier een leuke avond neer te zetten voor zowel de jeugd als de ouderen. Hier heeft de politie en gemeente ons behoorlijk in belemmerd. En het resultaat hiervan is in het filmpje te zien. Wij zetten niemand aan tot geweld laat dit duidelijk zijn. IK WIL IEDEREEN BEDANKEN DIE AANWEZIG WAS! Blijf ons account delen, liken, reageren etc. Binnenkort hebben we weer iets op het programma staan! We zijn op de hoogte dat dit account door de politie in de gaten wordt gehouden, dus een boodschap aan @politie_helmond en @gemeentehelmond : ik hoop dat we dit in de toekomst op een normale manier kunnen voortzetten.

In de reacties hieronder staan updates.

95 reacties:

Zal allemaal wel meevallen… zie niks 😂 overdrijven is ook een kunst

Beantwoorden
Cherelle Stollman

Blanksma heeft de smaak te pakken met haar verordeningen? Gaat ze straks ook alle terrassen leegvegen vanwege samenscholing? Kansloos dit…

Beantwoorden

die personen die dit opzoeken om te gaan doen die zijn kansloos 🤔
Geef Blanksma groot gelijk aanpakken die hap!!

Beantwoorden

Preventief knuppelen heeft altijd mijn voorkeur. Sloan nondeju.

Beantwoorden

Top Elly , houdt vol.👍👌👊

Beantwoorden

“Dit tolereren we niet.” Nadat er maar liefst 6 van de 150 zijn aangehouden. Je tolereert het jammer genoeg dus wel.
Insluiten en allemaal €400 boete.

Beantwoorden

Fijn hoor al die hersen-en kansloze figuren in Helmond, die zonodig moeten rellen. Wat een dom en primitief volk.

Beantwoorden

Top Elly houdt vol👍👊👌

Beantwoorden

Betekent dit nu dat ik Helmond niet in kan? Ik zou het erg fijn vinden om mijn zieke moeder te bezoeken 😡😡😡

Beantwoorden

Hele buurten terroristen, noodverordening in heel Helmond, zal de horeca en de winkels leuk vinden. Schiet ze een keer in hun flikker, het moet eens afgelopen zijn met die onzin, en als je je verveeld, ga een baan zoeken

Beantwoorden

Aanpakken die rotzooi 😡

Beantwoorden

Gaat goed in Helmond!

Beantwoorden
Meggy van Laarhoven

@Wendy Schulpen op vrijdag 26 juni 2020 om 18:33:

Als u niet met meer dan twee personen bent, en er niet uitziet om te gaan boksen (of hoe het dan ook heet) bent u van harte welkom bij uw moeder hier in Helmond, en veel beterschap aan uw moeder! Doe je wel enigszins voorzichtig, dan is er weinig aan de hand. En vergeet vooral uw ID niet mee te nemen, daar kan door de politie zonder nodige aanleiding om gevraagd worden.

Beantwoorden

Hier in de Heistraat is het al weer lekker druk met politie in ieder geval en op de hoek bij de Bakelsedijk twee agenten te paard 😅

Beantwoorden
Audrey van de Kimmenade

Is door de roverheid zelf veroorzaakt, KARMA noemen ze dit. Wordt alleen maar erger met een Nederlandse opstand tegen het kartel van Rutte.

Beantwoorden

bij de Molenstraat:

Beantwoorden

Sorry, maar dit keer anoniem. Gelukkig was de politie was voorbereid!!

Beantwoorden

Stelletje randdebielen ga wat nuttigs doen met je leven

Beantwoorden

staat er boxe-vechten-rellen nee er staat RIDE op een scooter rijden is dat vortaan rellen hier in helmond

Beantwoorden

Update 1:
De politie hield vanavond een 21-jarige Helmonder met een mes op zak aan op de Bindersestraat. Die straat in de Binnenstad ligt in 1 van de 4 veiligheidsrisicogebieden die de gemeente heeft aangewezen. “Het is redelijk rustig op straat” zo meldde de politie om 19.37 uur.
Kort voor 5 uur maakte JurgW onderstaande foto op de Azalealaan (Helmond Oost) richting de Jumbo.

Beantwoorden

Ronduit tuig dat daar in de buurt van de Heistraat meent te kunnen doen wat zij wensen! De ouders van dat tuig zouden hun kinderen tot de orde moeten roepen. Maar ja, de appel valt niet ver van de boom!

Beantwoorden

Aanpakken die rotzooi, ze verpesten het voor ons, respekt voor de politie

Beantwoorden

Achteraf optreden wat uiteindelijk niets oplevert. De Heistraat omgeving is al jaren een NO-GO AREA voor de overheid. Ik denk dat gemeente zich moet afvragen hoe het zover heeft kunnen komen dat deze soort “jongeren” geen respect heeft voor de regels. Ze laten telkens zien dat ze kunnen doen wat ze willen zonder dat hier tegen op werd getreden.

Het zegt genoeg, 150 man en nog geen 10 man opgepakt. Je zo kunnen beginnen om ze allemaal in een busje te zetten en daar een paar uur zonder airco te laten zitten. 400 euro boete erbij en kassa. Dan zijn de twijfelaars de volgende keer er niet bij.

Om nu maar een NOOD verordening in de lucht te slingeren is dan ook maar een teken van onmacht en het beperkt de normale mensen hun grondwettelijke vrijheden.

De gemeente had dit al jaren geleden moeten aanpakken en dan bedoel ik niet de BOA’s, die er niet voor opgeleid zijn, maar ook geen straat coaches die “ons kent ons” politiek bedrijven en daarbij de subsidie pot opslurpen. Nee gewoon agenten die schrijven en boetes uitdelen net als in de rest van Helmond.

Het moet eens afgelopen zijn met dat “pappen en nathouden”.

Beantwoorden

Niet normaal! Aanpakken dat gajes

Beantwoorden

Waarom doet de politie niet vaker wat ze horen te doen; alle te hard rijdende en te lawaaierige scooters aanpakken. mensen zonder helm die over fietspaden razen en “stoer” doen, zelfs met boem boem muziek. Elke dag hoort de politie alleen maar dit soort lui aan te houden en voor alles beboeten.
Zul je ook zien dat het niets met afkomst van doen heeft; of wellicht wel; Helmondse afkomst.

Beantwoorden

Zojuist werden hier (spitsmuisstraat) 3 jongens aangesproken door (schatting leeftijd tussen de 13 en 16 jaar) door politie die uit een bus stapte. Ze moesten hun ID kaart laten zien en aangegeven waar ze naar toe gingen.
Zag er intimiderend uit toen 3 agenten uitstapte. Daarna ging 1 agent verder in gesprek. Dat gaf zichtbaar ontspanning.
Agenten waren vriendelijk.

Ze vroegen zich daarna af, nadat de politie weer de weg vervolgde, of ze nu geregistreerd stonden in het systeem.

Beantwoorden

@Dirk van Dam op vrijdag 26 juni 2020 om 20:20:

Denk eerder aan gezaghebbend dan aan intimiderend. (kleine nuance)
Goeie zaak dat ze er zo fel opzitten!
Zero tolerance voor die gasten.

Beantwoorden

Dan moet je het legaal doen en niet zomaar iets op straat organiseren,jullie zijn niks meer dan een ander al denk je dat….

Beantwoorden

@eddie zou inderdaad kunnen. Inderdaad goede zaak dat er nu met respect gehandeld wordt.

Hoop dat de rust in onze stad weer terug komt en dit niet meer nodig is.
Het enige gedonder dat ik nu hoor is onweer.

Beantwoorden

Goed gedaan burgemeester, aanpakken die handel

Beantwoorden

Update 2:
Een tweede aanhouding in de Bindersestraat, opnieuw een verdachte met een groot mes. Het gaat om 15-jarige jongen uit Helmond.
Voor wie het niet merkte, zojuist is het hard gaan regenen.

Beantwoorden

Ze zullen nu wel weg gespoeld zijn😂😂

Beantwoorden

Wat een haat reacties man bah bah is scooter rijden met wat vrienden rellen of herrie schoppen of wat dan ook wat niet mag nee dus vanwaar die haat reacties wat een mensen zeg 😴😴

Beantwoorden

Zijn hier alleen zielige mense die chikie doen op facebook probeer het is in het echt ik weet wel zeker dat ze jullie met de vloer vege bah bah wat een mense hier in de reacties hou je bezig met jullie corona en ga in je huis opgeslote zitte 😒

Beantwoorden

Helmond staat weer helemaal (onder) Blank(sma)

Beantwoorden

Dat ze naar land van origine terugspoelen. Klote volk.

Beantwoorden

Haha typisch Helmond belasting centen over de balk gooien kunnen een groepje jongeren niet baas Zonder een heel politie korps en vervolgens kan heel de politie macht met een bootje terug na huis lang leven de burgemeester van Helmond #buienradar had een hoop onrust en centen gescheeld

Beantwoorden

Iets organiseren is keileuk, maar doe het dan ook op de normale manier en vraag gewoon je vergunning aan zoals iedereen, dan wordt je ook niet belemmerd door gemeente en politie. En krijg je geen toestemming dan is dat jammer, dat geldt voor iedereen.

Beantwoorden

Jonguhhhh zo gu da hier in Hellemond😜

Beantwoorden

Ik heb alleen veel politie gezien verder niks,heeft met de regen te maken denk ik

Beantwoorden

De regen heeft geholpen

Beantwoorden
Hennie de Gooijer

Via Dirk kregen we de 2 onderstaande foto’s die Bianca Krikke gisteravond maakte van het onweer:

Jeanne Schriks maakte gisteravond de onderstaande 3 foto’s in de Heistraat waar wateroverlast ontstond bij diverse winkels:


.

.

Beantwoorden

#Heistraat #Helmond

Beantwoorden
Helmondse instagrammer

@Helmondse instagrammer op zaterdag 27 juni 2020 om 08:55:

Wow, die jongen is ruig! #NOT
Hopelijk is zijn kentekenplaat leesbaar voor de politie, dan een vette boete en hopelijk lichten ze zijn moeder dan ook in.

Beantwoorden

tja het is als automobilist oppassen daar in de Heistraat, voor je het weet vliegt er eentje over je motorkap.

Beantwoorden

Nou als je dit ziet ben je toch super trots op je stad 🤦‍♀️

Beantwoorden

Wat een geke

Beantwoorden

Wat had ik gelachen als hij op zun bek was gegaan.. stoer zeg! 🤦🏼‍♀️

Beantwoorden

@Helmondse instagrammer op zaterdag 27 juni 2020 om 08:55:

ik zal eerlijk zijn als zoiets wordt gedeeld op Turkse fb dan is diegene zwaar Nat maar hier kan alles nou bijna alles

Beantwoorden

Umit, en zo is het….in plaats dat we bepaalde kinderen zaken kwalijk nemen, moet Nederland en vooral de handhaving (politie) eens naar zichzelf kijken…Wat doen wij fout waardoor dit ontstaat.
In een “homogeen”land bepaalt de samenleving zelf hoe ver iemand mag en kan gaan. Dat moet juist naar handhaving geinterpreteerd worden. Dan hoeven we het niet zelf te doen.
In goed geleide landen worden burgers serieus genomen.

Beantwoorden

@Helmondse instagrammer op zaterdag 27 juni 2020 om 08:55:

Gaat Helmond op slot voor dit?

Beantwoorden

Ruig man🤔

Beantwoorden

Schorem .. waar zijn de ” ouders “

Beantwoorden

neem aan dat de scooter is opgevoerd en in beslag is genomen, dat is het minste wat de politie had kunnen doen.
zo politie nu weer gauw naar een verkeerscontrole…dat levert weer wat op.
vervelende mannetjes of criminelen oppakken zijn ze bang voor.

Beantwoorden
echte hellemonder

@A3 op vrijdag 26 juni 2020 om 19:04:

Zelden zo veel domheid in één zin gevangen gezien.

Beantwoorden

@Moeder op zaterdag 27 juni 2020 om 09:33:

politie kan via deze beelden het kenteken wel achterhalen. Gewoon aanpakken en dit gedrag uitbannen. Nu hebben 90.000 inwoners last van regels opgesteld voor zo’n 100 losers.

Beantwoorden

Echt niet normaal pppffff ellende hier in de binnenstad

Beantwoorden

Sorry maar de politie, de burgemeester en alle mensen die denken dat een ride out rellen is zijn fucking dom. Die kindjes willen godverdomme alleen maar gezellig met z’n alle gaan rijden met de scooter. Overdrijven is ook een vak. Aanstellers. Dan schaf ook alle motorbendes af? Eerst zeiken dat de jeugd een bezigheid moet hebben zodat ze zogenaamd niemand gaan lastig vallen, hebben ze een degelijke bezigheid wordt het afgekapt. Niet meer janken dan dat de kinderen hier mensen lopen te vervelen want ze mogen toch niks👍🏼

Beantwoorden
Aleyna Bahar Yavuz

Rijdt zichzelf wel kapot!

Beantwoorden

Word er ook politie gestuurd naar de parkeerplaats boerenbond? Daar is het niet anders als in de heistraat hoor. (Samenscholing, ride out met getunede autos in hun geval ipv scooters) maarja dat word dan wel goedgekeurd maar wanneer er in de heistraat teveel mensen bij elkaar staan word het gezien als een nieuwe poging tot rellen. Begrijp me niet verkeerd gun het die jongeren bij de boerenbond van harte dat ze gezellig met zn alle ergens kunnen staan. Maar niet gaan huilen dat dat ergens in de binnenstad ook gebeurd.

Beantwoorden

Wat ik nu allemaal denk maar niet ga zeggen!

Beantwoorden

@Aleyna Bahar Yavuz op zaterdag 27 juni 2020 om 12:23:

kindjes. Kindjes horen op tijd in hun bed te liggen. Je bedoelt natuurlijk relschoppers en waardeloos tuig! Ik snap wel dat je partij kiest voor zulk
een stelletje onbenullen, misschien wel landgenoten, die geen raad met
hun tijd weten en dan maar gaan liggen etteren!
Of het nu buitenlanders waren of Nederlanders. Dat maakt geen verschil. Gewoon allemaal een tijdje vast zetten. Ze hadden ze allemaal op moeten pakken. Die politie-inzet komt op onze nek, de belastingbetaler, neer.

Beantwoorden

Heel goed Elly cs

Beantwoorden

Wat een idioot!! daar denkt ie dadelijk anders over als ie om een boom geplakt zit..

Beantwoorden

Haa Lonneke, zou je alsjeblieft niet zo willen praten? Dat zijn gewoon mensen met passie voor auto’s bij de Boerenbond die doen niets verkeerd. Oké misschien ooit beetje gas geven.

En als je zo graag zitten zeuren doe dat op je eigen kinderen of zijn die zo heilig? Anders kan ik bij jou wel een balloneke in je bouwen mijn lieve lonneke.

Groetjes he !!

Beantwoorden

Hey Lonneke,

Die mensen die meestal bij de boerenbond staan revven hooguit hun motor een keertje,
Dat scootervolk gast 9 van de 10 keer met zo’n 30 harder dan de maximum toegestane snelheid door de stad en vaak nog op hun achterwiel.

Hopelijk heb ik hiermee het verschil tussen scooterpaupers en autoliefhebbers duidelijk gemaakt?

Beantwoorden

@Helmondse instagrammer op zaterdag 27 juni 2020 om 08:55:

Sukkelssssss

Beantwoorden
Cecile Bennenbroek

Echt die opmerkingen hier gaat nergens over…wij zijn nooit jong geweest!!!

Beantwoorden

Kinderachtig, hoor, jaloezie…😉

Beantwoorden

Ja kennen zouwe het circus in

Beantwoorden

Mensen ik snap dat er regels zijn maar wat heb je liever 150 marokanen die na bokswedstrijd kijken en chillen pf dat ze rotzooi in stad trappen.
Nee ben niet bang maar zie ook hun belang in.
Kijk die rotzooi trappers die alkeen willen vechten motten ze oppakjen ze verkloten onze stad.
Maar wat nou eij waren ook jong en hadden eigen plek om te hangen geef de jeugd maar ook hun een eigen hangplek mask het beheers baar

Beantwoorden

@Iwan op zondag 28 juni 2020 om 10:40:

HUH? 150 Marokkanen die naar een bokswedstrijd kijken en chillen of rotzooi in de stad trappen. Dát zijn de twee enige keuzes die zij hebben??? Best triest hè. Weet wat je schrijft.

Beantwoorden

Ja. Dat kan allemaal. Dat komt omdat wij als Nederlanders allemaal racisten zijn. Is toch niet erg om alles stuk te maken. Moet kunnen. Je kan al jaren als ouder persoon niet fatsoenlijk door die straat lopen. Gemeente Helmond…..top dat jullie zelf die hele zooi jaren door de vingers hebben gezien.

Beantwoorden

@Piet op zondag 28 juni 2020 om 11:11:

helemaal gelijk, Iwan kletst maar wat.

Beantwoorden

Korotm we wetne allemaal dat het mis is gegaan bij het jarenlang wegkijken en niet eens willen benoemen van problemen. Sterker, mensen die wel aankaarten werden weggezet of voor iets uitgemaakt.
En nu is het klaar.

Beantwoorden

zie hier reacties over “een vergunning aanvragen” rot lekker op met je vergunning!!! Nederland is van iedereen.. Klootjesvolk dat jullie zijn. Die buitenlanders laten zien dat zij niet als kuddediertjes de rest volgen en gehoorzamen.. en dit neemt nu ook de nederlandse jeugd over.. Ga zo door kinders , jullie zijn de toekomst laat NIEMAND over jullie beslissen en hersenspoelen zoals de meeste 30+ hier in dit land!

Beantwoorden

@Piet wiet op zondag 28 juni 2020 om 14:24:

Piet komt dat antwoord door de wiet?

Beantwoorden

Asociaal niet normaal

Beantwoorden

Update 4:
Er komt weer cameratoezicht op 2 locaties in de Binnenstad
Op korte termijn worden er weer toezichtcamera’s geplaatst bij het Weverspark en Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Dat liet burgemeester Elly Blanksma vanavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Met het herplaatsen van deze camera’s in het Weverspark en Advocaat Botsplein hoopt zij nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Want in onze stad is geen plek voor dit soort tuig, zo meldde een bevlogen Blanksma tijdens haar verantwoording aan de gemeenteraad. In maart werden op die 2 locaties camera’s verwijderd omdat “de situatie daar weer beheersbaar zou zijn geworden”.
Volgende week dinsdag is er een extra gemeenteraadsvergadering over de rellen deze maand in de Binnenstad.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 20:55:

De burgemeester kon niet echt anders natuurlijk. Maar wel goed dat ze dat besloot! 💪

Beantwoorden

Is dat nodig? 🙈😂

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 20:55:

Mede dankzij de lobby van plan! komt de camerabewaking terug bij de Lidl in de Heistraat en het Weverspark. We hopen hiermee dat eventuele nieuwe ongeregeldheden in de kiem gesmoord kunnen worden en de rust in de wijk terugkomt.

Beantwoorden

Waarom zijn de eerste weggehaald?

Beantwoorden
Harriet Meulendijks

Die stonden er voor Jan lul en nu misschien weer ze laten gewoon de boel en nu weer een klote winkel erby met veel rotzooi op de stoepen en hinderen onze op en afrit ze eigenlijk alles op en geven nergens om snap niet wat de gemeente heeft gedaan ze kunnen gvd nog geen woord Nederlands maar ja zal wel geld achter zitten

Beantwoorden

t komt niet door camera toezicht, dat komt wanneer politie handhaaft ,en dan justitie naderhand ook door pakt en met echte straffen komt.
Daarna mag er echt van mij ook met softere aanpak met die jongelui gekeken worden hoe zij op een andere manier scholing en fatsoen aangeleerd kunnen krijgen.

Beantwoorden

Kunnen dr beter wat Apaches boven hangen..

Beantwoorden

Geweldig initiatief burgemeester, we hopen dat de heistraat dan.weer leefbaarder wordt,en laat in het vervolg de camera’s gewoon hangen, ook al is het een tijdje rustig daar. Laat u niet meer misleiden!!

Beantwoorden

Weer terug gezet 🤦‍♀️ hahah

Beantwoorden

Verwachten we nu nog meer rellen dan ?
Of hadden we deze nooit weg moeten halen ?
Omdat juist zo benadrukt word dat het probleem was opgelost in ED.
Sportscholen gaan toch open. Welke nieuwe ongeregeldheden worden bedoeld?

Beantwoorden

@Harriet Meulendijks op dinsdag 30 juni 2020 om 21:31:

Staat er toch? In maart werden op die 2 locaties camera’s verwijderd omdat “de situatie daar weer beheersbaar zou zijn geworden”.
Maar goed, de rellen zijn ergens goed voor geweest, we hebben de camera’s weer terug: de buurtbewoners blij en het tuig baalt.

Beantwoorden

Die jongeren verplaatsen zich gewoon naar andere buurten. Hoop naar de oranjebuurt of dierdonk een keer zodat ze daar ook kunnen genieten van het resultaat van hun stemgedrag.

Beantwoorden

Scherpschutters in de omgeving onderbrengen.

Beantwoorden

Dat zal ze leren!!! 🙂

Tja, het zal wel iets schelen maar of het hiermee is opgelost?

Hang het maar vol, en vooral: laten hangen!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 20:55:

En nu nooit meer weghalen!!!

Beantwoorden

Laat hangen!
Word gehangen, zelfde avond rust.
Word weggehaald, zelfde avond terug.
Word gehangen, zelfde avond rust.
Benieuwd wat het nu vd zomer doet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *