Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.485 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het verzoek van de stichting Helmond Winterstad voor een gemeentelijke subsidie is afgewezen. De stichting had voor de realisatie van een ijsbaan 25.000 euro subsidie aan de gemeente gevraagd.
De afwijzing zou kunnen betekenen dat er voor het derde jaar op rij geen schaatsbaan in het centrum van Helmond komt. Of dat ook zo zal zijn, is op dit moment nog onduidelijk. Volgende week woensdag heeft voorzitter Trix Houthooft een gesprek met een ‘externe partij’ waarna er volgens haar meer duidelijkheid komt.
“Dit uitstel is geen afstel. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar. In 2013 maken we een frisse start” wist de voorzitter toen Helmond Winterstad in 2012 niet doorging. Oorzaak van uitstel toen waren de tegenvallende sponsorinkomsten, gestegen energieprijzen en toenemende kosten van beveiliging.
In 2013 bleek de zoektocht naar een nieuwe locatie voor Helmond Winterstad te veel tijd gekost te hebben. Resultaat was dat het evenement voor de tweede keer op rij niet doorging. Maar ook toen zou het afstel wat betreft de voorzitter zeker geen afstel zijn. “Het is echt de bedoeling het evenement volgend jaar weer te houden.”

6 reacties:

Balen. 🙁
let op mijn woorden, dat gaat weer niet door.

Beantwoorden

Altijd hetzelfde hier in Helmond

Beantwoorden

“Dit uitstel is geen afstel. Alles ligt namelijk klaar, er zijn draaiboeken gemaakt, de tekeningen liggen klaar. In 2013 maken we een frisse start”!

Ik schaats niet, maar voor de liefhebbers moet dit flink balen zijn. We zitten nu alweer in 2014. Hebben ze er wel echt werk van gemaakt om de nodige sponsors te vinden? Kan ik me nauwelijks voorstellen. Ook niet dat de gemeente niet ergens de benodigde 25.000,- vandaan kan halen. Ze schuiven met zoveel geld. Nu kan het blijkbaar niet.

In een ander bericht zei ik al dat ze best wat van de Stadswachten kunnen ontslaan. Rond half twaalf stonden er een stuk of vijf zeker een half uur te niksen in het park, terwijl ze her en der de nodige financiën hadden kunnen binnenhalen.
Misschien in opleiding met een rollenspel: met het gras praten soms?

Beantwoorden

Gras genoeg inmiddels…toch??????

Beantwoorden

Volgens mij zit er niemand echt te wachten op de ijsbaan.

Beantwoorden

Zoals Jan hierboven al meldde, dit jaar weer geen ijsbaan in Helmond. Dat meldde het ED zojuist. De stichting Helmond Winterstad heeft de vergunningaanvraag ingetrokken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *