Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Zojuist om 11.41 uur meldde de politie dat er een gewapende overval plaatsvond bij een tabaksspeciaalzaak aan de Azalealaan.
Het signalement van de dader: licht getinte man van plusminus 18 tot 20 jaar, gezet postuur en zo’n 1,70 meter lang. Hij is gekleed in een zwarte Nike-trainingsjas, zwarte broek en schoenen. De politie benadrukt dat je hem vooral niet zelf moet benaderen. Heb je tips voor hen, bel dan 112.
Vorig jaar was er in die straat in Helmond Oost een gewapende overval bij tabaksspeciaalzaak Ellen, zie dit artikel daarover 

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Update 1:
“Een man bedreigde zojuist een medewerker met een wapen. Hij maakte niets buit en vluchtte te voet” zo liet de politie zojuist aanvullend via Twitter weten. Bij de overval raakte er niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen en beelden.

Beantwoorden

Verschrikkelijk alweer!!
Sterkte voor het personeel

Beantwoorden

Oh wat erg voor dat vrouwtje dat die dat weer moet meemaken. 😡😡

Beantwoorden

Update 2:
Een bewoonster van de Rijpelberg liet weten dat er op dit moment een politiehelikopter boven de Rijpelberg en Brouwhuis vliegt, waarschijnlijk in verband met deze gewapende overval. De overval was inderdaad wederom bij Tabak Speciaalzaak Ellen aan de Azalealaan 37A. Op de deur hangt nu een briefje dat de zaak tijdelijk gesloten is.

Beantwoorden

oooo wat erg weer voor elle het is zo,n lieve vrouw altijd wel in voor een praatje ja meid je kunt niet meer alleen in de zaak staan dat zie je nu wel weer ellen
ellen heel veel sterkte

Beantwoorden

Krijg je er van als speciaalzaken heel hun ramen moeten dichtstickeren….daar gaat je veiligheid

Beantwoorden
Jeffrey van der Heijden

Update 3:
Tot op dit moment is overvaller nog niet gevonden. De politie zoekt verder en hoort je tips vanaf nu graag via 0900-8844.
In mei 2022 kwam de Google Streetview-auto langsrijden en maakte deze foto van de Tabak Speciaalzaak Ellen:

Beantwoorden

@Jeffrey van der Heijden op dinsdag 14 februari 2023 om 13:17:

Klopt ja. Een belachelijke wet want een tevreden roker is geen onruststoker. 😉 Maar toen ik er straks langskwam was de grote ruit volgens mij niet dichtgestickerd (wat een woord). De kleine wel.
Maar wat triest toch allemaal voor dat vrouwke. Twee keer in jaar overvallen worden. Bahbah. 🙁

Beantwoorden

Update 4:
De politie heeft in de Bakelse Bossen boven de Rijpelberg vanmiddag onderzoek gedaan in verband met de overval vanochtend in de Azalealaan. De politieagenten wilden niet bevestigen of antwoord geven op de vraag of er iemand is aangehouden.
Harrie Fotografie ging ter plaatse en maakte de onderstaande foto’s.

Door de Frans Halslaan in Helmond Noord lopen op dit moment ook agenten speurend rond.
Een collega van Harrie maakte eerder 3 foto’s bij de overvallen winkel.

Beantwoorden

Ik heb iemand zien gearresteerd worden. Waren ook nog met speurhond gekomen, maar zoals boven gemeld na bakelse bos nu in Noord zoekende.

Beantwoorden

Update 5:
De dader is nog steeds voortvluchtig
De jongeman kwam vanochtend de tabaksspeciaalzaak binnen en bedreigde een medewerker achter de balie met een wapen. Hij vertrok uiteindelijk zonder iets te hebben buit gemaakt. Hij vluchtte te voet naar het zuidoosten, in de richting van de Henri Dunanttunnel (‘de badkuip’). Na de overval startte de recherche direct met een onderzoek, maar dat heeft tot op dit moment nog niet geleid tot een aanhouding. Dat liet de politie zojuist weten.
Heb je informatie? Dan vraagt de politie jou om te bellen naar 0900-8844. Doe je dat liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier invullen.

Beantwoorden

Sterkte ellen heftig verschrikkelijk alweer

Beantwoorden

Update 6:
Politie geeft bewakingsbeelden vrij van de overvaller
Een in een soort trainingspak geklede dader met een sjaal voor zijn mond bedreigde op 14 februari de eigenareese van de tabakszaak bij een overval met een vuurwapen. Zeker 5 camera’s legden deze overval vast, zie de onderstaande video van Bureau Brabant.
Bij deze overval laat de overvaller de eigenaresse zijn pistool zien en roept dat hij haar gaat vermoorden als ze geen geld geeft. Ondanks dat dit de derde keer is dat zij wordt overvallen, is zij niet van plan haar geld te geven. Als hij dat in de gaten krijgt, vlucht hij de winkel uit. Estefano Sangoer, medewerker van het naastgelegen Scooter Centrum Helmond, ging achter hem aan maar viel tijdens de achtervolging.
Kort na de overval werden in de omgeving van Gaasterland in de Rijpelberg (zie ook update 4 hierboven) enkele kledingstukken gevonden die mogelijk door de dader waren gedragen: handschoenen, muts, broek, zwart vest met witte streep en een colletje. Ook vond de politie een vuurwapen. Deze kledingstukken en het wapen worden onderzocht op DNA-sporen. Ook werd er een fiets gevonden waarvan de politie het sterke vermoeden heeft dat de dader die gebruikt heeft om verder mee te vluchten, zie de onderste foto.
Heb je meer informatie over deze voortvluchtige overvaller en/of de fiets, dan vraagt de politie contact met hen op te nemen. Dat kan door te bellen naar 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000.

Beantwoorden

Gezien het geheel een geestelijk beperkte allochtone inwoner van Helmond. Jong, gezet, en zwakzinnig. Mag ik aannemen dat politie Helmond een database bijhoudt met haar pappenheimers?
Gezien de vluchtroute woont ie in Helmond Oost.
Zal op school al hebben moeten opvallen wegens makkelijk beinvloedbaar etc.
Nogmaals, de vijver is niet bijzonder groot.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *