Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.320 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Op woensdag 30 april heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controleactie uitgevoerd bij een horecagelegenheid met bijbehorende woning in Helmond. Tijdens deze controle is een illegale bingoavond ontdekt. In een zaal van de horecazaak waren zo’n 80 mensen aan het kienen. De activiteit is direct beëindigd, de politie heeft 3 personen aangehouden en prijzengeld en ander bewijsmateriaal zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.
De bingoavond werd beëindigd omdat dit zonder toestemming van de gemeente gebeurde. Er is dan sprake van een overtreding van de Wet op de Kansspelen. De ongeveer 80 personen die aan het kienen deelnamen, zijn allen verzocht het pand te verlaten. Dit is rustig en gemoedelijk verlopen.
Na de aanhouding van het drietal, was er geen verantwoordelijke meer in de zaak aanwezig. De horecagelegenheid is daarom gesloten en kan weer open op het moment dat de verdachten zijn vrijgelaten. Het gaat om 2 Helmonders (40 en 41 jaar) en een 31-jarige man uit Goirle. Zij zitten nog vast. Tijdens de controle werd ook geconstateerd dat niet werd voldaan aan de brandveiligheidseisen.
Aan deze controleactie van het Helmond Interventie Team (HIT) namen de politie en gemeente Helmond deel. Welke horecagelegenheid het is weten we (nog) niet, maar zoals altijd: wie het weet mag het zeggen.

19 reacties:

Bingo!!

Beantwoorden

Valse kien

Beantwoorden

Zozo, dat is nog eens een gewaagde actie! Illegale bingobejaarden, een ware plaag voor de maatschappij. Erg goed dat dit hard wordt aangepakt en er streng wordt opgetreden. Stel je toch eens voor dat dit probleem zich snel uitbreidt!

Ik weet dat het officieel niet mag, maar kom op zeg, dit is wel heel triest. Echte criminaliteit aanpakken ho maar…

Beantwoorden

dacht dat ze in de molenstraat wel anderen dingen konden doen

Beantwoorden

Moet je voor zo’n politie-optreden respect hebben? Naar mijn idee niet. Het zal wel “doorgeseind” zijn door een jaloerse zaal- of kroeghouder.

Zoals Hein zegt, het mag officieel niet, maar wie doen die bingo’ers nu kwaad. Toch niemand, of wel soms? Misschien hadden ze hun karig AOW’tje met een pak koffie of een gewonnen tientje kunnen aanvullen. Nu drinken “onze gezagshebbers” die koffie wel op!

Dat ze maar op jacht gaan naar de échte criminelen of verbaliseren ze wat van die snotneuzen die je van je sokken rijden op hun fiets of bromfiets in de Veestraat of in die omgeving. Daar valt héél wat meer poen op te halen dan bij zo’n bingo-middag of avond!

Beantwoorden

De kienronde werd gisteravond niet afgemaakt. De organisatoren waren immers aangehouden en vandaar werd er meteen gestopt. De aanwezigen verlieten vervolgens rustig het pand. Dat liet een een woordvoerder van de gemeente ons desgevraagd weten.
Heel anders dan 6 jaar geleden toen de politie een inval deed bij het kienen in het supporterscafé van Helmond Sport op De Braak. Bij die inval waren zo’n 100 opsporingsambtenaren betrokken. “Na een korte interruptie konden de honderden aanwezige kieners hun spelronde gewoon afmaken. The game must go on.”
Een jaar later sprak iemand van het weblogteam toevallig 1 van de toen aanwezige dames daarover. Zij zei, als ze die ronde niet hadden laten afmaken, waren die 100 …agenten niet genoeg geweest om ons in bedwang te houden. De prijzen die op dat moment in het verschiet lagen waren te groot.

De woordvoerder van de gemeente wilde de naam van de horecazaak niet vrijgeven.

Beantwoorden

Als de woordvoerder van de gemeente het niet wil vrijgeven
het was gewoon de herberg in de molenstraat

Beantwoorden

de herberg heeft al wel meer illegale praktijken op zijn naam staan

Beantwoorden

Brombeer, helemaal met je eens.
Dit is weer makkelijk scoren. In het centrum rijden ze je van je sokken.
Bij de ingang van de Oude Aa voor de borrelbar staan bijna constant auto’s geparkeerd waardoor een levensgevaarlijke situatie ontstaat. Om vanuit onze garage daar de weg op te komen heb je aan twee ogen niet genoeg. Ook voor de chauffeurs die bij blokker en andere zaken moeten lossen is het een hele klus om zonder brokken de weg op te komen.
Zag zondag twee mooie dames van de parkwacht auto’s weg sturen op de op dat moment niet gebruikte parkeerplaatsen van onze bestuurders bij het stadskantoor, het waren gezinnen met kinderen die een bijeenkomst hadden in het oude GGD gebouw. Ik weet regels zijn regels, maar je kunt handelen naar de regels van de wet of…naar de geest van de wet zoels dat bij andere zaken ook wel gebeurt.
Meten met twee maten?

Beantwoorden

Via een update bevestigt Omroep Brabant inmiddels dat het inderdaad om Café Zalencentrum Herberg aan de Molenstraat gaat. Zij schrijven:

Om kwart voor negen kwamen de agenten de zaak binnen. De bingoavond was toen net van start gegaan. Een 60-jarige Helmondse zat op dat moment tussen de deelnemers, en had net een spelboekje gekocht voor tien euro.
“Ik schrok me de pleuris”, zegt ze. “Komen er opeens zomaar tien politieagenten binnen. We moesten allemaal eruit. De organisatie had geen vergunning aangevraagd, dus het geld dat wij hadden ingelegd, werd weer door de agenten meegenomen.”

Café De Herbergh werd in 2009 door de gemeente 6 maanden gesloten omdat de (toenmalige?) exploitant door de politie was aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en er 2 doorgeladen wapens in het pand aangetroffen werden.

Beantwoorden

Voor alle duidelijkheid het is niet mijn bedoeling te suggereren dat de eigenaren van de geparkeerde auto’s bezoekers zijn van de borrelbar, die is overdag meestal gesloten.

Beantwoorden

Bloed, zweet en kienen

Beantwoorden

Als er BTW word afgedragen is het ineens niet meer illegaal.
Wie betaald bepaald……..

Beantwoorden

De 3 verdachten zijn weer op vrije voeten. Ze zijn nog wel verdachten van het organiseren van deze illegale bingoavond afgelopen woensdag. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat.
Vrijdag zijn de 41-jarige Helmonder en een man uit Goirle (31) vrijgelaten. De 40-jarige Helmonder was al eerder vrijgelaten.

Beantwoorden

Totale doorgeslagen stad. Hebben dus vijf nachten vastgezeten.

Beantwoorden

@manuel op maandag 5 mei 2014 om 12:07:

Woensdag tot vrijdag zijn maar 2 nachten. Overigens was er donderdags al weer volop activiteit.

Beantwoorden

Een dief loopt twee uur later weer rond op straat en zoiets “gevaarlijks” als een kienavond moet je de cel voor in.
Het gaat alleen om de vergunningen lees : geldkwestie.
In dit land mag je niks meer.

Beantwoorden

Wat kan er nou mis zijn met een avondje kienen? alsof er niks ergers is op deze wereld

Beantwoorden

Wow wat goed van de politie, kan nu met een gerust hart weer veilig
gaan slapen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *