Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
23reacties

De PVV wil volgend jaar maart deelnemen aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen. De partij is daartoe op zoek naar voldoende geschikte kandidaten die raadslid wil worden. Als die gevonden worden zal de partij van Geert Wilders besluiten deel te nemen. Dat is dus nog niet zeker, 4 jaar geleden gaf de PVV ook aan mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar dat ging toen niet door.
De PVV scoorde bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 16,2% van de Helmondse stemmen. Daarmee was die partij na de VVD de grootste partij van onze stad.
Helmonders die zich willen aanmelden als raadslid voor de PVV kunnen dat aangeven via een mail naar [email protected] 

In de reacties hieronder staat een update.

23 reacties:

Voor het aanmelden wel eerst checken of je glasverzekering op orde is.

Beantwoorden

Gezien het grote aantal kiezers bij de laatste verkiezingen helemaal niet zo raar. Afspiegeling van de samenleving en zo. Als ze kandidaten kunnen vinden geef ik ze een goede kans.

Beantwoorden

PVV in Brabant werkt heel serieus aan de uitvoering van haar democratische taken.
Het zou een goede zaak zijn wanneer genoeg Helmonders zich hiervoor zouden aanmelden/inzetten.

Beantwoorden

Goede zaak zeker gezien de laatste verkiezings uitslag mijn stem krijg je succes

Beantwoorden

De PPV zal bij voorbaat al uitgesloten worden door de VVD, CDA (splinterpartij), D666, GL (communisten) PvdA (Bestaan die nog?). Dus u stem is dan ook niets waard. Stem daarom lokaal dan heb je nog een kleine kans dat ze hun verkiezingsbelofte nakomen.

Beantwoorden

@Bert op zondag 4 juli 2021 om 16:26:

Ja en de lokalen splinteren en fuseren en splinteren dan ook weer. Daar zit ook heel weinig stabiliteit in…. Dus daar zal ook niet heel snel een coalitie mee gevormd worden. Of zoals de laatste keer met een lokale partij als 5e wiel aan de wagen….. Weg stem.
Als PVV in Helmond opstart en ze hebben een fatsoenlijk programma, dan is dat dan voor mij in ieder geval wel een overweging. Ik wil niet stemmen op de oude garde (CDA Helmond is voor mij op dit moment het beste alternatief; nieuw bestuur en afgelopen jaren niet in de coalitie).

Beantwoorden

@Andre op zondag 4 juli 2021 om 08:40:

Ik geloof je graag op je woord dat de PVV in Helmond graag werk maakt van haar democratisch taken. Ik zou het zorg dragen voor democratische taken als ik jou was alleen bij een andere partij doen.

De PVV is een partij met één lid (Wilders) en het is niet mogelijk voor anderen lid te worden van de PVV. Wie waarborgt dat een ieder binnen de PVV het vrije woord heeft dat de PVV voor zichzelf claimt? Wie garandeert het democratische karakter van de besluitvorming in die partij? Er wordt veel geroepen, maar een eenduidig antwoord komt niet en wordt veiligheidshalve ook nooit gegeven.

Dat is ook eenvoudig: Het kán namelijk niet. Dat is lastig voor de PVV-stemmer als ie écht om democratische beginselen geeft. Zo niet? Niet getreurd.

Waarom ik daar juist bij de PVV zo kritisch in ben is dat juist dát argument door deze partij te pas en te onpas wordt gebruikt richting Europa, de vermeende Islamisering, linkse partijen, etc.

Als ik een (niet Islamitische) vrouw zou zijn, zou het ook wel wat vraagtekens bij me oproepen.
Wat betekent respect voor vrouwen (in Helmond?) als je kijkt hoe er op dit moment intern omgegaan wordt met vermeend misbruik?

Stel je daar als buitenstaander een kritische vraag over, dan ‘demoniseer je’.
Zeker als het partijleden van D66 of Groen Links betrof, was men al vol gas in de aanval gegaan.

Beantwoorden

@Job; ik begrijp de vaak gemaakte opmerking over democratie en maar 1 lid bij de PVV nooit.
Want wat is het probleem? Denk je echt dat Wilders voor iedereen bepaalt wat er gevonden en gedacht moet worden? Als er onenigheid zou zijn dan stpat iemand snel op en houdt de zetel voor zichzelf…Net zoals bij andere partijen.
De laatste jaren valt dat aantal weglopers ook wel mee. Ik dnek dat er weinig punten zijn waarop mensen principieel in gewetensnood zouden kunnen komen.

Partijcongressen van cda pvda en D66 hebben ons al mooie staaltjes van politiek steekspel laten zien. Dus garanties tot de deur.

Ik denk dat de PVV met haar specifieke PVV geluid, in niet verhullende taal, een mooie aanvulling zou geven in het Helmondse.
Ik zou het ook toejuichen als twijfelaars hun schroom afwerpen en keuzes durven maken.
Corona heeft ons ook geleerd hoe ver het oude kartel gaat in dwang en drang om hun eigen hachje te redden..Rutte zit er nog steeds lachebekkend!

Beantwoorden

De PVV is gewoon een solide partij geworden en ik vind dat degene die zich verkiesbaar stellen lef hebben en zal zeker op ze stemmen om ze een mandaat te geven. Dat er maar 1 lid is boeit niet, het mag dus het kan.
Wat FvD nu is was PVV 10 jaar geleden. Geert is al aardig op leeftijd en uiteindelijk zal toch iemand hem moeten gaan opvolgen.
De PVV heeft het goed voor met Nederland en onze huidige premier heeft het goed voor met de wereld alleen moet hij er nog voor uitkomen dat hij het schoothondje is van Klaus Schwab.

Beantwoorden

Ik heb me kandidaat gesteld voor de raad

Beantwoorden

Update:
PVV doet weer niet mee aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen
Ook aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zal de PVV niet meedoen in Helmond. Dat blijkt uit de lijst met 31 gemeenten waar ze in maart meedoen. Voorman Geert Wilders maakte die lijst bekend.
Zoals je helemaal bovenaan kunt lezen zou de PVV meedoen als ze voldoende geschikte Helmonders zouden vinden die raadslid wilde worden. Dat is de partij die bij Tweede Kamerverkiezingen dit jaar na de VVD de meeste Helmondse stemmen kreeg, blijkbaar niet gelukt.
Hieronder Geert Wilders in de Kerkstraat in maart 2019.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 18 december 2021 om 10:59:

Ik ben geen PVV-fan, maar ik vind het ergens toch wel jammer dat de PVV niet meedoet in Helmond. De op een na grootste partij laat het afweten. 🙁 Ik had graag gezien of de PVV het zoveel beter zou doen dan wat er nu in Helmond is.

Beantwoorden

Mooizo dat PVV tuig moet je ook helemaal niet willen in je gemeenteraad!

Beantwoorden

@Den Helmonder op zaterdag 18 december 2021 om 13:36:

Je verwoordt het duidelijk…
Als leden van Provinciale Staten het al te veel werk vinden om zich aan regels en afspraken te houden rondom het dragen van een mondkapje, wat kost voor hen dan niet te veel moeite? Fatsoen moet je doen. Als ik ongefundeerde borrelpraat wil horen, ga ik naar de kroeg, niet naar een PVV-overleg.

Natuurlijk heeft iedere politieke partij mitsen en maren, maar dat eeuwige one-issue-gedoe is ongelofelijk. Niet serieus te nemen. Uitgaan van het slechte in de mens in plaats van het goede. Daarmee kweek je een giftige cultuur.

Hopelijk gaat het binnenkort over de inhoud en niet alleen over waar ‘De Buitenlander’ allemaal de schuld van zou zijn.
We leren kleine kinderen al om niet altijd te generaliseren, buiten te sluiten en later als volwassene met feiten te komen in plaats van steevast uit te gaan van onderbuikgevoelens.

En jazeker, ook de PVV heeft standpunten die mij bevallen, zoals protesteren tegen uitbuiting van zorgpersoneel en ageren tegen gejank over slavernijverleden en dergelijke.

Alleen jammer dat de partij de verruwing in de samenleving (kijk naar een willekeurig debat, let op de standaard omgangsvormen) enkel versterkt door het jij-wij geredeneer. Dat vind ik zonde.

Beantwoorden

Ik denk dat de overstap van PVV-topper Joyce Kardol uit Brandevoort naar de VVD het kansloos maakte dat de PVV in Helmond zou meedoen. En verder heeft Wilders heeft blijkbaar maar weinig vertrouwen in zijn Helmondse fans.

Beantwoorden

Helaas zijn er te weinig Helmonders die zich beschikbaar willen stellen. Heeft dus niets met vertrouwen Wilders van doen. Sterker, wanneer er vandaag nog 5 mensen opstaan dan kan de PVV alsnog meedoen.
Inderdaad jammer want PVV staat het dichtst bij de mensen. Zelfs Job ziet goede inhoudelijke punten.
Alle kritiek blijkt keer op keer niet steekhoudend ideologisch geneuzel over de vorm.
Mondkapjes werken Niet tegen virus, daar is de wetenschap het jaren over eens.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 18 december 2021 om 10:59:

Ik voel me sterk in de steek gelaten als trouwe PVV stemmer.

Beantwoorden

In 15 jaar landelijke politiek niets bereikt anders dan het roepen van “schande”. Totaal niets kunnen/willen bereiken voor de eigen kiezers, niet bereid tot consensus of iets constructiefs. De PVV kan best gemist worden in Helmond.

Beantwoorden

@Roland op zondag 19 december 2021 om 08:38:

Net als al die andere splinterpartijen enzovoort, gewoon een partijpolitek of zo

Beantwoorden

Ik heb mij net beschikbaar gesteld. Wie volgt?

Beantwoorden

@Roland op zondag 19 december 2021 om 08:38:

Is ook logisch dat ze landelijk niets bereiken Roland…
De laatste jaren worden ze door de meeste op papier “democratische” partijen op voorhand uitgesloten !
Maar je hebt gelijk hoor…we kunnen beter een D66 minister van BZ hebben wiens partner lid is geweest van Fatah, een terroristische organisatie, das veel beter !

Beantwoorden

@Jo op zondag 19 december 2021 om 13:39:

Volgens mij moet je dan ook je achternaam opgeven.

Beantwoorden

Wie er ook komt te zitten, het is niks en het wordt niks.
Wat een poppenkast.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *