Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.231 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

De voor oplichting veroordeelde Helmonder Ruben Coenraad heeft vorige week zaterdag opnieuw toegeslagen bij een Belgische horecazaak. Dit keer werd een café in Leuven voor zo’n 900 euro opgelicht. Dat liet Peter Van Eyndhoven van limoservice Party Ride vanmiddag aan de weblog weten.
“Uiteraard heeft hij zijn truc met het valse betalingsbewijs weer boven gehaald, deze keer zogezegd afkomstig van een Amsterdamse studentenclub” aldus Van Eyndhoven die dat hoorde van de bedrogen café-eigenaar die anoniem wenst te blijven. Dit keer gebruikt de oplichter een nieuwe valse naam: Pieter Jacobs Koen. 
Het is onduidelijk hoe de Helmonder nu op vrije voeten kan zijn. De Belgische rechter veroordeelde hem 2 maanden geleden namelijk tot een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Ruben Coenraad werd in april in België uiteindelijk aangehouden nadat Peter Van Eyndhoven aan de bel had getrokken. Hij werd als 1 van de gedupeerden voor 2250 euro opgelicht. Ondanks de opdracht van de rechter is die openstaande rekening (voor de huur van de limousine met de nodige exclusieve dranken, zie foto) nog niet betaald.
Sinds Ruben Coenraad (24 of 25 jaar) begin april de Hilversumse nachtclub Rex oplichtte, kwam hij uitgebreid in de Nederlandse pers. Niet alleen vanwege die oplichting, maar er bleken meerdere personen door hem te zijn opgelicht. Daarna begonnen zijn Belgische oplichtingen. Zie het artikel ‘Helmonder Ruben C. is notoire rasoplichter’ en de bijbehorende updates.

11 reacties:

Ik ben benieuwd wanneer die Ruben een keer de verkeerde tegenkomt, die hem laat voelen wat die er van vindt.

Beantwoorden

Gelukkig heeft een tiental Helmonders de Leuvense horeca rijkelijk gecompenseerd voor de geleden schade.

Beantwoorden

Hardleers ventje. Maar, eens een oplichter, altijd een oplichter!

Beantwoorden

wel vreemd als hij weer op vrije voeten is

Beantwoorden

Vind het jammer dat zo’n kneus media aandacht krijgt, daar doet hij het immers voor.

Beantwoorden

Hij kreeg van de rechtbank 2 jaar waarvan de helft met uitstel, is het uitstel gedeelte?

Beantwoorden

Volgens mij klopt er niets van dit bericht 🙂

Beantwoorden

Update:
Veroordeelde rasoplichter Ruben Coenraad doet uitgebreid zijn verhaal

‘Ik ben in feite geen oplichter, maar een levensgenieter. Een normaal persoon zou stoppen. Ik leef een leven waarvan ik denk: laat ik doorgaan.’ Aan het woord is rasoplichter Ruben Coenraad die sprak met Volkskrant-journalist John Schoorl. Hieronder een kleine bloemlezing uit zijn 4 pagina tellende reportage in de papieren editie gisteren en op de website (achter een slotje).
‘Ik heb opgelicht in België en dat geef ik toe’, zegt de 24-jarige Helmonder. ‘Ik ben zwaar gestraft, maar er zijn toch wel ergere dingen. Het is eigenlijk iets kleins. Het was niet mijn intentie mensen zo boos te maken.’ Maar hij voelt zich toch wel schuldig. ‘Ik zag het meer als een avontuur. Als het niet lukt, betaal ik het terug, dacht ik. Maar ze hebben me nooit de gelegenheid geboden het terug te betalen. Want toen was ik al opgepakt en zat ik 4 maanden in de gevangenis in Hasselt.’ Er zijn volgens hem nu geen schulden meer, zo’n beweringen ziet Ruben als smaad en laster.
Voor zijn Belgische praktijken kreeg Ruben Coenraad 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Al na 4 maanden, in september, kwam hij vrij. Daarmee is zijn zaak afgedaan, aldus de Belgische justitie.
Mensen oplichten, zegt hij niet meer te doen. ‘Dat was 1 keer. Je moet je gewoon aan de wet houden.’ Maar zoals een slachtoffer in september (zie helemaal bovenaan) al meldde, ging hij na zijn vrijlating weer zijn gang. Volgens onbevestigde verhalen (‘gore roddels’ aldus Ruben) sloeg hij sindsdien behalve in Leuven, ook al weer toe in Groningen en Amsterdam. Het oude patroon: geld lenen, op de pof eten en drinken en een dure taxirit.
Ondanks aangiften in (naar nu blijkt) zeker 8 Nederlandse gemeenten wordt de rasoplichter in ons land niet gezocht. ‘Het heeft wel onze interesse’ zegt het Nederlands Openbaar Ministerie. Ruben: ‘ze hebben niks, want er is niks, anders was ik toch wel in Nederland opgepakt.’ Maar, zo bekende hij aan de journalist, nachtclub Rex in Hilversum was zijn eerste in de reeks oplichtingen…
Tegenwoordig volgt de Helmonder een bacheloropleiding administration aan ‘een privé-universiteit’ in het buitenland. Tenminste, dat zei hij tegen de Volkskrant. Een buurtbewoonster meldde de weblog dat zij Ruben diverse keren zag in de laatste weken van oktober bij zijn ouderlijk huis in Helmond. Het 1 sluit het ander niet uit…
Tenslotte, Ruben Coenraad is naar eigen zeggen, bezig zijn voor- en achternaam te veranderen. Zijn naam zou namelijk besmet zijn. ‘Ik kom maar niet van dat stempel af’ zegt hij. Als ze me nu googelen, vinden ze altijd iets over de oplichter. Met een andere naam overkomt me dat niet meer, dan is het goed hè?’

Beantwoorden

Genieten van het leven ten koste van anderen. Loser.

Beantwoorden

we helpen je graag bekend te blijven hoor, ook je nieuwe naam gaat eraan.

Beantwoorden

Als ik die reactie van het Openbaar Ministerie goed lees, gaan die ook nog iets ondernemen. Ik hoop het maar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *