Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

De Helmonders Jan en Christ van Hout willen niet in de Quote 500 die morgen in de winkel ligt. Dat hebben zij dit blad via hun advocaat laten weten. Zij achten het publiceren van hun financiële gegevens in strijd met hun privébelang en de wet. “Die sommaties gelden temeer bij de wetenschap van de onlangs geconstateerde inbraken en gewelddadigheden tegen personen eerder op de door u gepubliceerde lijst vermeld en in samenhang daarmee door deze daders geselecteerd en bezocht” aldus hun advocaat Theo Knopper vorige week in zijn brief (pdf). Daarmee verwijzend naar de inbrekersbende die begin deze maand in Den Haag werd opgerold. Deze inbrekers gebruikten de jaarlijkse lijst van de 500 rijkste Nederlanders van het blad Quote als kompas.
Jan (72) en Christ (65) zijn de directeuren van de Van Hout Group Worldwide. Dat internationale bedrijf bestaat uit samenwerkende bedrijven die zich over de hele wereld bezighouden met het terugwinnen van grondstoffen als koper, lood en aluminium uit de meest uiteenlopende soorten afval.
Of de 2 broers voor de eerste keer in de Quote 500 zullen staan is aan Quote. Zij hebben het verzoek in beraad om de vermelding in de zestiende editie van hun lijst te verwijderen. Morgen weten we wat zij besloten, want dan ligt het inmiddels gedrukte blad overal in de winkels. Dit jaar heeft de hekkensluiter aan 50 miljoen euro al genoeg om de rijkenlijst te halen. 🙂
In 2010 werd Henry van Asten (van Van Asten Fokvarkens) als de meest vermogende inwoner van Helmond aangemerkt. Hij had volgens Quote een geschat vermogen van 16 tot 20 miljoen euro.

12 reacties:

En gelijk hebben de broers. Ik hoop overigens dat ik het in mijn leven nog mag meemaken dat advocaten als de heer Knopper normaal taalgebruik gaan bezigen in hun correspondentie. 🙂

Beantwoorden

Ik weet overigens niet wat “erger” is. De publicatie in Quote of dat er op dit Weblog staat dat je er niet in wilt.

Beantwoorden

Ik zou willen dat ik in de Quote kwam te staan!!

Beantwoorden

De broers zijn denk ik bang voor een hogere zorgpremie.

Beantwoorden

ze raken hun geld toch wel kwijt,scrooge…

Beantwoorden

@Vermeulen

Leuke en terechte opmerking over het onleesbare taalgebruik. Wil er wel aan toevoegen dat “normaal taalgebruik gaan bezigen” in mijn ogen ook een erg stoffige manier van taal gebruiken is.

Beantwoorden

Op plaats 368 in de Quote 500 blijken Jan en Chris van Hout uit Helmond te staan. Hun geschat vermogen is 71 miljoen euro. Of zij een rechtszaak tegen Quote gaan aanspannen is op dit moment nog niet bekend.

Beantwoorden

persoonlijk vind ik dat het blad verboden zou moeten worden, of op zijn minst de mensen toestemming moet geven tot plaatsing ivm wet op de privacy. Het zal mij nooit gebeuren dat ik erin sta, maar ik zou ook niet staan te wachten op een “eervolle” vermelding. Wat heeft iemand er mee te maken wat ik wel of niet heb. Wie is daarbij uberhaupt gebaad om dit te weten, behalve dan de crimineel, die denken zal van he daar valt wat te halen…

Beantwoorden

Leuk zo’n blad. Er valt ook wel eens te lachen met hun publicaties.
Wim Vos werd geschat op een vermogen van ca. 500 miljoen gulden!
Bleek later tenminste 90% te hoog te zijn.
Dirk Scheringa zou ook de beschikking hebben gehad over 500 miljoen. In euro’s. Iedereen weet hoe dat is afgelopen.
Dirk was niet tevreden met de schatting van 500 miljoen. Hij was van mening miljardair te zijn!
En Harry Mens beschikt volgens Quote over ca. 15 miljoen. Volgens Harry minimaal het dubbele.

Die mensen trekken zich niet zo heel erg veel aan van criminelen.
Een aantal rijken zoekt de publiciteit.

Beantwoorden

Misschien kunnen we ook een qoute 500 maken van de armste nederlanders of van de luiste nederlanders kijken hoe blij die zullen zijn als ze hun naam dan zien staan. Dat je je zorgen maakt als je naam tegenkomt tussen de rijkste nederlanders lijkt me redelijk normaal,het verhoogt ook de kans op inbrekers en andere criminelen en het onvrijwillig in de loop van een pistool kijken is niet prettig,dat kan ik je uit eigen ervaring wel vertellen

Beantwoorden

Waarvoor is het nodig om te weten wie de rijken van Nederland zijn….
Ze hebben hoop ik hard genoeg voor zijn geld gewerkt..laat ze met rust dit trekt gewoon de criminelen aan…

Beantwoorden

Criminelen moeten gewoon aangepakt worden.De top500 daar zouden heel wat criminelen in voorkomen.
Pluk ze!
Overigens,wist u dat echt rijke mensen het minst belasting betalen over hun inkomsten ?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *