Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
621reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond Ook dit jaar natuurlijk weer Nieuw Helmonds Nieuws op de weblog. Met daarin het nieuws dat we selecteren uit het nieuwsaanbod over Helmond. Nieuws waarvan wij denken dat het nieuwswaardig en weten dat het nog niet bij onze collega’s staat. Omdat nieuws alleen nieuws is als het nieuw is. Kortom: we blijven je als eerste informeren.
Natuurlijk vang je zelf ook wel eens een Helmonds nieuwtje op. Leuk als je dat hieronder plaatst in een reactie. Heb je er een mening over, plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijven nieuws & meningen gescheiden.
Het aankondigen kan zoals altijd in het log Zet je evenement op de agenda.
Voor roddel en niet echt hard nieuws blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

621 reacties:

Ruim 50 bekeuringen bij controle van 71 brom- en snorfietsen
De politie hield op woensdag tussen 14.00 en 21.00 uur een grote bromfietscontrole. Gecontroleerd werd er ter hoogte van het Sportcomplex de Rijpel en de Deltaweg. In totaal werden 71 brom- en snorfietsen gecontroleerd.
Er werd bekeurd voor onder andere overschrijden van de constructiesnelheid (21x), rijden zonder helm (6x), rijden zonder rijbewijs (4x), niet tonen van rijbewijs (6x), overschrijding geluidsniveau (3x), rijden op (on)verplicht fietspad (7x) en voor een kale band (1x). Er werd onder andere ook een rijbewijs ingevorderd : 75 km/u waar 30 km/u is toegestaan. In totaal zijn er 49 blaastesten afgenomen maar niemand had teveel gedronken. Ook werd eenmaal bekeurd voor rijden door rood en een automobilist die zonder gordel reed.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt bestuurder met rijontzegging aan
De politie heeft donderdagochtend omstreeks 3.00 uur op de Wethouder Wellaan een 26-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden.
De agenten herkenden de man. Ze wisten dat hij een rijontzegging heeft tot begin oktober dit jaar. Voor het rijden zonder rijbewijs is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert rijbewijs dronken bestuurder
De politie heeft donderdagavond rond 23.15 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden op de Heistraat.
De man reed daar in zijn wagen en werd door surveillerende agenten onderworpen aan een alcoholcontrole. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man is aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek een promillage van 1,8 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is met een proces-verbaal heengezonden. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man gaat huis van ex-vriendin binnen en bedreigt haar met de dood
De politie heeft donderdagavond om 23.40 uur een 51-jarige man aangehouden in een woning in Helmond Centrum.
De man zou wat eerder op de avond de woning van zijn ex-vriendin zijn binnen gekomen. Daarbij zou hij haar hebben geduwd en met de dood bedreigd hebben. Daarna is de man vertrokken. De gealarmeerde politie kon hem later op de avond aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder ernstig gewond bij verkeersongeval in Asten
Vrijdag rond 17.00 uur is een 36-jarige man uit Helmond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed samen met een 33-jarige Helmonder in een personenauto over de Kanaalweg in Asten toen de auto door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in het kanaal terecht kwam. De 33-jarige Helmonder kon zichzelf uit de auto bevrijden en haalde daarna de 36-jarige man uit de auto. De 36-jarige man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man overlijdt aan verwondingen
De 36-jarige man uit Helmond die vrijdag rond 17.00 uur ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de Kanaalweg in Asten is dit weekend, in het ziekenhuis, aan zijn verwondingen overleden.
De man zat samen met een 33-jarige man uit Helmond in een auto die van de weg raakte en in het kanaal terecht kwam. De 33-jarige man kwam met de schrik vrij, de 36-jarige man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, de politie doet hier onderzoek naar.

Helmonder bedreigt zijn vrouw met de dood
Op de Geldropseweg in Mierlo is zaterdag rond 23.05 uur een 47-jarige Helmondse man aangehouden.
Hij zou eerder die dag zijn 46-jarige vrouw met de dood bedreigd hebben. Hij zou haar ook al vaker mishandeld hebben. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man en vriendin op Steenweg mishandeld, eerste verdachten (16,19) aangehouden
De politie heeft zaterdagavond rond 18.30 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Kasteellaan. Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur werd een 19-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Beiden worden ervan verdacht op zaterdag rond 18.15 uur een 36-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de Steenweg. Ook werd de 30-jarige Helmondse vriendin van het slachtoffer mishandeld. De politie doet onderzoek naar deze geweldpleging. Zij verwacht dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Nieuw Bestuur D66 Helmond
Na de bestuursverkiezing tijdens de algemene ledenvergadering gisterenavond is het bestuur van D66 Helmond als volgt samengesteld:
* Bernard Teeuwen, Voorzitter
* Michiel van Geel, Secretaris
* Dirk Smeets, Penningmeester
* Mike van de Zandt, Bestuurslid
* Jan van Ginkel, Bestuurslid
De komende weken zullen zij de bestuurstaken onderling verdelen en in overleg met de leden de lijnen voor de komende jaren uitzetten.

2 Helmonders (16 en 17) vast voor mishandeling 15-jarige in Deurne
De politie heeft dinsdagochtend twee jongens (16 en 17 jaar) uit Helmond en een 17-jarige jongen uit Deurne aangehouden.
Ze worden ervan verdacht dat ze maandagmiddag 14 juni rond 15.45 uur op de Sint Jozefstraat een 15-jarige jongen uit Meijel zonder aanleiding hebben mishandeld. Het slachtoffer werd daarbij ook met de dood bedreigd. De politie heeft de zaak onderzocht en de verdachten dinsdag aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dienstverlening gemeente Helmond positief beoordeeld
De telefonische dienstverlening van gemeente Helmond scoort goed. In een klanttevredenheids-onderzoek krijgt het Klant Contact Centrum van de Stadswinkel gemiddeld een 8,1. Ook de digitale dienstverlening wordt met een 8,1 goed beoordeeld. Eerder al kreeg de Stadswinkel zelf een goed rapportcijfer: 7,9.
Gemeente Helmond heeft voor het onderzoek 312 inwoners benaderd. Uiteindelijk hebben 171 mensen aan het onderzoek meegewerkt. Zij geven de telefonische dienstverlening van de Stadswinkel gemiddeld een 8,1. De medewerkers van het Klant Contact Centrum worden nog beter beoordeeld. Zij krijgen gemiddeld een 8,3.
Gemeente Helmond heeft het onderzoek gehouden, omdat zij in de afgelopen jaren haar telefonische dienstverlening flink heeft veranderd. De gemeente wilde graag weten hoe de inwoners van Helmond hier tegenaan kijken. Vroeger werkte de gemeente met telefonistes. Zij namen de telefoon op en verbonden direct door met een medewerker van een vakafdeling. Dit is inmiddels niet meer zo. Het eerste aanspreekpunt voor de burger is nu de Stadswinkel. Dat geldt zowel voor het fysieke contact aan de balies, de telefoon, als digitaal via het Digitaal Loket op http://www.helmond.nl.
Het Klant Contact Centrum – de telefooncentrale – van de Stadswinkel krijgt jaarlijks ongeveer 120.000 telefoontjes binnen. Bijna de helft – 47% – van deze telefoontjes wordt door de medewerkers van het Klant Contact Centrum direct beantwoord. Doorverbinden is dan niet nodig. In de andere gevallen wordt wel nog doorverbonden. Uit het klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat vrijwel niemand nog meerdere keren hoeft te worden doorverbonden, iets dat vaak irritatie oplevert.
In het onderzoek hebben respondenten ook enkele concrete tips gegeven hoe het nog beter kan. De gemeente gaat deze verbeterpunten – waar mogelijk – doorvoeren om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Een belangrijk verbeterpunt is het terugdringen van de wachttijd aan de telefoon. Sinds 1 januari komen ook de vragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) binnen bij de Stadswinkel. Voorheen belde men hiervoor met de Zorgpoort. Door deze verandering komen er meer telefoontjes bij de Stadswinkel binnen. In veel gevallen gaat het bovendien om wat langere telefoongesprekken. De gemiddelde wachttijd loopt hierdoor op. De Stadswinkel gaat deze wachttijd terugdringen door de inzet van flexibele medewerkers. Zij springen bij op momenten dat het drukker is.

Bron: gemeente Helmond

2 Vrouwen mishandelen andere vrouw
Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 18.35 uur op twee locaties in Helmond Oost een meisje van 17 en een vrouw van 37 jaar aangehouden.
De twee vrouwen uit Weert, familie van elkaar, worden verdacht van het plegen van vernielingen en mishandeling. Ze zochten een bekende van hen op in een bedrijf aan Molenstraat. Hier kregen ze woorden met een 27-jarige vrouw uit Helmond. Hierna zouden ze een kop koffie naar haar hebben gegooid en aan haar haren hebben getrokken. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

35 Fietsers bekeurd in het voetgangersgebied in het centrum
In het voetgangersgebied in het centrum van Helmond mag niet gefietst worden. Ook geldt hier een fietsparkeerverbod. Op maandag 21 juni heeft Stadswacht Helmond in samenwerking met de politie een controle gehouden. Zij stonden voornamelijk te controleren op de kruising Veestraat/Oude Aa en op de kruising Kerkstraat/Ameidestraat. Er werden 35 fietsers bekeurd (de boete is 41 euro) voor fietsen in het voetgangersgebied. Het stallingsverbod werd wel goed nageleefd. Er hoefden geen fietsen te worden afgesleept (hetgeen die eigenaren 25 euro scheelt).
De controle werd gehouden, omdat er de laatste tijd steeds meer klachten kwamen van ondernemers en bezoekers van het centrum over fietsers die tussen het winkelende publiek door rijden. Ook geparkeerde (brom)fietsen direct voor de gevel en de ingang van de winkels zijn voor de ondernemers en bezoekers een doorn in het oog.
De komende tijd gaat de Stadswacht vaker controles gehouden. Dit moet leiden tot minder overlast voor de ondernemers en het winkelend publiek.

De hennepkwekerij in de Wolfstraat is opgerold
In een woning aan de Wolfstraat heeft de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen.
In de woning stonden ongeveer 631 planten. Een 38-jarige Bulgaarse man en een 22-jarige Bulgaarse vrouw die in de woning zouden wonen zijn aangehouden. De planten en overige materialen worden vernietigd. De man en vrouw zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Auto’s vannacht in brand gestoken, de politie zoekt getuigen
Op donderdag omstreeks 1.20 uur zijn in de Hindestraat twee auto’s in brand gestoken en is een derde hierdoor beschadigd. De drie auto’s stonden naast elkaar geparkeerd.
Onderzoek wijst uit dat het gaat om brandstichting. Twee voertuigen zijn inmiddels getakeld en worden door Forensischs Technische Opsporing van de politie onderzocht op sporen. De politie voert een (buurt)onderzoek uit maar is tevens op zoek naar getuigen die omstreeks bovengenoemde tijd iets verdachts hebben gezien dat wellicht te maken kan hebben met de brandstichting. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900 – 8844. Anoniem kan ook, telefoonnummer: 0800 – 7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Heler rijdt tegen lantaarnpaal en loopt tegen de lamp
Donderdagochtend rond 7.20 uur is op de Zuidende een 34-jarige man uit Soerendonk aangehouden.
Hij veroorzaakte met zijn auto een aanrijding. Hij reed door een defect aan zijn auto tegen een lantaarnpaal en daarna tegen een andere auto aan. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurster van de andere auto zag hem een tas in de struiken gooien. In de tas bleek een gestolen laptop te zitten. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor diefstal fiets
Een 32-jarige man uit Helmond is donderdag rond 9.20 uur aangehouden op de Molenbeek.
Hij wordt er van verdacht op maandag 7 juni een fiets gestolen te hebben op de Brouwhorst. Aan de hand van het signalement kon de politie de man opsporen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Hallo,
Heeft iemand iets gehoord over inbraken vannacht in Brouwhuis(Brouwhuissedijk,Demerstraat en Scheldestraaat)

Ja dat was ik, ik heb je hele huis leeggehaald

Wethouder Yvonne van Mierlo voorzitter Pijler Economie en Werk G32
Zojuist is wethouder Yvonne van Mierlo gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Pijler Economie en Werk G32. Met deze nieuwe functie neemt zij ook zitting in het Dagelijks Bestuur van de G32.
Dat gebeurde tijdens een tweedaagse bestuurlijke startbijeenkomst. De G32 is een netwerk van bestuurders van 32 grote steden gericht op gezamenlijke belangenbehartiging en kennisdeling.
Yvonne van Mierlo blijft naast deze nevenfunctie gewoon de wethouder van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën in Helmond.

Man mishandelt andere man en gooit diens ruiten in
Donderdag rond 18.55 uur is bij zijn woning in het centrum een 55-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die dag een 58-jarige Helmonder te hebben mishandeld en enkele ruiten van diens woning te hebben vernield.
De twee kregen woorden met elkaar voor de woning van de 58-jarige man, ook in het centrum van Helmond. De 55-jarige verdachte sloeg de 58-jarige man daarna met zijn vuist in het gezicht. Vervolgens sloeg de verdachte de man met een stoel. De 58-jarige man vluchtte zijn woning in. De verdachte vernielde daarna de ruiten van de voor- en achterdeur. De twee zouden al langere tijd onenigheid met elkaar hebben. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist
Op de Arbergstraat is vrijdag rond 4.50 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden.
Agenten zagen de man midden op de weg rijden met zijn personenauto. Hij bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,35. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Dat proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Gefeliciteerd Yvonne met deze prachtige functie bij de 32 grote jongens!

Winkeldief gepakt door een opstaande boete
De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.25 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 40-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Agenten zagen de man lopen op de Kerkstraat en spraken hem aan in verband met een openstaande boete. Hiervoor is hij mee naar bureau gegaan. De man droeg een zonnebril en agenten zagen vervolgens dat er nog een sticker en een touwtje aan de bril zat. Na onderzoek bleek dat de zonnebril vermoedelijk was gestolen uit een brillenwinkel aan de Kerkstraat. Een medewerker deed aangifte en de man is alsnog aangehouden op heterdaad van winkeldiefstal. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor het slaan van zijn vrouw in haar gezicht
De politie heeft zaterdag rond 18.00 uur een 39-jarige man uit Helmond Oost aangehouden voor zijn woning.
De man zou zijn 40-jarige vrouw hebben geslagen. Eerder die dag was er ook politie geweest, waarna de man is weggegaan. Later op de dag is de man teruggekomen en zou hij zijn vrouw hebben zijn geslagen in haar gezicht. De man is vervolgens opnieuw weggegaan. De vrouw heeft aangifte gedaan. Gewaarschuwde agenten hebben hem kort daarna voor de woning aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse zaterdagmarkt is de beste markt van Nederland 2010
De Helmondse zaterdagmarkt is de beste markt van Nederland. Dat heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) zojuist bekend gemaakt. “Een geweldige prestatie van markthandelaren, de gemeente Helmond en Stichting Marktpromotie Helmond. Zij hebben er hard aan gewerkt. Een opsteker dus waar wij als Helmonder trots op mogen zijn”, aldus Yvonne van Mierlo, wethouder Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën. Daarom is het zaterdag 3 juli feest op de zaterdagmarkt van Helmond. Iedereen is van harte welkom.
Om de markt, de marktkooplieden en het publiek in het zonnetje te zetten, zullen er op de zaterdagmarkt van 3 juli een aantal activiteiten voor bezoekers plaatsvinden. Die dag zijn er diverse aanbiedingen, proeverijen, kinderactiviteiten, standwerkers en demonstraties. Wethouder van Mierlo zal om 10.00 uur de markt bezoeken en de kooplieden en het publiek feliciteren met het behalen van de eerste plaats.
De Gemeente Helmond nodigt je van harte uit om aanwezig te zijn.
Het oordeel van de jury over de Helmondse zaterdagmarkt: "Een goed gesorteerde markt met veel horeca op en rond de markt. Vooral het foodplein springt er uit met een groot aantal mooie groente- en fruitkramen en meerdere viskramen". De markt heeft de afgelopen weken onaangekondigd bezoek gehad van een van de juryleden waarin bezoekers en kooplieden ondervraagd werden. Ook de marktkooplui van de Helmondse zaterdagmarkt zijn erg positief over het feit dat Helmond de titel beste grote markt van Nederland heeft binnengehaald. Zoals Leo van de Werf, marktkoopman die al 45 jaar op de Helmondse zaterdagmarkt staat, vertelt: "Deze markt heeft een sterke sociale, economische en regionale functie. We hebben vele vaste klanten die hier vanuit de omliggende gemeenten naartoe komen; niet alleen voor koopwaar maar ook voor een praatje. Verder is het Helmondse publiek heel breed qua leeftijd en achtergrond; dat geeft een positieve sfeer. En tot slot is de markt ook goed voor de horeca en de winkels in het centrum."
Behalve de titel ontvangt de Helmondse zaterdagmarkt van het HBD een promotiebudget ter waarde van € 5.000. Het doel van de verkiezing is om de markt te promoten en verder te professionaliseren.

En toch vind ik de markt “oude stijl” nog steeds beter…

Inbreker 7 weken later gearresteerd
De politie heeft dinsdagochtend om 7.35 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden op de Vossenstraat in Helmond. De man wordt ervan verdacht dat hij op 10 mei van dit jaar een inbraak heeft gepleegd bij een woning in Helmond Centrum. Daarbij werd een ruit vernield en werden onder andere sieraden en computerapparatuur buit gemaakt. De man is na uitgebreid onderzoek van de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

@Ad
Ik vind het juist wel fijn dat de markt in de middag ook nog open is. Vind het wel sneu voor wethouder Yeyden die alle kastanjes uit het vuur heeft moeten halen en alle kritiek kreeg en dat wethouder Van Mierlo nu de eer krijgt.

2 Broers (42 en 46) maken ruzie
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur twee broers van 46 en 42 jaar oud aangehouden bij hun woningen in Helmond West. De twee wonen bij elkaar in de straat en hebben al langer een conflict. De 42-jarige man zou eerder op de avond de ruiten van de voordeur van zijn broer hebben vernield en hem hebben bedreigd met een vuurwapen. De gealarmeerde politie heeft de man ter plaatse aangehouden. De 46-jarige man gedroeg zich echter zeer agressief richting de aanwezige agenten en is daarom ook aangehouden. Door de politie werd geen vuurwapen aangetroffen. Beide mannen zijn op het politiebureau verhoord en daarna heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt dat naar het Openbaar Ministerie wordt gezonden.

Politie arresteert man voor bekrassen van een auto
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 38-jarige man aangehouden op de Gerstdijk. Door een getuige werd gezien dat de man een daar bij een bedrijf geparkeerde auto bekraste. De getuige waarschuwde de politie en die kon de man aanhouden. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

@Freddie:
De PVDA in Helmond is het met je eens getuige dit bericht: http://www.pvdahelmond.nl/2988-pvda-blij-met-succes-helmondse-zaterdagmarkt

Wielrenner gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising van de Jonker Karellaan en de Kruisschotseweg is woensdagmiddag rond 12.30 uur een 63-jarige wielrenner uit Nuenen gewond geraakt. De man fietste vanuit de Kruisschotseweg de Jonker Karellaan op in de richting Aarle Rixtel. Een 32-jarige Helmondse automobilist reed in precies de tegenovergestelde richting en op de kruising kwamen beiden met elkaar in botsing. De wielrenner liep daarbij een gebroken arm op en is in het ziekenhuis behandeld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man onder bedreiging van mes van fiets beroofd in Kasteelpark
De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur op de Kasteellaan een man van 28 jaar uit Helmond aangehouden.
Hij zou kort daarvoor in het Kasteelpark een 20-jarige plaatsgenoot onder bedreiging met een mes van diens fiets hebben beroofd. De benadeelde meldde dat bij de politie, waarna agenten de verdachte op de Kasteellaan konden aanhouden. Hij had de fiets nog bij zich. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het rijwiel is in beslag genomen en teruggegeven aan de eigenaar. De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Grond voor nieuwe middelbare school Helmond-Brandevoort
De gemeente Helmond heeft aan de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) (het schoolbestuur van Carolus) de grond van de school (13.500 m2) met het sportgedeelte (6.350 m2) verkocht. Die grond is nodig voor de IVO-Mavo en het Carolus Borromeus College (vmbo-t, havo en vwo) die samen verder gaan op de nieuwe locatie in Brandevoort. Loco-Burgemeester Frans Stienen en Gijs van Wijlen, schoolleider Carolus Borromeus College, hebben -gezeten op een klassieke schoolbank vlak bij de plek waar de nieuwe school gaat komen – met een ganzenveerpen hun handtekeningen gezet.
De gemeente levert het terrein in de huidige staat op en zorgt voor de aanleg van riolering, wegen en fietspaden. Zo zal er in de buurt van de school een spoortunnel voor fietsers en voetgangers aangelegd worden. OMO zal het sportveld aanleggen. Onderdeel van de overeenkomst is dat de gemeente de schoollocatie aan de Dolfijnlaan van OMO koopt.
Het streven is om de nieuwe school in september 2012 te betrekken. De verhuizing vindt dan op zijn vroegst plaats aan de start van schooljaar 2012-2013. De school gaat plaats bieden aan zo'n 1.400 leerlingen.
Onderstaande foto werd gemaakt door Jan van de Laar.

Bron: gemeente Helmond

Fietster (24) bij WC De Bus aangerand, politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op het geasfalteerde pad dat naar het Winkelcentrum De Bus leidt en het Calistopad kruist. Woensdagmiddag 30 juni rond 17.10 uur fietste een 24-jarige vrouw uit Helmond daar met haar dochtertje. Een man kwam naast haar fietsen en randde haar aan. Vervolgens ging hij er op zijn fiets vandoor. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1,80 meter lang en met kort blond haar. Hij droeg een roze shirt en een donkere broek en reed op een zwarte oma-fiets. De politie zoekt getuigen van de aanranding of mensen die weten wie en/of waar de dader is. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond-Oost via 0900-8844. Anoniem kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Op de Strabrechtse heide woedt een flinke brand. Dat heeft ook gevolgen voor het verkeer. De A67 is in de buurt van Heeze afgesloten tussen Geldrop en Someren.
in mierlo worden een aantal huizen ontruimd ivm met het gevaar voor de volksgezondheid de rookontwikkeling is in de weide omtrek te zien.zie hier nieuws ed

Uitgaansgeweld: 2 mannen mishandelen in café en portier
De politie heeft zaterdagochtend rond 1.15 uur twee Helmonders (29 en 32) aangehouden op de Havenweg. Zij zouden kort daarvoor daar in een café een man (personalia onbekend) mishandeld hebben. Ook zou de 32-jarige Helmonder een portier in zijn gezicht geslagen hebben. Dat laatste gebeurde in het bijzijn van de agenten. De mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Buurtbewoners houden dronken man aan die geparkeerde auto’s aanreed
De politie heeft zaterdagavond rond 20.15 uur een 64-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden op de Lucas Gasselstraat. Hij zou kort daarvoor daar tegen een geparkeerde auto zijn gereden.
Toen de Eindhovenaar hierna achteruit reed, raakte hij een andere geparkeerde auto. De man werd aangehouden door buurtbewoners en overgedragen aan de politie. Hij was onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een promillage van 1,65. De man is al eerder aangehouden geweest voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Eindhovenaar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse wielrenster gewond bij frontale aanrijding in Veghel
Een 47-jarige vrouw uit Helmond is zondagmiddag rond 12.30 uur gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Pater van den Elsenlaan in Veghel. De vrouw maakte deel uit van een wielrengezelschap van zo’n vijftien personen. De groep kwam uit de richting van de A50 gefietst. Uit tegenovergestelde richting kwam een bestelbusje, bestuurd door en 40-jarige man uit Breugel, aanrijden. Het busje reed met een lage snelheid. Ter hoogte van de kruising met de Dorshout kwam de wielrenster door nog onbekende oorzaak uit de groep, en botste frontaal op de bestelbus. Ze had een hoofdwond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: Politie Brabant-Noord

Hennepkweker (54) pleegt voor 14.500 euro uitkeringsfraude
Door het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-ver¬baal opgemaakt tegen een 54-jarige inwoner van Helmond. Deze wordt ervan verdacht in de periode 1 juni 2009 tot en met 8 april 2010, terwijl hij een bijstandsuitkering ontving, inkomsten te hebben genoten vanwege het aanwezig hebben van een hennepkwekerij in zijn woning en schuur.
De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van circa € 14.500,-. Het bedrag zal worden teruggevorderd. De uitkering is inmiddels beëindigd.

Bron: gemeente Helmond

Helmonder aangehouden voor zware mishandeling met knuppel
De politie heeft maandagmorgen om 1.15 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op het Overspoor in Helmond.
Wat eerder op de avond zou de man een 27-jarige man uit Mierlo ernstig hebben mishandeld. Het tweetal zou op zaterdag al een conflict hebben gehad. Toen ze elkaar op zondagavond op de Geldropseweg in Mierlo weer troffen ontstond opnieuw een woordenwisseling. Daarbij sloeg de Helmonder het slachtoffer een aantal malen met de vuist. Ook zou hij hem een klap met een knuppel hebben gegeven. Daarop ging de verdachte ervandoor. Hij kon later op het Overspoor in Helmond worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bromfietser na verkeersongeval naar het ziekenhuis
Een 16-jarige bromfietser uit Helmond is dinsdagochtend rond 8.05 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rivierensingel.
Een 62-jarige automobilist uit Helmond reed over de Hertelaan in de richting van de Rivierensingel. Op de kruising wilde hij linksaf slaan en reed de Rivierensingel een stukje op. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De twee kwamen met elkaar in botsing. De bromfietser is met letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen van 14 mept jongen van 16 met knuppel
De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.15 uur een 14-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Gladiolenstraat.
Hij zou daar kort daarvoor een 16-jarige jongen uit Helmond geslagen hebben met een knuppel. Ook zou hij een 16-jarig meisje uit Helmond geslagen hebben. De kinderen kennen elkaar en kregen ruzie. De verdachte kreeg tijdens de vechtpartij ook klappen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De knuppel is in beslag genomen. De jongen is na verhoor heengezonden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse (73) verongelukt met invalidenwagentje in Lieshout
Woensdagmorgen omstreeks 9.45 uur vond een verkeersongeluk plaats op de rotonde bij de StaterBeekseweg in Lieshout. Een 73-jarige vrouw uit Helmond kwam daarbij om het leven.
Op de rotonde botste ze door nog onbekende reden met haar scootmobiel tegen een vrachtauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Maurik. Een traumaheli was ook ter plaatse. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Omstreeks 11.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het overige verkeer.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Snelheidscontrole op de President Rooseveltlaan: 224 bekeuringen
De politie heeft op woensdag 7 juli van 8.00 tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de President Rooseveltlaan.
In totaal reden 224 automobilisten te hard. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Op de President Rooseveltlaan is 50 km/u toegestaan.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Ook Helmonder gepakt bij grote hennepknipperij in Knegsel
De politie stelde vrijdag 2 juli een onderzoek in een woning aan de Sneidershoek in Knegsel in. In de kelder van het pand werd een hennepknipperij aangetroffen waar op dat moment negen mensen uit Eindhoven, Geldrop, Helmond, Kaatsheuvel en het Belgische Mol aan het werk waren. Het gaat om zes vrouwen en drie mannen, variërend in leeftijd van 19 tot 44 jaar. Zij zijn aangehouden, evenals de 36-jarige bewoner van het pand. De hennep werd in beslag genomen. In totaal 20,5 kilo. In de woning werd ook een vuurwapen gevonden door de agenten. De negen personen die betrapt werden bij het knippen van de hennep, mochten vrijdag na verhoor naar huis. De 36-jarige bewoner werd in verzekering gesteld. Hij mocht maandag het politiebureau verlaten. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Deurnese uitkeringen naar Helmonds Werkplein
De gemeente Deurne sluit zich aan bij het Helmondse Werkplein. Vanaf deze maand komt de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte werkloze Werknemers (IOAW) en de Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijke Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen (IOAZ) voor de gemeente Deurne onder de vleugels van het Werkplein Regio Helmond. De samenwerking is een gevolg van een besluit van de Deurnese gemeenteraad uit december vorig jaar. De afgelopen maanden is onderzocht voor welke regelingen samenwerking mogelijk is. Eind dit jaar mag de Helmondse gemeenteraad beslissen over de manier waarop de samenwerking vorm krijgt.

Ik hoorde gisteren dat de heer Steenbakkers, kastelein van het gelijknamige café aan de Noord Koninginnewal is overleden. Hij is 65 jaar geworden.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 13.35 uur een 22-jarige bestuurder uit Helmond op de Oostende aangehouden.
Hij viel op omdat de bestuurder door rood reed. Bij zijn aanhouding werd om zijn rijbewijs gevraag. Hij gaf aan dat zijn rijbewijs bij een eerder feit reeds was ingevorderd. Tegen de man is vervolgens proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vrouw met 2 zakken hennepafval en zonder rijbewijs aangehouden
De politie heeft donderdag om 15.30 uur op de Coendersberglaan een 24-jarige vrouw uit Helmond aan.
Ze reed hier met een auto zonder rijbewijs. Bij verdere controle van het voertuig vonden de agenten twee vuilniszakken met hennepbladeren. Later bleek het te gaan om hennepafval. Zij is ingesloten voor verder onderzoek en is inmiddels tegen haar proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Politie houdt man aan voor slaan vriendin
De politie heeft donderdagavond om 22.40 in zijn woning in Helmond centrum een 34-jarige man aangehouden.
Eerder op de avond zou hij tijdens een ruzie zijn 34-jarige vriendin in het gezicht hebben geslagen. Zij waarschuwde daarop de politie en deed aangifte van deze mishandeling. De man is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Telefoondief aangehouden
Agenten hielden vrijdagmorgen omstreeks 11.10 uur op de Haaglaan een 45-jarige Helmonder buiten heterdaad aan.
Hij werd door de agenten herkend. De man wordt verdacht van diefstal van een mobiele telefoon. Deze zou hij op 11 juni hebben weggenomen uit een bedrijfspand aan de Beemdweg. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Koperdraaddieven aangehouden
Op aangeven van een getuige kon de politie vrijdag twee inbrekers kort na elkaar inrekenen. Het gaat om een 27-jarige Eindhovenaar en een even oude man zonder vaste woon- en verblijfplaats.
Ze werden door een 63-jarige man uit Helmond overlopen toen ze in een schuur aan de Broekstraat koperdraad probeerden los te knippen. De man uit Eindhoven kon door de getuige en aangever worden vastgehouden totdat de politie arriveerde. De tweede inbreker zag kans te vluchten maar omstreeks 12.50 kon hij in een bossage ter hoogte van de Voort alsnog worden aangehouden. De twee zijn daarop meegenomen naar het politiebureau en is tegen hen proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Snorfietsbestuurder bedreigt agenten bij 2de aanhouding met de dood
De politie heeft vrijdagavond en zaterdagochtend tot tweemaal toe een man van 31 jaar uit Gemert aangehouden.
Surveillerende agenten zagen hem vrijdag rond 23.15 uur op de Kanaaldijk NO zonder verlichting op een snorfiets rijden. Toen ze hem lieten stoppen, roken ze een alcohollucht. De man werd meegenomen naar het bureau, waar hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest en een bloedproef. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Nadat de man zaterdagochtend rond 0.30 uur in vrijheid werd gesteld, bedreigde hij op de Zuid Koninginnewal agenten met de dood. Daarop werd hij weer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is opnieuw proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in
De politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht een 51-jarige man uit Helmond aangehouden op de Rubensstraat.
Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor in een auto op de Wethouder Ebbenlaan rijden. Omdat de wagen slingerde, lieten ze hem even verderop stoppen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen (13) door Helmondse jongen (15) mishandeld en beroofd
De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.45 uur op de Lichtstraat in Eindhoven een 15-jarige jongen uit Helmond, een 16-jarige jongen uit Geldrop en een 15-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Ze zouden rond 15.45 uur op de Emmasingel een 13-jarige jongen uit Eindhoven hebben beroofd van zijn I-pod. Daarbij zouden ze hem ook mishandeld hebben. Het slachtoffer heeft zich meteen bij de politie gemeld en het signalement van de verdachten doorgegeven. Surveillerende agenten zagen het drietal even later op de Lichtstraat staan. Ze werden daar aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Poolse dronken vrouw na wilde achtervolging aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.15 uur een vrouw van 54 jaar uit Polen aangehouden op de Nachtegaallaan in Helmond.
Een politieman in vrije tijd zag haar kort voor 15.00 uur op de N272 in Gemert in een auto rijden. Omdat de wagen met hoge snelheid slingerend over de weg reed en daarbij onder meer over doorgetrokken strepen belandde, is de politieman achter de wagen aangegaan. Ondertussen heeft hij de politiemeldkamer gewaarschuwd. Op de N279 stopte de wagen, waarop de politieman probeerde de vrouw te beletten verder te rijden. Dat lukte hem niet en de wagen reed verder naar Helmond, waarbij de bestuurster onderweg allerlei verkeersovertredingen beging. Op de Nachtegaallaan stopte de auto, waarna de vrouw aangehouden kon worden. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau een promillage van bijna 1,10. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De auto van de vrouw bleek zoveel gebreken te hebben, dat deze in beslag is genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder opgepakt voor inbreken in woning in Eersel
De politie heeft maandagochtend rond 11.15 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden op de Bisschop Rythoviusweg in Eersel. Door een getuige werd de politie gebeld omdat hij glasgerinkel hoorde bij een woning. Ter plaatse zagen agenten dat een ruit van de achterdeur kapot was. Even later zagen zij de verdachte naast de woning staan. De Helmonder is aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man opgepakt voor zware mishandeling van ex-vriendin op Valentijnsdag
De politie heeft dinsdagmorgen om 4.00 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden op de Vondellaan.
De man werd bij een controle door de politie herkend als de verdachte van een zware mishandeling. Hij zou op 14 februari van dit jaar een 30-jarige Helmondse hebben geschopt en geslagen in de woning van zijn ex-vriendin in Helmond West. Ook zou hij haar keel hebben dicht geknepen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Fietsendief aangehouden op grond van camerabeelden
De politie heeft dinsdagmorgen om 8.25 uur een 18-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond Oost.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 20 juni van dit jaar een fiets heeft gestolen bij een horecagelegenheid aan de Peeleik. De man kon aangehouden worden met behulp van camerabeelden. De man is op het politie bureau verhoord en met een proces-verbaal weer heengezonden. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte aan voor brandstichting na diefstal
De politie heeft dinsdagochtend omstreeks 9.40 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 44-jarige man uit Helmond buiten heterdaad aangehouden.
De man wordt verdacht van brandstichting en diefstal. Hij zou op zondag 6 juni spullen, waaronder een televisie, hebben weggenomen uit een woning aan de Bindersestraat. Hierna zou hij de woning in brand hebben gestoken. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Dief van tas aangehouden
De politie heeft dinsdagmorgen om 11.20 uur een 21-jarige man aangehouden in zijn woning in het centrum.
De man zou eerder op de dag de fietsbanden van zijn ex-vriendin leeg hebben laten lopen. Toen zij bij zijn woning verhaal kwam halen pakte hij haar tas af en weigerde die terug te geven. Uiteindelijk heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Helmondse jongens (14 & 15) vast na aanranding 3 meisjes in de Efteling
KAATSHEUVEL: De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt op verdenking van aanranding. Drie meisje (12, 13 en 14) deden aangifte tegen de jongens. De verdachten zijn na hun arrestatie in verzekering gesteld.
De verdachten waren maandag 12 juli op schoolreisje in de Efteling. Ze zijn 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Helmond en volgen middelbaar onderwijs in die regio.
Ze kwamen een andere groep scholieren tegen, afkomstig van een andere school. Dit ging om een groep meisjes, waaronder de drie slachtoffers in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar uit de omgeving van Echt. Tijdens de ontmoeting zijn de meisjes seksueel lastig gevallen. Na het uiten van obscene taal werden de billen en borsten van de meisjes betast. Eén van de verdachten toonde daarbij zijn geslachtsdeel.
Op aanwijzing van de slachtoffers werden drie jongens door beveiligingsmedewerkers opgepakt en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat één van hen geen strafbare handelingen had verricht, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De andere twee zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zowel de schoolleiding als de ouders van de minderjarigen over de gebeurtenissen in kennis gesteld. De drie meisjes hebben aangifte gedaan van het zedendelict.

Bron: Politie Midden en West Brabant

Politie waarschuwt voor autobranden
De politie in Helmond wil haar inwoners graag vroegtijdig waarschuwen voor een aantal autobranden in de stad. In juni werd in Helmond zeven keer een auto in brand gestoken. Dat gebeurde verspreid over de stad en in verschillende wijken.
De politie in Helmond doet er alles aan om de dader(s) op te pakken. Als het mogelijk is wordt na een brandstichting door de afdeling Forensisch Technische Ondersteuning (FTO) van de politie naar sporen gezocht en er wordt een (buurt)onderzoek verricht. Tot nu toe heeft dat echter nog niet tot een aanhouding geleid.
De politie in Helmond wil de burgers informeren en waarschuwen. We doen echter ook een oproep aan de inwoners van Helmond. De politie kan niet 24 uur per dag, zeven dagen per week in de wijk aanwezig zijn. Burgers zijn dat wel. Daarom de vraag om contact op te nemen als u iets verdachts ziet of hoort. Dat kan via het algemene nummer van de politie: 0900 – 8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt via de website http://www.politiehelmond.nl een e-mail sturen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Eigenaar achtervolgt Helmondse automobilist met gestolen aanhangwagen
De politie hield dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Sint Willebrord aan voor heling. De man werd aangehouden in de Kaaistraat. Rond 13.15 uur meldde de eigenaar van een aanhanger die eerder gestolen was, dat hij achter een auto reed waar zijn aanhanger aan bevestigd was. De bestuurder van de auto reed richting Sint Willebrord. Door rechtstreeks in contact te blijven met de melder kon de politie de 43-jarige man uit Helmond aanhouden. De politie heeft de aanhangwagen in beslag genomen. De verdachte verklaarde dat hij de aanhangwagen van een bekende had geleend.

Bron: Politie Midden en West Brabant

Noodverordening Kermisterrein
De burgemeester van Helmond maakt, gelet op artikel 176 van de Gemeentewet, bekend:
dat hij in verband met de handhaving van de openbare orde en veiligheid van personen een noodverordening heeft vastgesteld vanwege het feit dat zich extreme weersomstandigheden voordoen op het kermisterrein.
Deze noodverordening houdt in dat niemand, behoudens toestemming van de politie, zich mag bevinden op het kermisterrein (Noord Koninginnewal, Ameidewal, Marktstraat, Watermolenwal, Markt).

Bron: gemeente Helmond

En de kermis draait weer.

Geen noodverordering Kermisterrein
Gisteravond is per abuis het bericht naar buiten gekomen dat burgemeester Jacobs in verband met het slechte weer een noodverordening heeft afgegeven voor het kermisterrein.
Dit bericht was door de internetredactie van de gemeente achter de schermen klaargezet om, indien nodig, meteen te kunnen publiceren op haar website. Wegens een technisch mankement is het bericht (hoewel niet geplaatst op onze eigen website!) wel via RSS Feeds en Twitter naar buiten gekomen.
Burgemeester Jacobs heeft gisteren geen noodverordening afgegeven.
Wij betreuren deze gang van zaken ten zeerste en bieden hierbij onze excuses aan voor het verstrekken van verkeerde informatie.

Bron: gemeente Helmond

Tot zover het bericht zojuist van de gemeente. Het bericht bleek echter zeker wel degelijk op de website te staan en staat er nog steeds, zie dit document (pdf) op http://www.helmond.nl en deze mirror (pdf).

3 Verdachten nu opgepakt voor graffiti begin juli
Op de Van Hoofstraat en tussen de Willem Prinzenstraat en de Wolfstraat werden begin juli enkele garageboxen en een muur van een woning bespoten met graffiti. Een oplettende getuige wist destijds de politie van een signalement van de verdachten te voorzien. Onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van drie verdachten op verdenking van vernieling c.q. graffiti. Het gaat om twee jongens uit Den Haag van 16 en 18 jaar oud en een jongen van 19 jaar oud uit Helmond. Het onderzoek loopt nog.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Het Burgerjaarverslag 2009 is uit
Het Burgerjaarverslag over 2009 van de gemeente Helmond is uit. Dit is een verantwoording van de burgemeester aan de gemeenteraad. Het centrale thema van het Burgerjaarverslag 2009 is: verdienstelijke Helmonders. Om dit thema visueel te ondersteunen, heeft het verslag het uiterlijk gekregen van een Helmondse Walk of Fame.
Het Burgerjaarverslag is gratis af te halen in de Stadswinkel en hier (pdf) te downloaden. In september wordt huis-aan-huis de Stadsgids 2010-2011 bezorgd. Hierin staat een samenvatting van het Burgerjaarverslag.
Het Burgerjaarverslag gaat over de inbreng van burgers bij besluitvorming en activiteiten in hun eigen woonomgeving (bewonersparticipatie). Verder wordt de gemeentelijke dienstverlening onder de loep genomen. Het verslag geeft ook informatie over de burgemeesterstaken en over de afhandeling van de ingediende klachten en bezwaarschriften.
Burger jaarverslag

Bron: gemeente Helmond

Leuk idee die Walk Of Fame. 🙂 Nu ik er nog op.

Geld voor alle 11 wijken
Alle Helmondse wijken kunnen de komende jaren geld verwachten om kleine projecten te realiseren. Het College gaat de Vogelaargelden die tot en met september 2012 binnenkomen, aan meer wijken toekennen. Voor de andere wijken zoeken burgemeester en wethouders naar mogelijkheden om jaarlijks een klein ‘impulsbedrag’ ter beschikking te stellen waarmee kleinschalige wensen op het vlak van leefbaarheid en sociale samenhang kunnen worden uitgevoerd. Na het wegvallen van de Vogelaargelden, zouden dan alle 11 wijken dit impulsbedrag gaan ontvangen.

347 Patiënten overleden in 2009 in het Elkerliek Ziekenhuis
In 2009 overleden in het Elkerliek Ziekenhuis 347 mensen. Dat is 1,94% van het aantal mensen dat opgenomen (dagopnames uitgesloten) was. Dat blijkt uit de sterftecijfers van Nederlandse ziekenhuizen die voor het eerst vrijgegeven zijn. Patiënten(organisaties), de Inspectie voor de Volksgezondheid en politici dringen al jaren aan op het openbaar maken van deze cijfers. Volgens hen is dit een maat voor de kwaliteit van de ziekenhuiszorg.
De Nederlandse Vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) benadrukken dat deze cijfers dat zeker niet doen. Het zijn nog ruwe cijfers. Om vergelijking mogelijk te maken, moeten die nog gecorrigeerd worden naar soort ziekenhuis. In een ziekenhuis dat zich specialiseert op kanker of andere zware ziekten, komen nu eenmaal meer sterfgevallen voor dan in een algemeen ziekenhuis met patiënten met lichtere kwalen. Daarom benadrukken de NVZ en de NFU dat deze cijfers ongeschikt zijn om ziekenhuizen met elkaar te vergelijken of ranglijsten van te maken.
Desalniettemin ziet de ranglijst in de regio er als volgt uit::
• St. Anna Ziekenhuis Geldrop 1,69%
• Elkerliek Ziekenhuis Helmond 1,94%
• Catharina-ziekenhuis Eindhoven 2,46%
• Máxima Medisch Centrum Veldhoven / Eindhoven 2,46%
Het gemiddelde in Nederland per ziekenhuis was in 2009 2,4% van alle opgenomen patiënten. De verschillen lopen uiteen van 1,4 tot 2,7%.

2 Jongens (plusminus 16 en 18) opgepakt met wiet
Zojuist zijn in een woning aan de Frans Halslaan 2 jongen (plusminus 16 en 18) aangehouden voor handel in softdrugs. 2 Zakken met softdrugs zijn door de politie in beslag genomen.

Motorrijder gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Lagedijk tussen een bestelauto en een motor is een 29-jarige Helmonder vrijdagmiddag rond 13.20 uur gewond geraakt. De man reed op zijn motor over de Lagedijk in de richting van de Vossenbeemd. Een 41-jarige man uit Arnhem reed op dezelfde weg in zijn bestelwagen in de andere richting. Daarbij wilde hij linksaf afslaan, de oprit van een bedrijf op. Daarop ontstond een aanrijding tussen beiden. De Helmonder is met onbekend letsel aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Arnhem bleef ongedeerd. De politie doet nog technisch onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeluk.

Bron tweede bericht: Politie Brabant Zuid-Oost

Verkeersruzie leidt tot klappen
De politie heeft vrijdagavond om 19.10 uur in Helmond-Centrum buiten heterdaad een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Aanleiding hiervoor is een verkeersruzie ter hoogte van de Bindersestraat en de Waart.
Komende vanuit de Bindersestraat wilde een 25-jarige fietser uit Helmond de Waart op rijden. Hij zag van links een auto aankomen en wilde deze voorrang geven. Maar de auto, bestuurd door de verdachte, sloeg linksaf zonder daarbij richting aan te geven. Op de Waart parkeerde de automobilist zijn auto en werd hij door de fietser gevraagd waarom hij zijn richtingaanwijzer niet gebruikte. De automobilist bedreigde daarop de fietser. Vervolgens zou hij tegen de fiets hebben geschopt en zou hij de fietser in het gezicht hebben geslagen. De fietser liep hierdoor letsel op in het gezicht. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Aan de hand van onder andere het kenteken, kon de politie de verdachte traceren. Tegen de verdachte is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobilist rijdt zonder licht op fietspad
De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur een 52-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse.
Even daarvoor zag de politie met een auto op de Heuvel rijden. De automobilist viel op omdat hij tijdens het rijden zijn lichten aan en uit deed. Vervolgens reed hij zijn auto het fietspad op. Bij het verkeerslicht ter hoogte van de Kasteel Traverse ging de politieauto naast hem staan en probeerde met claxonneren de aandacht te trekken van de automobilist. Omdat de man niet reageerde ging de politieauto voor hem rijden en gaf hem een stopteken. Hieraan gaf de automobilist gehoor. De politie had het vermoeden dat de automobilist gedronken had en liet hem blazen. De blaastest gaf aan dat hij teveel drank op had. Voor een nauwkeurige meting (ademanalyse) moest de man mee naar het bureau. De automobilist weigerde hieraan gevolg te geven, want hij wilde slapen. Hij wilde ook geen verklaring afleggen. Daarop is de man aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken bromfietser uit Helmond zonder helm en rijbewijs betrapt
De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.45 uur op de Genovevalaan in Eindhoven een 21-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. Hij werd hier betrapt op het rijden zonder de verplichte helm. Ook bleek dat de man gedronken had (ruim 0,45 promille) en was zijn rijbewijs al eerder ingevorderd voor rijden onder invloed. Daarnaast had hij nog een boetebedrag van 234 euro openstaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Nadat hij de openstaande geldboete betaalde, is hij heengezonden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

4 Man aangehouden voor vernielingen in Dierdonkpark dankzij getuigen
De politie kon dankzij alert optreden van ooggetuigen zaterdagavond omstreeks 20.15 uur vier personen aanhouden in de onmiddellijke omgeving van een petanquebaan in het Dierdonkpark.
Het gaat om drie Helmonders van 15, 16 en 44 jaar en een Eindhovenaar van 17. Ze worden verdacht van het vernielen van diverse zaken. Zo was een houten bank in zijn geheel uit de grond getrokken en verplaatst, een boom in zijn geheel afgebroken en een prullenbak kapot gemaakt. De binnenbak ervan was een eindje verderop in de bosschages gegooid. De ooggetuigen zagen de vernielingen gebeuren en alarmeerden de politie. Zij gaven daarbij het signalement door van de daders. De vier verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vader en zoon vechten buiten op straat
Zondagmiddag omstreeks 13.00 uur hield de politie bij zijn woning in Helmond West een 18-jarige man aan. De man kreeg kort daarvoor ruzie met zijn 39-jarige vader.
Dat gebeurde in de woning waar hij met zijn vader woont. Naast het uiten van (doods)bedreigingen sloeg hij zijn vader. Er ontstond buiten voor de woning een vechtpartij tussen de twee familieleden. De gealarmeerde politie kon hier de 18-jarige aanhouden. Hij zou ook vernielingen hebben aangericht aan de auto van zijn vader. De politie nam bij de verdachte een boksbeugel in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Zijn vader deed aangifte van mishandeling.

Politie Eindhoven vordert rijbewijs in van Helmondse hardrijder
De politie heeft zondagmorgen omstreeks 3.20 uur op de Insulindelaan in Eindhoven het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Helmond ingevorderd. Aanleiding hiervoor was dat de man kort ervoor betrapt werd op hardrijden. De man reed op de boven genoemde weg 127 km/u (gecorrigeerd), terwijl hier een maximumsnelheid van 70 km/u is toegestaan. Ook is tegen de man proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

3 Jongens gooien stenen en fiets naar voorbijrijdende scooter
De politie heeft maandagmorgen rond 2.45 uur drie Helmondse jongens (14, 16 en 17 jaar oud) aangehouden op de Pastoor Strijboschstraat.
Het drietal zou eerder op de avond stenen hebben gegooid naar een scooter die op de Hoofdstraat reed. Op die scooter zaten twee jongens uit Mierlo (17 en 18 jaar oud). Ook werd een fiets voor de scooter gegooid. Daardoor kwam de 18-jarige bestuurder ten val en hij brak daarbij zijn hand. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de drie verdachten later op de avond worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmonder breekt in bij zijn vriendin uit Beek en Donk
De politie heeft zondagavond om 22.35 uur een 49-jarige Helmonder aangehouden in een woning in Beek en Donk.
De man had eerder op de dag ruzie gekregen met zijn 36-jarige vriendin uit Beek en Donk. Toen zij niet thuis was is hij haar woning binnen gedrongen. Daar vernielde hij een telefoon. De vrouw waarschuwde de politie en die kon de man even later aanhouden. Hij is op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Politie arresteert bromfietser voor rijden zonder rijbewijs en helm
De politie heeft zondagmiddag om 15.30 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden op het Binderseind.
De man viel surveillerende agenten op omdat hij daar zonder helm op een bromfiets reed. Daarop hebben zij hem laten stoppen en gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij na verhoor weer heen gezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Politie houdt vader aan voor bedreiging van zoon
De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur een 42-jarige man aangehouden bij zijn woning in Helmond.
De man zou na een ruzie zijn 17-jarige zoon met de dood hebben bedreigd. Hij werd vervolgens aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Politie vordert rijbewijs dronken bestuurder in
De politie heeft maandagmorgen rond 1.25 uur een 44-jarige Helmonder aangehouden op de Weg door de Rijpel.
De man werd door agenten aan een alcoholcontrole onderworpen toen hij daar in zijn wagen reed. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Daarop is hij aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Hij bleek een promillage van bijna 1,35 te hebben. Zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal is de man heen gezonden. Het proces-verbaal wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beginnend bestuurster uit Helmond is der rijbewijs alweer kwijt
De politie heeft dinsdagochtend rond 2.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobiliste uit Helmond.
Surveillerende agenten zagen de vrouw kort daarvoor rijden op de Nobisweg in Asten. Bij controle bleek dat zij had gedronken. Op het bureau blies zij een promillage van ruim 0,80. Het rijbewijs van de beginnend bestuurster is ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Heeft het MSN virus nu ook al op de Weblog toegeslagen?
De kop van bovenstaand bericht moet namelijk zijn: Beginnend bestuurster uit Helmond is d’r rijbewijs (of haar rijbewijs)alweer kwijt, en niet der rijbewijs.

@Noud:
Je hebt gelijk. Helaas kunnen we MSN niet de schuld geven, het was gewoon een domme fout van de koppenmaker.

Audities voor My Name Is in ’t Speelhuis
Op dit moment vinden in ’t Speelhuis audities plaats voor het RTL programma My Name Is. Dit programma wordt vanaf 28 augustus uitgezonden en onder meer gepresenteerd door Nicolette van Dam (ook bekend van de tv-serie Voetbalvrouwen).
In de serie My Name Is gaat RTL op zoek naar kandidaten die zijn of haar favoriete artiest willen nadoen. De winnaar krijgt een hoofdrol in een theatertour door Nederland en België, die in samenwerking met V & V Entertainment (van Albert Verlinden) wordt georganiseerd.
Hieronder foto’s van de opnames van de aankondiging voor de ingang van ’t Speelhuis.

Die Nicolette mag wat mij betreft wel blijven.

Vluchtende snorfietser zonder rijbewijs aangehouden
Woensdagmorgen omstreeks 1.20 uur heeft de politie op de Tournooistraat een 24-jarige man uit Gemert aangehouden. Een motoragent wilde de man op de snorfiets controleren omdat de uitlaat van zijn voertuig veel herrie produceerde. Maar de snorfietser probeerde zich hieraan te onttrekken. Er ontstond een kort achtervolging door het Haagje in Helmond West. Uiteindelijk kon de snorfietser in bovengenoemde straat worden klem gereden. De man was, zo bleek uit onderzoek, niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt voor het negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs. Het proces-verbaal zal door de politie vervolgens worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmondse dankzij getuige gepakt voor tanken zonder te betalen
De politie heeft woensdagmorgen omstreeks 4.15 uur op de Oranje Nassaulaan in Sint Oedenrode een 19-jarige vrouw uit Helmond en een 20-jarige vrouw uit Uden aangehouden. Ze worden verdacht van tanken zonder te betalen. Kort daarvoor zag een oplettende getuige op de autosnelweg A50, ter hoogte van de afslag Nijnsel een auto staan. Hij zag dat de vrouwen bezig waren de auto te voorzien van kentekenplaten. Korte tijd later zag hij dat de auto met de twee vrouwen erin, arriveerde bij het nabij gelegen tankstation ‘Sonse Heide’. Na het tanken reden de dames weg zonder te hebben betaald voor de brandstof. Daarop waarschuwde de getuige de politie en besloot de auto van de vrouwen te volgen. Vervolgens kon het voertuig van de vrouwen worden staande gehouden. Uit onderzoek blijkt dat de gemonteerde kentekenplaten van diefstal afkomstig zijn. Ze waren op de originele kentekenplaten bevestigd. De 19-jarige bijrijdster en de 20-jarige automobiliste zijn daarop aangehouden. Hun voertuig is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

College ziet af van hoger beroep voetbalgoaltjes Welpenplein
Het college van burgemeester en wethouders van Helmond ziet af van hoger beroep in de zaak rondom de voetbalgoals op het Welpenplein. Dit betekent dat de voetbalgoals niet terug geplaatst worden op het plein.
De gemeente Helmond is sinds 2000 in een procedure verwikkeld met een bewoner van het Welpenplein. Hij zegt last te hebben van geluidsoverlast, overlast van jeugd, intimidatie en vernieling van zijn eigendommen. Dit alles zou het gevolg zijn van de speelvoorziening naast zijn woning. De bewoner eiste verwijdering van de goals, dan wel het gebruik van het trapveldje onmogelijk maken. Hij eiste ook financiële schadeloosstelling. De gemeente is van mening dat het belang van de jongere jeugd prevaleert boven het belang van de individuele inwoner.
Op 12 mei heeft de rechter vonnis gewezen. Het vonnis hield in dat de goals binnen 14 dagen verwijderd moesten worden. Het trapveldje mag echter wel gebruikt blijven worden. Jassen of pions kunnen nu als doelpalen dienen.
Buurtbewoners hebben een bezwarenbrief met handtekeningen aan het college aangeboden. Uit deze brief blijkt dat een ruime meerderheid van direct omwonenden de goals graag zouden behouden. In september is er een overleg tussen wethouder De Leeuw – Jongejans en de buurtbewoners. om te kijken naar de mogelijkheden om het speelplezier op het plein te vergroten.

Bron: gemeente Helmond

Helmonder (17) aangehouden voor gewapende overval in Mierlo
Woensdagavond rond 20.00 uur is een tankstation overvallen in winkelcentrum de Coevering in Mierlo. Rond dat tijdstip kwamen twee mannen het tankstation binnen en bedreigden een 27-jarige medewerkster (uit Geldrop) met een mes en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Op de Nederhuizinge zijn rond 21.30 uur een 17-jarige Helmonder en een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden.
Ze hebben een onbekend geldbedrag meegenomen. Vervolgens zijn ze weggereden op een scooter. Agenten zagen de scooter met de twee verdachten rijden en konden ze na een achtervolging aanhouden. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Een hennepkwekerij in het centrum opgerold
De politie heeft woensdagavond rond 19.45 uur twee Helmonders (27 en 30) aangehouden in de woning in het centrum van de 30-jarige Helmonder.
Surveillerende agenten roken een henneplucht bij de woning en stelden een onderzoek in. Op de zolder van de woning troffen zij een hennepkwekerij aan met in totaal 103 planten. De mannen zijn aangehouden. De planten en het kweekmateriaal zijn in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Kees Tel genomineerd voor de Buma NL awardshow
Donderdag 9 september vindt de eerste Festival Buma NL awardshow speciaal voor het Nederlandstalige lied plaats in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Kees Tel is genomineerd voor de categorie beste auteur, samen met namen als Fluitsma & Van Tijn, Jan Smit, Pierre Kartner, Emile Hartkamp en Nick & Simon.
De 39-jarige Helmonder Kees Tel is componist, tekstdichter en muziekproducent en werd tweede bij het WilHelmonds. Bij deze vraag in De Kennisquiz over Helmond vind je bij de reacties uitgebreidere informatie over zijn oeuvre.

Dronken Helmonds automobilist (61) moet rijbewijs inleveren
De politie heeft vrijdagochtend kort na middernacht op de Boschdijk in Eindhoven een 61-jarige Helmonder aangehouden.
Een surveillerende motoragent zag hem kort daarvoor op de kruising Boschdijk/Vredeoord rijden. Omdat een achterlicht van de wagen kapot was, liet hij de bestuurder stoppen. Deze bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,50. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Uitstel tweede tijdelijke school in Brandevoort
De 2e tijdelijke school wordt niet gefaseerd gebouwd en de oplevering van de totale bouw wordt uitgesteld tot 30 september 2010. Zo heeft het college van burgemeester en wethouders van Helmond besloten. In overleg met de schooldirecties van QliQ en OBSH en de directies van de kinderopvangorganisaties Korein en Spring werd dit om diverse redenen besloten.
De directies hebben nog aanvullende wensen voor de inrichting van het gebouw (indeling lokalen, speellokaal e.d.), de aannemer heeft meer tijd nodig om die aanpassingen aan het gebouw te realiseren en daardoor vergen de procedures meer tijd dan voorzien. Het totale bouwbudget van 900.000 euro wordt ondanks de gewenste aanpassingen en het niet gefaseerd bouwen niet overschreden.
Na de herfstvakantie kunnen de kinderen van het Montessori kindcentrum Brandevoort, onder de nieuwe naam "Mondomijn" en OBS Brandevoort hun intrek nemen in dit tijdelijke schoolgebouw.

Helmonder aangehouden voor winkeldiefstal in ‘s-Hertogenbosch
Een 42-jarige man uit Helmond is vrijdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden in een sportzaak aan het Burgemeester Loeffplein in ‘s-Hertogenbosch. De man had geprobeerd om een t-shirt te stelen. Toen hij de zaak verliet ging het alarm af en werd hij aangehouden door een winkelmedewerker. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. Hij had in tas ook nog twee paar schoenen met een totale waarde van 116 euro bij zich. Die bleken te zijn gestolen uit een winkel aan de Arena. De verdachte is ingesloten.

Bron: Politie Brabant-Noord

Eerder aangehouden 3 jongens gooiden niet met stenen
Drie eerder aangehouden Helmondse jongens (14, 16 en 17 jaar oud) blijken na verder onderzoek van de politie niet met stenen te hebben gegooid naar een scooter. (Voor meer details: zie dit bericht). De bestuurder van de scooter brak bij dit incident zijn hand. Uit onderzoek van de politie is inmiddels gebleken dat vermoedelijk de bestuurder van de scooter en zijn bijrijder (17 en 18 jaar oud uit Mierlo) met stenen naar de Helmondse jongeren hebben gegooid. Die zouden vervolgens een fiets voor de scooter gegooid hebben waardoor die ten val kwam. Daarbij brak de bestuurder dus zijn hand. Alle jongeren zijn inmiddels thuis. Tegen de twee jongens uit Mierlo is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dodelijke aanrijding op A270 betrof 47-jarige Helmonder
Bij een eenzijdige aanrijding op de snelweg A270 is zaterdagmiddag rond 14.55 uur een 47-jarige Helmonder om het leven gekomen.
De man reed in zijn bestelauto over de A270 in de richting van Eindhoven. Hij zat alleen in de wagen. Even voor bij de afslag Nuenen is de auto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail gekomen en vervolgens een aantal maal rondgetold. De bestuurder is daarbij uit de wagen geslingerd. Hij was vermoedelijk op slag dood. De politie doet nog verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Verwarde man bedreigt zijn moeder en vernielt meubilair
De politie heeft zondagmorgen rond 2.20 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden voor zijn woning in Helmond West.
De verwarde man zou in de woning meubilair vernield hebben en zijn moeder hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens ging de man de straat op. Daar kon de gealarmeerde politie hem even later aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Na een doorzoeking werden in de woning twee nepvuurwapens aangetroffen. Die zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert rijbewijs in van beschonken automobilist
De politie heeft zondagmiddag rond 15.20 uur het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige Helmonder. Dit gebeurde tijdens een alcoholcontrole op de Engelseweg. De man bleek een alcoholpromillage van ruim 1,3 in zijn bloed te hebben en raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man (41) na mishandeling ex-vriendin (23) opgepakt bij zijn moeder
De politie heeft maandagochtend rond 8.55 uur een 41-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in de woning van zijn moeder in Helmond Centrum.
De man wordt er van verdacht kort daarvoor zijn 23-jarige ex-vriendin uit Helmond te hebben mishandeld in haar woning. Hij zou haar tijdens een ruzie een aantal keer in het gezicht hebben geslagen en verliet vervolgens haar woning. Gewaarschuwde agenten hebben de man in de woning van zijn moeder aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Tweede ontsluiting Structuurvisie Stiphout gekozen
In mei 2009 stelde de gemeenteraad de Structuurvisie Stiphout vast. Erg belangrijk in de structuurvisie Stiphout is de tweede ontsluiting. Doel daarvan is het relatief zware verkeer uit de kern van Stiphout te weren en de hoeveelheid verkeer te reduceren. Hiervoor werden in die structuurvisie 3 alternatieven ontwikkeld. Hieruit is in de structuurvisie tracé 2+ gekozen vanwege de effectiviteit voor wat betreft de ontlasting van de Dorpsstraat, het minst aantrekkend voor het regionaal verkeer en een relatief beperkte aantasting van de ecologische hoofdstructuur.
Dat tracé werd afgelopen jaar uitgewerkt in 2 varianten (zie kaartje onderaan):
* variant -gestrekte ligging: over de vuilstort heen / oostelijk achter de bebouwing langs van de Schootenseweg
* variant -bundeling bestaand: westelijk naast de huidige Schootenseweg over de huidige bebouwing.
Het college van burgemeesters en wethouders hebben een definitieve keuze gemaakt voor variant 2-bundeling met de Schootenseweg. Dit vanwege het draagvlak bij de direct omwonenden en het verschil in (financiële) risico’s t.o.v. de aanleg van een weg door de stortlocatie heen.
Het +-deel in de 2+-variant is nodig voor de ontsluiting van Stiphout Zuid en zal dan ook meegenomen worden in de planontwikkeling van Stiphout Zuid.
Nu een definitieve keuze voor het tracé gemaakt is, zal gestart worden met het opstarten van de bestemmingsplanprocedure, het maken van een compensatieplan en de grondverwerving.

Snelheidsduivel zonder rijbewijs op bromfiets gepakt
De politie betrapte maandagmiddag rond 16.45 uur op de Rijpelbaan een 20-jarige bromfietser uit Helmond terwijl hij met een snelheid van bijna 70 km/u over de Rijpelbaan richting Rembrandtlaan reed.
Hij mocht hier 30 rijden maar reed 38 km/u te hard. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Na verhoor op het politiebureau mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Woningoverval met geweld in de Burgemeester Krollaan
De politie is op zoek naar getuigen in verband met een overval op een woning aan de Burgemeester Krollaan op dinsdagochtend rond 4.00 uur.
De 37-jarige bewoner werd in zijn slaap overvallen door een aantal onbekende personen die de woning binnen gedrongen waren. Zij bedreigden en mishandelden de man en eisten geld. Vervolgens zijn de daders met de buit gevlucht. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem melding doen via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Uitkeringsfraude door 63-jarige vrouw
Door het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 63-jarige inwoonster van Helmond. Tijdens haar uitkeringsperiode bezat zij onroerend goed. Hierdoor overschreed zij het toegestane vermogen. Haar uitkering is derhalve beëindigd.

Bron: gemeente Helmond

Man geeft gestolen bromfiets en fiets netjes terug aan de eigenaresse
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een 54-jarige man in zijn woning in het centrum aangehouden. Agenten kregen een melding dat een vrouw had gezien dat haar fiets en bromfiets, die in de ochtend waren gestolen, op de binnenplaats van de woning van de man zouden staan. De vrouw belde aan en kreeg vervolgens de fiets en bromfiets terug. Agenten troffen op de binnenplaats nog drie, vermoedelijk gestolen, fietsen aan. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De fietsen zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Anti-speculatiebeding voor woningen beëindigd
De gemeente hanteert sinds eind jaren 80 een anti-speculatiebeding voor kopers van een nieuwbouwwoning en een vrije sector kavel. Dat anti-speculatiebeding verplicht de koper om zijn woning gedurende een periode van 3 jaar zelf te bewonen. Verkoopt de koper zijn woninng eerder dan volgt een boete.
Om de doorstroming op de huidige woningmarkt te stimuleren is besloten het anti-speculatiebeding voor projectmatig gebouwde woningen (met uitzondering van sociale woningbouw) te laten vervallen tot 1 januari 2012. Mede omdat het risico van speculatiewinst, die de koper kan behalen door deze kort na aankoop door te verkopen, voor bepaalde categorieën woningen nauwelijks meer aanwezig is. In 2009 ontving de gemeente Helmond slechts 1.810 euro aan boetes vanwege het anti-speculatiebeding.
Ook in de al bestaande contracten vervalt het anti-speculatieverbod meteen. Voor vrije sector kavels en sociale woningbouw blijft de huidige regeling inzake bewoningsplicht gehandhaafd.

Dronken beginnend bestuurder (21) ramt woning in aanbouw
De politie heeft donderdag rond middernacht een 21-jarige Helmonder aangehouden op de Beelsstraat. De man was daar met zijn personenauto van de weg geraakt en ramde daarbij een woning in aanbouw. De man raakte daarbij zelf niet gewond, wel was er aanzienlijke schade aan het gebouw. Door de gealarmeerde politie werd de bestuurder aan een blaastest onderworpen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Daarop is hij aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hij had een promillage van 1,2. Omdat het een beginnend bestuurder betrof is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man gooit de ruiten in bij zijn ex-vriendin
In zijn woning in het centrum van Helmond is zaterdagochtend rond 4.50 uur een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het ingooien van twee ruiten van de woning van zijn 19-jarige ex-vriendin in het centrum van Helmond kort voor zijn aanhouding. De politie kon de verdachte aan de hand van een signalement van een getuige traceren. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

84 Bolletjes cocaïne in beslag genomen
In een woning aan de straat “Bij de Essen” werden zaterdag rond 12.40 uur een 23-jarige bewoner en een 21-jarige bezoeker uit Ijmuiden aangehouden. De politie bracht een bezoek aan het pand vanwege mogelijk dealen in drugs.
In de woning werden 54 bolletjes cocaïne aangetroffen en bij de 21-jarige man werden nog eens 30 bolletjes gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij het bureau verlaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

De hennepknipperij aan de Pieter de Hooghstraat opgerold
In een woning aan de Pieter de Hooghstraat zijn zondag rond 11.35 uur vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee bewoners van het pand van 16 en 25 jaar, een 18-jarige vrouw uit Eindhoven en een 42-jarige man uit Helmond.
De politie stelde een onderzoek in na een binnengekomen melding. Op een bovenverdieping in de woning trof de politie een hennepknipperij aan, waarop de vier verdachten werden aangehouden. De 44-jarige hoofdbewoonster van het pand werd verhoord. In een schuur behorende bij de woning werd een geoogste kwekerij bestaande uit 17 planten aangetroffen. De apparatuur van de kwekerij en de overblijfselen van de hennepknipperij werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 25-jarige man en de 18-jarige vrouw mochten na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hen en de hoofdbewoonster zal een proces-verbaal opgemaakt worden, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De twee andere verdachten van 16 en 42 jaar zijn nog voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse moeder en dochter ernstig gewond bij aanrijding A270
Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de snelweg A270 ter hoogte van Nuenen in de richting Helmond zijn vier personen ernstig gewond geraakt. Het gaat om een 40-jarige vrouw en haar 15-jarige dochter uit Helmond en een 22-jarige vrouw en een 14-jarig meisje uit Eindhoven. Bij de aanrijding raakte de auto van deze mensen van de weg en kwam in de sloot terecht. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De tweede personenauto die bij de aanrijding betrokken was stond een stuk verder op snelweg stil. De bestuurder bleek gevlucht te zijn. Hij is nog niet aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Gevluchte bestuurder blijkt 26-jarige Helmonder
De politie heeft maandagmorgen om 11.45 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond. Hij meldde zich daar zelf. De man is de bestuurder van de personenauto die betrokken was bij een aanrijding op de A270 op zondagavond rond 22.10 uur. Daarbij raakten vier inzittenden van een personenauto gewond. De bestuurder van de andere auto ging er vandoor (zie het politiebericht hierboven). De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rond 18.30 werd een jongeman (in blauwe sweater met gele opdruk) geboeid afgevoerd uit een woning aan De Bleek / Watermolenwal. Zo’n 10 á; 15 agenten waren bij deze actie betrokken. De reden van de aanhouding is vooralsnog onbekend. De politie was al rond de klok van 4 uur ter plekke.
Een klein deel van de Watermolenwal bij de nieuwe bibliotheek werd door de politie bijna 2 uur voor het verkeer afgesloten. Een opgeroepen ambulance kon onverrichter zake huiswaarts keren. Bijna 100 Helmonders stonden te kijken.

2 Helmonders opgepakt voor vernielingen aan scooter en auto in Geldrop
De politie heeft dinsdagochtend rond 2.45 uur twee Helmonders (19 en 20) aangehouden op de Nieuwendijk in Geldrop. Agenten kregen de melding dat een getuige kort daarvoor had gezien dat de twee een scooter hadden vernield op de Hulst. Ook zouden zij daar een auto vernield hebben. De mannen zijn er vandoor gegaan. Agenten troffen het stel aan op de Nieuwendijk. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Herbouw sluis 7
Burgemeester en wethouders van Helmond gaan binnenkort de herbouw van sluis 7 aanbesteden. Als alles volgens plan verloopt kan in 2011 worden begonnen met de werkzaamheden.
Het vernieuwen van de sluis is dringend nodig omdat het oude bouwwerk dreigt te bezwijken. Om het risico van overstromingen te verkleinen is in 2004 een damwand geslagen. Sluis 7 is belangrijk voor de stad als historisch bouwwerk en als onderdeel van de kanaalzone.
Historische delen van de oude sluis, zoals de handmatige besturing, ovaalvormige sluiswanden en gemetselde muren, worden gebruikt. De renovatie van de sluis biedt bovendien kansen voor de ontwikkeling van recreatie rond de oude Zuid-Willemsvaart. Het betreft het deel tussen het centrum van Helmond tot aan de kanaalvertakking bij Aarle-Rixtel. Bij het ontwikkelen van recreatiemogelijkheden wordt onder andere gedacht aan recreatievaart maar ook het 'koppelen' van gebieden als Croy, Bundertjes en Heikant met elkaar want bij het nieuwe sluiscomplex wordt een brug voor voetgangers en fietsverkeer aangelegd. Om de mogelijkheden hiervoor te verkennen zullen de colleges van Helmond en Laarbeek binnenkort met elkaar gaan praten.
Het project Sluis 7 ligt in de Kanaalzone Helmond. De kanaalzone Helmond is een groot herontwikkeling gebied van zo'n 7 kilometer en behoort daarmee tot één van de grootste herontwikkelingsgebieden van Nederland. De bouw van Sluis 7 is één van de 5 projecten die behoren tot het meerjarenprogramma Samen Investeren van Brabant Stad. Brabant Stad is het stedelijk netwerk van de vijf grote Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Mede dankzij de financiële steun van de provincie Noord Brabant kan de bouw van een nieuwe Sluis 7 worden gerealiseerd.

Bron: gemeente Helmond

Voetgangster gewond na aanrijding
Dinsdagmiddag rond 16.15 uur vond een aanrijding plaats op de Mierloseweg tussen een 25-jarige automobilist uit Helmond en een 79-jarige voetgangster uit Helmond.
De automobilist reed over de Mierloseweg, komende uit de richting van de Eikendreef, toen de vrouw ineens de straat overstak. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de vrouw. Het slachtoffer is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.

Politie houdt man aan in gestolen auto
De politie heeft dinsdagavond rond 18.45 uur een 34-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Deurneseweg.
Surveillerende agenten zagen de bestuurder kort daarvoor daar rijden. Bij controle bleek dat het voertuig gestolen was. Na het geven van een stopteken stopte het voertuig en werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden voor vernieling bij zijn moeder en bedreiging van ex
De politie heeft dinsdagavond rond 20.00 uur een 35-jarige man uit Helmond Centrum aangehouden in zijn woning.
Kort daarvoor zou hij bij de woning van zijn 55-jarige moeder de rolluiken hebben vernield en haar hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten hebben hem vervolgens bij haar woning in Helmond Centrum niet aangetroffen. Ze zijn daarop naar zijn woning gegaan en hij is daar onder verzet aangehouden. Eerder op de dag, rond 15.30 uur, zou de verdachte man tevens zijn 36-jarige ex-vriendin (Helmond) hebben bedreigd in een speeltuin aan de Mgr Swinkelsstraat. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte van woninginbraak aan
De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden op de Henricus de Waderloolaan in Waalre. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak in een woning aan de Vossenstraat in Helmond, gepleegd op dinsdag 29 juni tussen 8.30 en 14.00 uur. Hierbij werd een ruit van de voordeur vernield. Uit de woning werden onder meer fotocamera’s en telefoons weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmonder aangehouden voor kampvuur stoken in Geldrop
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.45 uur een man van 25 jaar uit Eindhoven en een 21-jarige Helmonder aangehouden bij de vijver op de Jan Raassensweg in Geldrop. Surveillerende agenten zagen de twee mannen daar lopen en zagen tevens er een kampvuurtje brandde. De mannen waren daar aan het nachtvissen. Het tweetal is aangehouden voor het stoken van vuur en het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Sieraaddieven gepakt
De politie heeft woensdagmiddag rond 12.30 uur twee Helmonders (27 en 31 jaar oud) aangehouden op de Jan Stevensstraat.
Rond 12.00 uur werd er ingebroken in een woning aan het Karel Raijmakersplein. Daarbij werden sieraden buit gemaakt. Een getuige zag echter de twee daders en waarschuwde de politie. Die kon de twee verdachten later aanhouden aan de hand van hun signalement. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De sieraden zijn terug naar de eigenaar.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder (15) 1 van 7 inbrekers die op heterdaad aangehouden werden
Op aangeven van omwonenden hield de politie donderdagmorgen omstreeks 2.50 uur op de Van Maanenstraat in Eindhoven zeven personen aan. Het gaat om vijf Eindhovenaren van 16, 21, 22, 24 en 26 jaar, een 15-jarige Helmonder en een 20-jarige Amsterdammer.
Vijf verdachten werden in een pand op een daar gelegen bouwterrein aangehouden. Twee andere verdachten sloegen op de vlucht maar werden mede dankzij de inzet van een politiehond aangetroffen in de bosschages gelegen aan de Tilburgseweg. Bij de verdachten is inbrekersgereedschap aangetroffen en was er sprake van braakschade aan een deur in het in het gebouw. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt dronken bromfietser zonder rijbewijs aan
Woensdagavond omstreeks 21.15 uur zag de politie op de Rakthof een 31-jarige bromfietser uit Helmond slingerend rijden. Toen hij daarvoor werd staande gehouden, gaf hij aan geen rijbewijs te bezitten. Hij onderging op het politiebureau ook een ademanalyse. Hij blies een alcoholpromillage van maar liefst 2,65. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden voor aanranding in Eindhoven
De politie heeft donderdagmorgen rond 0.10 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden op de Kennedylaan in Eindhoven. Surveillerende agenten kwamen daar bij de kermis uit bij een opstootje. Ze werden aangesproken door een 18-jarige vrouw uit Nuenen en een 20-jarige vrouw uit Eindhoven. De man zou hen onzedelijk betast hebben. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken fietser betrapt na botsing tegen auto
Op de Markiesstraat botste donderdag rond 18.40 uur een 49-jarige fietser uit Helmond tegen een stilstaande auto van een 23-jarige man uit Venray. De fietser bleek te veel drank op te hebben.
Bij hem werd een promillage van 1,50 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden nadat de politie 8 fietsen in schuur vond
In een woning op een vakantiepark in Handel is vrijdagochtend rond 6.30 uur een 18-jarig man uit Helmond aangehouden. De politie stelde donderdag na een tip in verband met fietsdiefstal een onderzoek in de vakantiewoning in. In een schuur behorende bij de woning troffen de agenten acht fietsen aan. Van diverse fietsen waren de sloten verwijderd en de framenummers onzichtbaar gemaakt. De fietsen werden door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. De 18-jarige man is in verzekering gesteld.

Fietsen vernield bij station ’t Hout
Bij een incident in de Doctor Dreeslaan die vrijdagmorgen omstreeks 5.00 uur plaatsvond bij en ter hoogte van het station ’t Hout zijn meerdere fietsen vernield. De politie vraagt de gedupeerden zich te melden.
Ooggetuigen meldden de politie dat er door meerdere jongeren vernielingen werden aangericht op bovengenoemde locatie. Aan de hand van een signalement van de vandalen hield de politie in de Doctor Dreeslaan twee mannen van 19 uit Tilburg en een 19-jarige man uit Helmond aan. Twee fietsen waren op het dak van de fietsenstalling gesmeten, een drietal fietsen waren in de struiken gegooid en van een paar andere fietsen waren de wielen krom getrapt. Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De eigenaren van de vernielde rijwielen kunnen zich melden bij de politie, telefoon: 0900 – 8844.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor wederom bedreigen familie van zijn ex-vriendin
Op de James Ensorlaan is vrijdagavond rond 22.43 uur een 21-jarige man uit Helmond aangehouden.
Eerder die avond bedreigde hij de familie van zijn ex-vriendin bij hun woning in Helmond centrum. De man zou de familie van zijn ex al langere tijd lastig vallen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man (40) aangehouden voor valse 112-melding
Bij zijn woning in Helmond Centrum is zaterdagochtend een 40-jarige Helmonder aangehouden. Rond 6.00 uur die ochtend ging de politie naar zijn woning in verband met geluidsoverlast. Toen agenten zijn televisie in beslag wilden nemen bedreigde hij zijn buurman. Later die ochtend kwam er bij 112 een melding binnen dat er op het adres van de buurman iemand onwel was geworden. Dit bleek echter niet het geval te zijn en de 40-jarige Helmonder wordt ervan verdacht een valse melding bij 112 te hebben gedaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zwaar beschadigde auto had 2 dronken bestuurders?
In de nacht van zaterdag op zondag, zijn een 51-jarige man uit Helmond en een 41-jarige man uit Oss aangehouden nadat zij met hun auto een aanrijding hadden veroorzaakt onderaan de afrit van de A2 naar Velddriel.
De agenten troffen een zwaar beschadigde auto aan. De 41-jarige Ossenaar zei te hebben gereden en blies een F. Een indicatie dat hij teveel alcohol op had. Getuigen verklaarden dat de andere man de auto had bestuurd. Ook hij moest blazen en blies ook boven te toegestane limiet. Beiden bleven onduidelijk over wie er nu had gereden. De twee verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Op het bureau blies de man uit Oss 585 ug/l en de verdachte uit Helmond 660 ug/l. Van beiden werden het rijbewijs ingevorderd. Ook kregen beiden, nadat proces-verbaal was opgemaakt een rijverbod opgelegd voor een aantal uren. (14)

Bron: Politie Gelderland-Zuid

Politie vordert rijbewijs van stapper in
Zondag rond 2.55 uur is op de Kanaaldijk Noord Oost een 47-jarige man uit Helmond aangehouden.
Agenten zagen de man zwalkend vanaf het Havenplein naar een parkeerplaats lopen. Daar stapte hij in een auto. Toen hij het parkeervak uitreed raakte hij een lantaanpaal. Even verderop gaven de agenten hem een stopteken omdat ze het vermoeden hadden dat de man gedronken had. De man werd meegenomen naar het bureau voor een blaastest, maar weigerde om daaraan mee te werken. Ook een bloedproef weigerde hij. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert verdachte van mishandeling
De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.45 uur een man van 36 jaar uit Helmond aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdagochtend rond 1.00 uur tijdens een ruzie twee andere bewoners van een flatgebouw aan de Tolpost zou hebben geslagen. Daarna is hij er vandoor gegaan. De mannen van 22 en 45 jaar hebben de mishandeling bij de politie gemeld. De verdachte meldde zichzelf dinsdagmiddag bij de politie, waarna hij werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Helmonders aangehouden voor ingraven grote containers in bosgebied
De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur vijf mannen aangehouden in een bosgebied aan de Olen. Het gaat om twee Helmonders (22 en 52 jaar), een 55-jarige man uit Deurne, een 49-jarige man uit Reuver en een 45-jarige Eindhovenaar. Agenten kregen de melding vanuit de gemeente dat er graafwerkzaamheden plaats zouden vinden in het bosgebied aan de Olen in Lieshout. Ter plaatse troffen zij de mannen aan bij twee containers. Eén van de containers was geheel in de grond begraven. De andere was gedeeltelijk ingegraven. Het gaat om containers van 7 bij 7 meter die ongeveer 5 meter diep in de grond lagen. Na onderzoek bleken beide containers leeg te zijn. Tevens werden een graafmachine en een auto aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. Beiden zijn in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

De hennepkwekerij aan de Wolfstraat is opgerold
De politie heeft omstreeks 18.30 uur een 26-jarige Helmonder in een woning aan de Wolfstraat aangehouden.
Op basis van vooronderzoek werd de woning gecontroleerd op aanwezigheid van een hennepkwekerij. Toen de politie aanbelde werd de politie door de latere verdachte binnen gelaten. In de woning werden op twee slaapkamers en de zolder hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal zijn 481 hennepplanten, 44 assimilatielampen en 45 trafo’s in beslag genomen en zal worden vernietigd. De stroom voor de plantages werd illegaal verkregen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hier is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het politieonderzoek is nog niet afgerond.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man (39) doet valse aangifte van beroving mobieltje
De politie stelde een onderzoek in omdat een 39-jarige man uit Mierlo aangifte had gedaan van beroving. Hij zou op 31 juli op de Haaglaan van zijn mobiele telefoon zijn beroofd. De recherche spoorde de mobiele telefoon op en hield woensdag rond 18.15 uur in zijn woning in Helmond Oost een 28-jarige man aan die het toestel in zijn bezit had. Gedurende het onderzoek bleek echter dat deze man het toestel had gekocht, waarop hij in vrijheid werd gesteld. Hierop is vervolgens de 39-jarige aangever uit Mierlo donderdag uitgenodigd op het politiebureau voor verhoor. Hieruit kwam naar voren dat de man de mobiele telefoon had verkocht en dat deze niet gestolen was. De man wordt verdacht van het doen van valse aangifte en poging tot oplichting van de verzekering. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Werkneemster aangehouden voor verduistering
De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.10 uur in een bedrijf op de Markt een 18-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel aangehouden.
De vrouw wordt er van verdacht geld te hebben verduisterd tijdens diensttijd. Haar 36-jarge werkgeefster uit Helmond waarschuwde de politie toen zij zag dat er geld onder verdachte omstandigheden was weggeboekt. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Fietsendief door camerabeelden aangehouden
De politie heeft zaterdagochtend rond 2.45 uur een 25-jarige man uit Boekel aangehouden op de Oude Aa.
De man zou kort daarvoor een fiets hebben weggenomen in het centrum. Dit was te zien op camerabeelden. Surveillerende agenten konden de man al snel aan de hand van het signalement aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar een proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. Dit wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt man aan voor mishandeling en vernieling
De politie heeft zaterdagmiddag rond 13.10 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn ouderlijke woning in Helmond Centrum. De man zou kort daarvoor zijn 44-jarige moeder hebben geslagen en vernielingen hebben aangericht in de woning. De gewaarschuwde politie kon de zoon in de woning aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Fietsendief Elkerliek gearresteerd dankzij beveiligingscamera’s
De politie heeft maandagmiddag rond 13.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. De man wordt ervan verdacht dat hij op 8 mei van dit jaar een fiets heeft weggenomen bij de fietsenstalling van het ziekenhuis aan de Wesselmanlaan. De verdachte kon worden opgespoord aan de hand van beelden van de beveiligingscamera’s. De man meldde zich uiteindelijk zelf op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. Hij is aangehouden en verhoord en vervolgens heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man geeft zich aan voor mishandeling 17 jarige
De politie heeft maandagmorgen rond 11.30 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 19 maart van dit jaar een 17-jarige jongen uit Helmond zou hebben mishandeld. Tussen het tweetal zou toen een woordenwisseling zijn ontstaan op De Plaetse. De man zou de jongen daarbij bij zijn keel hebben gegrepen en tegen de grond hebben gegooid. Uit onderzoek van de politie bleek onlangs de identiteit van de verdachte. Hij meldde zich maandagmiddag zelf op het politiebureau waar hij is aangehouden voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man met 14 dagen cel tegoed opgepakt voor heling bromfiets
De politie heeft dinsdagochtend rond 10.45 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden op de Europaweg. Surveillerende agenten zagen de man daar zitten. Naast hem stond een bromfiets.
Uit onderzoek bleek dat de bromfiets in Tilburg op 20 juli was gestolen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man nog 14 dagen moest gaan zitten. Hij is ingesloten. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie neemt blok hasjiesj van 50 gram in beslag
De politie heeft dinsdagmorgen rond 11.15 uur ruim 50 gram hasjiesj in beslag genomen van een 32-jarige man uit Eindhoven.
Een surveillerende agent zag de man op de Heistraat een joint draaien. De man had een groot blok hasjiesj in zijn handen. Toen de agent de man controleerde bleek het om ruim 50 gram te gaan. De softdrugs zijn in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man opgepakt voor gestolen fiets
De politie heeft zaterdagavond rond 23.45 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden op de Heistraat.
Surveillerende agenten zagen de man daar staan met een fiets. Uit controle bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Helmonder is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De fiets is in beslag genomen.

Gestolen Helmondse snorfiets in Nuenen aangetroffen
De politie heeft zondagochtend rond 4.45 uur een 17-jarige jongen uit Nuenen aangehouden op de Collse Hoefdijk in Nuenen. Surveillerende agenten controleerden de jongen daar en hieruit bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook had hij geen legitimatie bij zich. Uit onderzoek bleek dat de snorfiets op 21 augustus gestolen was in Helmond. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt verstuurd naar het Openbaar Ministerie. De snorfiets is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Aanleg rotonde op kruispunt Rochadeweg-Maïsdijk
Op maandag 30 augustus start de gemeente Helmond met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Rochadeweg-Maïsdijk. Ook wordt er op de Rochadeweg – ter hoogte van deze nieuwe rotonde – een extra rijstrook aangelegd voor het verkeer richting de N612/Kanaaldijk. Dit moet zorgen voor een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het (vracht)verkeer.
Door de werkzaamheden is de Rochadeweg afgesloten van 30 augustus tot half november tussen de Varenschut en de Verbindingsweg.
Het kruispunt Rochadeweg – Maïsdijk is nu nog een onveilig punt. Zeker voor het vrachtverkeer dat hier vanuit BZOB de Rochadeweg – een 80km/h-weg – op rijdt. Ook zijn er op het kruispunt vaak lange wachttijden. Dit heeft vooral te maken met de drukte op de Rochadeweg. In sommige gevallen rijdt het (vracht)verkeer zelfs om via de rotonde bij de Korendijk. Om deze problemen op te lossen, wordt er een rotonde aangelegd. Het wordt een enkelstrooksrotonde met een extra rijstrook voor het verkeer richting de Kanaaldijk. De rotonde komt er ongeveer hetzelfde uit te zien als de rotonde Rochadeweg/Korendijk.
Om de doorstroming van het verkeer nog verder te verbeteren, krijgt de Rochadeweg tussen de Verbindingsweg en de Maïsdijk een extra rijstrook – dus twee rijstroken – in de rijrichting Kanaaldijk. De korte extra rijstrook bij de rotonde Rochadeweg/Verbindingsweg wordt doorgetrokken tot aan de Maïsdijk. Door de aanleg van de rotonde en de extra rijbaan zal de waterbergingsvijver bij Brouwhuis iets verkleind worden. De bestaande fietserstunnel Kloostereindweg blijft zoals die is.
Het doorgaand verkeer op de Rochadeweg wordt omgeleid via de A67 en N279/Wolfsputterbaan. Een andere omleidingsroute loopt via de Varenschut, Vossenbeemd, Rivierensingel, Deurneseweg en N279/Wolfsputterbaan. Verkeer van en naar bedrijventerrein BZOB kan gebruik maken van de Korendijk. Tijdens de werkzaamheden is de Heibloemweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, ter hoogte van de Maïsdijk. De Heibloemweg is dan alleen via de Korendijk te bereiken. Dit wordt gedaan om sluipverkeer en daarmee mogelijk verkeersonveilige situaties op de Heibloemweg te voorkomen. De omleidingroutes worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Voor fietsers zijn er geen omleidingen.

Bron: gemeente Helmond

Dronken beginnend bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagochtend rond 2.15 uur een 22-jarige man uit Mierlo aangehouden op de Korte Brugstraat.
Kort daarvoor reed de man daar met zijn auto richting Mierlo, toen hij de macht over het stuur verloor in een bocht. Hij raakte een hek en reed een weiland in. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de beginnend bestuurder alcohol had gedronken, is bij hem een blaastest afgenomen. Hij bleek teveel gedronken te hebben en had een alcoholpromillage van 1,3. De automobilist moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De man is niet gewond geraakt bij het ongeval.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt man van 24 jaar 2 keer op een dag aan
De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.45 uur een 24-jarige man uit Bakel aanhouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse.
De man werd ’s morgens al aangehouden op de Jacob Marisstraat, omdat hij vernielingen had gepleegd in de voortuin van een daar wonend familielid. Later op de dag is de man in het politiebureau opnieuw aangehouden voor huiselijk geweld. Uit onderzoek van de politie was gebleken dat hij zijn 20-jarige ex-vriendin uit Helmond langere tijd zou hebben bedreigd en mishandeld. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor rijden zonder geldig rijbewijs
De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.05 uur op de Brugbeemden een 42-jarige man uit Helmond aangehouden.
Surveillerende agenten zagen de man rijden en hadden het vermoeden dat het rijbewijs van deze man eerder al was ingenomen. Na controle bleek dat de man inderdaad zonder geldig rijbewijs aan het rijden was. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte aan voor lastigvallen 14-jarige fietster
De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur op de Scheidijk een 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden.
Hij wordt verdacht van het lastigvallen van een 14-jarige fietster uit Helmond. Een kleine vijftien minuten voor zijn aanhouding zou hij op de Scheidijk plotseling uit de bosjes zijn gesprongen en op de fietster zijn afgestormd die over het fietspad reed. Ze was hierdoor hevig geschrokken maar belde hierna onmiddellijk een van haar ouders op. Haar familie waarschuwde daarop de politie. Aan de hand van een signalement kon de man kort hierna worden staande gehouden. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man ongewenst vreemdeling is. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond is hij in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor heling snorfiets die in januari werd gestolen
De politie hield woensdagavond omstreeks 20.30 uur een 30-jarige Helmonder in zijn woning in het stadsdeel Helmond-Oost aan. Hij wordt verdacht van diefstal of heling van een snorfiets. Surveillerende agenten zagen een snorfiets bij een woning staan. Bij controle bleek het te gaan om een voertuig dat van diefstal afkomstig is. De 62-jarige eigenaar uit Mierlo deed hiervan aangifte op 18 januari, de dag dat het voertuig gestolen werd. De eigenaar had toen even zijn snorfiets op het Baroniehof geparkeerd met de sleutels nog in het contact. Toen hij binnen twee minuten terugkeerde was zijn voertuig verdwenen. De politie belde bij de woning aan omdat het voertuig voor de woning geparkeerd stond. De verdachte bevond zich in de woning en was in het bezit van de sleutels van de snorfiets. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

De hennepkwekerij aan de Azalealaan is opgerold
Agenten hielden donderdag omstreeks 11.00 uur een 23-jarige Helmonder aan in zijn woning, gelegen aan de Azalealaan. De politie trof in zijn woning een in werkingzijnde hennepkwekerij aan met 99 planten en bijbehorende apparatuur. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Op vrijdag 27 augustus worden bij het viaduct van de Kasteel Traverse in Helmond twee aërodynamische windturbines geplaatst.

Foto’s van de plaatsing zijn te zien via:
Foto’s plaatsing Windturbines langs de Traverse

De windturbines maken onderdeel uit van de kwaliteitsimpuls van de Traverse. Door het plaatsen van de turbines worden de Kanaaldijk Noordwest en de Kasteellaan voor korte tijd afgesloten. Op zondag 5 september wordt de vernieuwde Kasteel Traverse feestelijk geopend.

De twee aërodynamische windturbines worden geplaatst aan weerszijden van de Kasteel Traverse. De ene komt aan de Kanaaldijk Noordwest tussen de rijbaan en de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van hotel West Ende. De andere komt aan de zuidkant van de Traversebrug tussen de Kasteellaan en het kanaal. De windturbines zijn twintig meter hoog en zowel duurzaam als eigentijds. Ze zijn rank van vorm en sluiten goed aan bij de esthetische eisen uit het totaal ontwerp. De turbines leveren energie aan het lichtplan van de Traverse. In London en Amsterdam staan deze turbines al maar nog niet op deze schaal en in een stedelijke context zoals in Helmond. De Turbines worden 's avonds bijzonder aangelicht.

Softdrugs in auto gevonden na aanhouding onverzekerde automobilist
De politie heeft vrijdagmiddag om 16.45 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden op het Soesterbergplein.
De man was surveillerende agenten op de Straakvense Bosdijk al opgevallen omdat het voertuig bij een controle niet verzekerd en APK gekeurd bleek te zijn. Daarop is de bestuurder een stopteken gegeven. Bij een verdere controle troffen de agenten in het voertuig 90 gram wiet aan. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De hennep is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man wil niet betalen voor zijn avondeten
De politie heeft zaterdagavond om 21.30 uur een 29-jarige man uit Vught aangehouden bij een eetgelegenheid aan de Markt.
De man had daar gegeten en gedronken, maar bleek vervolgens niet bereid of in staat om de rekening te betalen. Uiteindelijk waarschuwde de eigenaar de politie die de man heeft aangehouden. Hij is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor het slaan van zijn vrouw
De politie heeft zondagmorgen om 6.10 uur een 47-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum.
De man zou daar eerder op de avond zijn 43-jarige vrouw hebben geslagen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken brokkenpiloot aangehouden
De politie heeft zondagmorgen rond 2.20 uur een 65-jarige man uit Lieshout aangehouden op de Claassensstraat. De man reed daar in zijn personenauto en raakte het portier van een stilstaande auto. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam bleek de bestuurder gedronken te hebben. Daarop is hij aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van 1,05 te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobilist gaat op de Jan van Brabantlaan slapen
De politie heeft maandagochtend rond 3.30 uur op de Jan van Brabantlaan een 24-jarige automobilist uit Bakel aangehouden.
De gewaarschuwde agenten troffen de man slapend in zijn auto aan op die straat. Uit verder onderzoek bleek dat hij te veel gedronken had. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1,70 vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen met mes probeert op de Watermolenwal man (72) te beroven
Op de Watermolenwal werd maandag rond 13.15 uur geprobeerd om een 72-jarige man uit Helmond te beroven. De man was zijn hond aan het uitlaten toen hij door een onbekende jongen aangesproken werd die aangaf dat hij geld moest hebben.
De jongen had een mes in zijn hand terwijl hij geld van de man eiste. Toen de man echter doorliep werd hij door de jongen geschopt. Het is de jongen niet gelukt om de man geld afhandig te maken. De dader heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 1.65 meter lang en heeft een smal postuur. Hij was in het zwart gekleed en droeg een capuchon voor zijn gezicht. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze zaak verband kan houden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem melding doen door te bellen naar 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder opgepakt voor brandstichting in Deurne
De politie heeft maandagmiddag rond 14.00 uur op het politiebureau aan de Kasteeltraverse in Helmond een 53-jarige man uit Helmond aangehouden.
De man was door de politie uitgenodigd op het bureau en meldde zich. Hij wordt verdacht van brandstichting in een bedrijfspand met daarboven gelegen appartementen aan de Sint Jozefstraat in Deurne op 29 maart van dit jaar. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor het slaan van zijn vriendin
In zijn woning in Helmond Centrum hield de politie maandagavond rond 20.50 uur een 21-jarige man aan.
Hij zou rond 18.00 uur die dag zijn 38-jarige ex-vriendin in haar woning, eveneens in het centrum van Helmond, in haar gezicht hebben geslagen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

65 Bekeuringen voor negeren stopverbod in het centrum
Stichting Stadswacht Helmond heeft op zaterdag 28 augustus controles gehouden op het naleven van het stopverbod op twee plekken in het centrum van Helmond. Maar liefst 65 bestuurders hielden zich tussen 10.00 en 14.00 uur niet aan het stopverbod. Zij kregen een boete van 66 euro.
De controles werden gehouden bij het stopverbod aan de Kerkstraat, ter hoogte van de pinautomaat van de Rabobank, en aan de Watermolenwal, bij de ingang van de parkeergarage Elzas.
De reden van de controles was dat er bij Stichting Stadswacht Helmond veel klachten binnen kwamen van bewoners en bezoekers van het centrum over het niet naleven van het stopverbod. Bij de Kerkstraat zorgen auto's die het stopverbod negeren voor gevaarlijke situaties en bijna-aanrijdingen, als zij vervolgens keren of achteruit de Kasteel Traverse oprijden. Ook zorgen stilstaande auto's op deze plek voor een versperring van de toegang tot de Kerkstraat. Dit zorgt voor overlast voor bewoners, leveranciers en minder valide bezoekers met een rolstoel of scootmobiel. Ook over het negeren van het stopverbod bij de Elzas Passage kwamen veel klachten binnen. Bewoners van het appartementencomplex kunnen door de stilstaande voertuigen de parkeergarage niet in.
Bij beide locaties gaat het in de meeste gevallen om bestuurders of passagiers die even snel gaan pinnen of boodschappen gaan doen in een winkel of op de weekmarkt. Wegens het stopverbod is dit niet toegestaan. Voertuigen behoren geparkeerd te worden op een parkeerplaats of in een parkeergarage. Hiermee wordt een boete van 66 euro voorkomen.

Bron: gemeente Helmond

Helmond Sport betaalt salaris van gedetacheerde Arjan Verhoeven
Sinds 1 juli is Arjan Verhoeven, bedrijfsjurist bij de regiopolitie Brabant Zuidoost, gedetacheerd als nieuwe directeur bij Helmond Sport. Zijn salaris wordt daarom door Helmond Sport betaald. Dat laat burgemeester Fons Jacobs weten op vragen van raadslid Ellen Niessen (VVD).
De politieregio Brabant Zuid-Oost detacheert vaker medewerkers. Momenteel zijn er medewerkers gedetacheerd bij het Openbaar Ministerie, gemeenten, scholengemeenschappen en inmiddels dus ook bij Helmond Sport. De politieregio biedt haar medewerkers zodoende de kans om zich breed te ontwikkelen. "Zeker als de medewerker daarmee een bijdrage levert aan de maatschappij" aldus de burgemeester. "Een detachering geeft de medewerkers bovendien de gelegenheid een bredere blik op zijn of haar competenties te krijgen."
Aan het eind van de afgesproken detacheerperiode wordt de balans opgemaakt en bepaalt de betreffende medewerker uiteraard zelf hoe hij zijn loopbaan vervolgt. De werkzaamheden die Arjan Verhoeven als bedrijfsjurist bij de regiopolitie Brabant Zuidoost verrichtte worden overgenomen door andere collega's. Zijn vacature wordt niet opengesteld.

Man aangehouden voor zware mishandeling bij speeltuin
De politie heeft dinsdag omstreeks 20.00 uur een 20-jarige Helmonder bij zijn woning in Helmond West aangehouden. Hij wordt als verdachte gezien van een zware mishandeling.
Omstreeks 19.30 uur was er sprake van een ruzie tussen kinderen in een nabij gelegen speeltuin. Een van de kinderen belde haar vader en vertelde dat ze van een oudere man daar niet mocht spelen. Haar vader, een 43-jarige Helmonder, die in de buurt woont, ging naar de speeltuin om te kijken wat er aan de hand was. Toen hij hier arriveerde zou hij onder andere zijn belaagd door de 20-jarige verdachte. Deze zou hem diverse malen in het gezicht hebben geslagen. Ook zou het slachtoffer zijn geschopt. Tijdens de mishandeling brak het slachtoffer een enkel. Hij deed hiervan aangifte. Tijdens het onderzoek ter plaatse verklaarde de verdachte tegen de politie dat hij het slachtoffer had mishandeld. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is hier ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 19.25 uur een 39-jarige man in zijn woning in Helmond Centrum aangehouden.
Hij zou eerder die avond in hun woning zijn 40-jarige vrouw tegen haar hoofd hebben geslagen. Kort na dit incident belde zij de politie en deed zij aangifte van de mishandeling. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Ook nu geen nieuw sportpark voor Klein Arsenal
De enige manier dat Klein Arsenal voetbal op een veld kan blijven spelen is het aangaan van een samenwerkingsverband/fusie met een andere vereniging. Dat is de reactie van het college van burgemeester en wethouders op vragen van Theo van Mullekom van Helmond Aktief. Dat past volgens het College in de (naar verwachting in het najaar te verschijnen) visie op het sportbeleid met daarin het accommodatiebeleid.
De belofte volgens Van Mullekom van de toenmalige burgemeester Wim van Elk en de toenmalige wethouder Kees Bethelem op de receptie van het 50-jarig bestaan van Klein Arsenal dat Klein Arsenal een nieuw sportpark zou krijgen wordt door het college afgedaan met de mededeling "Laatstelijk is door de gemeenteraad uitgesproken dat een eigen buitensportaccommodatie voor Klein Arsenal niet tot de mogelijkheden behoort."

Gemertenaar slaat de vriend van zijn ex
De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur een 44-jarige man uit Gemert aangehouden op de Tromplaan.
De man zou eerder op de avond in de woning van zijn ex-partner, haar vriend hebben geslagen. Ook zou hij hen hebben bedreigd en meubilair hebben vernield. De gealarmeerde politie kon de man later aanhouden op de Trompstraat. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder die 55 km te hard reed betrapt door videosurveillancemotor
Op de A270 in Nuenen werd donderdagavond rond 20.20 uur een 23-jarige automobilist uit Helmond betrapt met een te hoge snelheid. De man reed 125 km/u, terwijl op dit traject vanwege wegwerkzaamheden maximaal 70 gereden mocht worden.
Een agent op een videosurveillancemotor zag de man te hard rijden en zette hem langs de kant. De automobilist moet zijn rijbewijs bij de politie inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Auto op de Van Hoofstraat in brand stoken
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de brandstichting aan een auto op de Van Hoofstraat op vrijdagmorgen rond 4.00 uur.
Op dat tijdstip kreeg de politie een melding dat daar een auto in brand stond. Ter plaatse bleek een auto in brand te staan. Ook was er een brandje tegen een nabijgelegen tuinhek. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Vermoedelijk was deze aangestoken met een brandbare vloeistof. De auto is volledig uitgebrand. De politie is op zoek naar mensen die rond dit tijdstip iets verdachts hebben gezien in of rond de Van Hoofstraat of die iets weten dat mogelijk met de brandstichting te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder (42) aangehouden voor het inrijden op andere Helmonder
De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 42-jarige man uit Helmond aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden over de Heistraat. Na controle bleek de bestuurder verschillende boetes te hebben openstaan. Daarop is de man meegenomen naar het bureau en daar heeft hij de boetes betaald. Inmiddels was uit onderzoek gebleken dat de man ook verdacht werd van een mishandeling, gepleegd op 25 augustus jl. Hij zou toen tegen een 29-jarige man uit Helmond zijn aangereden met zijn auto op de Broekwal. Hier stond het slachtoffer langs de kant van de weg toen de automobilist langs reed en zijn been raakte. Vervolgens ontstond een conflict waarbij het slachtoffer ook zou zijn geslagen geweest. In de auto zaten op dat moment twee personen. De man is donderdagavond op het bureau vervolgens buiten heterdaad aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit nog een aanhouding niet uit in deze zaak. Het slachtoffer hoefde voor zijn verwondingen niet naar het ziekenhuis.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Wéér een man die niet voor zijn eten wil betalen
Een 43-jarige man uit Heinkenszand (Zeeland) is door de politie op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur op de Markt aangehouden. Hij wordt verdacht van het nuttigen van een maaltijd en twee glazen witte wijn, zonder daarvoor te betalen.
De agent, die op de dienstfiets over de Markt reed, zag hier een vrouw achter een man aan rennen. De vrouw riep dat de man moest worden tegen gehouden. De agent wist de rennende man in te halen en staande te houden. De vrouw verklaarde medewerkster te zijn van een restaurant, gelegen aan de Noord Koninginnewal. Ze vertelde dat de man niet had afgerekend voor een maaltijd die hij vervolgens niet afrekende. Voor de flessentrekkerij is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobilist (19) zonder rijbewijs aangehouden
Een 19-jarige Helmonder is zaterdagmorgen omstreeks 1.30 uur op de Steenweg door de politie aangehouden.
De politie zag dat de man een voertuig bestuurde en de maximumsnelheid van 50 km/u op de Kasteel Traverse ruimschoots overschreed. Toen hij rechtsaf de Prins Hendriklaan insloeg en nog steeds met hoge snelheid reed, werd hem een stopteken gegeven. Hij reageerde hier niet op. Pas in de Steenweg zag hij dat er politie achter hem aan reed, omdat ook het zwaailicht werd gebruikt. Bij het aanspreken van de automobilist roken de agenten een alcohollucht. De man bleek geen rijbewijs te bezitten. Hij werd daarop aangehouden en onderging op het politiebureau een ademanalyse. Dat resulteerde in een alcoholpromillage van ruim 0,85. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder slaat verkeersregelaar in het gezicht
De politie hield zondag een man aan voor mishandeling van een verkeersregelaar. De verkeersregelaar was op de Wernhoutseweg in Zundert het verkeer aan het regelen in verband met het bloemencorso, toen een automobilist een aanwijzing negeerde. Volgens de aangifte van de gedupeerde tikte hij op de ruit van de automobilist om hem erop te wijzen dat hij een teken had gekregen. De bestuurder stopte, stapte uit en sloeg hem vervolgens in het gezicht.
De politie hield aan de hand van het kenteken een 59-jarige man uit Helmond aan. De verdachte verklaarde dat zijn richtingaanwijzer in verband met een rotonde aan stond, maar niet in de richting waarin hij wilde rijden. De verkeersregelaar gebaarde de andere kan op te rijden en tikte vervolgens volgend de verdachte hard op de ruit. De man werd hierop boos en gaf de man een tik op zijn gezicht. De verdachte zou hierop direct zijn excuses hebben aangeboden en verklaar de tik te hebben gegeven uit emotie.
Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Midden en West Brabant

Gewapende overval
Zojuist om omstreeks 11.20 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden in een woning aan de Besselhoeve (in de wijk Stepekolk in Brandevoort). Bij die overval vielen geen gewonden.
Het zou om 2 daders van ongeveer 18 jaar gaan. Vermoedelijk blank, de ene jongen met zwarte Nikes, de andere met oude witte schoenen.
Heb je iets gezien of zie je hen, dan kun je contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Veelpleger winkelinbraken gepakt toen hij langs het politiebureau fietste
De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.50 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 47-jarige man uit Helmond aangehouden. De man fietste voor het politiebureau en is door een agent staande gehouden. Vanwege een DNA-hit, kon hij buiten heterdaad worden aangehouden voor een winkelinbraak, gepleegd op de Engelseweg. Daarnaast wordt de man verdacht van het plegen van diefstal in een supermarkt aan het Gerardusplein en een inbraak in een café restaurant aan de Havenweg. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt man aan na onveilig rijgedrag
Op de Bosscheweg in Aarle-Rixtel werd dinsdag rond 14.10 uur een 35-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Agenten in een burgerauto, die stonden te wachten voor een spoorwegovergang aan de Verlengde Stationsstraat in Helmond, werden plotseling gepasseerd door de 35-jarige automobilist. Hij schoot met zijn auto en aanhangwagen nog net onder de spoorwegbomen, die dicht gingen, door. De politie is achter de man aangegaan en zag hem op de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel een rood verkeerslicht negeren. De man reed tevens met een aanhanger waarvan de verlichting niet correct werkte en de kentekenplaat niet overeenkwam met zijn auto. Ook bleek de APK van de auto verlopen te zijn. Uit verder onderzoek bleek tevens dat man een auto bestuurde tijdens een ontzegging van zijn rijbevoegdheid. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt dronken automobilist op
De politie heeft donderdagmorgen om 3.45 uur een 42-jarige man uit Weert aangehouden op de Stationsstraat.
De man viel surveillerende agenten daar op omdat zijn auto daar afgeslagen was. Bij een controle bleek dat de man gedronken had. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Hij bleek een promillage van ruim 2,2 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Mannen vast voor openlijke geweldpleging tegen o.m. Helmonder
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een 19-jarige man uit Deurne aangehouden in zijn woning. Een 18-jarige man uit Deurne werd rond hetzelfde tijdstip aangehouden op zijn werk in Deurne. Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij betrokken zijn bij de mishandeling van een 22-jarige Helmonder en een vrouw van 25 en een man van 29 uit Venlo. Dat gebeurde op 4 september rond 2.00 uur op de Markt in Deurne. De slachtoffers werden toen zonder enige aanleiding geschopt en geslagen door meerdere personen. Twee van hen moesten in het ziekenhuis behandeld worden. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde tot de aanhoudingen van woensdagmiddag. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rijbewijs dronken snorfietser ingenomen na mislukte vlucht
De politie heeft vrijdagavond rond 23.45 uur een man van 24 jaar uit Helmond aangehouden op de Hortensialaan.
Surveillerende agenten zagen hem daar op een snorfiets zonder verlichting rijden. Toen de man de agenten zag wilde hij er vandoor gaan, maar hij viel daarbij op de grond. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,90, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De man had twee dolken bij zich die door de politie in beslag zijn genomen.

Fietsendief bij Lavans Stadion aangehouden
De politie heeft vrijdagavond rond 21.15 uur op Sportpark de Braak een man van 25 jaar zonder bekend woonadres aangehouden.
Tijdens de voetbalwedstrijd Helmond Sport-FC Eindhoven probeerde hij daar een fiets weg te halen. Dat was gezien door een surveillerende agent, die de man kon aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Dat wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man met inbrekerswerktuigen en gestolen kentekenplaten opgepakt
De politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht op de Wethouder van Wellaan een man van 36 jaar uit Tilburg aangehouden.
Tijdens een controle bleek dat er twee gestolen kentekenplaten zaten op de auto waarin hij reed. In de wagen vonden agenten inbrekerswerktuigen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Marc van Hintum per direct assistent-trainer bij Helmond Sport
Marc van Hintum gaat per direct aan de slag als assistent-trainer bij Helmond Sport, dat maakte Van Hintum zelf bekend op Sport1. Bij de eerstedivisionist gaat hij samenwerken met hoofdtrainer Jurgen Streppel. Van Hintum zal bij de Brabanders voorlopig nog niet op de bank plaatsnemen. Daarvoor ontbreken de benodigde papieren.
Marc van Hintum loopt dit seizoen stage bij Helmond Sport. Hij volgt de trainerscursus en kijkt in dat kader mee bij hoofdtrainer Jurgen Streppel.
De oud-international was tot vorig seizoen actief als technisch manager van Vitesse. Op 1 juli verbrak hij zijn dienstverband bij de Arnhemmers. Van Hintum begon zijn voetballoopbaan eveneens in Helmond. In het seizoen 1987/88 speelde hij er 30 duels in de eerste divisie.

Bron: Sport1

Gelddief(je) aangehouden
De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een man van 45 jaar uit Helmond aangehouden op de Nieuwe Industrieweg.
Hij zat daar in een auto en werd herkend door surveillerende agenten. De man mocht aangehouden worden omdat hij wordt verdacht van de diefstal van enkele tientallen euro’s uit een kantoor aan het Ameidepark op 13 juli. Ook heeft hij enkele openstaande boetes nog niet betaald. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

3 Personen aangehouden bij feest in kraakpand aan de Markt
De politie heeft zondagochtend rond 6.30 uur een einde gemaakt aan een feest in een pand aan de Markt.
Kort daarvoor was bij de politie informatie binnengekomen dat in het kraakpand dat als woonruimte werd bestempeld, een feest aan de gang was. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken er ongeveer 25 mensen in het pand te zijn. Ze werden gecontroleerd en bij drie van hen trof de politie verdovende middelen aan. Het gaat om een 23-jarige man uit Eindhoven, een 24-jarige vrouw uit Boxtel en een 23-jarige vrouw uit Beek en Donk. Zij zijn aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Die worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De verdovende middelen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie vond in het pand ook nog goederen die voor het gebruik van drugs gebruikt worden, zoals gripzakjes en cachetjes. Het pand was zodanig ingericht dat er alcohol verkocht kon worden. De politie heeft het vermoeden dat dat ook is gebeurd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw
Bij zijn woning in Helmond Centrum is zondagmiddag rond 15.20 uur een 49-jarige man aangehouden.
Hij zou zijn 43-jarige vrouw mishandeld hebben. Hij duwde haar met geweld naar buiten en zou haar geslagen hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man slaat zijn huis kort en klein, partner gewond aan gezicht
Zondagavond rond 21.15 uur is een 26-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning in Helmond Centrum.
Bij de politie kwam de melding binnen dat er ruzie was in de woning. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij een grote ravage aan in de woning. Diverse huisraad was vernield en de 23-jarige partner van de man had letsel aan haar gezicht. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man met nepvuurwapen aangehouden
Op het Stationsplein is maandag rond 15.30 uur een 35-jarige man uit Oosterhout (NB) aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat op het station in Helmond een man met een vuurwapen rond zou lopen. Aan de hand van het signalement vonden agenten de man in de buurt van het station. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Bij nader onderzoek bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Man (32) met meer dan een kilo hennep in huis aangehouden
In zijn woning in Helmond Centrum is maandag rond 15.50 uur een 32-jarige man aangehouden. De buurtbrigadier ging naar de woning van de man voor een herbezoek na een woninginbraak. In de woning zag de buurtbrigadier een groot aantal gripzakjes liggen. De man bleek meer dan een kilo hennep in zijn woning te hebben liggen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man bedreigt en mishandelt zijn ex en haar ouders met mes
Dinsdag rond 9.00 uur is in zijn woning in Someren een 46-jarige man aangehouden.
Hij wordt er van verdacht begin deze maand zijn ex-vriendin en haar ouders in hun woning in Helmond Oost te hebben bedreigd en mishandeld. Hij zou daarbij ook gedreigd hebben met een mes. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt 2 vluchtende fietsendieven
De politie heeft dinsdagmiddag tussen 12.45 uur en 13.00 uur op de Paterslaan en Beelstraat twee mannen (19- en 21 jaar) uit Helmond opgepakt. Surveillerende agenten kregen kort daarvoor de melding dat er een fiets zou worden weggenomen op het Stationsplein en kregen de signalementen van de daders door. Op de Molenstraat zagen de agenten twee mannen die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de agenten fietste één man weg. De andere verdachte liep een winkel binnen aan de Beelstraat. Agenten zijn de winkel binnengegaan en hebben hem daar aangehouden. De tweede man werd aangetroffen achter twee auto’s op een parkeerplaats aan de Paterslaan. Hij werd daar aangehouden. Bij het fouilleren bleek hij een tang bij zich te hebben. Deze en de fiets zijn allebei in beslag genomen. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Weer 3 mannen vast voor openlijke geweldpleging tegen o.m. Helmonder
In hun woningen in Deurne zijn dinsdagochtend een 21-jarige en twee 19-jarige mannen aangehouden. De drie worden er van verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een 22-jarige Helmonder, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Venlo. Dat gebeurde op zaterdag 4 september op de Markt in Deurne (zie ook dit politiebericht). Woensdag 8 september werden al twee verdachten in dit onderzoek aangehouden. Deze twee mannen uit Deurne (18 en 19) zijn ondertussen voorgeleid en in bewaring gesteld. De drie mannen die dinsdag werden aangehouden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Europese start Freilot-project in Helmond
Helmond zal de gastheer en hoofdorganisator zijn van de officiële 'aftrap' van het Europese Freilot-project. Donderdag 28 oktober 2010 zal aan de internationale pers en vakwereld door middel van een showcase en congres getoond worden hoe het Freilot-project kan bijdragen aan een betere doorstroming en efficiënter energiegebruik van het vrachtverkeer. "De keuze voor Helmond als locatie voor dit Europese evenement bevestigt nog eens de groeiende reputatie van Helmond als centrum voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van automotive en mobiliteit." aldus het college van burgemeester en wethouders.
Vanaf de start in 2009 is Helmond partner in het Europese Freilot-project (Urban Freight Energy Efficiency Pilot). Met ondersteuning van de EU worden in dit project nieuwe automotive en verkeerstechnologieën ontwikkeld die tot aanzienlijke reductie (doelstelling -/- 20%) van brandstof en CO2-uitstoot bij het vrachtverkeer in stedelijke gebieden moeten leiden. In het Freilot-consortium wordt deelgenomen door onder andere Volvo/Renault, Peek Traffic en diverse transportbedrijven, waaronder Van den Broek Logistics uit Helmond. Bovendien wordt in Helmond aan het project deelgenomen door de brandweer. De techniek die binnen Freilot wordt gebruikt voor verkeerslichtenbeïnvloeding lijkt namelijk uitermate geschikt voor de brandweer om nog sneller bij de plaats van interventie te kunnen komen. De andere Europese steden die meedoen aan het project en waar de testen zullen plaatsvinden zijn Lyon, Bilbao en Krakaw.

Helmonder opgepakt voor heling 20 fietsen en rijden zonder rijbewijs
De politie heeft dinsdagmiddag rond 11.00 uur een 55-jarige man uit Helmond aangehouden op de Schootsestraat in Eindhoven. In een aangrenzend bedrijfspand werd een hennepkwekerij aangetroffen met 2210 planten. Het winkelpand ernaast werd tevens gecontroleerd. Er werd hier geen hennep aangetroffen. Wel zagen agenten een twintigtal fietsen staan, waarvan nu wordt onderzocht deze mogelijk van diefstal afkomstig is. Agenten zagen tijdens het ruimen van de hennepkwekerij dat een man zich verdacht gedroeg rondom het pand. Ze controleerden hem. Hij bleek te rijden zonder een geldig rijbewijs en de bus was niet verzekerd. Daarnaast kon hij zich niet legitimeren. Bij verdere controle bleek de man sleutels bij zich te hebben van het winkelpand waar de fietsen werden aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. Hij is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Via DNA 2 mannen aangehouden voor supermarktinbraak Brouwhuis 2008
De politie heeft dinsdagmorgen rond 7.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in het stadsdeel Gestel. Donderdagmorgen rond 8.00 uur werd een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden in een woning in het stadsdeel Stratum in Eindhoven.
Beide mannen worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Parkstraat in Nuenen op zaterdagmorgen 5 december 2009 rond 3.45 uur. Daarbij werden sigaretten weggenomen. De politie kwam het tweetal op het spoor na aangetroffen DNA-materiaal bij een inbraak in een supermarkt in Schagen (Noord Holland). Het tweetal wordt ook nog verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Brouwhorst in Helmond. Dat was in 2008 en ook daarbij werden rookwaren buit gemaakt. Beide mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie pakt rijbewijs dronken automobilist af
De politie heeft donderdagmorgen om 3.20 uur een 35-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Oranjestraat.
De man moest daar blazen tijdens een alcoholcontrole en bleek teveel te hebben gedronken. Daarop is hij aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van ruim 1,6 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man (67) stal tas van vrouw (82) bij AH XL
De politie heeft donderdagmiddag rond 13.10 uur een 67-jarige Helmonder aangehouden op het bureau aan de Kasteeltraverse.
De man zou op 27 augustus van dit jaar de tas hebben gestolen van een 82-jarige Helmondse in een supermarkt aan de Torenstraat. Onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man. Die meldde zich op verzoek zelf op het bureau aan de Kasteeltraverse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Fietster gewond bij aanrijding met scooter
Bij een aanrijding op de Burgemeester van Houtlaan is donderdagmiddag rond 13.15 uur een 67-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets over het fietspad. Tegelijkertijd reed daar een 19-jarige jongen uit Eindhoven op zijn scooter in dezelfde richting. Toen de vrouw af wilde slaan ontstond tussen beiden een aanrijding. De vrouw kwam daarbij ten val. Zij is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Onveilig rijgedrag Helmonder op A2/A59: rijbewijs kwijt & verplichte cursus rijk
Agenten van team Verkeershandhaving hebben donderdagmiddag rond 15.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Helmond. De automobilist reed op de A2 op de meest linkerrijstrook. Hij viel de agenten op door zijn hoge snelheid. Bij het knooppunt bij Empel (splitsing A2 met A59) ging de bestuurder van de meest linkerrijstrook van de A2 naar de meest linkerrijstrook van de A59. Door zijn manoeuvre moesten een aantal andere weggebruikers op de rem. Vervolgens bleef de man op de linkerstrook van de A59 rijden. Een andere auto reed op de rechterrijstrook van de A2. Plotseling maakte de Helmonder een abrupte stuurbeweging naar links waardoor de auto naast hem moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor ontstond ook gevaar voor andere automobilisten. De man werd door agenten aan de kant gezet en geconfronteerd met video-opnamen van zijn rijgedrag. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Ook is de man aangemeld bij het CBR voor een verplichte EMG (educatieve maatregel gedrag en verkeer) cursus. De kosten voor deze cursus moet de Helmonder zelf betalen.

Bron: Politie Brabant-Noord

Snorfietser heeft hersenschudding en gebroken ribben na aanrijding met bromfiets
Woensdag 15 september kwamen rond 15.20 uur op de kruising Engelseweg – Lagedijk een 41-jarige Helmondse bromfietser en een 46-jarige man uit Helmond op een snorfiets met elkaar in botsing.
De bromfietser reed over de Lagedijk in de richting van de Engelseweg en de snorfietser kwam vanaf de Engelseweg richting Lagedijk gereden. Ter hoogte van de kruising zijn beiden met elkaar in botsing gekomen. De snorfietser liep een hersenschudding en gebroken ribben op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De politie wil graag in contact komen met getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij kunnen bellen naar de politie van Helmond Oost via 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook door contact op te nemen met 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt verdachte op voor vernieling auto
De politie heeft zondagavond rond 22.45 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden op De Kegelbaan. Hij zou kort daarvoor daar een bierflesje op een geparkeerde auto hebben gegooid.
Hierbij ontstond schade aan de auto. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering troffen agenten zowel soft- als harddrugs aan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De drugs, heroïne, cocaïne en wiet, zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inbraak in wijkgebouw
Zaterdagochtend 18 september rond 0.40 uur bleek een ruit van een kantoor in een wijkgebouw aan de Harmoniestraat vernield te zijn en was een kluis met enkele duizenden euro’s contant geld weggehaald. Na de inbraak is een kleine witte bestelauto gezien die er mogelijk iets mee te maken heeft. De politie heeft buurtonderzoek gedaan maar is nog op zoek naar getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond-Centrum via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Schennispleging vanaf het balkon van een woning in Brouwhuis
De politie hield dinsdag rond 11.50 uur op de Rijnlaan een 45-jarige man uit Helmond aan, nadat zij kort daarvoor een melding van schennispleging had gekregen.
Een man zou vanaf het balkon van zijn woning in Brouwhuis rond 11.15 uur schennis hebben gepleegd. Een passante meldde dit bij de politie, die op zoek ging naar de verdachte. Op de Rijnlaan kon de man aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie wil graag in contact komen met getuigen / slachtoffers die vanmorgen rond 11.15 uur een schennispleger op een balkon in Brouwhuis hebben zien staan. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Helmond Oost op 0900-8844 of anoniem melding doen via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

TNO onderzoekt luchtkwaliteit in Helmond
TNO gaat 2 innovatieve projecten uitvoeren in Helmond waarmee de luchtkwaliteit wordt onderzocht in relatie tot doorstroming van verkeer. De onderzoeken worden gehouden op het kruispunt Nachtegaallaan / Uiverlaan en op de Kasteel-Traverse.
Gemeenten dienen uiterlijk in 2015 te voldoen aan wettelijke luchtkwaliteitseisen. Verkeer levert 1 van de grootste bijdragen aan de binnenstedelijke luchtvervuiling. Daarom is het van groot belang de voertuigemissies te verminderen, waarbij de stedelijke bereikbaarheid en dus goede doorstroming een randvoorwaarde is.
Tijdens het project aan de Kasteel-Traverse zal de link worden gezocht tussen luchtkwaliteit en de invloed van Dynamisch Verkeers Management (DVM) op de heersende luchtkwaliteit. Hierbij wordt de luchtkwaliteit real time gemeten en wordt er bezien in hoeverre een verdere verbetering van de doorstroming invloed heeft op de luchtkwaliteit.
Tijdens het project ter hoogte van het kruispunt Nachtegaallaan / Uiverlaan zal de invloed van wel of geen doorstromingsmaatregelen op de luchtkwaliteit nader onderzocht worden. Volgende week wordt gestart met het project aan de Nachtegaallaan / Uiverlaan.

Politie hield controles met Belastingdienst gisteravond
De politie in Helmond heeft donderdagavond 23 september tussen 19.00 en 1.00 uur in samenwerking met de Belastingdienst controles gehouden op de Deurneseweg en de Kanaaldijk Zuid West.
De politie controleerde in totaal 466 automobilisten. Vier bestuurders bleken bij een alcoholcontrole teveel te hebben gedronken. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
De Belastingdienst inde voor bijna 1.400 euro aan openstaande belastingschulden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte onder hevig verzet aan
Op de Veestraat werd zaterdagochtend rond 1.15 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Agenten troffen de man op de kruising Veestraat – Steenweg aan waar hij onenigheid had. Toen de politie hem vroeg om zich te legitimeren weigerde hij dat. Hierop werd de man onder verzet aangehouden. Hij schold de agenten uit en bedreigde hen met de dood.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmond pro ficiat met je 66ste verjaardag van de bevrijding op 25 Sept. 1944.

Wie zal het ooit vergeten ?

Jammer, dat ik er vandaag niet bij kan zijn.

Houdoe.

Uur lang geen TV signaal in Helmond
Tussen 12 en 13 uur vandaag had het overgrote deel van Helmond via UPC geen TV-signaal. De storing is zojuist opgelost.

Dronken snorfietser (60) rijdt voetganger aan
Op het Raktpad was zondagochtend rond 1.00 uur een 60-jarige snorfietser uit Helmond betrokken bij een aanrijding. De snorfietser zou een voetganger geschept hebben. De voetganger bleef ongedeerd. De snorfietser liep een hoofdwond op. Hij ging voor behandeling naar het ziekenhuis, waarna hij het ziekenhuis weer mocht verlaten. De man bleek te veel gedronken te hebben. Een alcoholonderzoek wees een promillage van bijna 1,50 uit. Hierop heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

@De Weblog van Helmond om 13:07
Hier was het TV signaal al voor half twaalf weg. Mijn moeder zat teletekst te kijken toen het signaal wegviel.

Politie pakt verdachte op na vernieling bromfiets
Op de Deken van der Hagenstraat is zondagochtend rond 2.00 uur een 32-jarige man uit Helmond opgepakt. Hij zou kort daarvoor op de Zuid Koninginnewal tegen een daar geparkeerde bromfiets hebben geschopt waardoor het kapje van het achterlicht kapot was. De gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Na verhoor mocht de man naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man (52) aangehouden voor bekrassen auto
De politie heeft maandagochtend rond 8.00 uur in zijn woning in Helmond-Oost een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tussen 10 en 12 september in zijn straat een personenauto te hebben vernield. De auto zou door de verdachte bekrasd zijn. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor poging diefstal fiets
De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur op De Kegelbaan een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Een getuige had even daarvoor gezien dat de verdachte een slot van een fiets aan het vernielen op de Kasteel Traverse. Vervolgens had hij gezien dat de man de fiets achterliet en weg liep. De gewaarschuwde politie kon aan de hand van het opgegeven signalement de man even later aanhouden in de nabije omgeving. In zijn kleding werd een kniptang aangetroffen welke in beslag is genomen. De verdachte is een veelpleger en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De achtergebleven fiets is inmiddels terug bij de eigenaresse.

Politie houdt verdachten aan voor mishandeling en vernieling
De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur op de Watermolenwal twee 47-jarige mannen en een 39-jarige vrouw, allen uit Helmond, aangehouden. De verdachten waren kort daarvoor daar betrokken bij een vechtpartij. Ook zou bij de vechtpartij een auto en een ruit van een woning van één van de verdachten vernield zijn. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor poging inbraak
De politie heeft maandagochtend rond 2.00 uur in een woning in Helmond-Centrum een 44-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen kregen even daarvoor een melding van een mogelijke inbraak in een woning. Toen de politie bij het pand, een sloopwoning, verscheen, hoorden zij een hoop lawaai. Binnen trof de politie een buurtbewoner aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zeer ernstige mishandeling zondag op de Oude Aa, getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een zeer ernstige mishandeling op zondagavond rond 21.00 uur op de Oude Aa. Een 35-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Helmond liepen daar toen in de richting van de Veestraat. Ter hoogte van huisnummer 40 kwamen drie jongeren hen tegemoet gefietst. Twee jongens fietsten voorop, met nog één jongen achter hen. Bij het passeren sloeg een van de voorste jongens zonder enige aanleiding de 35-jarige man in het gezicht. Die was direct buiten westen. De drie jongens gingen er vervolgens vandoor. De 34-jarige vrouw wist een van hen nog te pakken, maar ook hij wist uiteindelijk te ontsnappen. Het slachtoffer is met diverse breuken in het gezicht opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft enkel een summier signalement van de jongen die nog even door de vriendin van het slachtoffer werd vast gepakt: tussen de 16 en 18 jaar oud, blond, wat langer haar. Hij droeg een roodkleurige zogenoemde capuchontrui. Het zou gaan om een ‘skatertype’.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze mishandeling, mensen die iets weten dat er mee te maken heeft of mensen die informatie hebben over de drie jongens op de fiets. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man 2 jaar later aangehouden via DNA-hit voor inrijden op agent
De politie heeft maandagmorgen om 8.00 uur een 21-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. De man wordt ervan verdacht dat hij op 17 december 2007 tijdens een verkeerscontrole op een scooter heeft ingereden op een agent. De agent raakte daarbij gewond aan zijn arm en moest behandeld worden in het ziekenhuis. De verdachte ging er vandoor, maar verloor daarbij een petje. Daarvan werd DNA-materiaal veilig gesteld. Onlangs dook een zogenoemde ‘match’ van dat materiaal op bij een zaak in Duitsland en het bleek afkomstig van de 21-jarige Helmonder. Hij werd dus vanmorgen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Helmondse motordieven in Mierlo aangehouden
De politie hield maandagavond rond 23.50 uur op de Brugstraat in Mierlo twee mannen van 20 en 21 jaar uit Helmond aan. Agenten zagen daar maandagavond twee mannen met een motor lopen.
Bij controle bleek dat het contactslot van de motor geforceerd was. De mannen konden geen duidelijk verklaring geven over de herkomst van de motor. Tijdens de fouillering van de 21-jarige verdachte kwamen twee schroevendraaiers en een kniptang te voorschijn. Deze zijn in beslag genomen, evenals de motor. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor het bedreigen van zijn ex met de dood
In zijn woning in het centrum van Helmond is dinsdagochtend rond 7.30 uur een 39-jarige man aangehouden.
Hij zou op 29 juli zijn 36-jarige ex-partner uit Helmond met de dood bedreigd hebben. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor bedreiging vriendin met neppistool
De politie heeft dinsdagavond rond 18.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum.
Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor daar zijn 18-jarige vriendin (woonplaats onbekend) te hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In zijn woning werd een neppistool aangetroffen en in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

250 Hardrijders gisterochtend bekeurd op de Bakelsedijk
De politie in Helmond heeft op dinsdag 28 september 2010 een snelheidscontrole gehouden op de Bakelsedijk.
In totaal werden door de politie van 8.15 tot 11.50 uur 650 passanten gecontroleerd. 250 automobilisten reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u, terwijl op de Bakelsedijk 50 km/u is toegestaan.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man cel in voor schoppen en slaan van zijn vriendin
In zijn woning in Helmond Oost is donderdag rond 7.35 uur een 48-jarige man aangehouden.
Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn 35-jarige vriendin in de woning hebben mishandeld. Hij zou haar hebben geschopt en geslagen op zaterdagmiddag 25 september. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vluchtende dronken automobilist heeft henneptoppen in auto
Vrijdag rond 4.00 uur is op de Overhorst een 36-jarige man uit Helmond aangehouden.
Agenten zagen hem in een personenauto rijden over de Julianalaan. De agenten wilden de man controleren, maar bij het zien van de politieauto ging hij er met hoge snelheid vandoor. De agenten gaven hem een stopteken dat hij negeerde. Na een achtervolging kwam de auto van de Helmonder tot stilstand in een tuin aan de Overhorst. Daarna ging hij er te voet vandoor en probeerde zich te verstoppen. Even later kon hij door de agenten worden aangehouden. In zijn auto werden henneptoppen aangetroffen (ruim 600 gram). De man bleek gedronken te hebben, hij blies een promillage van ruim 1,20. Er werd ook een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of hij drugs had gebruikt. De man is meegenomen naar het politie bureau voor verder onderzoek en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

14 Auto-inbraken in Brandevoort
De politie in Helmond-West is op zoek naar getuigen van auto-inbraken in de wijk Brandevoort.
In de nachten van 19 op 20 september en van 20 op 21 september werd ingebroken in in totaal veertien auto’s. De sloten van de portieren werden geforceerd en er werden vooral navigatiesystemen weggehaald. Dat gebeurde steeds in de vroege ochtend, ongeveer tussen 4 en 6 uur.
De politie is zoek naar getuigen van de inbraken of naar mensen die weten wie en/of waar de daders zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond-West via 0900-8844.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Fietsendieven gepakt dankzij ’n oplettende getuige
De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.45 uur een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Noord Koninginnewal. Een oplettende getuige zag dat de verdachte daar een fiets had gestolen.
Zij belde de politie en gaf het signalement van de man door. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er in totaal drie fietsen waren weggenomen door twee mannen. Rond 16.15 uur kon een 2e verdachte, een 26-jarige Helmonder, aangehouden worden in zijn woning in het centrum. In de schuur van zijn woning werden drie gestolen fietsen aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De fietsen zijn in beslag genomen.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilisten
De politie heeft zaterdagochtend rond 3.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobiliste uit Aarle-Rixtel en een 46-jarige automobilist uit Helmond.
Bij een alcoholcontrole op Oostende bleek dat zij gedronken hadden. Op het bureau blies de vrouw een promillage van ruim 1,60. Haar rijbewijs is ingevorderd. De Helmonder blies een promillage van ruim 1,65. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Fietser overleden na aanrijding
Vrijdagmiddag rond 16.00 uur is een 59-jarige fietser uit Asten ernstig gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen op de Kanaaldijk Noord West. Het slachtoffer reed daar over het fietspad, komende uit de richting van Aarle-Rixtel. Hij werd gepasseerd door een 59-jarige bestuurder uit Asten van een trekker met oplegger, komende uit dezelfde richting. Vermoedelijk heeft het slachtoffer de trekker met oplegger geraakt en is vervolgens ten val gekomen. Hij is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht. Het slachtoffer is zaterdagochtend in een ziekenhuis overleden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man opgepakt voor het stelen van boodschappentas uit auto
De politie heeft zaterdagochtend rond 11.45 uur een 60-jarige Helmonder aangehouden op de Kasteellaan.
Hij zou kort daarvoor op de Torenstraat uit een onafgesloten geparkeerde auto een tas met boodschappen hebben weggenomen. Door een getuige werd het signalement aan de politie doorgegeven. De Helmonder is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Jonge fietsendieven op de Markt opgepakt
De politie heeft zondagochtend rond 3.00 uur twee Helmonders van 16 en 18 jaar aangehouden op de Markt.
Agenten kregen kort daarvoor de melding dat daar een fiets gestolen zou worden door twee mannen. Op de Markt troffen zij de twee aan die voldeden aan het signalement. In de buurt van het stel troffen de agenten een fiets aan met een verbroken slot. De Helmonders zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man zet zijn vriendin uit de auto nadat hij haar sloeg
De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur op de Rembrandtlaan een 40-jarige man uit Helmond aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn 34-jarige Helmondse vriendin heeft mishandeld door haar te slaan. Dat gebeurde in de auto van de man. Hij heeft de vrouw daarna uit de auto gezet en is er vandoor gegaan. Ze heeft hulp gezocht bij een woning in de buurt en daar ook de politie gebeld. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte vervolgens op de Rembrandtlaan in een auto zitten en hielden hem daar aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie pakt man op voor plegen huiselijk geweld
De politie heeft zondagavond rond 22.45 uur een man van 45 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij zou daar kort daarvoor zijn 26-jarige Helmondse vriendin hebben mishandeld door haar te slaan. De vrouw heeft de politie gewaarschuwd waarna de man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Van Eyck Wijnkelders is de beste wijnwinkel van het land
De beste wijnwinkel van 2011 in Nederland is Van Eyck Wijnkelders die in de Heistraat is gevestigd. De jury verwoordde hun keuze als volgt: “Een wijnwinkel van internationale allure, prachtig verbouwd, met een persoonlijke benadering van elke klant. Een bezoek aan Van Eyck in Helmond is een belevenis. De rit waard.”
In deze jaarlijkse verkiezing stemden bijna 11.000 mensen tussen 28 juli en 31 augustus via internet op hun favoriete wijnwinkels. De 10 winkels die de meeste stemmen kregen werden door een onafhankelijke vakjury onderworpen aan een nauwkeurig onderzoek. Tijdens het wijnevenement Klassiek Europa in Noordwijk gisteren werd bekend gemaakt dat Van Eyck Wijnkelders de winnaar was. Bloem’s Amstelveen en Joost!Wijn uit Hilversum ontvingen de tweede, respectievelijk derde prijs.

Helmonder verdacht van brandstichting in Gemertse slagerij
De politie heeft maandagochtend rond 8.00 uur een 48-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij wordt ervan verdacht dat hij op zondagochtend 26 september rond 11.00 uur brand heeft gesticht in een slagerij aan de Kapelaanstraat in Gemert. Door de brand ontstond veel rook- en roetschade in de winkel zelf en in een naastgelegen supermarkt. Ook moesten mensen die boven de panden wonen hun huis verlaten. De man is na uitgebreid onderzoek door de recherche aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vandaag kwam vrijwel de gehele rechter arm van een jonge jongen in een gehaktmolen bij een Helmondse slagerij. Die arm zal hij daardoor moeten missen, zo hoorde ik.

Themapark Industrieel Erfgoed afgeblazen
Op 28 september heeft het college van burgemeester en wethouders besloten te stoppen met het project Industrieel Erfgoed Toerisme in de huidige vorm. Het is niet langer hun ambitie om een publiekstrekker met een beoogd bezoekersaantal van 200.000 mensen te realiseren.
Zij zijn tot dat besluit gekomen om de volgende redenen.
De economische omstandigheden zijn sinds de realisatie van het Masterplan in 2005 ingrijpend veranderd. Door de financiële crisis zal het lastig, zo niet onmogelijk zijn om investeerders te vinden voor een dergelijk omvangrijk project.
Ook is het draagvlak binnen het college veranderd. Erfgoed is en blijft een belangrijk thema, maar het realiseren van een toeristenstroom specifiek voor een industrieel erfgoedpark is geen blijvende ambitie.
Verder ontbreekt binnen het college het geloof in het realiseren van een gezonde exploitatie. Zij achten de kans te groot dat op den duur er te veel begrotingsmiddelen naar het park zouden gaan.
Tenslotte ziet het gemeentebestuur kansen om de collecties op een kleinschaliger manier toegankelijk te maken voor publiek. Er wordt dan niet gedacht aan een landelijke trekker, maar aan een opzet waarbij ons erfgoed blijvend beschikbaar komt voor de Helmondse en (indien mogelijk regionale) bevolking. Die mogelijkheden wil het College in de komende periode nader onderzoeken

Dronken man onverzekerd en zonder rijbewijs aangehouden
Op de Kanaaldijk Noord Oost is dinsdag rond 20.55 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Agenten zagen hem rijden in een auto die niet verzekerd was. Toen zij hem lieten stoppen bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij een blaascontrole blies hij een promillage van 1,85. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging vriendin
Bij de woning van zijn vriendin in Helmond Centrum is dinsdagavond een 27-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 22-jarige vriendin te hebben mishandeld en bedreigd.
Hij zou haar hebben geduwd waardoor zij ten val kwam en bedreigde haar ook met de dood. Eerder zou hij haar ook al mishandeld hebben. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor het slaan van zijn vrouw in het gezicht
In zijn woning in Helmond Oost is woensdag rond 12.15 uur een 49-jarige man aangehouden.
Hij zou eerder die dag zijn 39-jarige vrouw hebben mishandeld bij een ruzie. Hij zou haar in het gezicht geslagen hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Eigenaar houdt fietsendief zelf aan
De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Hillendonk.
Agenten kregen een melding dat een buurtbewoner, een 45-jarige Helmonder, de man kort daarvoor in zijn tuin had betrapt met zijn fiets. Hij is de verdachte achterna gegaan en kon hem aanhouden op de Hillendonk. Daar droeg hij de man over aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Automobilist zonder geldig rijbewijs had nog 14 dagen cel tegoed
De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Astronautenlaan.
Surveillerende agenten zagen de automobilist daar rijden en controleerden hem. Hieruit bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit controle bleek dat de man nog 14 dagen gevangenisstraf open had staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man en vrouw stelen voor 1000 euro aan sport/ski-kleding in Schijndel
De politie heeft op dinsdagavond om 21.15 uur en op woensdagmiddag om 15.00 uur een man en vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De 23-jarige vrouw werd op dinsdagavond in een woning in Helmond aangehouden en de 22-jarige man kwam zich woensdagmiddag zelf melden op het hoofdbureau van de politie in ‘s-Hertogenbosch.
Het tweetal wordt er van verdacht op dinsdagavond rond 18.00 uur voor circa 1000 euro aan sport/ski-kleding te hebben gestolen bij een winkel aan de Rooiseweg in Schijndel. De man en vrouw waren met een klein kindje. Dankzij camerabeelden in en bij de winkel kon de politie het kenteken van de auto van verdachten achterhalen. Agenten van het korps Brabant Zuid-Oost hebben de vrouw ’s avonds in haar woning in Helmond aangehouden. De man, die thuis bij het kind bleef, is zich een dag later komen melden op het bureau.

Bron: Politie Brabant-Noord

Telefooncentrale gemeente Helmond wint prijs
De telefooncentrale van de gemeente Helmond heeft de gouden Antwoord Award gewonnen. Het zogeheten Klant Contact Centrum van de gemeente is daarmee de beste van 70 gemeenten die volgens “Gemeente heeft Antwoord” werken. Het Klant Contact Centrum krijgen mensen aan de lijn als zij bellen met de gemeente Helmond via het nummer 14 0492.
Deze prijs werd gisteren in Rotterdam in ontvangst genomen door wethouder Jan van den Heuvel (dienstverlening Stadswinkel) en enkele medewerksters van het Klant Contact Centrum.
De telefonische dienstverlening van de gemeente Helmond is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vroeger werkte de gemeente met telefonistes. Zij namen de telefoon op en verbonden direct door met een medewerker van een vakafdeling. Dit is inmiddels niet meer zo. De burger belt nu met het nummer 14 0492 en komt dan in contact met het Klant Contact Centrum, dat onderdeel uitmaakt van de Stadswinkel. Bijna de helft van de telefoontjes dat binnen komt, wordt door de medewerkers van het Klant Contact Centrum direct beantwoord. Doorverbinden is dan niet nodig. In de andere gevallen wordt wel nog doorverbonden.
Op onderstaande foto de betreffende medewerksters met de oorkonde van de gouden award en wethouder Jan van den Heuvel (door Jan vd Laar – Fotografie).

Bedreiger van wethouder Frans Stienen langer vast
De rechtbank heeft het voorarrest verlengd van de Helmonder die wethouder Frans Stienen bedreigd zou hebben. Daardoor komt hij op zijn vroegst over een maand vrij.
Hij wordt ervan verdacht Stienen en een aantal medewerkers van de gemeente te hebben bedreigd en beledigd omdat de man vindt dat hij een ongeschikte huurwoning krijgt.
De man is dezelfde man die deze zomer al werd veroordeeld voor het bedreigen van burgemeester Fons Jacobs.

Elkerliek ziekenhuis krijgt Eerste Hart Hulp
Vanaf de zomer van 2011 worden patiënten van het Elkerliek ziekenhuis die zich met acute hartklachten melden niet meer behandeld op de Spoedeisende Hulp. Het ziekenhuis heeft dan de beschikking over een Eerste Hart Hulp (EHH). Dit is een aparte Spoedeisende Hulp die speciaal is ingericht op onderzoek en behandeling van hartpatiënten. Het Elkerliek realiseert de EHH op de derde verdieping bij de afdeling Hartbewaking en concentreert daarmee de zorg voor hartpatiënten op één plaats in het ziekenhuis.
Cardioloog Eric Heijmen: "Patiënten met mogelijk acute hartklachten worden straks direct gezien door zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met hartklachten. De juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats. Dat bespaart tijd en die tijd is heel waardevol bij de behandeling van acute hartproblemen".
Naast de EHH wordt ook een nieuwe hartkatheterisatiekamer gebouwd. In deze speciale kamer met röntgenapparatuur worden hart en bloedvaten onderzocht en worden pacemakerimplantaties verricht. Het ziekenhuis heeft op dit moment de beschikking over 1 hartkatheterisatiekamer op de afdeling Radiologie. De extra kamer bij de EHH wordt voorzien van de nieuwste apparatuur en zorgt ervoor dat de onderzoeken en behandeling van hartpatiënten sneller plaats kunnen vinden.
Voor de opening van de nieuwe EHH een feit is, vindt een grote verbouwing plaats op de derde verdieping die maandag start. De EHH wordt gerealiseerd binnen de ruimte van de bestaande afdeling Hartbewaking die niet te sluiten tijdens de verbouwing. De verbouwing vindt overdag plaats en geeft de nodige overlast. Dit betekent vooral geluidsoverlast op en rondom de huidige hartbewaking.

Man bedreigt zowel buurman als agenten met de dood
De politie heeft vrijdagochtend rond 2.00 uur een 40-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij zou kort daarvoor geluidsoverlast hebben veroorzaakt en daarna zijn 36-jarige buurman met de dood hebben bedreigd. Vervolgens is hij weer naar huis gegaan. Gewaarschuwde agenten hebben hem daar aangehouden, waarbij hij zich verzette en ook de politiemensen met de dood bedreigde. De verdachte is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

CZ: "Uitstekende zorg voor borstkankerpatiënten in Elkerliek ziekenhuis"
Het Elkerliek ziekenhuis behoort tot de categorie 1 ziekenhuizen, de categorie die de beste zorg voor borstkankerpatiënten leveren. Dat stelt de Tilburgse zorgverzekeraar CZ aldus het Elkerliek in een persbericht vanmiddag.
Het CZ mag vanaf 15 oktober de scores van ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg gaan publiceren. Dat besloot de rechter in Breda gisteren. Volgens CZ is de borstkankerzorg in 6 Nederlandse ziekenhuizen onvoldoende. Daarom wil de zorgverzekeraar daar vanaf volgend jaar geen contract meer mee afsluiten.
Patiënten beoordeelden het Elkerliek met een 8,3 en de betrokken chirurgen met een 8,9. Daarnaast is het Elkerliek in het bezit van het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit lintje wordt toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor goede borstkankerzorg zoals de BVN deze heeft opgesteld.

Agenten houden 2 Helmonders aan voor het slaan van een vrouw
De politie heeft vrijdagochtend rond 5.15 uur twee 27-jarige mannen uit Helmond aangehouden op de Insulindelaan in Eindhoven. Surveillerende agenten hoorden dat daar een vrouw om hulp aan het schreeuwen was. Toen ze ter plaatse kwamen, zagen ze dat één van de verdachten een 36-jarige Eindhovense vrouw aan het slaan was. De andere man stond erbij. De agenten hebben het tweetal aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zijn na onderzoek en verhoor heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor mishandeling vrouwelijke stadswacht
Een 37-jarige Helmonder is zaterdag rond 16.45 uur aangehouden op de Molenstraat. Hij wordt er van verdacht een 45-jarige vrouwelijke stadswacht te hebben mishandeld.
De vrouw wilde de man bekeuren omdat hij geen parkeerbonnetje had. De twee kregen daarover onenigheid en de man trapte de stadswacht in de buik. De vrouw kwam daardoor ten val. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Belg aangehouden na aanrijding
Op het Overspoor is zaterdag rond 20.15 uur een 24-jarige man uit West Ende (B) aangehouden.
Hij was eerder die dag betrokken bij een aanrijding op de Jan van Brabantlaan. Hij reed daar over de rijbaan voor verkeer dat linksaf gaat. Plotseling veranderde hij echter van rijbaan en botste op de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer tegen de auto van een 79-jarige man uit Helmond. Daarna ging de Belg er vandoor, hij zou daarbij ook door rood licht zijn gereden. De man is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Dat proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen van 16 aangehouden voor inbraak woning
De politie heeft maandagmorgen omstreeks 2.50 uur op de Helmondseweg in Aarle-Rixtel twee 16-jarige jongens aangehouden; een woonachtig in Helmond, de ander in Deurne. De politie was even daarvoor gewaarschuwd door een 37-jarige man, die vertelde dat er zojuist in zijn woning aan de Helmondseweg was ingebroken. Weggenomen waren onder andere drie mobiele telefoons. Kort na de inbraak zagen agenten twee fietsers over de Helmondseweg rijden. Ze werden staande gehouden. Toen de agenten vroegen waar ze vandaan kwamen en waar ze naar toe wilden rijden, hoorden de agenten een warrig verhaal aan. Vervolgens werd hen gevraagd of de politie hen mocht fouilleren. De jongens stemden daarmee in. Tijdens de fouillering kwamen drie mobiele telefoons tevoorschijn. Het bleek te gaan om de weggenomen telefoons. Daarop werden de twee minderjarigen aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De bewoner deed aangifte van de inbraak.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man verlaat de woning van zijn ex pas na ingrijpen van de politie
Een 30-jarige Helmonder is zondagavond vlak voor middernacht door de politie aangehouden in de schuur van de woning van zijn 38-jarige ex in Helmond West.
De man kwam in de middag bij haar op visite. In de avond weigerde hij te vertrekken, terwijl de vrouw daar wel om gevraagd had. De man kroop vervolgens in haar bed. Tijdens de ruzie liep de man vervolgens naar zolder. De deur naar de zolder werd afgesloten omdat zij en haar dochter bang waren geworden. Direct daarop belde de vrouw de politie. Toen de agenten arriveerden bevond de man zich in de schuur achter de woning. Hij had de deur naar de zolder opengetrapt en een paar andere vernielingen aangericht. De vrouw vluchtte het huis uit om zich te verstoppen voor hem. De man weigerde uit de schuur te komen en is daarop aangehouden door de agenten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder rijdt motorrijder aan in file op de A-27
De politie behandelde zondagavond 10 oktober 2010 een verkeersongeval op de autosnelweg A-27 in Hank. Bij het ongeluk raakte een 28-jarige motorrijder uit Hulst gewond. Het ongeluk gebeurde omstreeks 19.45 uur. Op dat moment was er sprake van filevorming op de A-27 in de rijrichting Gorinchem. De 28-jarige motorrijder uit Hulst reed op zijn motor tussen de file door. Op datzelfde moment wisselde een 30-jarige automobilist uit Helmond van rijstrook. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De motorrijder viel en had last van zijn nek. Bij de afhandeling van het ongeval is de bewuste rijstrook afgezet door Rijkswaterstaat.

Bron: Politie Midden en West Brabant

De hennepkwekerij op de Willem Prinzenstraat is opgerold
In een woning aan de Willem Prinzenstraat vond de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij.
Op de 1e etage van de woning stonden 256 hennepplanten. De planten en benodigde apparatuur voor de kwekerij zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner een 39-jarige man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Per fiets vluchtende koperdief (46) aangehouden
Op de Van Hoeckstraat is dinsdag rond 18.50 uur een 46-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er koper werd gestolen vanuit een slooppand daar.
Toen agenten bij het slooppand aankwamen zagen zij de verdachte over een hek klimmen, hij had koperdraad/elektriciteitsdraad bij zich. Hij ging er op een fiets vandoor. De agenten stapten in de auto bij een burger en zetten de achtervolging in. Even verderop viel de fietser en konden de agenten hem aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie houdt Helmonder aan voor bedreiging Valkenwaardse vriendin
Bij de woning van zijn vriendin in Valkenswaard is dinsdag rond 15.55 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou zijn 35-jarige vriendin al enige tijd bedreigen. Hij zou haar ook bedreigd hebben met een mes. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inbreker op de koelcel aangetroffen
Op de Burgemeester van Houtlaan is woensdag rond 3.25 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden.
Bij de politie kwam de melding binnen dat daar zou worden ingebroken bij een horecagelegenheid. Toen de agenten samen met de eigenaar bij het pand aankwamen zagen zij dat een ruitje verwijderd was. Binnen op de koelcel vonden agenten de Helmonder. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt mannen aan met gestolen kabels
Bij een bedrijf op de Deurneseweg zijn woensdag rond 11.00 uur een 20-jarige man uit Bakel en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden.
De twee boden daar kabels aan die eerder waren weggenomen bij een bedrijf uit Deurne. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Laatste kans opruimen zinkassen
Helmonders kunnen nog tot 1 januari 2011 zinkassen oftewel sintels laten opruimen. Zo'n 80% van de verwijderingskosten wordt vergoed.
Zinkassen werden vroeger vaak gebruikt als funderingsmateriaal. Een bijkomend voordeel was dat er geen onkruid op groeide. Reden genoeg voor particulieren en gemeenten om deze sintels te gebruiken voor de fundering van wegen, paden en erven. Pas later werd duidelijk dat het wegblijven van onkruid ook een tegenkant had. Zinkassen veroorzaken zware bodemverontreiniging en kunnen de gezondheid van mensen aantasten.
Dit project wordt uitgevoerd door de gemeente Helmond samen met Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK). Het verwijderen van de sintels en het schoonmaken van de omliggende grond is één van de maatregelen in het milieuprogramma van Actief Bodembeheer de Kempen.
Een aanvraagformulier voor een gratis bodemonderzoek is te downloaden via http://www.abdk.nl. Om in aanmerking te komen voor dit gratis bodemonderzoek of een bijdrage in de verwijderingskosten dient men zich voor 1 januari 2011 aan te melden bij ABdK. (tel. 040-232 92 92)
Bij particulieren betaalt ABdK de volledige kosten van een bodemonderzoek. Wanneer de zinkassen ook worden opgeruimd betaalt ABdK 60% van de kosten. De gemeente Helmond betaalt aanvullend nog eens 20% van de kosten. De financiële ruimte bij dit project is beperkt, hierbij geldt ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’

Bron: gemeente Helmond

Nina van Meer wint songfestival
Nina van Meer uit Helmond won vanavond de landelijke talentenjacht ‘X-Factor voor blinden’. Zij zong het lied ‘What you’re made of’ van Lucie Silvas en werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. Met haar overwinning verwierf de 21 jarige Helmondse een plaats bij het artiestenbureau All the Way Music. Na 2 halve finale rondes in september was Nina van Meer vanavond 1 van de 8 finalisten.
Dit songfestival voor blinden en slechtzienden, ‘Kijk op Talent’ genaamd, werd georganiseerd door de vereniging Bartiméus Sonneheerdt. In de grote zaal van Theater De Flint in Amersfoort vond de finale plaats. De presentatie was in handen van televisiepresentator Bert van Leeuwen.

In aanvulling op bovenstaand bericht, deze foto’s met Bert van Leeuwen, winnares Nina van Meer en de andere finalisten.

3 Vrouwen aangehouden voor zware mishandeling Helmonder
De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 7.00 uur buiten heterdaad een 23-jarige vrouw aan. De aanhouding vond plaats in haar woning in Eindhoven in het stadsdeel Stratum. Twee uur later werd een 23-jarige vrouw uit Geldrop op het politiebureau Helmond-Centrum buiten heterdaad aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek. Zij worden verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder diefstal, afpersing, vrijheidsberoving en zware mishandeling. Vorige week woensdag werd al een medeverdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Bergeijk. Zij werd direct daarop ingesloten voor verder onderzoek. De drie verdachten kennen elkaar en hun slachtoffer is een 29-jarige Helmonder. Hij zou in zijn woning in Helmond-West door de verdachten zijn mishandeld. De man liep brandwonden op in het gezicht en bovenlichaam doordat hij was overgoten met chloor. Ook vertoont hij lichte verwondingen op benen en armen. De man maakt het naar omstandigheden redelijk en is thuis. De zaak begon te rollen toen een week eerder, om precies te zijn op maandag 4 oktober, het slachtoffer aangifte deed.

De hennepkwekerij aan de Vlietstraat is opgerold
De politie heeft vrijdagochtend rond 9.30 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Vlietstraat. In drie ruimten stonden in totaal ruim 2500 hennepstekjes en ruim 150 hennepplanten. Alle planten en de aangetroffen kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De bewoners van de woning zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zwaar dronken automobilist gepakt na tip van oplettende burger
Op aangeven van een getuige kon de politie vrijdagavond omstreeks 21.20 uur, ter hoogte van zijn woning in Helmond centrum, een 49-jarige automobilist aanhouden.
De getuige die omstreeks 21.10 uur over de Aarle-Rixtelseweg reed, zag voor hem een auto slingeren. Daarbij raakte dat voertuig diverse malen het trottoir en overschreed meerdere malen de middenstreep, waardoor tegenliggers in gevaar werden gebracht. De getuige wist het kenteken door te geven. Toen de politie aan de hand van het kenteken het adres van de eigenaar bezocht, kwam deze net aanrijden. Toen hij uitstapte werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hier stemde hij mee in. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen voor een ademanalyse. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,4. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Aangehouden winkeldief vocht met beveiliger en bedreigde hem
De politie hield vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Azalealaan, ter hoogte van een winkel, een 48-jarige man uit Zwolle aan.
Een kleine tien minuten daarvoor vroeg een 42-jarige beveiliger van de winkel of de man het pand wilde verlaten. Reden hiervoor was dat de man in de ochtend betrapt was op het wegnemen van goederen. De man duwde daarop de beveiliger weg. Er ontstond een worsteling tussen de twee waarbij de beveiliger ook een trap in de maagstreek zou hebben gekregen. Desondanks zag de beveiliger kans de agressieve man onder controle te krijgen. De man bedreigde de beveiliger diverse malen met de dood. Hij deed hiervan aangifte. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man knijpt ineens de keel van een vrouw dicht
De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 44-jarige man in zijn woning in Helmond centrum aangehouden.
Even daarvoor zou hij een 45-jarige vrouw – ze zijn bekenden van elkaar – in haar woning in Helmond centrum zonder enige aanleiding hebben mishandeld door haar keel dicht te knijpen. Door van zich af te slaan staakte de man de mishandeling en verliet haar woning. Direct daarop waarschuwde zij de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Uitgaansgeweld: 3 aanhoudingen na vechtpartij in café aan Havenplein
Vanwege vechten in een café aan de Havenweg heeft de politie kort na het gevecht drie aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Helmonders in de leeftijd van 19, 28 en 40 jaar.
Twee personeelsleden zouden tijdens de vechtpartij geschopt en geslagen zijn. De drie werden ingesloten voor verder onderzoek en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vrouw overlijdt in ziekenhuis na verkeersongeval
Zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond op de Kasteel Traverse een aanrijding plaats tussen een 82-jarige voetgangster uit Helmond en een auto, bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Beverwijk.
Hij reed over de Kasteel Traverse, komende vanuit de richting Eindhoven. Komende vanuit de Kerkstraat-Zuid kwam de vrouw over het trottoir aanlopen. Volgens ooggetuigen zou ze bij de voetgangersoversteekplaats plotseling de weg zijn over gestoken. De automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd buiten kennis overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij later op de avond aan haar verwondingen overleden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zoon (22) bedreigt zijn moeder met de dood
Een 22-jarige Helmonder is zondagmorgen omstreeks 5.50 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. Hij kwam zichzelf aanmelden voor een incident dat omstreeks 4.30 uur plaatsvond in de woning van zijn 42-jarige moeder in Helmond Oost.
Hier zou hij zijn moeder hebben bedreigd met de dood. Hierna verliet hij haar woning. Van de bedreiging deed de vrouw aangifte. De man werd ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie met vuurwapen kan man uiteindelijk aanhouden
De politie heeft zaterdagavond even na achten een 34-jarige man voor zijn woning in Helmond centrum aangehouden. Kort daarvoor kreeg hij ruzie met zijn 30-jarige vriendin in hun woning. Dat ontaarde in een handgemeen. Hij zou haar hebben geduwd, aan haar haren hebben getrokken en met de dood hebben bedreigd.
De ruzie zette zich op een gegeven moment voort op straat. Toen de agenten arriveerde, liepen ze naar de vrouw die buiten stond. Op dat moment kwam er uit een woning een man dreigend op haar af lopen. De politie vroeg hem rustig te blijven en probeerde hem tot bedaren te brengen. Hij dreigde niet allen zijn vriendin maar ook de agenten met de dood. De agenten besloten daarop de man aan te houden. Maar hij liet dit niet toe en bedreigde ze wederom met de dood. Omdat het dreigde te escaleren werd hij met pepperspray in zijn gelaat gespoten. Dat deerde hem nauwelijks. Hij liep vervolgens zijn woning in en kwam vervolgens naar buiten stormen. Daarop trok een van de agenten het vuurwapen. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor verder onderzoek. Zijn vriendin deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden voor heling fiets
De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op het Stationsplein in Eindhoven. Kort daarvoor hadden medewerkers van Stadstoezicht de man met een fiets staande gehouden. De fiets was namelijk van diefstal afkomstig. Vervolgens droegen zij de verdachte over aan de politie. De fiets is in beslag genomen en tegen de fietsheler is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur een 57-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost.
Bij een alcoholcontrole bleek dat de Helmonder teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een promillage van ruim 1,30. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder 1 van de 6 opgepakte vechtersbazen in Middelburg
Zondag tussen 04.30 en 05.00 uur vond op de Markt in Middelburg een vechtpartij plaats waarbij enkele tientallen jongeren betrokken waren.
Onduidelijk is hoe en waarom de vechtpartij is ontstaan. Er werden in totaal 6 manspersonen aangehouden. Het betreffen een 22-jarige Helmonder, een 21-jarige Amsterdammer, twee mannen uit de gemeente Veere van 26 en 21 jaar en een 21-jarige inwoner van Utrecht. Ze zijn inmiddels allemaal weer, met een bekeuring voor vechten op straat, in vrijheid gesteld

Bron: Politie Zeeland

Zoon aangehouden voor mishandeling van zijn ouders
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.45 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden op de Europalaan.
Hij zou kort daarvoor zijn 51-jarige vader en zijn moeder (gegevens onbekend) mishandeld hebben in hun woning in Helmond West. Hierna is de verdachte vertrokken. Hij kon kort daarna aangehouden worden op de Europalaan. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden na ontdekking hennepkwekerij in Venray
De politie heeft maandagavond in het kader van het Groene Goud-Project een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Mambostraat.
Toen de politie de woning wilde betreden renden er twee personen, een 34-jarige man uit Deurne en een 28-jarige man uit Helmond, via de achterkant van de woning weg. Even later zijn de twee mannen in de tuin van een andere woning aangehouden. Later werd door de politie een derde verdachte aangehouden, een 28-jarige vrouw uit Deurne. In de woning bevond zich een hennepkwekerij op de eerste verdieping, bestaande uit ruim 350 planten. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron: Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan met 30 bolletjes cocaïne
De politie heeft woensdagmiddag rond 12.45 uur een 35-jarige man uit Breda aangehouden op de Engelseweg.
Agenten zagen de man daar fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat hij vermoedelijk in het bezit zou zijn van harddrugs. Toen agenten hem controleerden, troffen zij 30 bolletjes cocaïne bij hem aan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt 2 inbrekers aan
Op aangeven van een omwonende, die door een harde knal wakker was geworden, kon de politie donderdagochtend omstreeks 5.15 uur twee Helmonders van 19 en 20 aanhouden. De 20-jarige werd op de Hemelrijksdijkje aangehouden; de 19-jarige kon op de Noord Koninginnewal worden aangehouden.
De gealarmeerde politie reed naar de Hemelrijksdijkje. Op een gegeven moment zagen de agenten twee personen hard wegrennen in de richting van de Noord Koninginnewal. Kort hierna konden ze in de kraag worden gegrepen. Na onderzoek bleek het te gaan om een woninginbraak, gepleegd in een woning aan de Hemelrijksdijkje. De woning vertoonde aan de deur en een raam braakschade. De bewoners waren niet thuis. In de onmiddellijke omgeving werden goederen aangetroffen, waaronder een laptoptas, die vermoedelijk zijn weggenomen uit de woning. Ook is er inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten omdat de politie nog bezig is met het onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken Helmonder in Deurne moet rijbewijs inleveren
De politie vorderde donderdagmorgen omstreeks 0.40 uur het rijbewijs in van een 43-jarige automobilist uit Helmond.
De man werd kort daarvoor gecontroleerd op de Heitrak in Deurne. Een blaasproef gaf aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 1,5 aan. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Onopvallende videosurveillance vordert rijbewijs in van roekloze beginnend bestuurder
De politie heeft met behulp van de onopvallende videosurveillance op woensdagavond omstreeks 19.00 uur het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Helmond ingevorderd. Dat gebeurde nadat de bestuurder enkele malen achter elkaar een verkeersovertreding beging.
Over de A270 te Nuenen negeerde hij een rood kruis boven een baanvak. Even later reed hij met een gemiddelde snelheid (gecorrigeerd) van 94 km/u, terwijl hier slechts 70 is toegestaan. Vervolgens kleefde hij lange tijd achter zijn voorganger met een onderlinge afstand van minder dan vier meter. Tot slot reed hij aan de linkerzijde van de vluchtheuvel een rij stilstaande auto’s voorbij en negeerde daarbij een rood licht. Hij werd op de Hoofdstraat aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Naast de invordering van het rijbewijs wordt tegen de roekeloze beginnend bestuurder een proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vervanging oeverbeschoeiingen en bomen Venuslaan
De gemeente Helmond gaat vanaf maandag 25 oktober de oeverbeschoeiingen van de vijvers aan de Venuslaan in Helmond-Noord vervangen. Aan dezelfde straat worden ook bomen vervangen, omdat de huidige boomsoort voor deze windgevoelige locatie niet geschikt is. De werkzaamheden duren tot eind december. Bij te nat weer of vorst kan dit langer duren.
De huidige oeverbeschoeiingen van de vijvers aan de Venuslaan zijn versleten. Hierdoor beginnen de oevers van de vijver af te kalven. De oever aan de zijde van het kanaal wordt omgevormd tot een natuurlijke oever. Het talud wordt veranderd, waardoor oeverplanten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Een oeverbeschoeiing is een houten constructie aan de rand van de vijver, die voorkomt dat het water de oever in spoelt en de oever afkalft.
Nadat de beschoeiing is vervangen, worden aan één zijde zogenaamde aqua-flora rollen aangebracht. Dit wordt gedaan om de oevers een natuurlijker beeld te geven en om de waterkwaliteit te verbeteren. Voor de nieuwe beschoeiing worden in het water een rij ronde houten palen geplaatst. De ruimte tussen de beschoeiing en deze palen wordt eerst gevuld met gedroogde wilgentenen. Op deze wilgentenen worden kokosvormige rollen geplaatst, met daarin oeverplanten. Een voorbeeld van de toepassing van aqua-flora rollen is te zien bij de Oude Aa in de Kasteeltuin.
Langs de Venuslaan, tussen de James Ensorlaan en het kanaal, zijn de afgelopen jaren enkele bomen weggehaald, wegens scheefstand of stabiliteitsproblemen. Ook van de bomen die er nog wel staan, hebben er een aantal met deze problemen te kampen. Uit onderzoek is gebleken dat deze boomsoort, de smalbladige es, op deze windgevoelige locatie niet geschikt is. Daarom worden de bomen gekapt en vervangen door zomereiken. Deze boomsoort is wel geschikt voor deze locatie en past in het overgangsgebied van het stedelijke gebied naar het buitengebied. De Venuslaan ligt precies op zo'n locatie.
De bermen tussen de fietspaden en de weg zijn erg smal. Hierdoor krijgen de bomen te weinig ondergrondse groeiruimte voor de wortels. Daarom worden er in deze berm geen nieuwe bomen geplant. In plaats daarvan komt er een veldesdoornhaag.
Tijdens het kappen van de bomen is het noodzakelijk dat de Venuslaan tussen de James Ensorlaan en de Waterleliesingel afgesloten wordt op woensdag 3 november van 9.00 en 16.00 uur.

Bron: gemeente Helmond

Snelle automobilist (20) met ploertendoder aangehouden
De politie heeft vrijdagavond om 20.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Mierloseweg.
De man viel surveillerende agenten op omdat hij met hoge snelheid in zijn personenwagen over die weg reed. Daarop gaven ze de man een stopteken. Bij de controle zagen de agenten dat de man een zogenoemde ploertendoder in zijn dashboardkastje had liggen. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is na verhoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het slagwapen is in beslag genomen en de man is heengezonden.

2 Jonge fietsendieven (14 en 16) aangehouden
De politie heeft vrijdagavond om 22.45 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op het Stationsplein.
Een getuige zag dat de jongens, samen met een andere jongen, een fiets weghaalden uit de stallingen daar en er vandoor gingen. De getuige alarmeerde de politie. Die kon de twee jongens, die inmiddels terug waren bij de fietsenstalling, aan de hand van hun signalement aanhouden. Zij waren in het bezit van een fiets waarvan het slot open was, maar de sleutel ontbrak. Het tweetal is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Stelende man slaat Kiosk-medewerkster op het station
De politie heeft zaterdagmiddag om 15.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Stationsplein.
De man zou bij een winkel op het station snoep gepakt hebben zonder dat af te rekenen. Toen een medewerkster daar iets van zei, kreeg ze een klap. De gealarmeerde politie kon de man even later voor het station aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken Pool gearresteerd na diverse aanrijdingen
De politie heeft zondagmiddag rond 14.45 uur een man van 24 jaar uit Polen aangehouden op het Kardinaalspad.
De man zou kort daarvoor met zijn auto tegen een aantal andere geparkeerde en rijdende wagens zijn gereden. Ook zou hij tegen een lantaarnpaal zijn gebotst en zijn doorgereden. Een politieman buiten diensttijd had dat gezien. Hij is achter de man aangereden en heeft hem op het Kardinaalspad uit diens auto gehaald. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van de man is bloed afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen bepalen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Diverse wegwerkzaamheden Burgemeester van Houtlaan
Gemeente Helmond start op maandag 1 november met het uitvoeren van diverse wegwerkzaamheden aan de Burgemeester van Houtlaan. Deze doorgaande weg is hierdoor in twee gedeelten afgesloten tussen de Azalealaan en de Bakelsedijk van 1 november tot en met 3 december.
De Burgemeester van Houtlaan is afgesloten tussen Azalealaan en Margrietlaan van 1 tot en met 15 november. Van 15 november tot en met 3 december is het gedeelte tussen de Margrietlaan en de Bakelsedijk afgesloten. Het kruispunt Burgemeester van Houtlaan – Azalealaan blijft, op twee dagen na, open voor het verkeer. De omleidingen worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
De Burgemeester van Houtlaan wordt opnieuw geasfalteerd. Ook worden de verkeerslichten op het kruispunt met de Margrietlaan vervangen. Enkele parkeervakken worden opgeheven. Er komt nieuwe straatverlichting en het groen wordt vernieuwd. Verder vinden er enkele werkzaamhedenplaats aan de kruispunten. Aan de voetpaden, fietspaden en overige parkeervakken vinden geen werkzaamheden plaats.
De weersomstandigheden kunnen – zeker in deze periode van het jaar – van invloed zijn op de duur van de werkzaamheden. Bij te nat weer en vorst kunnen de werkzaamheden langer duren.

Bron: gemeente Helmond

Zojuist berichtte de gemeente ons dat er in hun persbericht (en dus in dit bericht) een fout staat.
“Er worden aan de Burgemeester van Houtlaan geen parkeervakken opgeheven. Wel vinden er kleinschalige werkzaamheden plaats aan de markering van deze parkeervakken. Met deze markering wordt het parkeervak aangegeven.” aldus de woordvoerder van de gemeente om 14:35 uur.

Helmond genomineerd voor de OVL-awards
De gemeente Helmond is samen met Assen, Groningen, Stadskanaal en Heerenveen en de Provincie Gelderland genomineerd voor de OVL-Awards 2010. Dat maakte de projectgroep Openbare Verlichting (OVL) van de Taskforce Verlichting vandaag bekend. De OVL-Awards 2010 worden tijdens het Klimaatcongres op 17 november 2010 in de Fabrique in Utrecht uitgereikt.
De OVL-Awards zijn ingesteld door de Taskforce Verlichtingvoor de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. Uit de aanmeldingen heeft de Taskforce Verlichting 5 gemeenten en 1 provincie geselecteerd.
Rob Metz, voorzitter van de projectgroep Openbare Verlichting, licht toe: "De gemeenten Assen, Heerenveen, Stadskanaal en Helmond dingen mee naar de awards op basis van hun ambitieuze en doortimmerde plannen en gerealiseerde resultaten."
Een deskundige jury zal de genomineerden beoordelen en de uiteindelijke winnaars selecteren. Naast juryvoorzitter, Rob Metz, zijn dit: Wouter de Jong, gedeputeerde van de provincie Utrecht en lid van de Taskforce Verlichting, Mariëtte van Empel, directeur Klimaat- en Luchtkwaliteit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Sandra Korthuis, directielid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Man aangehouden voor kweken van hennep
De politie heeft maandagochtend rond 11.40 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West.
In de schuur van de man troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 150 hennepplanten. Dit en de benodigde kweekapparatuur is in beslag genomen. Het zal worden vernietigd. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Rijbewijs van dronken automobilist ingevorderd
De politie heeft maandagochtend rond 2.30 uur op de Nachtegaallaan het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Helmond.
Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en hebben hem vervolgens gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en had een alcoholpromillage van ruim 2.00 in zijn bloed. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek tijdens de controle dat zijn auto niet APK gekeurd was. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor verkrachting
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.00 uur in zijn woning in Helmond West een 30-jarige man aangehouden.
De politie was door een vrouw (exacte leeftijd nog niet bekend) uit Nijmegen gebeld die vertelde dat ze door de bewoner gedwongen zou zijn tot seks. Ze zou ook door hem bedreigd zijn. De man en de vrouw zijn bekenden van elkaar. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De vrouw gaat aangifte doen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Mannen aangehouden met 42 kilo henneptoppen in bigshopper-tassen
De politie heeft woensdagochtend omstreeks 9.40 uur op de Bosselaan twee mannen aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Helmond en een 37-jarige Eindhovenaar.
De politieagenten zagen de twee mannen bij een aldaar geparkeerde auto staan en hadden bigshopper tassen bij zich. In de tassen zaten gedroogde henneptoppen. Het gezamenlijke gewicht bedraagt meer dan 42 kg. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van straatroof
De politie is op zoek naar ooggetuigen van een straatroof die dinsdagavond tussen 19.20 en 19.33 uur plaatsvond bij het treinstation Mierlo-Hout aan het Meester Stikkerplein. Twee vriendjes van 13 jaar – een uit Eindhoven en de ander woonachtig in Helmond – stonden hier met een crossfiets op de trein naar Eindhoven te wachten.
Op een gegeven moment liepen drie oudere jongens naar de 13-jarige die op de crossfiets zat. Een van de voor hun onbekende jongens eiste de fiets op. Een andere jongen trok aan de fiets, waardoor de 13-jarige viel. Hierna sprong een van hen op de fiets en reed weg. De andere twee medeplichtigen van de straatroof renden achter hem aan en verdwenen uit het zicht. Van de daders is het volgende signalement bekend. Dader 1 heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 1,70 m en heeft een breed postuur. Hij is ongeveer 16 jaar. Hij droeg een donker vest en had een rood Nike-petje op. Verder droeg hij rood met witte Nike Air Max schoenen. Dader twee, een donker uiterlijk, sprong op de fiets en reed hiermee weg. Hij is ongeveer 19 jaar, 1,90 m lang, had een baard, dik postuur en droeg een witte jas. Hij had een geel petje op. Dader drie heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 16 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1,65 m. Hij heeft een dun postuur. Hij droeg een bruine Nickelson jas, droeg een zwarte Ralph Lauren petje en zwarte met gouden Bocelli Limited schoenen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie. Telefoonnummer: 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoonnummer: 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Het is toch niet normaal meer dat je nergens meer veilig bent.
Zijn het niet de oudere dan zijn het wel jongere die niet meer veilig over straat kunnen.Waar moet dat naartoe met deze maatschappij….
9 van de 10 x gaat het over jongere met een Getint Uiterlijk…..die de daders zijn.
Ik wil niet rasistisch overkomen,maar kijk eens maar eers een keer naar Opsporing Verzocht.Hoevaak zijn dan de daders met een licht of donker getint uiterlijk.

@anoniem.
je komt niet rasistisch over je hebt gewoon gelijk.en daarbij zijn het nog grote lafaarden ook om een jongen van 13 jaar zijn fiets af te nemen met 3 man.

2 Leefbaarheidprojecten in de Leonardusbuurt
Naast de nieuwe buurten Vossenberg, Zonnekwartier en Weverspoort behoort ook de Leonardusbuurt tot de binnenstad van Helmond. Deze buurt, die vooralsnog buiten de herstructurering valt, krijgt de komende jaren extra aandacht. Dit gebeurd door twee nieuwe projecten. De projecten "Aanpak achter de voordeur" en "Bijzondere verhuring".
De projecten zijn ontstaan als antwoord op een initiatief vanuit de bewonersgroep Leefbaar Leonardus. Deze bewonersgroep heeft zowel bij de gemeente als bij de woningbouwvereniging Volksbelang laten weten dat er iets gedaan moest worden aan de leefbaarheid in de Leonardusbuurt.
De gemeente en Volksbelang richten zich op de kansen en mogelijkheden die aanwezig zijn in de buurt. Daarbij maken zij zoveel mogelijk gebruik van al bestaande initiatieven. Daarnaast wordt via twee pilotprojecten de leefbaarheid aangepakt.
Een van de projecten uit het plan van aanpak is het project "Aanpak achter de voordeur". Het uitgangspunt van dit project is dat huisbezoekers bij bewoners een open gesprek voeren over de buurt. Hierdoor kunnen zij zich een beeld vormen van de situatie van de bewoners. Na het eerste jaar zal het project "aanpak achter de voordeur" geëvalueerd worden en waar nodig worden bijgesteld.
Via bijzondere verhuring kan de woningbouwvereniging eisen stellen aan nieuwe bewoners. Het idee is om vrijkomende huurwoningen alleen nog toe te wijzen aan huurders die voldoen aan bepaalde criteria, zoals bijvoorbeeld het hebben van een dagbesteding. Dit project moet nog juridisch goedgekeurd worden. Ook dit project zal eerst als pilot van één jaar gestart worden.

Bron: gemeente Helmond

Gestolen bronzen beeld Bureau Brabant
In Bureau Brabant wordt maandagavond aandacht besteed aan een gestolen bronzen beeld in Helmond. ‘Liggend naakt’ van de Nederlandse kunstenaar Harry van de Boel heeft jarenlang in het Ketsegangske in Helmond gestaan heeft.
Van donderdag 9 op vrijdag 10 september 2010 is het beeld van zijn sokkel gehaald. De politie is op zoek naar getuigen die het beeld na deze datum nog gezien hebben of mogelijk weten waar het te koop aangeboden is. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 2 november 2010 om 16.55 uur.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inzittenden vluchten na eenzijdig ongeval in de Rijpelberg
Op de Weg door de Rijpel in Helmond is donderdagnacht een eenzijdig ongeval gebeurd. Rond 00.30 uur verloor een automobilist de controle over het stuur van een opvallende mintgroene Volkswagen Golf en botste tegen een boom. De hulpdiensten waren snel ter plekke troffen bij de auto geen inzittenden meer aan, die waren toen al gevlucht. De boom waartegen de auto botste bezweek en kwam op een geparkeerde bestelwagen terecht.
Er lekte olie uit de auto Golf die werd opgeruimd en de boom werd omgezaagd. Agenten zijn nog op zoek naar beide gevluchte mannen, waarom ze zijn gevlucht is dan ook nog niet duidelijk.

Zie ook deze foto’s.

Bron: 112 Brabant

Stomdronken automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op het Baroniehof.
Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor daar rijden. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij een promillage van bijna 2,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Een dronken en gewonde man aangehouden voor verlaten plaats ongeval
De politie heeft donderdag rond 1.15 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Kasteel Traverse. Een 30-jarige Helmonder werd omstreeks 2.00 uur aangehouden in zijn woning in Helmond Oost.
Beiden zouden rond middernacht betrokken zijn geweest bij een eenzijdige aanrijding op de Weg Door de Rijpel ter hoogte van de kruising met het Betuwehof. Daar zou een auto in een bocht tegen een boom zijn gereden, waarna deze boom was omgevallen op een geparkeerde auto. De twee verdachten hebben vervolgens hun auto en de plaats van het ongeval verlaten. Alerte agenten stelden een onderzoek in en controleerden rond 1.15 uur een auto op de Kasteel Traverse. Daarin zat de 29-jarige Helmonder als bijrijder. Hij was op weg naar het ziekenhuis omdat hij verwondingen had in zijn gelaat. Hij werd vervolgens aangehouden voor betrokkenheid bij de aanrijding. Kort daarna werd de 30-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning. Uit onderzoek bleek dat hij de auto had bestuurd waarmee de aanrijding was veroorzaakt. Hij blies op het bureau een promillage van ruim 1,15. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zie ook het bericht van vannacht (om 02:20 uur) 2 reacties hierboven.

2 Ontsnapte jonge mannen toch nog aangehouden
Op de Gravenstraat is donderdagavond rond 19.00 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Ook werd op het politiebureau aan de Kasteel Traverse rond 16.30 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden.
Eerder die middag controleerde de politie een groep personen op de Gravenstraat op het bij zich hebben van drugs. De 25-jarige man legitimeerde zich door zijn paspoort te overhandigen aan de agenten maar verzette zich tijdens de controle. Toen bij de 20-jarige verdachte een blokje hennep werd aangetroffen en hij aangehouden werd, verzette deze zich hiertegen en ontstond er een worsteling. De 25-jarige verdachte mengde zich hier ook in, waarop de politie hem in de kraag greep. Er ontstond een dreigende sfeer door aanwezige omstanders die zich bemoeiden met de werkzaamheden van de politie. De agenten gebruikten pepperspray bij de aanhoudingen. Echter beide verdachten zagen kans om te ontkomen. De 25-jarige man werd alsnog aangehouden toen hij zich op het politiebureau meldde om zijn paspoort op te komen halen. Hij mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De tweede verdachte werd ’s avonds op dezelfde straat aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jonge dronken automobilist met ongeldig verklaard rijbewijs weer gepakt
De politie heeft zaterdagochtend rond 0.45 uur een man van 22 jaar uit Helmond aangehouden op het Havenplein.
Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Kanaaldijk Noord-West in een auto wegrijden met piepende banden en een hoge snelheid. Op het Havenplein lieten ze hem stoppen. Uit onderzoek bleek dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs heeft omdat hij mei werd betrapt met teveel drank op achter het stuur. Ook nu bleek de man teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,40. Zijn (ongeldig) rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse en haar moeder aangereden in Nuenen
De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.45 uur een man van 29 jaar uit Nuenen aangehouden op de Collse Hoefdijk in Nuenen. Hij was daar kort daarvoor op de kruising met de oprit naar de A270 met zijn auto tegen een andere wagen gereden. Die auto werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Helmond. Haar 67-jarige moeder, die ook in de wagen zat, is door de ambulance ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De man uit Nuenen bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,65. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Televisiedief aangehouden
De politie heeft maandagmorgen om 10.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Kasteel Traverse.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 28 oktober een televisie heeft weggenomen uit de woning van een bekende van hem aan de Saffierstraat. Hij kon maandagmorgen aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

3 Inbrekers opgepakt
De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur drie Helmonders (20,22 en 30) aangehouden. Een buurtbewoner belde de politie toen hij zag dat er kort daarvoor door de drie werd ingebroken aan de voorkant van een woning op de Van der Foelartstraat. Bij het zien van de agenten, gingen de mannen er vandoor. Na een korte achtervolging konden ze aangehouden worden op de Wolfstraat en de Pastoor van Leeuwenstraat. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Paul Smeulders voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks Brabant
Onze voormalige columnist Paul Smeulders is voorgedragen als lijsttrekker voor GroenLinks bij de Statenverkiezingen in Noord-Brabant.
Als de leden van GroenLinks in Brabant het advies van de kandidatencommissie overnemen tijdens de provinciale ledenvergadering van 27 november is hij hun lijsttrekker.
“Voor sommigen komt mijn voordracht als lijsttrekker misschien als verassing. Voor mezelf niet helemaal. Toen ik op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen stond, is me vaak gevraagd waarom ik zelf had aangegeven niet voor een verkiesbare plek te gaan? Nou, hierom!” aldus de 23-jarige Helmonder. Het ziet er naar uit dat Paul de jongste lijsttrekker ooit bij Statenverkiezingen is.

29 Bekeuringen bij spoorwegovergang bij de Vlisco
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 2 november 2010 29 personen bekeurd voor het negeren van het rode licht bij de overweg van de Verlengde Stationsstraat nabij het station Helmond.
In vrij korte tijd trad de Spoorwegpolitie repressief op tegen 29 overtreders die de spoorwegovergang overstaken bij het rode licht bij overwegsluiting danwel nadat een trein was gepasseerd was.
Deze controle is een signaal naar de studenten, veelal de overtreders, van de in de nabijheid gelegen scholengemeenschap en zal in de toekomst vaker plaats vinden.
Jaarlijks zijn er landelijk gemiddeld 18 doden te betreuren bij het negeren van de signalen bij spoorwegovergangen.

Bron: KLPD

Taxi toegestaan op de Markt en op de Plaetse
Helmondse taxi-ondernemers mogen voortaan ook op de Markt in het centrum en op de Plaetse in Brandevoort gaan staan. In eerste instantie als een proef van een jaar. Slaagt de proef dan kan dat gecontinueerd worden.
Er zijn met de betrokken ondernemers (Cibatax, Martax en Van der Zanden) afspraken gemaakt wie er wanneer op welke plekken mogen staan. Het toelaten van taxi's kan op een eenvoudige manier. Door middel van een centraal camerasysteem kan de beheerder in Boscotondo beoordelen of die taxi daar mag gaan staan en laat de beheerder het pollerpaaltje vanuit Boscotondo zakken. Passystemen en bijbehorende administratie zijn daarmee overbodig geworden.

De volgende 17 bushaltes in Helmond worden aangepast
Gemeente Helmond gaat vanaf maandag 8 november nog eens zeventien bushaltes aanpassen. Eerder al werden op diverse plekken in de stad de bushaltes verhoogd, zodat de lijnbussen beter toegankelijk worden. De komende weken gebeurt dat met name in de wijken Mierlo-Hout en Helmond-Noord.
De haltes worden verhoogd, zodat ouderen en minder validen, maar ook mensen met een kinderwagen of veel bagage, gemakkelijker toegang krijgen tot de bus. De nieuwste lijnbussen zijn inmiddels door busmaatschappij Hermes zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Hierdoor is het mogelijk om gelijkvloers in te stappen.
Het aanpassen van zoveel mogelijk haltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit najaar is fase vier aan de beurt, waarin zeventien haltes worden aangepast. In Mierlo-Hout worden aan de Heeklaan de bushaltes aangepast ter hoogte van de volgende straten: De Bergen (twee haltes), Wilgehoutstraat (twee haltes) en Snoekstraat (twee haltes). Ook aan de Geldropseweg worden twee haltes aangepast. In Helmond-Noord gebeurt dat aan de Harmoniestraat ter hoogte van de volgende straten: Klarinetstraat, Saxofoonstraat en Triangelpad, alsook een halte aan de Melis Stokelaan.
Andere bushaltes die toegankelijk worden gemaakt zijn de bushalte aan de Dorpsstraat ter hoogte van de Hortsedijk, de Boerhaavelaan (twee haltes) en Kasteel Traverse (twee haltes).

Bron: gemeente Helmond

2 Helmonders aangehouden voor inbraak in Deurnese woning
De politie heeft dinsdagavond rond 22.35 uur twee mannen van 22- en 24 jaar uit Helmond aangehouden op de Rijpelbaan in Helmond.
Het tweetal wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Maassingel in Deurne. Een oplettende getuige meldde een verdachte situatie waarbij een auto betrokken was bij de politie. Na onderzoek bleek dat er bij een woning was ingebroken. Gewaarschuwde agenten zagen de auto rijden op de Rijpelbaan en hielden de inzittenden aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. De auto waarin zij reden is in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Henry van Asten is de rijkste Helmonder
Henry van Asten is de vermogendste inwoner van Helmond. Dat blijkt uit de vandaag uitgekomen Quote 500 die zijn vermogen op 16 tot 20 miljoen euro schat.
Deze Helmonder dankt zijn vermogen aan zijn bedrijf Van Asten Fokvarkens aan de Nuenensedijk. Een echte familieonderneming waarin ook zijn vrouw en hun 3 kinderen werken. Zijn bedrijf heeft in Nederland en Duitsland enorme varkenshouderijen.
Hieronder Henry van Asten toen hij de EuroTier Pig Farmer 2008 Award won.

Dronken automobilist en lastige bijrijder gearresteerd
De politie heeft donderdagochtend rond 3.00 uur op de Anemonestraat in Eindhoven twee mannen (36 en 37 jaar) uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen hen kort daarvoor op de Stratumsedijk in een auto rijden. Toen ze de wagen lieten stoppen en de 37-jarige bestuurder controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Toen ze hem daarvoor wilden aanhouden, probeerde de bijrijder dat te belemmeren. Hij verzette zich hevig waardoor de agenten pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Dat lukte uiteindelijk, waarna ook hij aangehouden werd. Op het bureau blies de bestuurder een alcoholpromillage van 1,70. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bewoner vastgebonden bij gewapende overval
De politie zoekt mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Markiesstraat op woensdagavond rond 21.00 uur.
Op dat tijdstip werd aangebeld bij de woning. Toen de 49-jarige bewoner open deed drongen twee mannen de woning binnen. Eén van hen bedreigde de bewoner daarbij met een wapen. Het slachtoffer werd vervolgens vastgebonden en de twee daders doorzochten de woning. Daarna zijn zij er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de overval of iets hebben gezien dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

JOVD Helmond opgericht
Gisteravond is in café ’t Pakhuis de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie afdeling Helmond opgericht. De JOVD is beter bekend als de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD.
De initiatiefnemers willen jongeren in de regio Helmond bij de politiek betrekken via laagdrempelige activiteiten. Deze activiteiten zijn onder andere informele borrels en discussies met bekende politici uit de regio- en uit de landelijke politiek.
Het gebied van JOVD Helmond beslaat de gemeenten Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Someren, Asten, Deurne en de plaats Mierlo.
Jasper de Groot, 18 jaar uit Mierlo, werd door de leden gekozen als voorzitter. Daan Verhofstad, 19 jaar uit Helmond, en Gijs Vereijken, 18 jaar uit Lieshout, werden gekozen tot als penningmeester en secretaris.


v.l.n.r. Gijs Vereijken, Jasper de Groot en Daan Verhofstad

Politie houdt drie Helmonders aan na softdrugonderzoek
De politie heeft donderdagmiddag twee mannen (27 en 48 jaar) en een 44-jarige vrouw uit Helmond aangehouden na een onderzoek naar softdrugs.
In de woning van de 27-jarige man in Helmond-Centrum vonden agenten rond 14.30 uur een zak met ongeveer 360 gram hennep, waarop de man werd aangehouden. In een kliko bij de woning van de 48-jarige man in Helmond-Centrum vonden agenten rond 15.00 uur een hoeveelheid hennepresten, waarna ook hij werd opgepakt. Zijn 44-jarige echtgenote werd rond 13.45 uur aangehouden op de Wolfsputter Baan omdat ze bij een controle geen legitimatiebewijs bij zich had. Het drietal is door de politie gehoord. Tegen hen zijn processen-verbaal opgemaakt die worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt 2 mannen op voor autodiefstal en tanken zonder betalen
De politie heeft deze week twee mannen (40 en 60 jaar) uit Helmond aangehouden omdat ze op 27 oktober een auto gestolen zouden hebben. De eigenaresse van de auto had die dag haar autosleutel verloren in een winkel aan de 2e Haagstraat. Toen ze later met haar reservesleutel terugkwam bij de plek waar ze haar auto had geparkeerd, bleek deze weg te zijn. Uit onderzoek bleek dat twee mannen de autosleutel in de winkel hadden gevonden. Het vermoeden bestond dat ze vervolgens de auto hadden weggenomen. Op 29 oktober werd bij de politie aangifte gedaan van tanken zonder betalen bij een benzinepomp aan de Europaweg. Daarbij was gebruik gemaakt van de gestolen auto. Woensdagochtend 3 november rond 2.30 uur meldde de 40-jarige man zichzelf bij de politie. Hij had meer informatie over het weghalen van de auto. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Op basis daarvan kon vrijdagochtend rond 10.00 uur de 60-jarige verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De auto is donderdag teruggevonden in Helmond-West en zal worden teruggegeven aan de eigenaresse.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rochadeweg weer open voor alle verkeer
De nieuwe rotonde op het kruispunt Rochadeweg-Maïsdijk is klaar. Sinds gisteren is de Rochadeweg daarom weer open voor alle verkeer. De omleidingsroutes zijn hiermee opgeheven.
Op de Rochadeweg is – ter hoogte van de nieuwe rotonde – een extra rijstrook aangelegd voor het verkeer richting de Kanaaldijk. Dit zorgt, samen met de rotonde, voor een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het (vracht)verkeer.
Het kruispunt Rochadeweg – Maïsdijk was voorheen een onveilig punt. Zeker voor het vrachtverkeer dat daar vanuit bedrijventerrein BZOB de Rochadeweg – een 80km/h-weg – op reed. Ook waren er op het kruispunt vaak lange wachttijden. Om deze problemen op te lossen, is er een rotonde en een extra rijbaan aangelegd.
Eerder dit jaar werd de scherpe bocht, vlakbij de aansluiting op de Kanaaldijk, al aangepast. Deze bocht is nu minder haaks. Door deze aanpassing en de aanleg van de nieuwe rotonde, kan het verkeer nu veiliger en vloeiender over de Rochadeweg rijden.
Het fietspad langs de Rochadeweg is vernieuwd tussen de Kanaaldijk en de Verbindingsweg bij Brouwhuis. Het fietspad heeft een nieuwe, rode asfaltlaag gekregen.

Bron: gemeente Helmond

Politie houdt buiten heterdaad verdachte aan voor doodsbedreiging
De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur een 29-jarige man uit Roermond buiten heterdaad aangehouden op de Europaweg. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het bedreigen met de dood van een 38-jarige man uit Helmond. Dat zou hebben plaats gevonden op donderdag 11 februari in Helmond. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De aanleiding is een ruzie binnen de relationele sfeer. Een tweede verdachte, een 33-jarige man, is reeds in maart op Curaà§ao aangehouden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Snelweg A270 uren afgesloten na ongeval, Helmondse gewond
Op de A270 in Nuenen is zaterdagochtend rond 1.30 uur een 32-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren ter hoogte van een wegversmalling. Hij reed vanuit Eindhoven in de richting van Helmond. De auto kwam in de tijdelijk aangebrachte vangrail tot stilstand.
Toen de politie arriveerde was de bestuurder niet meer ter plaatse. Een 25-jarige vrouw uit Helmond die in de auto zat, raakte gewond aan haar arm en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto meldde zich een tijd later op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven, waar hij werd verhoord. De man moest zijn rijbewijs inleveren bij de agenten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De A270 is in beide richtingen ettelijke uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man opgepakt na doorrijden na aanrijding in eenrichtingsstraat
Op de Molenstraat is zaterdag rond 14.45 uur een 22-jarige automobilist uit Ommel aangehouden, nadat een 35-jarige vrouw uit Helmond de man had klemgereden en de politie had gewaarschuwd.
De vrouw werd kort voor de aanhouding door de verdachte automobilist op de Wolfstraat aangereden. De man reed toen met zijn auto tegen het verkeer in op deze eenrichtingsstraat, botste tegen de auto van de vrouw en reed door. De vrouw stond nog met een aantal getuigen na te praten toen ze opeens de bestuurder over de Molenstraat zagen rijden, waarop de vrouw de man met haar auto heeft klemgereden. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Man verdacht van het slaan van zijn vrouw
In zijn woning in het centrum van Helmond is zaterdag rond 11.00 uur een 50-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die ochtend zijn 35-jarige vrouw in hun woning hebben geslagen.
De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden na het plakken van sticker op politiewagen
Op de Veestraatbrug is zondagochtend rond 2.30 uur na diverse waarschuwingen een 29-jarige Astenaar opgepakt. De man had een sticker op een politieauto geplakt. De agenten zagen dit en gaven aan dat hij de sticker van het voertuig moest halen. Dit weigerde de man. Vervolgens kon hij zich niet legitimeren en gaf hij een valse naam op. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

ga boeven vangen

Grensrechter gearresteerd voor het slaan met zijn vlaggenstok
De politie heeft zondagmiddag rond 16.45 uur een man van 43 jaar uit Helmond aangehouden op de Goorloopweg.
Hij was daar als grensrechter actief geweest bij een voetbalwedstrijd op het sportpark van voetbalvereniging PVV. Na afloop van de wedstrijd zou hij tijdens een vechtpartij een 53-jarige vrouw uit Venray met zijn vlaggenstok op haar rug hebben geslagen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is tegen hem proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Stomdronken automobilist rijdt slingerend te hard
De politie heeft maandagochtend rond 3.15 uur een man van 35 jaar uit Helmond aangehouden op de Dijksestraat.
Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor in een auto op de Willem Prinzenstraat rijden. Hij reed de Dijksestraat in en reed daarbij de stoep op. Vervolgens ging hij met hoge snelheid verder. De agenten zijn achter de auto aangegaan, die slingerend rakelings langs geparkeerde wagens reed. Verderop stopte de bestuurder, waarna de agenten hem konden controleren. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van ruim 2,40. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man bedreigt zijn ex-vriendin en haar moeder met de dood
De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een man van 25 jaar uit Helmond aangehouden in een woning in Helmond-Centrum.
Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor telefonisch zijn 20-jarige ex-vriendin en haar 43-jarige moeder met de dood heeft bedreigd. De Helmondse vrouwen hebben dat bij de politie gemeld, waarna agenten op zoek zijn gegaan naar de verdachte. Ze troffen hem aan in de woning van zijn moeder waar hij werd opgepakt. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Derde verdachte aangehouden van woninginbraak in Deurne
De politie heeft maandagochtend rond 6.15 uur een man van 24 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Maassingel in Deurne. Vorige week werden daarvoor al twee verdachten aangehouden (zie dit politiebericht). De man die maandag is opgepakt, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geluidsoverlast leidt tot arrestatie van de veroorzaker
De politie heeft maandagochtend rond 5.45 uur een man van 22 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Bij de politie was een melding van geluidsoverlast binnengekomen. Toen agenten in de woning kwamen, stond de muziek hard aan. De bewoner stond hard te schreeuwen en wilde de muziek niet uitzetten. Toen hij ook nog een agent wegduwde, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie waarschuwt voor een vet en daardoor glad wegdek
De politie waarschuwt weggebruikers in Eindhoven, Helmond en Deurne voor een extreem glad wegdek.
Op de weg ligt een spoor van (mogelijk dierlijk) vet. Dat spoor begint in Eindhoven op de Onze Lieve Vrouwestraat en loopt via de Berenkuil naar de Eisenhowerlaan en van daaruit via de A270 richting Helmond. Daar gaat het over de Europaweg en de Kasteel Traverse via de Deurneseweg en de Helmondsingel richting Deurne. De politie adviseert automobilisten om deze route zoveel mogelijk te vermijden op dit moment. Het wegdek wordt zo snel mogelijk schoon gemaakt, met mogelijke verkeershinder tot gevolg. Wat de oorzaak is van de vervuiling is nog niet bekend.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Overvaller tankstation gearresteerd met hulp van burger
De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 uur een 19-jarige man uit Deurne aangehouden op de Mierloseweg. Hij zou kort daarvoor daar een overval gepleegd hebben op een tankstation.
De man bedreigde een 58-jarige pompstationhouder met een mes. Een motoragent reed op dat moment voorbij het tankstation en zag dat er wat gaande was. Toen hij zijn motor keerde, werd hij door verschillende getuigen geattendeerd op de overval. De verdachte liep vervolgens naar buiten en rende weg. De motoragent rende achter de man aan. Een oplettende automobilist verleende hulp en reed met zijn auto achter de overvaller aan. Op het grasveld vlakbij het tankstation kon de man aangehouden worden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Jongens van 14 en 16 gepakt op gestolen scooter
De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op de Dierdonklaan. Een agent zag de twee daar kort daarvoor op een bromfiets rijden.
De 14-jarige bijrijder droeg geen helm. Toen de agent het stel wilde controleren, werd de bromfiets op de grond gegooid en gingen de jongens er vandoor. Een politieman in vrije tijd zag de jongens rennen en kon de 16-jarige verdachte aanhouden. Een oplettende wijkbewoner leverde vervolgens de 14-jarige jongen bij de agent af. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt verstuurd naar het Openbaar Ministerie.

Na achtervolging verdachte op gestolen snorfiets aangehouden
De politie heeft maandagavond rond 23.15 uur een 26-jarige snorfietser uit Helmond aangehouden op het Zonnehof.
Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor over het Binderseind rijden. De man negeerde een rood verkeerslicht en reed met hoge snelheid verder. Na een korte achtervolging konden de agenten de man aanhouden. Bij controle bleek dat de snorfiets op 15 mei gestolen was op het Ridderplein in Gemert. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie arresteert jonge woninginbrekers
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.45 uur twee Helmonders van 17 en 19 buiten heterdaad aangehouden in hun woningen in het centrum.
Zij worden ervan verdacht op 1 november ingebroken te hebben in een woning aan het Tubapad. Uit de woning werden laptops weggenomen. Na onderzoek konden de twee aangehouden worden. Het stel is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobiliste veroorzaakt weer een ongeval
De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 33-jarige automobiliste uit Helmond op de Kasteeltraverse aangehouden. Aanleiding hiervoor is dat zij even daarvoor op de Kasteeltraverse achterop een auto voor haar botste.
Het bleef beperkt tot materiële schade. Toen de politie arriveerde en haar controleerde bleek ze gedronken te hebben. Op het politiebureau blies zij een alcoholpromillage van ruim 2. Uit onderzoek blijkt dat zij eerder dit jaar ook met teveel drank op betroken was bij een verkeersongeval. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Winkels en woningen in Stiphout ipv De Greef Textiel
De Greef Textiel BV – nu gevestigd aan de Dorpsstraat in Stiphout – en de gemeente Helmond hebben overeenstemming bereikt over de verplaatsing van De Greef naar Bedrijventerrein Hoogeind. Op de hoek van de Churchilllaan en de Engelseweg zal het bestemmingsplan worden gewijzigd om de vestiging en nieuwbouw van De Greef mogelijk te maken.
Adriaans Projectontwikkeling en woningbouwvereniging Bergopwaarts hebben op hun beurt de handen ineen geslagen en gaan op de huidige locatie van De Greef in Stiphout een hoogwaardige woon- en winkellocatie ontwikkelen. De langverwachte en veelbesproken realisatie van het centrumplan Stiphout is door deze principeovereenstemming een flinke stap dichterbij gekomen.
Centrumontwikkeling Stiphout
Wethouder Frans Stienen is zeer verheugd over dit resultaat en de aanpak van alle betrokken partijen: "Vanaf januari dit jaar zijn wij met De Greef, Adriaans Projectontwikkeling en Bergopwaarts in gesprek om de verplaatsing van De Greef alsnog te doen slagen. De doorbraak die nu is bereikt geeft een kwaliteitsimpuls aan bedrijventerrein Hoogeind en geeft tegelijkertijd mogelijkheden om in Stiphout eindelijk de centrumontwikkeling op te pakken. In nauw overleg met partijen gaan we nu voortvarend aan de slag om beide plannen te kunnen realiseren. Dit betekent dat we nu aan de slag gaan met het tekenen van de bouwplannen."

Bron: gemeente Helmond

Gewelddadige straatroof op de Mierloseweg vanmiddag
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een straatroof op vrijdagmiddag rond 12.30 uur op de Mierloseweg. Een 19-jarige man uit Geldrop fietste daar op dat moment in de richting van Mierlo. Even voorbij de begraafplaats hoorde man achter hem iemand roepen. Daarop kwamen twee jongens naast hem fietsen en die trokken aan het stuur van het slachtoffer waardoor deze ten val kwam. Terwijl hij op de grond lag is de man nog een aantal maal geschopt en uiteindelijk pakten de daders zijn mobiele telefoon af en gingen er vandoor. Een signalement van het tweetal:
Dader 1: Blank, kort, blond haar, ongeveer 1.85-1.90 meter lang en een stevig postuur. De jongen droeg een pet, een zwart glimmend jack met een bontkraag, een spijkerbroek en witte schoenen.
Dader 2: Blank, kort, bruin haar, sproeten, ongeveer 1.75-1.80 meter lang en een stevig postuur. De jongen droeg een pet en witte schoenen.
De politie is op zoek naar mensen die de straatroof hebben gezien of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging en beroving

Verplaatst naar de voorpagina, zie http://www.deweblogvanhelmond.nl/2010/11/2-vrouwen-en-2-mannen-mishandeld-en-beroofd-helmond/

3 Mannen in Helmond aangehouden voor mishandeling en bedreiging met mes
De politie heeft zaterdagochtend rond 5.50 uur twee mannen van 19 jaar uit IJsselstijn (U) en een man van 24 jaar uit Tull en ’t Waal (U) aangehouden op de Wolfsputterbaan in Helmond. Het drietal zou kort daarvoor op de Handelseweg in Handel twee mannen (22 jaar uit Amsterdam en 21 jaar uit Almkerk) hebben mishandeld en gedreigd hebben met een mes.
Surveillerende agenten werden in de buurt door de 22-jarige man aangesproken. Deze zou na een woordenwisseling zijn bedreigd met een mes en in zijn gezicht geslagen. Hij viel hierdoor op de grond, waarna de verdachten vervolgens zijn 21-jarige vriend bedreigden, in zijn gezicht sloegen en hem trapten. Vervolgens zijn de verdachten er in een auto vandoor gegaan. Zij konden op de Wolfsputterbaan in Helmond worden aangehouden. In de auto werden twee ingeklapte messen aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. De 24-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De twee andere verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De slachtoffers liepen verwondingen op in het gezicht. Zij hoefden op dat moment niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder steelt in Cuijk kassalade van cafetaria
Zaterdagavond rond 21.30 uur zijn drie mannen aangehouden (een 16-jarige en 17-jarige uit Cuijk en een 18-jarige uit Helmond) in verband met een diefstal van een kassalade uit een cafetaria aan de Wilhelminastraat in Cuijk. Terwijl de eigenaren achter in de zaak waren, heeft vermoedelijk een van de verdachten de kassalade weggenomen. De technische recherche kwam ter plaatse en er is een buurtonderzoek ingesteld.
De politie ontving rond middernacht een melding van een auto aan de Robijnlaan met vier inzittenden, die er al even stond. De inzittenden gingen er bij het zien van de agenten vandoor, maar drie van hen konden in de nabije omgeving aangehouden worden. Bij enkelen van hen trof men tijdens de fouillering een geldbedrag aan. Tevens lag de betreffende kassalade in de auto. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant-Noord

Werkeloosheid in Helmond stijgt met 24%
Het aantal niet-werkende werkzoekenden in Helmond was eind 2009 24% hoger dan eind 2008. In Helmond waren er op 31-12-2009 4.366 (843 meer dan een jaar eerder) niet-werkende werkzoekenden van 15 t/m 64 jaar. Dat is 11,1% van de feitelijke beroepsbevolking. Dat blijkt uit de rapportage 'Werkloosheid in Helmond 2010' van de gemeente Helmond.
De economische recessie heeft haar weerslag op de lokale Helmondse economie. Het is dan ook niet verassend dat er in 2009 in Helmond meer ww-uitkeringen zijn verschaft. Vergeleken met de 4 grootste Brabantse steden en de regio Zuidoost-Brabant is de stijging in aantal werklozen in Helmond in 2009 relatief laag. Het stijgingspercentage ligt echter wel boven het landelijk gemiddelde.
Helmondse werklozen zijn vooral te vinden in de oudere wijken (Helmond-West, de Binnenstad en Helmond-Oost), onder ouderen, mannen en allochtonen. In 2009 is de werkloosheid relatief sterk gestegen bij mannen, inwoners jonger dan 40 jaar en middelbaar en hoger opgeleiden.
Vanaf februari 2010 daalt de werkloosheid in Helmond weer, waardoor het werkloosheidspercentage augustus 2010 op 9,7% uitkomt. De arbeidsmarkt lijkt dus voorzichtige tekenen van herstel te laten zien.
Eind 2009 werkt of wil ongeveer tweederde van de totale Helmondse bevolking van 15 t/m 64 jaar werken. De groep Helmonders die kan en wil werken is vergeleken met 5 jaar geleden met ongeveer 1.000 personen gestegen naar ruim 39.000.

Astenaren geven zich in Helmond aan voor openlijke geweldpleging
De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur twee 21-jarige inwoners uit Asten aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond. De twee hebben zich daar vrijwillig op het bureau gemeld.
Zij worden ervan verdacht op zondag vroeg in de ochtend een 23-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dit gebeurde in een woning in Asten waar een feestje gaande was. Het slachtoffer werd geslagen en in zijn gezicht geschopt. Hij is later in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmond armste gemeente van Noord-Brabant
In de provincie Noord-Brabant is Helmond de gemeente met gemiddeld het laagste inkomen per inwoner. In 2008 bedroeg het gemiddelde inkomen in Nederland per inwoner 24,6 duizend euro. De inkomens in Helmond lagen 7,1% onder dit landelijk gemiddelde. Helmond bezet daarmee plaats 364 op de landelijke lijst van alle 431 Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.
Ter vergelijking, de inkomens in Bloemendaal en Wassenaar lagen 65% boven het landelijk gemiddelde en zijn daarmee de 2 rijkste gemeenten van Nederland. De inkomens in Deurne en Eindhoven en Tilburg liggen met respectievelijk 1,6 en 2,4 en 6,7% ook lager dan het landelijk gemiddelde.

Bron: Afwijking inkomensniveau per gemeente tov het landelijk gemiddelde, 2008

2 Jongens aangehouden voor bedreigen met mes van jongen van 15
De politie heeft maandagavond rond 21.10 uur twee Helmonders (17 en 19 jaar oud) aangehouden op de Wethouder van Ebbenlaan. De 17-jarige jongen zou daar wat eerder een 15-jarige jongen uit Mierlo met een mes hebben bedreigd.
De dader en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De 19-jarige Helmonder zou vervolgens het mes hebben overgenomen en verborgen. Beide konden door de gealarmeerde politie worden aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Gewapende overval in of bij het NS-station
In of bij het NS-station Helmond heeft vanmiddag een gewapende overval plaats gevonden.
De politie is op zoek naar een man van ongeveer 30 jaar, 1,70 to 1,80 meter, snaml postuur, pokdalkig gezicht, draagt/droeg een muts en sjaal en een grote rugzak. Heb je tips: 0900 – 8844

Hennepstekkerij met 3000 hennepstekjes opgerold
De politie heeft woensdagmorgen rond 7.20 uur een zogenoemde hennepstekkerij aangetroffen in een woning aan de Rijnstraat.
De politie had informatie dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Daarop werd woensdagmorgen een inval gedaan. In de woning werden 154 volwassen hennepplanten aangetroffen en ruim 3000 hennepstekjes. Deze zijn, evenals de kweekmaterialen, in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoners van de woning, een 35-jarige vrouw en een 38-jarige man, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zandwinning op Berkendonk gaat stoppen
De zandwinning in het waterrecreatiegebied Berkendonk wordt uiterlijk 31 december 2012 beëindigd. Dat zijn de gemeente Helmond en het bedrijf Smals Berkendonk B.V. met elkaar overeengekomen.
Sinds begin 1982 mocht Smals Berkendonk B.V. contractueel het zand winnen op Berkendonk. De laatste jaren waren er tussen de gemeente en het bedrijf onenigheden. De gemeente wilde de zandwinning stoppen ter voorbereiding op de Groene Peelvallei en het mogelijke nieuwe stadion van Helmond Sport. Smals Berkendonk B.V. was daar niet blij mee. Dat verschil van mening mondde uit in gerechtelijke procedures over een nieuwe ontgrondingvergunning en de huurovereenkomst voor het zanddepot.
Verder is er nu afgesproken is dat het bedrijf het zanddepot uiterlijk 31-12-2015 ontruimd oplevert. De gemeente zal desgewenst voor de zandopslag uit Berkendonk meewerken aan een tijdelijk zanddepot aan de Nuenense dijk in Brandevoort. Smals Berkendonk B.V. zal ook dit mogelijke depot uiterlijk 31-12-2015 ontruimd opleveren.

Automobilist rijdt 43 kilometer te hard
Donderdag rond 9.50 uur is op de Rijpelbaan het rijbewijs van een 25-jarige man uit Reek ingevorderd.
Hij reed daar in een personenauto met een snelheid van 123 kilometer per uur. Op de Rijpelbaan mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt schennispleger op
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.00 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning in Helmond Centrum.
De man wordt ervan verdacht kort daarvoor daar schennis te hebben gepleegd. Een getuige waarschuwde de politie. Agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vervanging van 2 bruggen over het Eindhovens Kanaal
Op maandag 29 november start de gemeente Eindhoven met het vervangen van twee bruggen over het Eindhovens Kanaal. Het betreft de bruggen aan de Goorsedijk en Oudvensestraat. Beide bruggen bevinden zich op de gemeentegrens van Helmond en Geldrop-Mierlo. Tijdens de werkzaamheden, die duren tot medio april 2011, zijn de bruggen volledig afgesloten.
De bruggen zijn al enkele jaren afgesloten voor het autoverkeer. Alleen fietsers mogen over de bruggen rijden. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers niet over de bruggen rijden. De omleidingsroutes worden aangegeven met de bekende gele borden.
De bruggen worden vervangen. De uitstraling van de nieuwe bruggen is gelijk aan de huidige bruggen.
Het Eindhovens Kanaal en de bruggen zijn eigendom van de gemeente Eindhoven. Het kanaal vormt immers de verbinding tussen Eindhoven en de Zuid-Willemsvaart. Vandaar dat gemeente Eindhoven de werkzaamheden laat uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeenten Helmond en Geldrop-Mierlo. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden langer duren.

Bron: gemeente Helmond

Helmonder aangehouden in onderzoek naar autodiefstallen
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft maandagochtend opnieuw drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar autodiefstallen en de handel in verdovende middelen. Het gaat om een 43-jarige en een 44-jarige man uit Geldrop en een 31-jarige man uit Helmond. Er werden ook zoekingen gedaan in hun woningen in Geldrop en Helmond. Bij de doorzoekingen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen (amfetamine, cocaïne, hash en xtc-tabletten). Verder werden er een vuurwapen, patronen en gestolen goederen gevonden in de woningen. Op 27 oktober werden al zeven (zes mannen en een vrouw) verdachten aangehouden in dit onderzoek. Maandag 15 november werden nog eens vier verdachten (vier mannen) aangehouden. Bij de invallen maandagochtend werd door de BRZN samengewerkt met de politieafdelingen Helmond en Geldrop-Mierlo-Nuenen. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.
De auto’s die gestolen werden waren voornamelijk van het merk Volkswagen en de diefstallen vonden veelal plaats in de regio Brabant Zuid-Oost Midden en West Brabant en Limburg Noord en Limburg Zuid.
Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Burgers in Blauw van start in Helmond
Met het bezoek van raadslid Mirjam van der Pijl aan de afdeling Helmond Centrum is het project Burgers in Blauw maandag 22 november van start gegaan. De komende weken bezoeken nog vijf raadsleden van CDA en PvdA de Helmondse afdelingen.
Bij het project Burgers in Blauw zoekt de politie nadrukkelijk contact met inwoners van Helmond. Door de burger zélf een dienst mee te laten draaien neemt het begrip voor het politiewerk enorm toe. En door wederzijds begrip wordt de beeldvorming over de politie positief beïnvloed en versterkt. Twee jaar geleden werd in Helmond ook al met veel succes het project Burgers in Blauw gedraaid.
Net als toen is er nu voor gekozen om in de eerste ronde gemeenteraadsleden uit te nodigen om een dag met ons mee te gaan. We willen de raadsleden graag kennis laten maken met onze rol en onze manier van werken in de Helmondse integrale veiligheidsaanpak. In de loop van 2011 zullen ‘gewone’ burgers worden uitgenodigd voor een dagje met de politie.
In Helmond Centrum was het op maandag 22 november dus de beurt aan het raadslid Mirjam van der Pijl van de PvdA. Rond 8.30 uur begon zij met het bijwonen van een briefing en daarna volgde een rondleiding door het bureau en een kennismaking en gesprek met de afdelingsleiding. Daarna ging ze op pad met buurtbrigadier Maikel van Dijk in zijn wijk Helmond Noord.
Eerst naar het wijkcentrum De Boerderij. Een verzamelgebouw met onder andere de LEV-groep en SWH. Uiteraard werd op de fiets de buurt verkend en ook een bezoek gebracht aan een particulier opvanghuis. Een vol programma dus waarin het raadslid veel indrukken op deed.
Het raadslid zelf daarover: ‘Het was een echte inkijk in het politiewerk. Niet de spannende dingen zoals een heterdaad of een inval, maar juist de kleine dingen. Samenwerking tussen buurtbrigadiers, de snelheid waarmee geschakeld wordt en de kennis van een wijk. Dat heeft echt indruk op me gemaakt.’
Een succesvolle dag in Helmond Centrum dus. Op 23 en 26 november en 1 december volgen nog soortgelijke dagen in Helmond Centrum, Helmond Oost en Helmond West.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost