Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Over 8 dagen begint de zomerkermis want die start dit jaar op donderdagmiddag 5 juli. Op en rond de Markt, Ameidewal, Watermolenwal, het Piet Blomplein (het vroegere Speelhuisplein) en Havenpark zullen in totaal ruim 60 attracties staan, vorig jaar waren dat er 65. De kermis duurt tot woensdagavond 11 juli. 
Dit jaar staat de Goldmine Tower op de kermis. Deze attractie is 90 meter hoog en komt voor het eerst naar Helmond. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden.
Andere attracties op de zomerkermis zijn de Super Mouse, Future Dance en de BoosterMaxx. Zoals voorgaande jaren wordt er dagelijks bij 1 attractie een Golden Ticket verstopt waarmee de gelukkige vinder een dagje gratis Kermis mag vieren.
Met zo’n 53 duizend bezoekers was de zomerkermis vorig jaar het best bezochte publieksevenement in onze stad volgens de gemeente. Wellicht omdat de traditie het voorschrijft is de Helmondse kermiswebsite nog niet op orde met actuele informatie. Dit jaar is die tot op dit moment zelfs helemaal niet zichtbaar.
Ook dit jaar zijn er in het weekend (overdag en ‘s avonds) weer Kermisconcerten op de kop van de Markt. Zaterdag zijn onder meer optredens van de coverband Van Eigen BodemStanley Hazes, de Helmonder Julian Stuiver en René Schuurmans. En tussen 23.15 en 03.15 uur lopen de meeste wandelaars van de 56e Kennedymars voor het podium langs. Op zondag is het onder meer aan de feestbands Har & Bar en Tsjonge Jonge om het publiek gratis te vermaken. 
Op het Piet Blomplein (voor de bieb) staat ‘s avonds dagelijks een coverband of DJ Maikel.

In de reacties hieronder staan updates.

17 reacties:

Prima, kom ik dus pas na woensdag weer in de stad

Beantwoorden

Verschrikkelijk!

Beantwoorden
Mariella van Lierop

Elk jaar alles van hetzelfde, ben benieuwd of het havenplein er weer bij betrokken wordt. Heb veel positieve reactie’s gekregen om de kermis tot de Havenbrug door te laten lopen.

Beantwoorden

Ook dit evenement heeft Helmond naar de klote weten te krijgen.

Beantwoorden

Update 1:
De kermiswebsite is inmiddels veranderd. De ‘welkomsttekst’ is vervangen door de poster van de zomerkermis.

Beantwoorden

Ik zal er geen enkele van zien.

Beantwoorden

Update 2:
Prikkelarme zomerkermis duurt dit jaar een uur langer *
Zondag 8 juli van 12.00 tot 14.30 uur is de zomerkermis prikkelarm. In die 2½ uur worden het licht, geluid en waar mogelijk de snelheid van de attracties aangepast. Zodoende is kermis vieren ook mogelijk voor mensen met autisme, epilepsie of een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Want vanwege het harde geluid, de felle lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties kunnen zij de kermis doorgaans niet bezoeken. Vorig jaar was er in Helmond voor het eerst een prikkelarme zomerkermis. Die duurde toen 1½ uur.
Het aantal attracties op de zomerkermis dit jaar is 62. Ook dat meldt de kermiswebsite die inmiddels in de lucht en actueel is.

* Correctie:
De kermisorganisatie meldde ons dat ze een foutje met de eindtijd hadden gemaakt. Die moet zijn 13.30 uur. De prikkelarme kermis duurt ook dit jaar dus 90 minuten en is van 12.00 uur tot 13.30 uur.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 29 juni 2018 om 11:27:

Helemaal top

Beantwoorden

Ik zie het ook maar zij noemen het Stille kermis.
Hoe dan ook, mooi dat ze het langer doen.

Beantwoorden

Super initiatief !

Beantwoorden

Ik ga wel naar Uden en Best zoals velen, ten minste een fatsoenlijke kermis,

hebben bezoekers aantal van 250.000 en ruim 300.000 en dat voor een dorp.

En dan nog trots laten klinken dat ze hier 53.000 bezoekers hebben.

Zijn goed bezig hier .

Beantwoorden

@Gerard op woensdag 4 juli 2018 om 18:03:

Misschien zijn de inwoners van Best, Uden e.o. erg onder de indruk van hetgeen in Helmond als gewoon wordt ervaren en beleefd. Dat is de meest logische verklaring voor zo’n massale belangstelling.

Die mensen zijn niks gewend en gaan allemaal uit hun dak.

Beantwoorden

Update 3:
Om 16.00 uur vanmiddag opent wethouder Erik de Vries de zomerkermis officieel. Hieronder de plattegrond:

Beantwoorden

Tis een mooie bras kermis pffff.

Beantwoorden

Bah bah helmond moet zich schamen

Beantwoorden

een kermis van lek mun vesje,dit heeft niks meer met gezelligheid te maken,die ijskoude uitstralende atractie’s,en die route man o man,wanne puinhoop.

Beantwoorden

laat de kermis gewoon staan dan kan je tenminste een rondje lopen dit was echt bagger

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *